pondělí 16. ledna 2017

Co uplynulý týden dal

Islám

Turecko

ohlásilo zabití 48 bojovníků chalifátu. Je ovšem otázka, koho vlastně letecky atakovali.

Asad

ovládl Aleppo, ale ohlásil současně vůli vyjednávat.

Pravděpodobně chalifát

použil k atentátu na egyptské policejní síly popelářské auto, osazené bojovníky s granátomety. Podařolo se jim zabít osm lidí.

Bylo prokázáno,

že islamisté z chalifátu používali nemocnici v Mosulu jako věznici a popraviště. Tolik k jekotu multikulturalistů o "antihumánním bombardování zdravotnických zařízení" i o poštěkávání "lékařů bez hranic" a podobných pochybných spolků na stejné téma.
Džihádisté v Mosulu také opakovaně používali civilní osoby jako živé štíty (takto to dělali i Němci na konci války).

Raketu z ponorky

odpálil Pákistán. Raketa může nést i jadernou hlavici.

Islamista Erdogan

plánuje změnit tureckou ústavu tak, že by mohl "dočasně" vládnout dalších deset let. Inu, my v Česku dobře víme, že jednotka dočasnosti je jeden furt.
Řecko odmítlo vydat Erdoganovi uprchlé důstojníky.

Evropský soud

pro lidská práva provedl jedno rozumné rozhodnutí, když konstatoval, že školní lekce v plavání jsou povinné pro děti bez ohledu na náboženské vyznání (muslimové požadovali zákaz pro dívky).

Talíban

zaútočil dvěma sebevražednými atentátníky na parlament v Kábulu, 30 obětí.
Tato zločinecká organizace poskytla video s uneseným australským a americkým pedagogem z kábulské university.
Zločinecká organizace Hakkání, působící rovněž v Afghánistánu, zase ukázala pár turistů, unesených i s dítětem (nejméne jedno další se jim narodilo po únosu).
Jsem toho názoru, že pokud by se měli vyměnit za vězněné teroristy, tak jen s tím, že by ti teroristé dostali něco, co by je časem zabilo (stačil by prion "nemoci šílených krav). A leště lepší, pokud by to bylo technicky reálné, něco se sice dlouhou inkubační dobou, ale hodně nakažlivého (geneticky vylepšená vzteklina, žloutenka, AIDS), co by zabilo i lidi z jejich okolí.

Maroko

zakázalo burky. Udává bezpečnostní důvody, protože došlo opakovaně k situaci, kdy se pod burkou skrývali teroristé. Islámští duchovní protestují.

Chalifátníci

zjistili, že turecké tanky Leopard nemají doplňkové pancéřování na bocích a vzadu a začali je úspěšně ničit. Daří se jim to hlavně v městských bojích, protože zde se mohou bojovníci s pancéřovkami a podobnými prostředky k tankům dostat z hůře obrněných směrů.

Obamova administrativa

uvalila na 18 syrských vojenských velitelů sankce pro údajné používání chemických zbraní.

Izrael

bombardoval vládní letiště v Damašku. Tedy v podstatě vystoupil po boku chalifátníků.

Maďarsko

zadrželo dvě mladé ženy, jednu s belgickým a jednu s francouzským pasem, které jsou podezřívány z napojení na teroristy. Existuje na ně evropský zatykač. Patrně chtěly opustit Evropu "balkánskou trasou", ale opačným směrem, než jakým po ní putují imigranti.
Zcela jistě budou lidskoprávníci ječet.

Imigrace


Německo

zjednoduší podmínky pro vazbu na nebezpečné extrémisty. S odůvodněním, že by za takové legislativy mohl pachatel útoku na vánoční trhy skončit za mřížemi. IMHO se lze obávat toho, že tato opatření se teroristů nijak netknou, zato budou masivně zneužívána proti AfD a jiných antiislamizačních organizacích.

ÖVP,

jedna z rakouských vládních stran, chce zredukovat počet přijímaných imigrantů na polovinu.

Počet

žadatelů o azyl údajně v Německu klesl o 70 %. Je ovšem otázka, zda to není proto, že i bez toho žádání se tam mají "jako Pánbu ve Frankrajchu", takže dělat něco takového vůbec nepotřebují.

Loď s migranty

se potopila ve Středozemním moři.

Růst prosperity

vlivem imigrantů je jen podvod, daný účetními kejkly, kdy imigrant na dávkách se započítáván jako plus (protože spotřebovává). To, že nic nevytváří, příslušné "hodnocení" ignoruje. Zveřejnila ekonomka M. Šichtařová.

Objevily se indicie,

podle nichž byl pachatel útoku na předvánoční trhy informátorem policie, proto vládla taková liknavost při pokusech o jeho dopadení.

Obecné


Milouš Jakeš

se nechal slyšet, že "pěrestrojka byla vlastně zbytečná" a že zbytečný byl i listopad 1989. Komunisté podle něj měli nachystány reformy, po nichž by byly poměry ve státě daleko báječnější než ty současné.
Tahle generace komunistů je prostě zcela nepoučitelná.

Likvidace chovů,

které měly tu smůlu a ocitly se v ochtanných pásmech výskytu ptačí chřipky, pokračovala v průběhu celého týdne. Problém je, že management divokého ptactva, které může to samé dělat daleko účinněji, se vůbec neprovádí.
Volně žijící labuť s chřipkou byla zaznamenána i v Praze.

U Donbasu

začaly po vánočním příměří nové boje.

Vláda

se přihlásila k ideálům Charty 77. Mohla to učinit v podstatě bez rozpaků, protože ideálem chartistů bylo omezení porušování lidských práv Husákovým režimem. Na ničem jiném se ten pytlík blech (či hadích ocásků) neshodl a shodnout ani nemohl, protože jejich ekonomické i politické ideály byly jinak mimochůdné až protichůdné.

Českem prochází

"protiválečný pochod", podporující islamisty, kteří byli poraženi v Aleppu. U nás ho podporují jen lidé stejné politické orientace.

Praha

chce koupit zpět firmu Pražské vodovody a kanalizace, která byla prodána zahraničním vlastníkům a ti ji vedou velmi mizerně.

Na chřipku

zemřelo už devět našich občanů.

Slovensko

plánuje zavření obchodů o všech svátcích.

Ne příliš vydatné sněžení

vyvolalo na Slovensku zhroucení školy a u nás domu v Novém Boru a sportovní haly v České Třebové (na ní je pikantní, že byla zkolaudována teprve 2. 1. 2017). Architekti sice většinou bojují proti globálnímu oteplování, ale jinak žijí v představě, že napadení několika cm sněhu je vzácná kalamita.

Varování

před vyděračskými viry se dostalo i do běžných sdělovacích prostředků. Faktem je, že hlavním viníkem jsou Windows, protože nejsou s to oddělit důsledně uživatele od superuživatele. Virus, odkliknutý uživetelem např. v e-mailové příloze pak může zasahovat do systému tak, jak by to uživateli nemělo být vůbec dovololeno. Naprostým zlem jsou také makra v MS Office, protože k ničemu rozumnému nejsou (99 % toho, co kancelářští blbové řeší makry, by měly zvládnout další funkce office; druhou věcí je, že jen totální blb /= pracovník MS/ bude požadovat, aby funkce na formátování textu nebo přepočítávání hodnot v tabulkách měly právo zasahovat do systému).

Americké firmy

se bouří proti Trumpovým výhrůžkám, že jim v případě, pokud se nevrátí do USA, zablokuje cly přístup na trh. Problém je, že se jim to velice snadno může stát a ta auta, co vyrobí někde v Tramtárii a nebudou je moci prodat, si pak arogantní managoři budou moci nacpat do ... (prvoúst).
Trump se rovněž nechal slyšet, že zváží konec sankcí proti Rusku i politiky "jedné Číny".

Poslankyně Nytrová

(známá svým výpadem proti homosexuálům) odešla z ČSSD. Obvinila tuto stranu také z korupce, což politikové ČSSD začali rychle odmítat.

Probíhá opakovaný soud

s učitelkou, která na přání rodičů dohlížela na osobní hygienu dětí. Podle vedení školy je nepřípustné, aby učitelka po chlapcích požadovala, aby si důkladně umyli i genitálie. Inu, to je důsledek toho, že se naše školství po roce 1989 otevřelo i pro fanatické bigoty, pro něž je čistota tabu.

Ústavní soud

zase konstatoval, že lékaře nelze nutit, aby proti její vůli léčil svou vlastní matku (jak to po něm požadovaly soudy nížších instancí). IMHO rozhodnutí zcela správné.

Do Polska

dorazily nejsilnější americké armádní sbory, jako se od konce druhé světové války po evropském území pohybovaly. Posiluje se křídlo NATO, které by mohlo být terčem úderu Ruska na Pobaltské státy. Nejde, pochopitelně, jen o posílení. Napadení, při němž by byli zabiti Američané by patrněš vyvolalo odezvu amerických občanů ve smyslu podpory protiúderu (jak tomu bylo v případě přepadení Pearl Harbouru).

President Zeman

i mnozí další kritizovali zřízení "ministerstva pravdy".

Evropští politici

se snaží varovat Trumpa před Putinem.

Obama

vyprodukoval několik projevů. plných sebechvály. Pominul skutečnost, že prakticky vše, na co jen sáhnul, totálně zpackal.

Kreml

oficiálně popřel, že by měl nějaké kompromitující materiály na Trumpa. Pokud je to pravda, a ty materiály existují, což také nemusí být pravda, pak je mohli vytvořit o své vůli pracovníci západních zpravodjských služeb (včetně US) jako prevenci před Trumpovým případným vítězstvím.
Ukázalo se, že významnou roli v aféře s kompromitujícícmi materiály hraje bývalý britský agent (je otázka, pro koho pracuje nyní, možná pro muslimy).

Obvodní soud

nařídil ultralevicové chátře, aby vyklidila "alternativní centrum" Klinika, obsazené v rozporu s platnými zákony. Ta se, zcela podle očekávání, odvolá.

Proběhla kontraverze

mezi presidentem Zemanem a ministry ohledně jeho neurčité informace o přítomnosti teroristy na našem území.

Ultralevičáci

kvičí i kvůli Zemanově rozhovoru, který poskytl denníku The Washington Post.

Ústavní soud

namydlil schody levičákům, kteří chtěli změnou zákona omezit přístup k archiváliím z dob totalit (neb tam mají záznamy buď oni nebo jejich starší ideoví souputníci).

EU přitvrdila

v návrzích na restrikci zbraní. Evidenci a zákazu vlastnění bez úředního povolení by měly být vystaveny i vzduchovky.

V USA

obvinili šest pracovníky firmy Volkswagen v souvislosti s aférou "dieselgate". Jednomu z nich hrozí až
169 let vězení.

Lidský odpad z ANTIFA

naplnil naprosto perfektně Churchillova slova "Fašisté budoucnosti se budou nazývat antifašisty": Tato bezcenná chátra zaútočila na přednášku "Výzkum dělení pohlaví" na Magdeburgské universitě, která rozporuje genderoidní hovadství. Přednášejícím byl André Poggenburg, funkcionář AfD. Už i Linke přirovnali tyto aktivisty k SA.

Pátrá se

(od středy do konce týdne) po 12 leté Michaele Patricii Muzikářové, žijící v Ústí nad Labem s rozvedenou matkou a jejím druhem. Podle všech možných údajů jde o problémovou rodinu, z níž dívka již dříve utíkala a přespávala na nádraží. Podle informací z FB byla matka členkou klubu "Prochlastáme se do bezvědomí" (FB nemám, zprostředkovaná informace může být zkomolená). V lepším případě utekla do zahraničí za otcem a prarodiči z jeho strany (proti tomu ovšem mluví, že měla s sebou normální výbavu do školy), v horším je někde v zařízení, poskytujícím "speciální" erotické služby, v rukou neorganizovaného úchyla, nebo ji, ve snad ještě horším případě, najdou po čuchu až se oteplí (spíš divoká zvěř než policisté).
Komentáře od běžných čtenářů ve sdělovacích prostředcích jsou jízlivé až zlé, policie na tomto poli moc úspěšná není a konkrétně ústecká se těžce kompromitovala případem unesených dětí, které pro neschopnost policie museli nalézt jejich rodiče (včetně toho, že policii jako celku neprospělo ani zametení tohoto zjevného selhání pod koberec).
Policie zřídila speciální linku na sběr informací o pohřešované a zveřejnila vícero jejích fotografií.
Máme v rodině stejně starou holčičku, o to víc je mi té cácorky líto. Kdykoli si představím, co by se jí mohlo stát, ozve se mi ze šuplete psacího stolu (kde mám zavírací kudlu místo v kapse) "cvak!", jak se sama otevře.

Trump

kritizoval farmaceutické firmy, kterým, dle jeho slov, "prochází i vražda". Tím poslal jejich akcie dolů s cenou.
Přijal také, opět za jekotu levičáků, LePenovou.
Naopak Merkelová začala Trumpovi vyhrožovat ukončením spolupráce mezi EU a USA. Je dobré připomenout, že Merkelová v EU žádnou oficiální funkci nezastává, takže se začíná naplňovat ono varování, že EU má být jen nástrojem Německa k vytvoření "Čtvrté říše".
Trump oplátkou kritizoval bezbřehé přijímání imigrantů, které organizovala Merkelová.

Ekofašisté

hodlají v Praze omezit jízdy nočních tramvajových spojů.

Soros

údajně Trumpovým vítězstvím přišel o výdělek na úrovni miliardy dolarů. Vzhledem k tomu, že do kampaně Clintonové investoval několik desítek tisíc, měla se mu ta investice vráti v řádově tisících až  desetitisících procentech. To je sorosovská filantropie v praxi.

Podle nové legislativy

bude nutno na podporu kandidáta pro presidentské volby dát číslo OP. Faktem je, že to může do jisté míry omezit prostor pro úředníky a jejich zvůli. Při minulých volbách (ale i některých peticích) bylo požadováno číslo popisné petentova bydliště a mnozí tam z neznalosti (protože se tento údaj běžně nepoužívá a je v podstatě k ničemu) uváděli číslo orientační (co je na adrese pro doručování pošty). To pak umožňovalo politickým aktivistům z řad úředníků označit řadu hlasů za "neplatné".

Kontraverzi

vyvolala návštěva ukrajinské aktivistky a političky Savčenkové. Někteří soudruzi jí vyčitají prohlášení, že kvůli výměnám a propouštěním zajatců by jednala i s Putinem.

Maďarská vláda

provedla následováníhodný krok: Vyhlásila program likvidace těch nevládek, které jsou placeny ze zahraničních zdrojů (hlavně jde o Sorosem placené pohůnky) a snaží se rozvracet demokratické zřízení. To samé by bylo vhodné provést i v dalších státech, včetně u nás.

Kontraverze

vyvolalo video 12leté dívky z USA, která se v přímém přenosu přes Livestream (umožňujícím přenášet průběžně živé video z mobilu) oběsila před domem, kde bydlela. Jako příčinu uváděla týrání a sexuální zneužívání.

ČR podala

již zmíněnou ve stádiu příprav žalobu na EU, která chce prosadit jednotnou denaturační směs pro líh (za účelem jeho osvobození od daní, uvalených na "pitný" líh). Směs je snadno odstranitelná a bude umožňovat velké daňové úniky. IMHO právě toto je důvod, proč je tak vehementně a plošně prosazovaná.

Německý soud

rozhodl, že podpálení synagogy dvěma muslimy bylo aktem kritiky izraelské politiky a poměrů v Izraeli a nikoli aktem antisemitismu. Některé sdělovaví prostředky charakterizovaly tento akt jako "přiměřený", ale to údajně soud neprohlásil, vymysleli si to pouze někteří "demokratičtí" novináři.
Soud IMHO otevřel Pandořinu skříňku, protože je-li zapálení synagogy "aktem kritiky poměrů", pak proč by nemělo být stejně hodnoceno i zapálení mešity (poměry v islámských zemích) nebo kostela (poměry v některých křesťanských zemích)?

Odchází

vyslanec USA Schapiro. Sbohem a obdélníček WC papíru (použitého).

V Paříži

se sešla konference, která řeší mír mezi palestinskými Araby a Izraelci. Nejsou na ní zástupci ani jedné z dotčených stran. Asi nic jiného v současné době necharakterizuje tupost a idiotství "mírotvůrců" jako tato akce.

Ministr Pelikán

odmítl Chovancův návrh na to, aby občané, držitelé zbraní, mohli zasáhnout proti pachateli teroristického útoku. Označil ho jako "Divoký Západ".
Ono je to do jisté míry oprávněné (ale nepotěším tím konstatováním Pelikánovy příznivce), protože multikulturalisté už vyvolali rozvrat takové intenzity, že lidem asi nezbude nic jiného, než udržení civilizovaných poměrů hájit se zbraní v ruce (jak tomu bylo právě na tom Divokém Západě).

3 komentáře:

  1. Německo zjednoduší podmínky pro vazbu na nebezpečné extrémisty.

    Je videt ze teroriste a bojovnici proti nim se doplnuji stejne krasne jako drogy a protidrogove centraly.

    Komunisté podle něj měli nachystány reformy, po nichž by byly poměry ve státě daleko báječnější než ty současné.

    Ja byl Milouse jen malinko po(o)pravil: Agro ma prichystane takove reformy, ze proti nim to bylo za komancu bajecne.

    Ekofašisté hodlají v Praze omezit jízdy nočních tramvajových spojů.

    Uz to vidim: Nakupovat se bude smet jen v pondeli. Tramvaje pojedou v utery okolo poledne. Ve stredu pusti elektrinu, ve ctvrtek plyn, v patek vubec nic. O vikendu bude zakaz vychazeni, protoze lide maji prece travit vikendy s rodinou.

    OdpovědětVymazat
  2. Snahu pana Chovance chápu, protože tak, jak se nyní věci mají, jsme vůči unii vázáni soustavou mezinárodních smluv. Ty mezinárodní smlouvy jsou nadřazeny českým zákonům. Přikáže-li Brusel odzbrojit směrnicí, budeme to muset udělat. Nicméně dostane-li se mezinárodní smlouva do kolize s českou ústavou, měla by mít přednost česká ústava a o to zhruba panu Chovancovi jde. Není to osel a to řešení je elegantně jednoduché. Nakolik si tím jen nahání voliče a nakolik to myslí vážně, to je otázkou, protože jeho to nic moc nestojí a nejspíš nebude mít sílu to prosadit, ale pozornosti na něj a stranu to poutá docela dost. Pelikán je člověk, který dlouhodobě pracuje na potlačování kdejakých práv, zejména pak svobody projevu a slova, takže to tu začíná pomalu, ale jistě být zase jako za Husáka: „Svobodu projevu můžeme zaručit, svobodu po projevu už nikoliv.“ Proč by tedy zrovna držení zbraní u tohoto antidemokrata mělo být výjimkou?

    OdpovědětVymazat