pondělí 14. května 2018

Co daly dny mezi druhým svátkem a víkendem

Islám

Teherán

začal vyhrožovat obnovením obohacování uranu na zbrojní úroveň (podle smlouvy, kterou Trump zrušil, by toho neměl být vůbec schopen) a rozšířením vývoje balistických raket.
Jinými slovy: V podstatě se ukázalo, že Trump provedl dobrou věc.
Francouzi i Němci chtějí zrušení smlouvy sabotovat a s Íránem dále obchodovat, včetně dodávek zařízení, které mu umožní vyrobit jaderné hlavice a jejich nosiče. Trochu to připomíná ono leninské "kapitalisté nám prodají i provazy, na kterých je pak oběsíme".
Sankce proti Íránu mohou zasáhnout právě takovéto firmy.

Islamisté

v Somálsku ukamenovali matku osmi dětí, která byla obviněna z "mnohomužství".

Trump

oznámil že se v Iráku podařilo dopadnout pět nejhledanějších džihádistických vůdců z chalifátu.

Městský soud

v Praze zprostil obvinění ze šíření extrémismu vydavatele knihy islámistického extrémisty "Základy tauhídu", Vladimíra Sáňku. V knize jsou explicitní výzvy muslimům, aby bojovali za rozvrat sekulárních států a za navození islámistické diktatury.

Tureckem

financovaní extrémisté se pokusili zaútočit na moskevský "pochod nesmrtelného pluku", v němž defilují potomci těch, kdo bojovali ve Velké vlastenecké válce, s jejich fotografiemi. Tajné služby a policie útoky zmařily.

V Paříži

zaútočil nožem na lidi "neznámý útočník", který byl díky tlakům informací na sociálních sítích identifikován jako čečenský islamista. Útok zanechal jednoho zavražděného a cca sedm zraněných.

V Indonézii,

představované islámistickými agitátory jako vzorový "civilizovaný a tolerantní islámský stát", zaútočili islamisté na tři křesťanské kostely a zavraždili nejméně třináct lidí. Takto si tedy soudruzi, podporující islamizaci ČR, představují naši budoucnost.

Imigrace

Ilegální imigranti

zažalovali italský stát za to, že jsou vraceni zpět do Libye. Soudcové ve Štrasburgu se projevili jako pátá kolona islamistů už tím, že tuto žalobu přijali.

Číšník,

napadený "Holanďany", byl propuštěn z nemocnice. Později se vyjádřil, že by útočníkům přál co nejvyšší trest.

Soud v Berlíně

rozhodl, že vyučovat s islámským šátkem na hlavě je zakázáno. Islamistka, která se toho dožadovala, se patrně bude odvolávat.
Německo omezilo počet lidí, přijímaných v rámci "slučování rodin" na 1000 měsíčně.
V Berlíně personál restaurace v centru, poblíž Gendarmenmarktu odmítl obsloužit židovskou rodinu. Vzledem k mlčení o identitě antisemitů je pravděpodobnmé, že se jednalo o muslimské gastarbeitery.
Německo také vyjádřilo záměr omezit platby státům, které odmítají přijmout zpět vyhoštěné neúspěšné žadatele o azyl.

V Itálii

se podařilo zadržet čtrnáct zločinců, kteří financovali teroristy, působící v Sýrii.

Reportéři vyštrachali,

že v následujících dvou letech budou z evropských vězení propuštěny dvě stovky džihádistů, kteří prodělávají trest odnění svobody za teroristické útoky první vlny. Je prakticky nulová pravděpodobnost, že by se napravili, takže se nejspíš ihned zapojí do dalších teroristických akcí.

Rakouští Svobodní

vyjádřili záměr zakázat islámistické šátky i ve školkách.

Obecné

Německo

vydalo statistiku, podle níž má v současnosti nejnižší kriminalitu za 25 let. Je ovšem otázka, zda tomu někdo uvěří.

Bankéři

protestují proti kryptoměnám. Je to pochopitelné, jsou mimo jejich kontrolu a omezují jejich možnosti okrádat populaci.

Peny Market

začal prodávat chéb se "cvrččí moukou" (10% podíl), což jsou sušení a na neidentifikovatelné částice rozdrcení opravdoví cvrčci (usmrcení a usušení). Tato přísada zvýší biologickou hodnotu chleba, jednak dodávkou plnohodnotných bílkovin (v obilí nejsou, do některých druhů chleba se dostanou v celkem malém množství s podmáslím, mlékem, sýry, škvarky apod.), jednak dodávkou železa (v chlebě je železa velmi málo, ve cvrččí mouce je ho jen o něco méně než v mase, a ve velmi dobře vstřebatelné podobě). Ani zvýšení podílu nestravitelných polysacharidů (z chitinových částí cvrččích těl) není k zahození - působí příznivě na trávení i střevní mikrobiom.

Alza

hodlá podat ústavní stížnost proti hovadině, jakou je nucené zavírání obchodů o některých svátcích, procpaného marxistickými a náboženskými bigoty.

Rusko

slavilo den vítězství nad nacismem. Ruskou ambasádu navštívili současný a předchozí český president, Tomio Okamura (SPD), Vojtěch Filip (KSČM) a předseda sněmovny Radek Vondráček. Ostatní politici patrně vítězství nad nacismem neslaví.

Papež,

k lítosti katolických extrémistů, prodloužil setrvání ve funkci arcibiskupa kardinálu Dukovi.

Samořízené auto

Tesla údajně vyhodnotilo chodkyni, kterou srazilo a zabilo, jako "falešný poplach", odpovídající např. větrem honěné plastové tašce. Ukázalo názorně, že tato technologie na silnice prostě nepatří.

Severní Korea

propustila v souvislosti s přípravou summitu tři dlouhá léta vězněné občany USA.

Soudruzi soudci

rozhodli, že oslovovat Okamuru "Pitomio" je legální a přípustné.

President Zeman

se na návštěvě Polska kriticky vyjádřil k tomu, jak se bruselisté montují do boje proti kůrovci v Bělověžském pralese.

Maďarský parlament

zvolil (podle očekávání) premiérem Viktora Orbána.

Česko

zvítězilo nad Ruskem "historickým" výsledkem 4:3. Žádné rozbíjení výkladu Aeroflotu se ovšem nekonalo.

Trump

chce odebrat akreditaci médiím, která o něm šíří nepravdivé informace.

Jakýsi světový umělec

(o němž jsem v životě neslyšel) Karl Lagerfeld prohlásil, že "Merkelová šíří zlo", protože v důsledku jejích aktivit narostla podpora AfD.

Vypadá to,

že se podařilo udržet při životě devítiletého chlapce, kterého zasáhl blesk. Elektrický šok při zásahu bleskem může "odpálit" krátké výběžky neuronů (což je reversibilní poškození) a navodit několikadenní stav "EEG ticha", simulující totální zničení mozku.

Zástupci

Demokratické strany USA konečně vyplodili zprávu, jak údajně ruské tajné služby ovlivnily presidentské volby: Pomocí reklam na webech. Problém je v tom, že v obou kampaních předchozího presidenta (Obamy) běžely pro něj internetové reklamní kampaně přinejmenším stejné intenzity.

Komunisté

(na nichž by měla budoucí vláda záviset) nepodpoří posílení vojenských zahraničních misí.

Česko

spolu s dalšími postkomunistickými státy zablokovalo antisemitskou deklaraci EU, která měla členským státům zakázat po vzoru USA přesunout své ambasády do Jeruzaléma. V Jeruzalémě začal působit český honorární konzul.
Český velvyslanec v Izraeli se také, navzdory aktivitám EU, účastní zahajovací recepce tohoto zařízení.
MMCH dříve narození občané Česka docení, že se v Izraeli, a to i na policii a úřadech (včetně úředníků, vyšetřujících turisty na vstupu a výstupu ze státu) mohou dorozumět rusky.

Severní Korea

se zavázala zničit za přítomnosti novinářů svůj jaderný polygon. Zlí jazykové ovšem tvrdí, že o moc nejde, protože hora, v níž byly dosavadní pokusné výbuchy prováděny, se zhroutila a sesula, a tudíž je tento polygon stejně odsouzen k nepoužívání.

Podle informací,

které prosákly z tajných služeb, měl novičokem otrávený agent Skripal nějaké aktivity i v Česku.

3 komentáře:

  1. > Samořízené auto Tesla ... Ukázalo názorně, že tato technologie na silnice prostě nepatří.

    Nesouhlasim. A dopoustite se demagogie -
    stejne tak by se dalo ukazat ze policie za volant nepatri, viz vcerejsi nehoda.

    Duvod nehody neni dulezity. Spatne vyhodnoceni obrazu nebo prilis pomala ci nevhodna reakce je v konecnem dusledku jedno. Dulezita je pravdepodobnost, ze se to stane.

    Mozna to jeste neni uplne zraly, ale lepsi nez clovek snad uz ano. Jedno to bude o mnoho radu lepsi a pak by byla hloupost to nepouzivat.


    > "Merkelová šíří zlo", protože v důsledku jejích aktivit narostla podpora AfD

    Napul ma pravdu. ;)


    Jinak dekuji za opet vyborny prehled.

    OdpovědětVymazat
  2. Nějaké připomínky:
    1. Dík za informace o EEG tichu. To jsem neznal. Bude se mi to ještě hodit, neb jsem odpůrcem euthanasie.
    2. Můžeme-li podle soudu ubližovat lidem komolením jejich jména, nemohou už učitelky prohlašovat zesměšňující přezdívky mezi děti za šikanu. To je, řekl bych, dost vážný důsledek tažení proti čtvrtjaponci Okamurovi.
    3. Katolíci nelitují, že Dominik card. Duka bude nadále sloužícím arcibiskupem. Ostatně jsme o to otce Františka žádali. Ti, které to štve, nejsou katolíci.
    4. Nucené zavírání obchodů o některých svátcích by se mělo rozšířit na všechny neděle. Nejen že to uspokojí křesťany, ale pomůže to bránit přílivu muslimů, protože naše země se tím stane pro jejich pobyt "méně přátelskou". Oni chtějí mít volno v pátek a v neděli chtějí naopak kšeftovat.
    5. Odmítnout obsloužit v restauraci židovskou rodinu je zcela v novoněmecké tradici. V tom táhnou Němci a muslimové za jeden provaz.
    Milan

    OdpovědětVymazat
  3. > Nucené zavírání obchodů o některých svátcích by se mělo rozšířit na všechny neděle. Nejen že to uspokojí křesťany

    Me osobne zatim bohate uspokojuje, ze jsou vsechny krestanske obchody v nedeli zavreny. Nebo nejsou? At si kazdy dela co chce....

    Ale pomalu se blizim k nazoru ze by nebylo od veci pozavirat vsechny zakazovace. Asi by me uspokojilo, zavrit ty, co chteji zavrene obchody v nedeli, kazdou nedeli nekam do sklepa, nejlepe potme (v elektrarnach by taky meli svetit nedeli) a o hladu.

    > ale pomůže to bránit přílivu muslimů

    Bezte se podivat do Rajchu jak jim to pomohlo.

    OdpovědětVymazat