úterý 7. března 2017

Co uplynulý týden dal

Islám

Navrácený misionář

Jašek popisoval mučení a ponižování v islámistickém vězení v Súdánu.

Chalifát

začal využívat psy s výbušninami.

Muslimové

z organizace Abu Sajáfa, terorizující jih Filipín, zavraždili uříznutím hlavy vězněného německého jachtaře. Jeho manželku zavraždili už dříve. Jeho tělo a hlavu později nalezla filipínská armáda.

K Sýrii

zamířila ze Sevastopolu ruská fregata Admiral Grigorovič.

Byla dobyta

základna, v níž chalifátníci připravovali nezletilé na sebevražedné atentáty vymýváním mozků.

V Austrálii

zatkli obchodníka se zbraněmi, který připravoval pro chalifátníky dodávku střel (raketových) dlouhého doletu.

Německá policie

naprosto politicky nekorektně provedla razii v mešitě, kde pobýval atentátník na předvánoční trh Amri a do níž si zašel (pomodlit? podat hlášení?) ještě po atentátu.

Masakr

afghánských policistů z minulého týdne provedl člen Talíbanu, který se dostal do policie za člena. Teroristé v řadách policistů jsou problémem (alespoň potenciálním) ve všech zemích, kde do řad policie přijímají muslimy.

Turecko

zahájilo monstrproces s "pučisty".

Zločinec Bagdádí

vyzval své přívržence, aby utekli z Mosulu do hor. Znamená to, že rezignoval na udržení tohoto města v rukou chalifátnických džihádistů.

Talíban

provedl sérii sebevražedných atentátů v Kábulu, nejméně 16 mrtvých.

Chalifát

poprvé začal vyhrožovat Číně. Mám takový pocit, že je to ono pravé ořechové, protože tento stát se nebude kašlat s nějakou politickou korektností a právy zločinců, ale jednoduše je převálcuje, a kde bude chtít šetřit své vojáky, tam nasadí ZHN.

Syrská armáda

opět osvobodila Palmyru, za pomoci Rusů, jejichž generál byl v bojích těžce raněn a přepraven do Moskvy. Zdá se, že druhý zábor tuto památku poškodil v menším rozsahu než předchozí. V této zemi byla také střelou z bezpilotního letounu zlikvidována "dvojka" v hierarchii Al Kajdy.

Makedonský president

odmítá vládu se zastoupením Albánců (muslimů), protože se obává, že by vyvolala rozvrat země.

Imigrace


"Experti"

z OSN se nechali slyšet, že jsou imigranti z Afriky v Německu diskriminováni.

Sedm migrantů

bylo odsouzeno za násilnosti na hranicích - podařilo se v Maďarsku.

Čtyři dívky

ve věku 14 - 18 let plánovaly ve Francii teroristické útoky, byly ovlivňovány až řízeny džihádisty. Naštěstí je "odchytila" policie.

Schulz

opět vynucuje "solidaritu" s lidmi pochybného původu a pochybných zámněrů, kteří se vydávají za běžence.
Podobně vyhrožuje i Evropská komise.
IMHO by státy V4 měly zahájit rozhovory o koordinovaném odchodu z EU.

Syřana

obvinili v Německu z vraždění zajatců. IMHO by ho neměli soudit, ale vydat Asadovi, ten by si s ním poradil lépe.

Bruselští policisté

zadrželi osobu s propanbutanovými láhvemi v autě, která odmítala zastavit na policejní výzvy. Vyklízeli také okolí místa zadržení.

V Mosulu

se džihádisté cíleně zamíchali mezi uprchlíky.

Iráčtí imigranti

dostali za znásilnění Němky 9 - 13 let. V Rakousku. Je otázka, jaký "kartáč" dostane znásilněná, až se vrátí do politicky výrazně korektnější vlasti.

Samospráva Calais

bránila aktivistům rozdávat ilegálním migrantům jídlo.

Nevládky

přivezly o víkendu do Itálie 1300 imigrantů.

Trump


Plánuje

zvýšit výdaje na obranu USA o cca 10 procent.

Šéf speciální komise

přiznal, že nejsou žádné důkazy o tom, že by měl Trump (a lidé z jeho týmu) kontakty na Rusko.

President USA

hodlá omezit finance na diplomacii a rozvojovou pomoc. To druhé vzbuzuje jekot aktivistů, nicméně pomoc v řadě rozvojových zemí končí v kapsách kleptokratů a k potřebným se setejně nedostane.

V projevu

před Kongresem hovořil Trump o rozsáhlém programu národní obnovy, který plánuje. Trump také ocenil padlého vojáka z boje proti Al Kajdě, jehož vdovu na projev pozval. Projev byl i tv diváky hodnocen vesměs pozitivně (k velké nevoli neomarxistických šmejdů).

Němečtí ekonomové

se cachají, že USA obchodní válku s Německem prohrají. Jsem přesvědčen, že jsou mimo realitu.

Trump

obvinil Obamu z toho, že prováděl odposlechy jeho volebního štábu. Obama to popírá. IMHO si soudnější část lidí v demokratické straně byla vědoma, že stojí na porážku, a tak nějakou podobnou kulišárnu mohli páchat.

V sobotu

proběhly v USA střety mezi protrumpovskými a protitrumpovskými demonstranty. Fašistická demokratická strana se odmítá smířit s porážkou v regulérních volbách.

USA

pozastaví zrychlený režim víz pro lékaže a IT specialisty, který platil za Obamy.

Obecné


Pokuty za EET

"vydělaly" Babišovi přes 100 000 Kč. Daňoví plátci ponesou náklady, spojené s likvidovanými živnostmi.

Ekologie v praxi

V bílých Karpatech útočí vlci na ovce a několik z nich zardousili. Ztráty částečně zaplatí daňoví poplatníci, část budou muset rozpočítat do cen mléčných výrobků, masa a kůže chovatelé (takže i to nakonec zaplatí občané). Debilitu ekologů prostě platíme my.

Rakouský občan,

který zdědil po otci, nacistovi, umělecká díla, ukradená v Polsku, je vrátil do země původu.

V Berlíně

řádí atentátník, který z kola za jízdy stříká ženám do obličeje kyselinu. Podle domněnek v diskusích muslim, byť to může být i duševně nemocný.

Čtvrtina investorů

očekává odchod nejméně jedné země z eurozóny.

V souvislosti s očekávaným brexitem

klesá zájem o práci ve Velké Británii.

Pokračuje

vybíjení chovů kvůli ptačí chřipce.

Kvůli manipulacím

s emisemi je vyšetřován Fiat Chrysler. Je třeba zdůraznit, že toto vyšetřování je do značné míry nesmyslné, protože vyhovění emisím se jinak než podvodem dosáhnout nedá, fyzika je prostě neúprosná (a fyzikální chemie taky).

Zeman

bude vetovat ekologistický paskvil "zákon o národních parcích".

Matica slovenská

vydala dokument, který údajně nepřímo obhajuje Tisa. Faktem je, že nic není černobílé, vznik Slovernského štátu znamenal pro Slováky uspokojení jejich národních tužeb.
Ne nadarmo se později vykládalo, že tři největší Slováci byli Štůr, Tiso a Husák: Štůr vytvořil slovenský jazyk, Tiso Slovenský štát a Husák k němu připojil Čechy a Moravu.

Soud

otevřel cestu k navrácení statku Mašínů, ukradeného komunisty, rodině.

Ukrajinští separatisté

provedli "znárodnění" desítek podniků na Donbasu.
Oligarchové se proti tomu "budou bránit".

EU

začala připouštět "vícerychlostní Evropu", která by stála na společném trhu. Věrchuška se ovšem realizaci brání a bránit bude, stejně jako prosazuje multikulturalismus, o němž už před několika létxy prohlašovala, že je "mrtvý".

Sněmovna lordů

zbrzdila brexit.
Nicméně do konce března Velká Británie zřejmě spustí brexit.

Mimořádný summit EU

má řešit nekvalitu potravin, které jsou dodávány do bývalých zemí sovětského bloku pod stejnými názvy a cenami jaké jsou na trhu v původních zemích EU.
Existuje i hlas "nebrat migranty, dokud toto nebude napraveno".

Podle Wall Street Journalu

zvažují USA úder na Severní Koreu. Pochopitelně "míroví aktivisté" kvílejí. Realita je ovšem taková, že stát, který nemá propracovanou strategii a taktiku pro konflikt s nepřátelsky se chovajícím státem (SK opakovaně vyhrožovala střelením rakety s jadernou hlavicí na území USA) v podstatě neplní své základní funkce.
USA teké zatlačily na Čínu, aby přestala pomíáhat Severní Koreji obcházet mezinárodní sankce.

Le Penovou

zbavili imunity v EUroparlamentu za to, že jako odpověď na srovnání FN s islámskýn státem zvřejnila fotografie a videa aktivit této islámské organizace.

Švédsko

plánuje obnovení základní vojenské služby.

Neziskovky

kvičí kvůli návrhu novely cizineckého zákona, který by zpřísnil podmínky jejich pobytu v situacích, kdy dnes zneužívají náš sociální systém. Část aktivistů by tím také přišla o "práci".

Volby

v Severním Irsku sice vyhráli unionisté nad katolíky (usilujícími o připojení k Irsku), ale v parlamentu už mají jen o jediný hlas víc.

České lvy (12 ks)

vyhrál film "Masaryk", který teprve bude mít premiéru a byl pouze formálně promítám v jednom periferním kině, takže ho vlastně skoro nikdo neviděl.

Podařilo se

vytvořit v laboratořích Cambridské university lidská embrya z lidských tkání (další krok smerem ke klonování).

Zemřel

chirurg Thomas Starzl z Pittsburghské university, který jako první na světě provedl transplantaci jater u člověka. Transplantace se sice nepovedla, ale další už byla úspěšná. Českoislovrnsko bylo jednou z prvních zemí, které tento výkon provedly také. U nás přežil první pacient a zemřelo několik dalších. Transplantace byly zpravidla prováděny pro zhoubný nádor v játrech, který dosud nemetastázoval. Uvažovalo se i o otravě zelenou muchomůrkou, transplantace (už u dětí) jsou prováděny v souvislosti s některými metabolickými poruchami (cizí játra zvládnou udržet metabolismus v normě), v těchto případech se zpravidla bere kus jater jednoho z rodičů. Neosvědčily se transplantace v případě jater s alkoholickou cirrhózou, protože pacient buď přestane chlastat, a pak se dají jeho vlastní játra poléčit, nebo chlastá dál, a pak by prochlastal i transplantovaná.

Žádné komentáře:

Okomentovat