pondělí 27. března 2017

Co uplynulý týden dal

Islám

Budou organizovány

další rozhovory mezi legitimní syrskou vládou a povstalci, ale boje pokračují.

Erdogan

blekotal o tom, že "Evropa je fašistická a krutá". Evropa je podle nej také "na scestí". Vzal si na mušku i Norsko, protože udělilo azyl pěti vysokým důstojníkům, kteří byli zapleteni do pokusu o puč proti němu.

V Bagdádu

byl proveden sebevražedný atentát s 23 mrtvými a necelými padesíti raněnými.

Saúdská Arábie

rekordně omezila těžbu. Ceny ropa přesto padají. V podstatě je to velice dobrá zpráva, protože "ropná karta" islamistů viditelně oslabila.

Skupina muslimů

byla v Německu potrestána za útok na sikhskou svatyni. Je otázka, zdy by rozsudky podobného typu padaly i v situaci, pokud by vládním stranám a "demokratické" opozici nedýchala na zátylek AfD.

Velitel NATO

v Evropě tvrdí, že by Talíbanu mohli pomíhat Rusové.

Výročí

teroristického útoku v Bruselu oslavili každý po svém: Civilizovaní lidé pietní vzpomínkou, muslim nejasného jména a původu najetím do lidí na Westminsterském mostě a snahou dostat se s nožem do britského parlamentu. Na Hepnarovou nemá (na místě čtyři mrtví, další oběť zemřela později, H. 8), ale snaha byla.
Opět jsme ihned zavalováni záplavou prefabrikovaných klišé o "osamělém vlkovi", který "měl psychické problémy" a "neměl nic společného s islámem" (až na to, že byl britským konvertitou, konvertoval patrně ve vězení), strávil čtyři roky na politických školeních na Blízkém Východě a jednal v souladu s příkazy chalifátu, který se k němu také přihlásil. Další vyšetření ukazuje, že musel mít nějaké komplice, s nimiž komunikoval mobilem ještě krátce před jízdou.
Byla provedena blíže nespecifikovaná zatčením v Birminghamu, který je údajně v Británii semeništěm terorismu. Devět z jedenácti zadržených ale bylo propuštěno.
Další podobný atentát se stal v Antverpách. Policie se z toho snaží udělat "opilého muslima". Jízda v autě naplněném ilegálními zbraněmi je přece naprosto normálním projevem opilosti ...

Islámisté

zaútočili na ruskou základnu v Čečensku. K útoku se přihlásil chalifát.

Pokračovaly

nálety na Mosul a oblasti obsazené chalifátníky v Sýrii. Ochránci lidských práv ječí o civilních obětech. Jsou to ti samí, co drželi hubu, když chalifátníci na okupovaných územích řádili hůř než SS za WW2 v židovských oblastech na Ukrajině.

Imigrace


Začíná růst

počet nelegálních migrantů, kteří se derou do Řecka. To dostalo miliardy na střežení zevní hranice schengenského prostoru a dělá ...

Německo

se chystá vyhostit dva islámské radikály, kteří se narodili v islámistických rodinách afrického původu až v Německu.

Trump


FBI

se kroutí jako had a "neví" o odposleších Trumpova hlavního stanu před volbami a v jejich průběhu.

Jsou problémy

se zrušením socialistické Obamacare.

Provalilo se,

že Trumpův tým byl "monitorován". Ovšem zcela náhodně a zcela jistě bez jakéhokoli postranního úmyslu.

USA

zavedly sankce pro firmy, které dovážejí do Íránu materiál pro raketový program.

Vláda USA

dala, přes jekot ekologistů, souhlas ke stavbě ropovodu Keystone XL.

Obecné


Medvědí službu

konají církevníkům křižovníci, jichž je 15 a vysoudili už na státu "restituce" za 20 miliard. Jejich společenská užitečnost je přitom čistá nula.

Zaorálek

se uřekl pro Hospodářské noviny a naznačil možnost restrikce volného pohybu osob po EU. Pak se z toho snažil vycouvat.

ČNB

prointervenovala biliony korun, ale koruna stále stoupá. Někdo na tom ovšem část těch bilionů vydělal.

29. 3.

zahájí, přes jekot fašistických aktivistů, placených Sorosem a dalšími podobnými živly, Velká Británie odchod z EU.
Tusk na to svolal na 29. 3. mimořádný summit EU.
Na Tuska byl vydán v Polsku zatykač pro podezření ze spiknutí se s cizí mocností (v našem právním řádu je to +- vlastizrada), hrozí mu až 10 let vězení.
Skotsko chce nové referendum o odchodu z EU. Je to proto, že se tamní vládní politici jednak bojí ekonomické prosperity po brexitu (která by ohrozila jejich posty), jednak potřebují přesvědčit skotské voliče stylem "do nich, dokud jsou blbí", než začnou reflektovat stálé zhoršování EU (před nímž je chránil londýnský ekonomický "polštář") a než jim dojde, že by se nemuseli jako odtržené Skotsko do EU vůbec dostat.

Novinky

informovaly o "zahájení stavby obchvatu Lechovic" (vesnice na trase Brno Znojmo, poslední větší před Znojmem). Pravda je ovšem taková, že kácení a část zemních praci byly hotovy už před zimou, takže se jen navazuje na to, co je už udělané.

Firma Asahi

(Japonsko) by měla převzít plzeňský pivovar. No, jednou jsem ochutnal saké a nebylo to moc k pití.

Papež opět za mimoně

Omluvil se za "selhání církve při masakrech ve Rwandě". Poněkud pominul skutečnost, že ve Rwandě dlouhodobě tyransky vládli menšinoví a civilizačně zaostalí (kočovníci oproti většinovám zemědělcům) Tutsiové. Nebyli ochotni přistoupit ani na vládu se zastoupením spolu s většinovými Hutuy 1:1 a vyvolali proti ní povstání. Teprve poté povstali většinoví Hutuové a nastala občanská válka se vším všudy (včetně toho, že se nerespektují naprosto žádná pravidla). Současný president Kagame (nyní na návštěvě u papeže), dosazený mezinárodními organizacemi, je v situaci pokličky, připlácnuté na vulkán Krakatoa těsně před výbuchem.

Podle průzkumu

mají Češi nejnegativnější postoj k imigrantům z celé EU. Inu, máme jisté zkušenosti: Němci, Sověti ...

Soud

nejprve osvobodil a poté potrestal majitelku obchodů se zahradnickými potřebami za údajné šíření drog (tam nakoupené pomůcky a materiál se dají užít k pěstování marihuany). No, mohli by zavřít i Bauhaus nebo Tesco. Onehdy jsem si tam kupoval hlínu, lopatku a květináče...

Nové Heřminovy

kvičí, že Povodí Odry připravuje přehradu, kterou potřebuje jako ochranu proti povodním, vodárenskou a rekreační nádrž atd. Problém vidím spíše v tom, že budovatelé těchto děl nedokázali a nedokáží vyřešit důstojné vyrovnání s těmi, jejichž domovů se dílo dotkne. Za první republiky se za zatopené vsi postavily nové, a na státních pozemcích (viz např. Vranovská přehrada nebo Kníničská přehrada).

Favorité

francouzských presidentských voleb se střetli před televizními kamerami. Významnou roli bude hrát imigrace a islám obecně.
Téměř polovina občanů není rozhodnuta.

Rodiče

vypiplali dceru se spinální muskulární atrofií do 18 let (normálně se na tuto nemoc umírá cca dva roky od stanovení diagnózy).
Ukazuje to mj. velmi nízkou úroveň péče o "ležáky" v sociálních ústavech, protože tato dívka trpí "standardní" formou choroby. Intelekt je u choroby zachován (viz Hawking, který jí podle některých odborníků trpí také a původně diagnostikovaná amyotrofická laterální skleróza má být špatnou diagnózou).

Občané ČR

mají zaplatit pokutu 22 milionů korun za problematické manipulace s dotacemi, za které odpovídá nynější šéf poslanců ANO Faltýnek. Měli bychom na to pamatovat při podzimních volbách.

Nemocný

Rudolf Martin Novák byl odsouzen na pět roků za vědomé šíření HIV.

Zemřela

Helena Štáchová, kterou jsem znali jako hlas Máničky a Bábinky z divadla Spejbla a Hurvínka.

Vláda

povolila větší odstřel vysoce přemnožených divokých prasat.

USA a Velká Británie

omezily "provozovatelnou" elektroniku v letadlech.

Japonsko

spustilo na vodu vrtulníkovou loď Kaga (podle odborníků se dá využít i pro speciální letadla). Její předchůdkyně ve jméně se účastnila známého útoku na Pearl Harbour.

V Moskvě

hodlají obnovit předrozpadovou (SSSR) síť záchytek. Má jich vzniknout rovnou 700.

Maďaři

vystrkují růžky kvůli Benešovým dekretům.

Miloš Zeman

"zadlachnil" šílené požadavky "držitelů autorských práv" a podepsal verzi zákona, podle níž budou poplatky narůstat jen o inflaci.

Proběhlo

rozloučení s kardinálem Miloslavem Vlkem. President poslal věnec; byl s tímto prelátem v opakovaných sporech a nechce být za farizeje.

Rusko

chce zakázat Svědky Jehovovy.

Za dálnice v Německu

se bude platit, Němcům hodlají soudruzi poplatek jakousi formou vracet, což vyvolává nevoli napříč EU.

Podle průzkumů

bvy koalice STAN + KDU-ČSL nemusela uspět (potřebuje 10 procet). Část lidovců háže zpátečku, vedení zatím drží lajnu. STAN se naopak ke koalici bouřlivě hlásí.

Srbský premiér

prohlásil, že Srbsko nikdy nevstoupí do NATO.

EUrosoudruzi

podepsali prohlášení o nedělitelnosti a jednotnosti EU. Zkrátka "s EU na věčné časy a nikdy jinak", případně "co EU schvátí, nikdy již nenavrátí". A současně se všichni diví, proč EU drasticky klesají preference.

Začal

letní čas. Hnus.

V Indii

byly nalezeny zkameněliny rostlin, podobné recentním ruduchám. Podle dosavadních představ o evoluci měla být v té době na Zemi pouze jednobuněčná prokaryonta.

CDU

překvapivě zabodovala v Sársku. Do zastupitelstev se poprvé v této zemi dostala AfD, za to propadli Zelení a Piráti. Zdrženlivě se mluví o "efektu Schulz".

Žádné komentáře:

Okomentovat