úterý 10. října 2017

Co uplynulý týden dal

Islám

Padla

Havídža, poslední bašta chalifátníků v Iráku.

Zákaz zahalování

obličeje na veřejnosti (nejen pro muslimky) platí od 1. 1. 2017 v Rakousku a podobný zákon (platící už ve více státech EU, což by zcela jistě nebránilo našim proislámistickým dobroserům v zuřivých protestech, pokud by se něco podobného objevilo i u nás) připravuje i Dánsko. Dánsko se také chystá na násilné ovládnutí některých no go zón, které jsou zcela v rukou islámských zločineckých gangů.

Matka

francouzského džihádisty, která ho navzdory platným zákonům i nařízením policie a soudů podporovala v těchto aktivitách, si nakonec půjde odsedět pět let (pokud se neodvolá). Jiná taková už sedí.

USA

zmařily teroristický útok muslimů, který měl být svým rozsahem blízký 11. 9. 2001 a jedním z cílů mělo být i známé Times Square.

Jamie Harron,

Brit ze Skotska, se v baru v Dubaji dotkl jiného muže a nyní je za to souzen a hrozí mu tři roky žaláře. Inu, kdo ještě věří, že islám je mírumilové a tolerantní náboženství (a tudíž jezdí do islámských států), tomu není pomoci a ty tři roky ho snad z tohoto šílenství vyléčí - tedy, pokud je přežije.

USA

zareagovaly na represe islamofašisty Erdogana tím, že přestali Turkům vydávat víza.

EUroparlament

si v září na své jednání pozval palestinskou teroristku Khaledovou, která se podílela na únosu dvou letadel. Nyní se shromažďují protesty. Nevím ovšem, proč, když EU má ideově k palestinským teroristům velmi blízko. Dokonce jim platí učebnice, v nichž se malá palestinčata mohou dočíst, že nemuslimy je nutné vyvražďovat.

Imigrace


Teroristický útok v Edmontonu,

zranění čtyř lidí najetím do nich dodávkou a pobodáním policisty, 30. 9. spáchal uprchlík ze Somálska, jak se prokázalo tento týden, když byl kanadskou policií zadržen. Jestli je to doktor nebo inženýr se zatím neví.

Dvacetiletý

"Němec" byl ve Švédsku zadržen při pokusu propašovat do letadla výbušninu triacetontriperoxid, která je poměrně snadno vyrobitelná z běžně dostupných chemikálií a je velice brizantní (proto je vhodná i např. k destrukci letadla) a mezi teroristy je pro tyto vlastnosti velmi oblíbená.

Vyplavaly

podrobnosti o jednání Merkelové na začátku imigrační vlny, které odstartovalo známou a dodnes probíhající imigrační krizi. Byla to její nevůle se ilegálním migrantům rázně postavit, která vedla k současnému stavu.

Obecné


Kromě Španělska

se rozpadá i Kamerun, protože třenice mezi násilně sjednocenými částmi (1961), anglofonní a frankofonní, neustávají. Navíc obyvatelé těchto částí Kamerunu nemají nic společného (různé kmeny).

Španělsko samo

se dále otřásá problémem separatismu Katalánska. Navíc je jasné, že v případě úspěšného odchodu Katalánců narostou separatistické snahy v dalších nešpanělských regionech, kde jsou místní obyvatelé po staletí vystavováni genocidním aktivitám (např. Baskicko).
Španělský král verbálně vyjel proti Kataláncům, čímž v podstatě jen přilil olej do ohně.
EUrokomisař Oettinger se nechal slyšet, že ve Španělsku hrozí občanská válka.

V Praze

bojují taxíkáři proti Uberu. IMHO je to na úrovni protestů výrobců svíček proti oknům, či rozbíjení strojů v 19. století. Taxikář je prostě tvor určený k vyhynutí.

Apple

řeší rizikovost nových baterií v iPhonech. Problém vidím v tom, že "smart" mobil je žrout energie, takže vydrží se standardní baterií jen jeden den a někdy ani to ne (zatímco klasický vydrží s novou standardní baterií většinou týden). Baterie s vyšší kapacitou = více energie v ní = větší riziko požáru nebo výbuchu. To je fyzika, to se nedá humanitně, ba ani politicky, okecat.
V Česku iPhony moc netáhnou, celá "kultura" Apple tu je daleko minoritnější než v jiných státech.

V Las Vegas

postřílel později zlikvidovaný útočník téměř šedesát lidí, zraněných je přes 500. Soudruzi vyrývají ohledně legálních zbraní a ohledně rasy útočníka (byl to běloch). Pomíjejí dvě věci:
  1. Řada zbraní, které použil, je v USA ilegální a nelze je koupit běžně v obchodě, jak fabulují příznivci totálního odzbrojení. Byly buď získány ilegálně, nebo ilegálním zásahem upraveny na vyšší účinnost.
  2. Soudruzi se též zuřivě snaží utajit fakt, že pachatel opakovaně navštěvoval islámistické státy a podle některých svědectví konveroval k islámu. To se hazardnímu hráči, který ztratil potom, co začal prohrávat, smysl života, může stát - takoví vykořeněnci jsou běžně oběťmi sekt a podobných pochybných skupin, mezi které lze zařadit i radikálně pojatý islám. Utajují nám, soudruzi, i fakt, že Islámský Stát se k tomuto masakru přiznal a prohlásil pachatele za svého bojovníka. Taková věc, jako je hudební festival, je striktně islámem  zakázána a účast na ní islám trestá smrtí, takže pro radikálního konvertitu (poturčenec horší Turka) by byl útok na takovou akci přímo ideálním způsobem jak "smrtí na džihádu" vyřešit zklamání životem a další nepříjemnosti, dané "ďábelským americkým stylem života".

Na Slovensku

znovu porovnali kvalitu potravin, dodávaných z EU na Slovensko a do Rakouska. Srovnání dopadlo ještě hůře než když to dělali poprvé.

Přírodovědci

hlásí signály nástupu tvrdé zimy (vlastnosti rostlin, chování zvířat). Mohu potvrdit - náš chalupový kocour začal nabírat sádlo o měsíc dřív než obvykle. I topná sezóna začala dřív.

Pokračují

spory a kontraverze kolem nedostatku másla a jeho příčin.

Režisér Polanski

byl obviněn z dalšího dávného znásilnění nezletilé.

Soudruhům z EU

se nelíbí maďarské vysvětlení toho, že svůj zákon o neziskovkách upravili dle standardů řady západních zemí (např. USA) a budou Maďarsko opruzovat dál. QUOD LICET ...

Na Broumovsku

vlci, kteří se na naše území dostali "díky" aktivitám zelených, likvidují ovčí stáda. Jsou schopni za jedinou noc roztrhat i několik desítek ovcí. Zelení blekotají o plotech a hlídacích psech. Kdo je ale bude farmářům platit? Peníze na to by se měly exekutivně zabavit zeleným a jejich příznivcům, když jsou vlci ve volné přírodě jejich libůstkou a jimi prosazovaným hovadstvím.

Volkswagen

hodlá odsunout část výroby (nebo i celou) do Německa. Důvodem je údajně "konkurence" aut vyráběných v Česku autům německým. I když odboráři vyrábějí tlaky na vedení firmy a přidal se i stát, je velmi pravděpodobné, že dříve nebo později k něčemu podobnému dojde. Padne tím další z mála zbývajících výhod našeho členství v EU.

Kim

pohrozil Japonsku "plameny jaderné války".
Trump konstatoval, že dosavadní dohody nalily do Severní Koreje z kapes USA spousty peněz a přitom byly porušeny dříve, než na jejich podpisech uschl inkoust. Prý pomůže už jen jedna věc (neřekl explicitně, která, nicméně se ví, že je přívržencem silového řešení).

Plivnutí do moře

Předsedkyně Exekutorské komory dostala od soudu pokutu 50 000 Kč za "vytvoření vazeb nad rámec zákona". IMHO se takovými akcemi všeobecná animozita vůči exekutorům nijak nevyřeší a Okamurovi prospěje bod programu "zestátnění exekutorů".

President Zeman

prohlásil, že bude lobbovat za silnější presidentské pravomoci, jako je zákonodárná iniciativa či horší přehlasovatelnost jeho veta.

31letá japonská

reportérka zemřela na přepracování. Měla více než 150 přesčasových hodin měsíčně (čili kolem 5 hod. denně včetně volných dnů).

Zhroutí se

patrně jaderná dohoda mezi Iránem a USA. Neomarxisté potměšile kvílejí, že Írán bude moci rozvinout svůj jaderný program. Reálně uvažující lidé (jakožto i Trump) poukazují na to, že Obamou sjednaná dohoda je "děravá jako ústa staré ženy" (jak praví klasik) a Írán stejně na jaderné bombě může pracovat i při jejím dodržování.

Nobelovu cenu za mír

dostala pochybná organizace, bojující za jaderné odzbrojení (nejlépe jednostranné civilizovaných zemí).

V USA

poslali do vězení Rebeccu Bredowovou, která odmítla, na rozdíl od otce, nechat očkovat svého devítiletého syna a soud jí očkování nařídil. Faktem je, že řada nemocí se, mj. i v souvislosti s imigrační vlnou, do civilizovaných zemí vrací a očkování je nutné. Objevily se i zmutované kmeny bakterií, proti kterým bude nutné přeočkovat i již očkované novou očkovací látkou, protože proti mutantům staré očkování stoprocentně nechrání.

V Německu

začínají jednání mezi CDU, FDP a zelenými o koalici "Jamaika".

Zemřel

Armin Delong, ve věku 92 let, světově významný průkopník a vynálezce v oboru elektronové mikroskopie a patrně nejvýznamnější osoba na tomto poli vědy v Česku (v Česku žijící potomek francouzských rodičů).

Oscar Turrión,

ředitel vatikánské koleje Legionářů Kristových, přiznal otcovství dvou dětí a odešel z místa. IMHO měl prohlásit "Nic lidského mi není cizí", jako ten velebníček v Drdových "Dalskabáty hříšná ves" před božím soudem, který se takto pojatou obhajobou dostal do nebe.

Okamura

verbalizoval ambice dostat se do vlády.

1 komentář:

  1. Co se Applu a baterek týče, tak Applů tady moc není a dokud se to nezlepší s kupní silou, tak ani nebude. Výdrž baterky ale závisí i na způsobu používání. Každé bezdrátové pojítko žere a když je někdo vůl a nevypne ho, když ví, že ho nebude potřebovat, tak prostě bude mít vybito dřív. Nechám-li Apple v pohotovostním režimu a jen se zapnutým mobilním připojením a vypnutými modrozubem a WiFi, tak když nikdo nezavolá, vydrží klidně i týden. Při běžném, rozumném používání vydrží na jedno nabití 3-4 dny a ty baterky mají velice slušnou životnost.

    Las Vegas: Ten případ je zajímavý z více hledisek, ale ty pokusy zneužít ho k odzbrojování jsou podlé, hnusné a nedají se přehlédnout.

    (Ne)kvalita potravin by se teoreticky dala vyřešit tím, že by ten odpad nikdo nekupoval, ale to by se musela zlepšit kupní síla a to už tak snadné a rychlé nebude.

    Zima asi bude, naše kočky také žerou jako o život.

    Co se másla týče, je to následek bruselského regulovaného socialismu, co k tomu ještě říkat?

    Zajímalo by mi, zda je ten Polanski takový maniak, nebo jestli jen někomu nedupl na kuří oko...

    Také bych zákony o neziskovkách nechal upravit dle maďarského vzoru :-)

    S vlky a přírodou bych to neviděl až tak jednoduše a černobíle. Zjednodušeně řečeno, zvířata pomalu nemají kde být, zatímco lidí je poněkud nadbytek. Chtělo by to nějaké dlouhodobě koncipované smysluplné řešení, které by asi mělo postupně vzniknout a začít být realizováno.

    U „koncernu“ jsem slyšel, že chtějí přestěhovat výrobu Superbů do Německa. No, do Superbů se dávají maximálně 2-litrové motory, což způsobuje, že ta auta skoro nejedou. Limuzína bez motoruje přece k ničemu ne? Když už do nich nechtějí dávat motory, tak ať si ty ostudné plazivky vyrábí sami, když jsou tím jak nejedou jen k vzteku a pro ostudu ne?

    Korea je problém, který Trump sice nezpůsobil, ale zato mu spadl na hlavu po těch volech před ním. Nebude to mít jednoduché.

    Zeman má pravdu v tom, že přímo volený president by měl mít trochu pevnější postavení a víc pravomocí, na rozdíl od premiéra vzniklého handly.

    U idiotů odmítajících očkování mi fascinuje míra té idiocie, která často až hraničí s debilitou, většinou arogantní.

    Jamaika v Německu je sice reálná teoreticky, ale v praxi bych těm z FDP radil, aby do vlády nelezli, nechtějí-li skončit výmazem z politické mapy, což bych zase naopak zelným i socanům docela přál.

    Oscar Turrión je v podstatě sympaťák :-)

    Okamura je mi vcelku sympatický, ale myslím, že s lezením do vlády by měl počkat, až jak bude vypadat situace po volbách. Dost možná, že bude lepší nikam se nehrnout.

    OdpovědětVymazat