úterý 13. března 2018

Co uplynulý týden dal

Islám

Chalifátníci

vystavili video ze své agresívní akce v Nigeru. Použili i materiál, natočený povražděnými obránci.

Občanka Íránu

dostala 24 měsíců za odložení hidžábu na veřejnosti. To je ten tolerantní islám, kterého se rozhodně nemáme bát.

Muslimové

na Srí Lance ubili buddhistu (muslimů je na ostrově cca 9 %). Následně začali většinoví buddhisté (protože to nebyl první podobný incident) zapalovat muslimské domy. Podařilo se jim odvetou zabít i jednoho muslima. Policie se snažila bojující strany oddělit.

Syn vůdce

pákistánského Talíbanu byl zlikvidován americkým dronem.

Irácký soud

odsoudil k smrti sestru vůdce chalifátu Bagdádího.

Talíban a IS

povraždily v sérii atentátů v Afghánistnu kolem třiceti lidí.

Imigrace

Ve Vídni

"neznámý útočník" pobodal nožem a těžce zranil tři lidi. Po čase se už nepodařilo ututlat, že šlo o Afghánského imigranta. Jeho údajnou motivací bylo, že pobodaná rodina vypadala spokojeně a smála se (to vše islám, zejména "nevěřícím psům", zakazuje).


Obecné

Rozvíjely se "liberálně demokratické" (= fašistické) aktivity na Slovensku, směřující ke svržení řádně zvolené vlády, přesně podle "osvědčeného" scénáře Sorose a spol. Celý týden se střídaly informace z nichž některé byly těmi dalšími vyvraceny.
V Itálii se většina občanů radovala z vítězství antisystémových stran ("pravice" a "populistů"). EU pokračovala ve kvílení, protože se před ní začala rozvíjet horší perspektiva, než byl krach Řecka.

Po USA

hodlá přesunout své velvyslanectví z Tel Avivu do Jeruzaléma Quatemala (ten přesun US ambasády může sehrát roli sněhové koule, hozené na lavinový svah).

Vypadá to,

že incidence chřipky během uplynulého týdne pořád ještě narůstala.

Temelín

od počátku týdne jel na plný výkon a kryl cca 1/5 spotřeby domácností. Alternativní zdroje na tom byly v důsledku dlouhých hodin bezvětří a zatažené oblohy mnohem hůř.

Šéf italských demokratů

Matteo Renzi po volebním fiasku (špatný výsledek byl očekáván, ale katastrofální nikoli) složil funkci.

Česko má

malou epidemii spalniček. Část nemocných tvoří neočkované osoby z Ukrajiny, část zbytku oběti "alternativních" rodičů, odmítajících očkování.
V pražských školách (v jiných to asi lepší nebude) řádí vši. Tady je na vině jednoznačně EU, která zakázala prostředky s insekticidy, takže Orthosan, který se na odvšivení prodává, je jen naparfémovaný a velmi draze zabalený parafinový olej (který breberky udusí, ovšem máslo nebo sádlo nebo kuchyňský olej udělají tu samou službu levněji). Někteří osvícenější rodiče kupují přípravky, určené pro zvířata, které zabírají podstatně lépe.

Squatteři ze Šatovky

nakonec dostali veřejně prospěšné práce (pokud se neodvolají).

Provalilo se,

že ve sbírkách Národního muzea jsou místo některých drahokamů buď broušená skla nebo (lacinější) umělé kameny téhož druhu. Není jasné, kdy k záměně došlo (některé byly detekovány již v roce 2004), ani osud pravých kamenů.

Ještě před kulminací

pouličních kraválů rezignoval zástupce KSČM Z. Ondráček na předsedování GIBS. Provalilo se dál, že vedle Ondráčka jsou na vládních a vysokých úřednických postech ještě další vysloužilci ze sboru "mlátiček". Ondráček navíc v parlamentním proslovu oslovil "demokratické" strany "demokratická žumpo".

Vládní zmocněnkyně pro rovnoprávnost

v Německu navrhla "genderově neutrální" text německé hymny. Merkelová ho odmítla.

V Itálii

zveřejnil homosexuální prostitut seznam svých klientů z řad kněží.

Věřící soudruzi

z KDU-ČSL hodlají zakázat prodej v obchodech o všech svátcích.

OSN

nás opět kritizovala za "diskriminaci Romů". Problém vidím mimo jiné v tom, že komisař OSN pochází ze státu, kde jsou silně diskriminováni nemuslimové.

ČNB

byla údajně k intervencí proti koruně donucena Evropskou centrální bankou, tedy EU.

Soudruzi antidemokraté

krititovali Zemanův inaugurační projev, část z nich odešla ze sálu.

Zpožďují se

hodiny, závislé svým chodem na frekvenci elektrického proudu v síti. Ta se snižuje pro nedostatečnou výrobu elektřiny v EU, údajně nedostatků v dodávkách ze Srbska a Kosova. Problém ovšem spočívá v německé politice podpory "alternativních" zdrojů, které elektřinu nejsou schopny vyrobit v dostatečném množství, když je jí zapotřebí.

Trump

ohlásil zavedení cel a ocel a hliník, což se týká vývozu z EU do USA.

Soudruzi studenti

chystají stávku a některé vysoké školy v její den budou rušit nebo omezovat výuku.

Merkelové

se podařilo sestavit vládu s SPD.

V Izraeli

se bouřili ortodoxní Židé. Stát zavedl všeobecnou vojenskou povinnost a oni musejí deklarovat, že jí z náboženských důvodů nejsou schopni.
Alespoň názorně vidíme, co se v izraelském stát odehrálo, když se ortodoxním kněžím podařilo vyrvat vládu z rukou Šalamounových nekompetentních synů. Výsledkem bylo tehdy vyvrácení Izraele a Babylónské zajetí.
Současný Izrael má zatím štěstí v tom, že je v jeho populaci ortodoxních judaistů tak málo, že ho to zatím neohrožuje.

Čeští lvi

se zvrhli v politické blábolení "pražskokavárníků" a jiných antidemokratů.

Francouzskou

Národní Frontu povede dál Le Penová. Podařilo se odstavit jejího otce z častného předsednictví tím, že tuto funkci zrušili.

V Německu

hořely mešity, policie vyšetřuje incidenty jako politické.

Orbán

kritizoval Sorose za to, že chce proměnit Evropu v kontinent imigrantů.

Žádné komentáře:

Okomentovat