pátek 26. května 2017

Kdo z muslimů?

I po atentátu v Manchestru se rozjela propagandistická mašinérie, blekotající o "fantastické solidaritě" muslimů s oběťmi a o tom, že atentátník "vlastně nebyl muslim".

Realita atentátníka

Salman Abedi byl muslim, byl potomek přistěhovalců (muslimů) se Severní Afriky, konkrétně z Libye. Jeho rodina byla alespoň zčásti do příprav atentátu zapojena (bude normální člověk, nikoli zrůda vymozkovaná islámem, pomáhat svému dítěti nebo sourozenci v přípravě něčeho takového?); zapojena do těchto příprav byla i širší islámská komunita z Manchesteru a snad i z dalších muslimských komunit Velké Británie.
Atentát sám byl výsledkem sofistifikované přípravy, vyžadující bezprostřední účast většího počtu technicky vzdělaných lidí (lze-li tento pojem v souvislosti s atentátníky vůbec použít) a daleko větší počet méně kvalifikovaných spolupracovníků. Vůbec by mě nepřekvapilo, pokud by počet spolupracujících, při započtení těch, co se podíleli jen dílčími a "nevýznamnými" aktivitami, přesáhl stovku.
Toto pochopitelně vyžaduje obrovské množství lidí, kteří budou s touto akcí souhlasit a o nichž to je v islámské komunitě natolik dobře známo, že se je strůjci atentátu neobávali oslovit (včetně toho, že jejich celá rodina je natolik loajální, že jejich podezřelé aktivity neudá).
Opět se zde ukazuje podobnost, na niž upozornil před několika týdny O. Neff na Neviditelném Psovi, když porovnal (v souvislosti s teroristickým útokem v Bruselu) loajalitu islámské komunity vůči atentátníkům s loajalitou české komunity vůči atentátníkům na Heydricha.
Pochopitelně, pachatel atentátu nebyl žádný "Brit", jako nebyl Heydrich Čech, přestože zemřel na postu faktické hlavy českého státu, a jako nebyli Čechy ani K. H. Frank, K. Henlein a další podobní, přestože měli české občanství a jejich rodiny několik generací v Česku žily.

Islámská "solidarita"

Ultralevicoví pisálkové se rozplývají nad tím, jak muslimové "truchlí" nad oběťmi atentátu, jak vybrali peníze pro pozůstalé, jak "pomáhali" po atentátu obětem.
Dokážu si představit, že takováto promptní "spontánní" reakce mohla být připravena předem. Peníze vybrané na podporu teroristů prostě nešly na nákup dalších náloží, ale na "pomoc", vyrábějící islamistům PR a jejich placenými pisálky zneužívanou k boji proti zcela normální a správné reakci na tento atentát: Tj. požadavku na potrestání všech, kteří vyznávají identickou ideologii, jaká byla motivem tohoto zločinu.
Připomínám, že se po roce 1945 ukázalo, že "spontánní reakce" Němců na zavraždění německého diplomata židovským studentem, kterou známe pod názvem "Kříšťálová noc" byla předem připravená až do takových detailů, jako byly předem pro jednotlivá německá města stanovené počty Židů "ubitých rozhořčeným davem".
Totalitní ideologie postupují velmi podobně až stejně, proto bych se vůbec nedivil tomu, pokud by se někdy v budoucnu podařilo prokázat, že "spontánní reakce" muslimské komunity na atentát byla předem připravovaná paralelně s přípravou samotného atentátu, jako integrální součást komplexní akce.
Do bezprostředních příprav atentátu museli být zapojeni i někteří z členů ochranky koncertní haly, protože Češka žijící v Manchestru popsala na internetu bezpečnostní opatření, běžně v této hale používaná, při jejichž dodržení by s batohem obsahujícím nálož, matice a šrouby (a patrně i hřebíky) pro zesílení účinku a odpalovací zařízení neměl nikdo možnost do střeženého prostoru projít. Normální člověk tam neprojde ani se sluchátky od mobilu nebo wolkmenu v kapse.
Pokud tam prošel (jakože ano, důkazem je samotný atentát), museli o něm někteří členové ochranky vědět a jeho průchod přes zabezpečovací zařícení zajistit. Pokud s ním spolupracovali, pak je vcelu jasné, že motivem k tomu musela být stejná ideologie, jakou vyznával sám atentátník. Jinými slovy - budou-li muslimové zapojováni do opatření proti islámským teroristům, budou tato opatření neúčinná.
Britská vláda "zuří" nad americkým zveřejněním snímků, které toto dokazují. Je ovšem otázka, zda nezuří spíše nad provalem naprosto zásadních pochybení místních sekuriťáků a rizikem, že si veřejnost vynutí jejich řádné vyšetření.

Solidarita

Atentát je jednoznačně inspirován fundamentalistickým pojetím islámu. Je umožněn hlubokou vírou pachatele, že (protože podle šaríje není sebevrah, ale padlý při džihádu) odlétne rovnou do ráje obcovat s huriskami, jejichž panenství se po každém "čísle" obnoví. Gay bude takto obcovat s hurisáky, pedofil s hurisáčaty - co se obnovuje u těchto rajských bytostí mi není známo.
Fundamentalistické pojetí islámu hlásá zahalování žen a hlásá i striktní ramadánový půst, který nedávno začal.
Dle mého soudu jediným projevem solidarity by bylo, pokud by místní muslimky na prostest proti atentátu odložily šátky a muslimská komunita jako celek začala v následujícíh ramadánových dnech pořádat polední vepřové hody. Tím by tito lidé jasně ukázali, že jsou proti fundamentalisticko - teroristickému pojetí islámu.
Pokud takovéto věci manchesterské muslimy ani nenapadnou, znamená to naprosto jednoznačně, že další podobné akce budou následovat, a že budou mít v této muslimské komunitě vysokou míru podpory.
Pokud se muslimové nedokáží vypořádat s fundamentalisticky pojatým islámem, jako se dokázali Němci vypořádat s nacismem, bude nutné s nimi udělat to samé, co se po válce udělalo s těmi Němci: Prostě je z civilizovaných zemí plošně odsunout, bez ohledu na jejich občanství (které konec konců oni sami pojímají pouze jako nástroj k páchání teroristických aktivit, stejně jako Němci chápali své občanství v jiných státech pouze coby nástroj šíření německého nacionalismu).

Čím dříve bude reakcí na podobné zločiny muslimů tvrdá odveta, zaměřená plošně proti celé islámské komunitě, tím dříve tyto akce ustanou.

Žádné komentáře:

Okomentovat