pondělí 20. března 2017

Co uplynulý týden dal

Islám

Expresident Mubarak

byl prouštěn do domácího vězení.

Erdogan

vyhrožuje Nizozemcům soudem a Merkelovou obviňuje ze spolupráce s teroristy. Drzé čelo lepší nežli poplužní dvůr (české přísloví).
Systematicky atakoval i další evropské státy.
Erdogan také obvinil Nizozemce z masakru "nevinných muslimů" ve Srebrenici. K tomu stručně:
  • nešlo o neviňátka, ale o příslušníky zločineckých band, které vyvražďovaly srbské vesnice a srebrenickou enklávu využívali jako bezpečnou základnu (někteří byli nezletilí, ale s moderními zbraněmi může účinně vraždit i malé děcko)
  • tyto zločince zlikvidovala srbská komanda (v souvislosti s tím, jak fungoval tribunál pro souzení zločinů v bývalé Jugoslávii naprosto oprávněně, z těch vrahů by patrně nebyl potrestán nikdo)
  • nizozemský oddíl nebyl na odpor proti srbské přesile nijak připraven a vyzbrojen, zřejmě svou roli sehrály i konflikty s muslimy ohledně využívání srebrenické zóny jako základny pro zločince; navíc neměl jasné a jednoznačné rozkazy
Turecké noviny vyzývaly nizozemské Turky k povstání proti vládě.
Turecko také zahájilo program omezování kontaktů s NATO.
Erdogan také vyzval v Evropě žjící Turky, aby měli alespoň pět dětí a Evropy se tak zmocnili. O důvod víc posílat islamisty mimo Evropu.

Somálci

po tříleté přestávce unesli tanker a po několika dnech ho zase propustili. Není úplně jasné, jestli něco dostali neveřejně, ale veřejně údajně výkupné nedostali.

Evropský soudní dvůr

posvětil legálnost zákazu muslimských šítků zaměstnavatelem, a to nejen v případě jejich neslučitelností s hygienou apod., ale i v případě nařízeného dresscode. Jinými slovy, bude-li se proislamizační aktivistka Šabatová po pražské zdravce dál vozit, měla by být rozumná pravděpodobnost, že její aktivity budou přinejmenším na této úrovni zastaveny.

V Německu

provedli další zásah proti saláfistům.

Chalífa Haftar

(Libye) s podporou Rusů dobyl dva ropné přístavy. Vzhledem k tomu, že se nejedná o islámského duchovního, ale o vysokého důstojníka bývalé libyjské armády, mohlo by na jím ovládaném území docházet k zavádění lidštějších poměrů.

V Damašku

napadli sebevražední atentátníci justiční palác.

V Kamerunu

se podařilo osvobodit kolem 5000 lidí, zadržovaných islamisty z Boko Haram.

Mladík,

zajímající se o islám a islámský terorismus začal střílet na střední škole ve městě Grasse (Francie) a postřelil nejméně osm lidí.

Američané

provedli v Sýrii nálet na mešity na územích kontrolovaných protivládními silami s mnoha oběťmi. Podobný nálet provedli raketami islamisté v Jemenu.

Radikální islamista

napadl v letišti Orly (Francie) vojenskou hlídku a snažil se zmocnit zbraně, kterou měla vojačka. Ostatní dva členové hlídky ho zastřelili. Podle svědků křičel, že přišel zemřít za Alláha.
Briskně se vyrojily zprávy o tom, že byl vlastně "duševně chorý".

Dobývání Mosulu

pokračovalo v průběhu celého týdne a ještě na jeho konci nebylo toto město vyčištěno od islamistů z chalifátu. Není to Berlín a ten přitom sověti dobyli rychleji.

Imigrace

Za zády občanů

sjednaly vlády Nizozemska a Německa přijetí až čtvrt milionu dalších "uprchlíků" z Turecka (které by teoreticky mělo být bezpečnou zemí, prakticky je bezpečnou zemí pro muslimy).

Migranti

drží v Maďarsku hladovku, protože jsou "nelidsky" ubytováni v mobilních buňkách a je jim odepřen odchod do Německa.

Unijní soud

rozhodl, že držení rodiny ilegálů, která se chtěla dostat ilegálně do Německa, v detenci bylo "nezákonné".

Turecko

přestalo přijímat ilegální migranty, vracené z Řecka. Současně vyhlásilo hrozbu posíláníí 15 000 imigrantů měsíčně.

Trump


Ohledně teroristů

nařídil CIA útočit na teroristy pomocí dronů. To budou pachatelé míru, pravdy a lásky zase ječet!

Ohledně odposlechů

vyjádřil přesvědčení, že důkazy o odposleších se najdou. IMHO odposloucháván byl, Obama měl jak silnou motivaci tak i možnost to zařídit.

Další soudy

zpochybnily nové Trumpovy dekrety o přistěhovalcích. Je to ukázka, jak šíleně záleží záleží antidemokratům na přísunu imigrantů do civilizovaných zemí.

Antidemokraté

také "tepou" Trumpa přes údajné dopady jeho zdravotnických reforem na zdraví. Ve skutečnosti je průměrné dožití populace (se kterým operuje např. Washington Post) ovlivněno řadou faktorů, které s těmito reformami vůbec nesouvisí (např. odlišné zastoupení lidí různých ras v porovnávaných zemích).

Trump

vyčetl Německu, že dluží značné množství peněz na obranu. Německá ministryně obrany to odmítla.

Obecné


Tusk

byl předvolán v Polsku k soudu. Jde o jeho spolupráci s ruskou tajnou službou v době Smolenské letecké katastrofy. Je přinejmenším podezření, že se podílel na utajování pro Rusko nepohodlných fakt.

Čína

hlásí za letošek úmrtí 161 lidí na ptačí chřipku. Naštěstí jsou mimo zóny rozšíření lidských kmenů, které by se v jednom pacientovi mohly pokřížit s těmi ptačími a vyvolat těžký průšvih, srovnatelný s epidemií španělské chřipky po první světové válce.

V Maďarsku

zvítězil ve volbách dosavadní president. Antidemokraté a totalitáři neuspěli.

Skotská premiérka

chce další referendum o nezávislosti Skotska. Problém je, že Skotsko už spotřebovává víc, než kolik činí těžba nafty v mělčinách při jeho pobřeží. Je silně dotováno vládou z Londýna (z whisky se neuživí, nehledě k tomu, že zvýšení její produkce se projeví až za několik pětiletek). Pokud by odešlo z GB, nemuselo by být přijato do EU a muselo by se poté začít živit samo.
Je to akcentováno tím, že zákon o brexitu prošel definitivně britským parlamentem a předsedkyně vlády může spustit vyvazování GB z pod silně pochybné vlády Bruselu.
Královna Alžběta II. podepsala zákon o brexitu.

Na D1

se střetl s autem vlk a podlehl. Ekologisté básní o "ekoduktech", opět tedy dalším dojení kapes občanů "na ekologii".

Praha

konečně vyplatila rodině s paterčaty zadržované peníze z veřejné sbírky.

EU

zahájila odzbrojování občanů jako zjevnou podporu teroristů a dalších zločinců. Naši držitelé legálních zbraní zahájili protestní akce. Nicméně by IMHO měli odstartovat sběr hlasů pod petici za vystoupení z EU.
Je více-méně s podivem, že zde vláda, alespoň symbolicky, stojí při občanech (je ovšem otázka co udělá v případě, kdy se úhybné manévry ukáží jako neproveditelné).

Připomenutí

V Česku bylo nenápadně (abychom nepohněvali Velkého Evropského Bratra) připomenuto obsazení zbytku Československa německými zločineckými hordami.
Na Slovensku si připomenuli nad hrobem Tisa vznik Slovenského štátu a jedná se tam o Den slovenské státnosti.

V Praze

vypnuli pro údržbu vysíač na Žižkově.

Havárie

letadla s Alexandrovci se stále více rýsuje jako záměrný manévr pilota.

Při podpisech

na petici pro volbu presidenta se bude muset uvádět u podpisu i číslo OP.

Rutte

vyhrál volby v Nizozemí, Wilders skončil druhý, posílil, ale ne dost. Vznikne ovšem dosti problematická pravolevá koalice s malým průnikem programů členských stran. Posílili také extrémisté, jednak strana "levě zelených", jednak strana tureckých islamistů.

Izrael

byl obviněn OSN z apartheidu. IMHO zcela správně protože skutečně jeho zákoník prvky apartheidu (např. zákaz uzavírání sňatků mezi Židy a lidmi jiných národností) obsahuje.

V Rize

pochodovali veteráni SS, kteří bojovali proti sovětským okupantům po boku Německa. Názorná ukázka propletených vztahů v Evropě i EU, která by ráda zastřešovala státy se zcela protichůdnou historií.

Pražská městská policie

slaví nebývalý úspěch: Chytla dívku s jointem v ruce!

Senátoři

se obrátili na Ústavní soud s návrhem zrušit zákaz kouření v restauracích.

Zelení a piráti

se nedohodli na společném postupu u voleb. Pokud to půjde dobře, nepřekročí obojí pět procent.

V Japonsku

začali nacvičovat raketové poplachy. Hrozí ostřelování země ze Severní Koreje.
Paralelně se Severní Korea pochlubila testy nového rakotového motoru, který by měl teoreticky donést nálož až na území USA.

Zemřel

kardinál Miloslav Vlk. Rakovina u něho trvala atypicky krátce.

Soudruh Schulz,

který, na rozdíl od nezapomenutelného soudruha Biľaka není ani vyučený, označil USA, Turecko, Maďarsko a Polsko za nepřátele svobody.
Dotyčný pán bude kandidivat na kancléře. Naposledy mělo Německo v čele člověka, nemajícího ani středoškolské vzdělání, ve 30. a 40. letech. Jeho vládnutí bylo pro Německo dost katastrofální.

1 komentář:

  1. Řekl bych, že ta unijní „odzbrojovací“ směrnice způsobila slušný nárůst zájmu o referenda o vystoupení z EU a o politické subjekty, které to mají v úmyslu.

    Kouření v restauracích:

    Předesílám, že nejsem velkým příznivcem zásahů státu do občanských svobod, kouření nevyjímaje. Jenomže žijeme bohužel v prostředí, kde nikdo nebere ohledy na nic a na nikoho z prostého důvodu, nikdo nevychovává děti k tomu, aby braly ohled na kohokoliv či cokoliv jiného, než jsou ony samy a jejich zájmy. V praxi to pak vypadá tak, že při výstupu z MHD musíte nejprve dát do čenichu tlupě debilů, co se hrne dovnitř a tvrdě se protlačit ven, protože těm debilům ani doma ani ve škole nikdo neřekl, že nejdřív se jde ven a pak až dovnitř. Podobné je to i s kouřením na zastávkách, dement hulí a kam jde vítr a komu to smrdí po větru na zastávku, to je mu srdečně fuk. Podobně to bylo i v restauracích, bylo slušné s cigaretou počkat, až u vedlejšího stolu dojedí, jenže většinou nikdo nečekal na nikoho a na nic. Není pak divu, že dochází na regulace a nakonec až na regulace za hranou a hnusné. Tam kde chybí základní výchova a dobrovolné držení sebe sama v rozumných mezích, je prostředí pro regulaci jako stvořené a v něčem takovém žijeme. Je to smutné, ale je to bohužel tak.

    Ten soudruh Schulz, to je opravdu ztělesnění zoufalé německé personální nouze v politice.

    Nemyslím si, že formální vzdělání je vším. Znám docela hodně velice inteligentních lidí, kteří znají svůj obor mnohdy lépe, než lidé s diplomy z VŠ, ale všichni bez výjimky mají maturitu.

    Nedokáže-li německá politika vygenerovat nic lepšího, než je Schulz, tak chudáci Němci a hlavně všichni kolem nich...

    OdpovědětVymazat