pondělí 14. listopadu 2016

Co uplynulý týden dal

Islám

U Filipín

byla nalezena vyprázdněná jachta, z níž zmizela posádka. Islámská skupina Abu Sajjáfa, bojující za přeměnu Filipín na islámský stát, prohlásila, že majitele unesla a jeho partnerku zabila. Uvidíme, jak se zachová nový filipínský president, který by si s politickou korektností, pod jejímž heslem se teroristům na Filipínách ustupovalo prakticky bez boje (přinejmenším bez účinného), neměl dělat hlavu.

K městu Rakká,

okupovaného chalifátníky, postoupily spojené oddíly Kurdů a protidžihádistických Arabů.

Chalifátníci

provedli v Mosulu hromadnou vraždu 40 lidí, obviněných z údajné "špionáže".
Později se tamtéž protiislámistickým vojskům podařilo zlikvidovat jednu z chalifátníckých stvůr, zvanou šejk Faris.

Rusko

zveřejnilo údaje o užívání otravného plynu džihádisty v Aleppu.

V Rusku

zadrželi deset teroristů s náložemi.

Na konci týdne

uplynul rok od teroristických útoků v Paříži.

Imigrace


V Mnichově

postavili něco na způsob známé zdi v Matiční v Ústí nad Labem: Zeď oddělující civilizované lidi od barbarů, chovajících se totálně hovadsky, tentokrát imigrantů.

Provalilo se,

že každá pátá Švédka již byla alespoň jednou znásilněna imigranty. V "atraktivnějších" věkových skupinách je, pochopitelně, procento takto postižených ještě daleko vyšší. Vládní fašisté na to reagují v podstatě jen snahou tyto informace popírat, případně blokovat možnost jejich zveřejnění.

Juncker se rozčílil,

že "uprchlíci" nechtějí nikam jinam než do Německa. Inu, za to si Němci mohou sami svým zhovadilým sociálním systémem, který lidem, nijak se nepodílejícím na vytváření společenských hodnot a plnění společné kasy, přiznává naprosto nesmyslné sociální dávky.

Obecné

Světovou událostí č. 1 bylo bezesporu zvolení D. Trumpa 45. presidentem USA, a to přes prognózy (?podvodné?), které hlásaly vítězství Clintonové. Dosti charakteristické pro tuto političku je i to, že od volby do konce týdne probíhaly fašistické protesty proti jejímu výsledku.
Pro Trumpa je také důležité to, že republikáni získali / udrželi většinu v obou komorách US parlamentu.
Demokratičtí politici celého světa zvolení D. Trumpa uvítali pozitivně, fašouni ječí jak prasata na jatkách.
Kromě US demokratické strany byly poraženy i agentury pro výzkum veřejného mínění. Navíc stále více lidí sdílí dojem, že jejich průzkumy (respektive zveřejněné výsledky údajných průzkumů) byly účelově falšované.
Trump slíbil ochranu Jižní Koreje za stávajících podmínek.

ČSSD jásá

Zemřel advokát Altner, jemuž dlužila 337 milionů korun za to, že jim pomohl vysoudit (ne zcela košer cestou) Lidový dům, velmi cenný a výnosný objekt nyní už v centru Prahy. Je otázka, zda se těch peněz domohou Altnerovi dědicové, IMHO z toho bude další soudní zdržovačka, táhnoucí se mnoho let.

Italská firma,

která měla pronajatou budovu Hlavního nádraží v Praze a pro neplnění smluvních podmínek jí nebyl pronájem prodloužen, se nyní obrátila na soud. Tuto firmu perfektně charakterizuje to, že v prvním roce svého pronájmu vyhnala prostřednictvím černých šerifů z Hlavního nádraží účastníky vzpomínky na občany umučené nacisty, kteří tam mají pamětní desku (tedy, pokud ji Italové už nezlikvidovali).

Německé gymnázium

propustilo učitele za to, že je členem AfD. Inu, Němci tohle mají natrénováno z dob Hitlera, To se také propouštělo (a později i zavíralo) za členství v "nesprávných" politických stranách.

Soudruzi

z Úřadu na ochranu osobních údajů nyní prohlásili, že vylepovat v činžácích jména těch, kdo nezaplatili činži, případně, v domech vlastněných nájemníky, těch, kdo neplatí do společného fondu na údržbu, opravy a další výdaje, je nezákonné. Inu, když se zákony dělají ve prospěch gaunerů ...

Provalilo se,

že Úřad pro mezinárodněprávní ochranu dětí zmařil možnost, aby o dětěch, unesených paní Michalákové, rozhodoval český soud.
IMHO by to chtělo nějakou mezinárodní obdobu US Lindbergova zákona, podle něhož se únos dítěte trestá smrtí. Přinejmenším by to uvěznilo pracovníky Barnevernetu v Norsku.

Princ Harry

oficiálně zveřejnil, že jeho přítelkyně je herečka Meghan Markleová a vyzval bulvární tisk, aby jí dal pokoj. Za prince se postavil i Buckinghamský palác, což trochu některé lidi zaskočilo, protože ještě před druhou světovou válkou znamenal pro tehdejšího pretendenta trůnu vztah s rozvedenou ženou konec nadějí na něj.

Premiér Sobotka

zveřejnil úvahy o výměně části vlády. Koncem týdne se to ustálilo na Dinstbierovi a Němečkovi, patrně nejneoblíbenějších členech za ČSSD.
Na konci týdne oba ministry skutečně vyměnil. Novým ministrem zdravotnictví je Miloslav Ludvík, dosavadní ředitel Motolské nemocnice, ekonom, nikoli lékař, zbytečný post po Dienstbierovi obsadil poslenec Jan Chvojka.

V Rakousku

byla u několika ptáků zjištěna ptačí chřipka.

Souběžně s volbou presidenta

v Kalifornii, Massachusetts a Nevadě na základě referenda "legalizovali" marihuanu. Ve skutečnosti zmírnili sankce a zvýšili možnosti pěstování pro svou osobní potřebu.

Objevila se kontraverze

kolem účasti / neúčasti problematického diplomata za USA Schapira. President Zeman se na základě informací od svých podřízených vyjádřil, že na oslavách 28. 10. chyběl. To velvyslanec popřel a účast doložil. President Zeman se omluvil.
Vypadá to, že president bude muset udělat čistku mezi hradním personálem.

V Arktidě

našli nacistickou základnu. Nebyla to "Bobří hráz" ze Součkova "Případu jantarové komnaty" se sušeným Hitlerem a jeho suitou, ale vybavená meteorologická základna, která byla velice důležitá pro předpovědi počasí, které potřebovali němečtí vojáci (a zejména letectvo).

Clintonová

se už ozvala, že za její porážku může FBI, zejména její ředitel. Že si za ni může především sama tím, co hlásá a dělá, jí asi nedocvakne nikdy. Nebo to prostě nepřizná.

Trump

se vyjádřil, že hodlá vyhostit tři miliony ilegálů, kteří páchají trestnou činnost (odhadovaný počet ilegálů v USA je 11 milionů). "Demokraté" a "liberálové" ječí, protože žít v USA a páchat tam kriminální aktivity je přece jedno ze základních lidských práv.

1 komentář:

  1. Kdyby bylo legální kriminálníky při páchání trestné činnosti prostě a jednoduše postřílet, nejspíš by na vyhoštění ani nedošlo. Odjeli by totiž sam raději někam jinam, kde by jim to nehrozilo.

    OdpovědětVymazat