pátek 11. května 2018

Co uplynulý týden s druhým květnovým svátkem na konci dal

Islám

Sýrie

2. 5. zaútočila na snad poslední bašty chalifátníků.

Provalilo se,

že se pochybné občanky Česka snaží vdávat v zahraničí a potom sem dotáhnout muslimské manžely.

V Texasu

chytili mladíka, který se, inspirován chalifátníky, snažil připravit teroristický útok v nákupním centru.

IKEA

byla obviněna ze lživé propagandy, protože "švédské masové kuličky" údajně pocházejí z Turecka. Problém vidím v tom, že jednak je Švédi dělají ze soba, který v Turecku žil naposled (možná) za doby ledové, jednak je tato úprava masa běžná v řadě orientálních kuchyní, takže autorství Turků je více než sporné.

Islámisté

spáchali v Afghánistanu útok na mešitu s nejméně desíti mrtvými.

USA

zruší nikdy neratifikovanou jadernou dohodu s Íránem (Obama ji prosadil jako presidentský výnos a Trump ji může naprosto stejně zrušit). Proislámští řiťolizové kvílejí a odsuzují.

Imigrace

V Německu

zaútočily na policisty cca dvě stovky "uprchlíků", protože ti si přišli pro jednoho, který měl být podle rozhodnutí soudu z Německa deportován.
Odvetou provedla policie v tomto táboře následující den velkou razii na nelegály.
V tomto státě rovněž zatkli Syřana, který je podezřelý z toho, že přísahal věrnost chalifátu.

Orbán

chce ústavní zákon o nepřijímání imigrantům ("právo" EU zatím není nadřazeno ústavám jednotlivých států).

Německo

se snaží urychlit vyhošťování nelegálních imigrantů, nicméně i po maximálním urychlení bude tento proces o dva tři řády pomalejší než jejich příchod a navíc vázne vykonávání vyhošťovacích rozsudků.

Obecné

OSN

má problém se zneužíváním žen a zejména nezletilých dívek prakticky všude tam, kde pracují její zaměstnanci.
IMHO jsou zde dva faktory, které je nutné brát v úvahu:

  1. Historicky prakticky všechny armády měly prostitutky nebo markytánky (apod.), které byly jejich důstojníkům a mužstvu k dispozici (byť se to např. v socialistických armádách různě skrývalo)
  2. Ke skandálům s nezletilými dochází hlavně ve státech, kde je populace ve vysokém procentu promořena HIV, takže sex s dospělou domorodkou je silně rizikový.

Čímž nechci tvrdit, že je vše OK, ale ukázat, že ten problém potřebuje jiný přístup než jen odsouzení "znásilňovačů a pedofilů".

Po řetězci Lidl

se dal do zvyšování cen i Kaufland. Ukazuje to názorně, že i v situaci, kdy je na trhu relativní nedostatek pracovních sil, na tom pracující nejsou automaticky špatně.

Izrael

schválil zákon, podle něhož může premiér vyhlásit válku a stačí mu jen souhlas ministra obrany, takže může obejít parlament.

EU

hodlá sebrat peníze "zlobivým" státům.

U Neziderského jezera

byla nalezena mrtvá žena, patrně prostitutka ze Slovenska, jejíž ostatky napovídají, že mohlo dojít ke kanibalismu.

Okamura

označil ČSSD za neúspěšnou a trapnou.

Německo

udržuje v provozuschopném stavu jen 4 ze 128 letadel typu eurofighter. Tím tedy hluboce zaostává za socialistickou ČSLA, kde také nebylo vše tiptop, ale takový b... (dům se sexuálními pracovnicemi) v ní nepanoval.

Cambridge Analytica

ostentativně prohlásila, že končí. Posléze se ukázalo, že se jen rozpadla a největší část se přejmenovala.

Drasticky

se pomnožila klíšťata.

Ústavní soud

zrušil pitomost, podle níž byl za nepřipoutání spolujezdce trestán řidič.

450 000

britských žen nedostalo v důsledku počítačové chyby pozvánku na preventivní mamografické vyšetření. Z pravděpodobnosti prošvihnutých nádorů plyne, že jich řádově stovky mohou zemřít a srovnatelný počet bude muset podstoupit výrazně radikálnější operační výkon, než jaký by postačoval, kdyby se onemocnění zachytilo v počátku.

Roste

počet negativních ohlasů na dříve silně adorovanou Hejného metodu vyučování matematiky.

Fašisté

kvičí nad konstatováním presidenta Zemana, že se u nás v malém množství nervově paralytické jedy připravovaly. Pochopitelně, nemáme nejmenší představu (a do nějakého drastického otevření sovětských archivů ji ani mít nebudeme) o tom, co tu dělala "spřátelená a dočasně umístěná" vojska.
OPCW přitom uvedla, že nedokáže odhadnout množství látky, které bylo použito v atentátu na Skripala a jeho dceru.
IMHO novičoky jsou tak účinné, že i metody, jakými se kontroluje v laboratořích spotřeba cyankáli, jsou na jeho evidenci (vzhledem k možnosti "proměření" letální dávky) příliš nepřesné.

Intel

má problém s dalšími chybami svých procesorů, které jsou kritické a potenciálně neopravitelné. Zvyšuje to naději na svobodný procesor, jehož architektura se již v emulátorech slibně rýsuje.

Organizace PHIRE

rozšířila zprávu o nárůstu některých typů zhoubných mozkových nádorů v souvislosti s mobily. Problém je, že nepracuje s důkazy, ale jen spekulacemi (ono i pouhé porovnání takovýchto nádorů v časové linii je problematické, protože může zachytit spíš narůstající schopnost tyto nádory specificky diagnostikovat - dříve prostě jejich nositelé umírali pod jinou diagnózou).
Sám jsem zažil u příbuzné v Německu, která zemřela na mozkový nádor, že nebyli schopni jej diagnostikovat. Nakonec to uzavřeli na možnou metastázu rakoviny plic (byla silná kuřačka) nebo nějakého gynekologického nádoru (byla po přechodu). Nicméně byly to jen spekulace, ověřeno to nebylo (nenašli primární nádor a nedělali pořádnou histologii). Pokud se na takto vytvářených datech dělá statistika, platí pro ni ono známé "garbage in - garbage out".

Venezuela

začala rozkrádat banky. I tak se propadá do totálního rozkladu na způsob Somálska. Už ani není schopna zajistit těžbu ropy, z níž dosud přežívala. Je názorným příkladem toho, jak "hodnotné" jsou ideje Karla Marxe.

Maďarský premiér Orbán,

disponující ústavní většinou, se vyjádřil, že pokud se EU pokusí přesunout peníze z podpory zemědělství na podporu imigrantů, Maďarsko nepodpoří její rozpočet.

Soudruh Juncker

se klaněl u nově ztopořeného pomníku masového vraha Karla Marxe v Trevíru. Kritizovala ho řada politiků, v samotném Německu "si šplhla" AfD (bývalá NDR má s tímto soudruhem a jeho idejemi velmi jednoznačnou zkušenost, a navíc ji jako Němci mohou porovnat se zkušeností z dob vlády jeho učně Hitlera). U nás tento akt kritizovala řada demokratických politiků. Postřehl jsem negativní reakce i u osob jinak silně pro EUrounijních.

Připomenuli jsme si

výročí Pražského povstání, které zabránilo Němcům v plánované destrukci historického centra Prahy.
V Plzni zase oslavovali výročí osvobození US armádou.
Naše "veřejnoprávní" média opět zcela opominula za jejich výročí zmínky o masakrech, které tu zločinecký německý národ prováděl od konce dubna.
O den později byĺo připomenuto 120. výročí narození obrzločince Konráda Henleina, výročí jeho sebevraždy, jíž se vyhnul šibenici, nastalo později.

V Praze 

proběhl další ročník pochodu za legalizaci marihuany. Problém je, že "legální" marihuana pro léčebné účely je naprosto nesmyslně (respektive zcela záměrně - hovady, placenými farmaceutickými firmami) předražená, takže např. dávka, potřebná pro měsíční léčbu pacienta s roztroušenou sklerózou, stojí kolem 70 000 Kč, což je pro osoby, žijící z invalidního důchodu zcela nereálné. Přitom výrobní cena tohoto množství léčebného konopí je na úrovni stovek Kč.

Ve Francii

protestovalo kolem 40 000 lidí (oficiální, zcela jistě nikoli nadhodnocený, počet) proti Macronovi.

Na Havaji

mají problém se sopečnou erupcí a výlevy lávy. Je třeba připomenout, že láva havajských sopek patří mezi tekutější druhy, takže se rychleji pohybuje a stejný objem může zaplavit větší území.

Místopředseda

ČSSD Foldyna odsoudil celostátní zákaz spolupráce ČSSD s SPD od vedení své strany.

Soudruzi soudci

zprostili obžaloby obžalované v kauze OKD. Státní zástupce se na místě odvolal.

Prahou

projeli Noční vlci za kontraverzí mezi českými příznivci a odpůrci našeho osvobození od německé okupace.

V souvislosti

s kolapsem Venezuely a napětím s Íránem rostou ceny ropy. Někteří komentátoři blekotají, jak tím Trump poškozuje USA, ale je to nesmysl: USA mají břidličnou ropu, kterou jsou s to pokrýt veškerou svou potřebu, a vysoké ceny ropy zvyšují výnosy z prodeje přebytků.
Nicméně u nás půjdou ceny benzínu nahoru. Je ovšem třeba vědět, že naprostou většinu těchto cen tvoří daně a poplatky, hlavně "ekologické".

Ministerstvo dopravy

připravuje užitečnou věc: "národní tarif", který by umožňoval prodej jízdenek platících ve všech vlacích, bez ohledu na provozovatele konkrétního vlaku.

Piráti

si odhlasovali, že politický turista Jan Ruml za ně do senátu kandidovat nebude.

Žádné komentáře:

Okomentovat