středa 8. února 2017

HateFree končí?

Podle zpráv ministr Chovanec hodlá neprodloužit činnost Hate Free. Je to dobře?

Historie

Hate Free bylo vytvořeno v roce 2014. Jednalo se o ultralevicový konstrukt, podporovaný Norskými Fondy (tedy fondy státu, provozujícího zločineckou organizaci Barnevernet, kradoucí děti), který měl společnosti vnutit "jediné správné" (=neomarxisticko - fašistické) pojetí multikulturalismu, pohledu na migranty, poměry v neevropských zemích apod.
Během svého působení se tato SA multikulturalismu natolik zdiskreditovala (a účinně diskreditovala i multikukturalismus jako takový, za což jí budiž dík), že ji držela při životě jen zaťatost ministra Dienstbiera, s jehož koncem ve funkci ztratila podporu shora (podporu občanů, jakož i smysl existence nikdy neměla).

Charakteristika

Asi nejlépe charakterizuje Hate Free hnutí kontraverze kolem podpory exmuslimů, kteří jsou v řadě islámských zemí (a v důsledku nízké aktivity policie a soudů i v některých "starých" zemích EU) pronásledováni, případně i fyzicky likvidováni.
Čeští ateisté se obrátilo na Hate Free kavárnu Tři Ocásci v Brně, s prosbou o podporu hnutí #exmuslimbecause a jeho aktivistů. Dozvěděli se (aniž by se "ocáskoví géniové") s problematikou vůbec blíže seznámili, že toto hnutí je fašistické a oni ho rozhodně podporovat nebudou, protože jsou pro náboženskou svobodu. Blíže je to popsáno na stránkách ateistů.Jinými slovy, náboženská svoboda pro muslimy v pojetí Hate Free organizací znamená svobvodu muslimů terorizovat a vraždit nemuslimy (včetně exmuslimů). Tedy zhruba pojetí "náboženské svobody", jak ji s vážnou tváří karikuje "Káhirská deklarace lidských práv v islámu". Zde podrobněji, protože islámističtí aktivisté se už naučili do Wikipedie zasahovat.

Asi ne úplný konec

Smlouva s totalitními Norskými Fondy je, bohužel, formulovaná tak "šikovně", že toto vysoce pochybné hnutí bude muset v nějaké formě pokračovat, doufejme, že v takové, která bude občany co nejméně obtěžovat.
Ukazuje to názorně, že smlouva s Norskými Fondy je jakýmsi ekvivalentem Faustovy smlouvy s Mefistofelem. Bez ohledu na reálné či imaginární benefity by měly být smlouvy s touto totalitní organizací v nejbližších možných termínech ukončeny a nové by rozhodně neměly být zřizovany.
Bylo by možná i vhodné takovouto podporu (čehokoli) od podobných pochybných zahraničních subjektů postavit mimo zákon. Chybí nám rovněž, a to velmi citelně, ekvivalent zákona, který mají USA, Izrael i Rusko, nutícího podobně financované subjekty deklarovat, že jsou agenty cizí mocnosti.

Co za touto akcí vidět?

Nedělejme si sebemenší iluze. Ministr Chovanec má skoro stejnou osobní politickou historii jako jeho předchůdce a podpora fašistických a jinak totalitních a antidemokratických organizací i jednotlivců do ní zcela jistě patří. Omezení Hate Free rozhodně nelze považovat za projev nějakého prozření. Toto fašizující hnutí je plně kompatibilní s ideologií, kterou většina sociálního demokratů (a prakticky celá špička jejího vedení) v nějaké podobě zastává.
S velkou pravděpodobností jde jen a jen o předvolební tah. Utlumení této naprostou většinou občanů (včetně reálných a potenciálních voličů sociální demokracie) negativně vnímané aktivity by mělo přinést hlasy současné vládní koalici, která je za tuto podporu i její ukončení odpovědná.
Může jít o samostatnou akci totálně skomírající sociální demokracie, která se obává (a právem) jednociferného volebního výsledku a možnosti, že skončí v opozici.
Může jít, pochopitelně, i o to, že byla sociální demokracie takto zaúkolována šéfem ANO, který nechce (a vcelku logicky a rozumně) být s takovýmto nepopulárním projektem spojován, už proto, že má dost svého soukromého másla na hlavě.
Můžeme se dohadovat jistě i o tom, zda byl ministr Dienstbier odejit jen z titulu nejméně populárního ministra vlády, který navíc zvrtal vše, na co sáhl, nebo zda došlo na vládě ke střetu a bylo nutné ho odstranit, protože pod jeho patronátem by se podobné akce proti krajně nepopulárním aktivitám, jako je Hate Free, nedařilo realizovat.

Ukončení podpory nebo spíše utlumení fašistoidního Hate Free hnutí je zcela jistě pro občany příznivá věc. Neměli bychom ji však vnímat jako nějaký "dar od vrchnosti", ale jako výsledek četných aktivit, které "vrchnost" k tomuto tahu donutily.

3 komentáře:

  1. Detail, Mr. Pergill.
    Nástupce debila Diensbiera se jmenuje Chvojka.
    Jinak do puntíku souhlasím s obsahem Vašeho článku. Díky.

    S pozdravem
    Věrný čtenář

    OdpovědětVymazat
  2. ...ještě "eliminovat" Antifu :o)

    OdpovědětVymazat
  3. Dokud tu nebude platit podobný zákon, jaký mají v USA, Rusku a Izraeli o organisacích placených ze zahraničí, tak se problém nevyřeší.

    OdpovědětVymazat