pondělí 26. prosince 2016

Co uplynulý týden dal

Islám

Patnáctiletý chlapec

si v Iráku rozmyslel odpálení, vzdal se a poskytuje rozhovory novinářům. Islamisté proto přecházejí na ročníky pod deset let, na youtube se objevilo video s holčičkami 7 a 9 let starými, ta starší z nich se úspěšně coby "živá bombička" odpálila..

Střelba

u islámského centra v Zurychu byla patrně výsledkem sporu mezi frakcemi muslimů.

Islám předvedl, co je zač:

V pondělí kolem 20.00 najel kamion naložený železem do jednoho z vánočních trhů.
Sluníčkáři také předvedli, co jsou zač, protože dlouho prohlašovali, že nešlo o islámský útok. Když biologické stopy jasně ukázaly na konkrétní osobu, radikálního muslima (snad) původem z Tunisu (měl skoro desítku identit a není pořád úplně jasné, která je pravá), tak se ihned objevily předem připravené bláboly o "osamělém šílenci", nicméně do konce týdne začala být rozkrývána síť spolupracovníků, kteří útok logisticky zajišťovali (obdobný útočník z Nice jich měl prokazatelně necelé dvě desítky a není jasné, kolik jich nebylo ještě objeveno).
"Oficiální" sdělovací prostředky se předvedly jako u podobných aktů v minulosti a zatloukaly, co šlo, aby nevyplynula na povrch podstata tohoto útoku.
Navíc byla na FB zablokována hlavní i náhradní stránka IvČRN, na níž se lidé, mj. informovali o hrozícím nebezpečí teroristických útoků (takže šlo jednoznačně o akt, nahrávající islámským teroristům). Alespoň je jasně vidět, komu má prospívat plánovaná a proponovaná cenzura internetu.
Reakce politiků jsou až na výjimky velmi "opatrné" ve stylu "hlavně abychom muslimy neurazili". "Nenávist k pachatelům nepovede k naší nenávisti" (prostě snaha Evropany co nejvíce odzbrojit a donutit k nereagování ani na další masakry). Pár "extrémistických" konstatování zjevné pravdy, že za celou kauzou stojí politika bezbřehé imigrace, prosazovaná (a dnes již i symbolizovaná) Merkelovou, rozhodně nepřevažuje.
V Praze "opanelovali" Václavák s vánočními trhy, to samé udělali i v Ostravě. V Brně zrušili "vánoční šallinu" a zahradili Masarykovu cisternou, postavenou napříč. Někde i vánoční trhy zrušili.
K útoku se přihlásil chalifát. Byť je jasné, že se může přihlásit i k útokům, na nichž neměl žádný podíl, mělo by být na druhé straně jasné, že útok zcela odpovídá hodnotám, které muslimové vyznávají.
Strhla se i válka úředníků s experty. Podle expertů byli úředníci včas varováni, podle úředníků bylo varování natolik vágní (něco jako "asi by se mohlo někde něco stát"), že se na základě toho nedala udělat konkrétní opatření.
Jediným pozitivním hrdinou celé kauzy je polský řidič, který se do poslední chvíle snažil útoku zabránit. Nebudu patrně daleko od pravdy s hypotézou, že původně měl být posazen mrtvý nebo omráčený za volant kamionu, ale jako prostřílený a probodaný více než desítkou ran nožem už byl po této stránce nepoužitelný.
Musíme ovšem předpokládat, že pokus o vmanipulování nemuslima do role pachatele podobného masakru bude někdy v budoucnu opakován. Přitom policie některých západních zemí jsou tak prolezlé muslimy, že by se to, zničením patřičných důkazů policisty na místě činu, mohlo i povést.
I současné pátrání zpomalovaly chyby úředníků (včetně gramatických chyb v úředních dokumentech, které tím byly zpochybnitelné). I tak se dá bojovat za Alláha.
Při atentátu zahynula česká občanka Naďa Čižmár(ová) žijící dlouhodobě v Německu. Identifikovali ji až pomocí DNA, tak byla rozsakrovaná. Je to třetí oběť islámských teroristů z řad našich občanů.
Podle všeho strůjce útoku (nakonec zastřeleného v Itálii policejním nováčkem ve zkušební době) zradikalizoval kazatel. Tomu, ani organizaci, která ho finanacovala a ideologicky vedla, pochopitelně, žádné nebezpečí nehrozí, neboť Německo je hate - free. Faktem je, že za Husáka by si duchovní za hecování "oveček", které by bylo takto "úspěšné", šli zcela nekompromisně sednout za katr.
Pomocí záznamů z kamer se podařilo prokázat, že útočník ještě osm hodin po činu navštívil jednu z berlínských mešit a pak teprve odcestoval.
Příbuzní se nechali slyšet, že z něj džihádistu udělalo evropské vězení. Mohou mít, bohužel, pravdu, protože státy EU vesměs umožňují přístup islámských duchovních k vězňům a ignorují, k čemu je ti duchovní vedou. V Tunisku byl ovšem zadržen atentátníkův synovec pro členství v teroristické buňce, což tento výklad poněkud zpochybňuje.

Turecký policista (muslim)

zavraždil na výstavě ruského velvyslance Andreje Karlova. K atentátu se po několika dnech přihlásila skupina, napojená na teroristickou organizaci An-Nusra.

Talíbové

v Afghánistánu zastřelili mladou ženu za to, že se rozvedla a znovu vdala. Přesně tohle by měli sluníčkáři rádi i tu.

V Iráku

byl spáchán útok na Demokratickou stranu Kurdistánu. Možných pachatelů je víc, od chalifátu až po erdoganovce.

Turecko,

navzdory velkým ztrátám, ovládlo silnici do Aleppa.
Na druhé straně vedou neúspěšné boje v města al-Báb, kde dokonce přišli o větší počet tanků, které dostali alespoň zčásti provozuschopné do rukou džihádisté z chalifátu.
Chalifát upálil za živa (nejméně) dva turecké vojáky.

V Mosulu

odpálil chalifát tři auta a způsobil smrt 23 lidí.

Těsně před Vánoci

konečně padlo Aleppo do rukou vládního vojska.

V Austrálii

v Melbourne se podařilo zmařit atentát na vánoční trhy, který měl být proveden pomocí výbušné nálože.

Nigérie

vytlačila islamisty z Boko Haram z pralesa Sambisa.

Imigrace


Migranti v Německu

"si těžko hledají práci" v podmínkách, které mají lepší než místní nezaměstnaní. "Radostné sdělení", že tisíce lidí v Německu "našly práci" v důsledku péče o migranty je jen fíkovým listem zakrývajícím fakt, jak je tato péče drahá.

Údajně

se letos cestou do Evropy utopilo 5000 imigrantů.

"Rasistka" Merkelová

se nechala slyšet, že "urychlí deportace Tunisanů". Problémy jsou tu dva: Pořád není 100% jistá identita útočníka na vánoční trh, druhý je ten, že za daleko mírněnější slova proti imigrantům, byť z Maroka, byl Wilders vláčen coby rasista po soudech.
Juncker se ovšem nechal slyšet, že EU nesmí změnit politiku imigrace.

Obecné


Donald Trump

byl sborem volitelů oficiálně zvolen 25. presidentem USA. Zhasly naděje na "vzpouru volitelů". Nyni fašističtí demokraté zkoušejí předstírat, že DT zvítězil jen a jen proto, že nějací hackeři, podle nich ruští, vytáhli na veřejnost špínu z jejich e-mailové korespondence.

Španělská vláda

chce zrušit siestu. Problém vidím v tom, že přes poledne se v takto teplých zemích, jako jsou Španělsko a Itálie, stejně pracovat nedá, snad vyjma plně (a draze) klimatizované prostory. Siesta byla, MMCH v letním období i u nás za časů první republiky.

Soud

zrušil trest D. Ratha kvůli nezákonnosti odposlechů, které sloužily jako důkaz proti němu. Tohle je obrovské moderní dilema, kdy na jedné straně jsou nevinně odsouzení na základě zmanipulovaných a v rozporu se zákony získaných důkazů a na straně druhé jsou propuštění zcela zjevní viníci, protože byla porušena nějaká obskurní norma, a tím jsou věcně zcela správné a věrohodné důkazy viny neplatné.

Boje na Ukrajině

se rozhořely takovou silou, že kyjevská vojska utrpěla nejvyšší ztráty za posledních pět měsíců.

Český vědec a podnikatel

Jan Procházka vytvořil tabletovou verzi lithiových akumulátorů s nanostrukturami, která je s to pojmout do jednotky hmotnosti a objemu vyšší množství energie a přitom by měla být i bezpečnější z hlediska rizika výbuchu nebo požáru při poškození nabité baterie.

Ve svém bytě

byla přepadena naše tenisová hvězda Kvitová. Útočník ji pořezal na levé ruce (hraje levačkou). Do května příštího roku nebude jasné, zda se ji lékařům podařilo pro tenis zachránit. Útočník se vydával za revizora kotlů.

V Polsku

se začalo masově demonstrovat, nicméně tyto "masy" jsou pořád zanedbatelnou silou v porovnání s počty hlasů, které vládní strana PiS dostala. Na druhé straně šéfům této strany asi není tak úplně jasné, že významná část hlasů, které dostali, byla zaměřena jako protestní proti zfašizované EUrolevici a část získali na základě fenoménu "menšího zla".
EUrofašisté se sice mohou pokusit o "polský majdan", ale PiS stačí písknout na svoje příznivce a dát jim volnou ruku a ti pak demonstranty utlučou čepicemi.
Brusel blekotá o "systémových potížích Polska s demokracií" a pomíjí fakt, že bruselská "vláda" je asi stejně demokratická, jako Jaruzelského junta (abychom zůstali u toho Polska).

Bruselisté

se snaží sankcionovat Irsko za to, že daňově zvýhodňovala firmu Apple.
Je to názorná ukázka toho, že by měli být bruselisté zcela a naprosto explicitně odstaveni od možnosti o takových věcech spolurozhodovat.

Novopečený nobelista

za ekonomii, Oliver Hart, prohlásil, že "euro byla chyba". To už ví ovšem spousta lidí, i bez nobelovky. EUro je politický projekt prosazený proti objektivním zákonům ekonomiky, který nemůže fungovat, jako by nefungovalo nařízení, aby slunce vycházelo na západě a zapadalo na východě.

V Rusku na Sibiři

zemřelo kolem 60 lidí na pití pěny do koupele (s obsahem alkoholu). IMHO viníci jsou především "bojovníci proti alkoholismu", protože pití takovýchto látek je výsledkem jejich snažení.

Lžičernoch Obama

(v reálu syn arabsko - černošského míšence a čistokrevné bělošky) škodí do poslední chvíle. Aby co nejvíce poškodil US ekonomiku, prosadil zákaz ropných vrtů v pobřežních vodách USA, který bude zvrátitelný jen obtížnou soudní cestou.
Jeden z Trumpových spolupracovníků prohlásil, že si přeje pro příští rok Obamovu smrt na nemoc šílených krav.

Penny Market měl smůlu

V rozinkách značky ENSA, balených po půl kilech, byl nalezen ochratoxin A v koncentraci 32 mikrogramů na kilogram, což je nad limitem (10 mikrogramů na kilo). Ochratoxin ve větších dávkách poškozuje ledviny, nicméně jeho limit je tak nízký z důvodu karcinogenity. Tento toxin produkuje více druhů plísní z rodů Aspergillus a Penicillium a byl pojmenován po Aspergillus ochraceus, docela pohledné houbičky s ostře žlutými "kropítky", která zajišťují produkci nepohlavních spor. Jako jeden z mála mykotoxinů se kumuluje v krvi a ledvinách a z důvodu jeho možné přítomnosti v prasečím žrádle se po porážce prasatům kontrolují ledviny na výskyt makroskopických příznaků otravy tímto toxinem. Pokud je nález pozitivní, vyřezují se ledviny a krev z lidské konzumace.

Další důkaz globálního oteplování:

Na Sahaře po 40 letech sněžilo.

Národní banka

dál hodlá uměle snižovat hodnotu našich peněz.

V centru Ústí nad Labem

byl nalezen protiletecký kryt, vybudovaný v roce 1944 a krátce po válce zasypaný hlínou. V důsledku toho se zachovaly některé prvky konstrukce a vybavení, které se běžně nevidí.

Vakcina proti ebole

byla úspěšně otestována.

Rusko

vyhlásilo program modernizace svých jaderných prostředků.

Volkswagen

chce zavést jako vnitrofiremní řeč angličtinu místo němčiny. Problém vidím v tom, že tato hatmatilka se pro exaktní věci, jako je technický vývoj nebo popis technické a techlologické dokumentace, moc nehodí.

OSN

na zásah Obamovy administrativy, vydala usnesení proti Izraeli.

Obchody

byly zavřené od poledne Štšdrého dne a zůstanou zavřené do zítřka. Vydělají na tom "privilegovaní prodejci", prodávající monopolně a silně předražující.
Nestačí ovšem brblat, ale je třeba jít k příštím volbám a volit kohokoli kromě ČSSD, komunistů, ANOnistů a klerikálů (KDU-ČSL a TOPky).

Zemřela Ljuba Skořepová,

hvězda filmů, seriálů i "prken, co znamenají svět".
Zemřela také Vesna Vulovičová, letuška, ktrá jediná přežila po výbuchu bomby, asi ustašovců, pád jugoslávského letadla na naše území.

Do Černého moře

se zřítilo ruské letadlo se 64 členy skupiny Alexandrovci na palubě, celkem tam bylo 83 cestujících a 8 členů posádky. Pravděpodobně nikdo nepřežil. Podle nejnovějších informací se zdá, že to nebyl teroristický útok.
Skupina Alexandrovců má 180 členů, takže koncertovat bude dál.

V Temelíně

obnovili výrobu elektřiny dva dny před plánovaným termínem.

Profesor Fiala

odmítl Kalouskův IMHO polibek smrti, totiž nabídku, aby se ODS spojila do příštích voleb s TOPkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat