pondělí 7. listopadu 2016

Co uplynulý týden dal

Islám

Školu

po vůdci islámistických teroristů, kteří vraždili sportovce na olympiádě v Mnichově, pojmenovali palestinští Arabové. Je alespoň vidět, co jsou tito tvorové zač a jaké hodnoty vyznávají. My je, bohužel, cestou EU nuceně podporujeme, i to je jeden z důvodů, proč z EU odejít.

Wilderse

v Nizozemsku soudí za otázku voličům, zda si přejí další islámistické imigranty.

Pokračují

boje v Aleppu, jehož část drží extrémni islamisté, navíc znemožňující dodávky humanitární pomoci i odchod civilistů z válečné zóny.
Podařilo se potlačit pokus islamistů o průlom obležení.

Do Mosulu

pronikly speciální irácké jednotky v rámci jeho dobývání z rukou chalifátníků.
V úterý dobyli objekty státní televize.
Podle Kurdů se v Mosulu skrývá i "chalífa" Bagdádí. Ten se opakovaně obracel k muslimům, žijícím v civilizovaných zemích, aby v nich páchali teroristické útoky a škodili všemi prostředky (česká "šátková aféra" do této kategorie jistě také patří).

V Bosně

se podařilo odsoudit sedm islámistických radikálů. Vzhledem k tomu, že v této zemi existují islámistické výcvikové tábory pro teroristy a jiné džihádisty, je to jen plivnutí do moře.

Rusko

požaduje opakovaně, aby bylo jasně definováno, kdo jsou v Sýrii "teroristé" a kdo "umírněná opozice". Problém opačné strany spočívá v tom, že žádná "umírněná opozice" v Sýrii není, jsou zde jen islamističtí teroristé různých názvů.

Erdogan

představil svou vizi "velkého Turecka". Jmenoval území, patřící jiným národům a státům, které mají období turecké okupace asociováno asi stejně, jako my okupaci německou.

V Česku

začalo první stání "šátkového soudu" (informoval jsem). Další jednání bylo odročeno na únor a je snaha ze strany žalujících, aby jednání bylo neveřejné a tudíž mimo kontrolu občanské veřejnosti. Je třeba v této souvislosti konstatovat, že veřejná kontrola nad soudnictvím je jedním z atributů demokracie a snahy o její narušení jsou jednoznačně antidemokratické.

Policie

odložila podání proti Samkové, která srovnala (IMHO naprosto právem) islám s nacismem.

Zpravodajci

varují před teroristickými útoky Al Kajdy v USA. IMHO do presidentských voleb žádné nebudou, protože Al Kajda podporuje Clintonovou.

Chalifátníci

zničili v syrské provincii Homs ruský vrtulník.

Imigrace


Merkelovou

nepozvali na sjezd CSU, protože se distancují od její proimigrantské politiky.

V Paříži

alespoň zredukovali další ilegální imigrantský tábor.

Německá policie

přiznala, že na řešení masových sexuálních útoků, k jakým došlo na posledního Silvestra, vůbec nemá kapacity.
Totální impotenci projevil i soud v Hamburku, který obviněné výtržníky propustil.

V Německu

řeší pořád množství párů, kde je jednomu z partnerů méně než 16 (zákonný věk pro manželství v Německu) a mnohdy i méně než 15 (zákonný věk pro sex).
Už se ozvala turecká ministryně, že tyto páry jsou vlastně ok, a že jejich civilizované řešení by vlastně byla "dysgrymynácija".

V Budyšíně

se střetli imigranti s "ultrapravicí". Střet vyvolali opilí imigranti, kteří napadli německého mladíka.

Imigrant,

přijatý v rámci utajovaného imigračního programu, znásilnil v pražské nemocnici zdravotní sestru. Obviněný byl zadržen a vzat do vazby, což je jednoznačně dobrá zpráva. Ještě lepší, pochopitelně, bude, pokud bude poslán bručet a pak vyhoštěn.
Afghánci "zapracovali" také v Německu, kde jich bylo vzato do vazby hned sedm, pro znásilnění 17leté dívky.

Zemanův návrh

vracet imigranty z moře zpět do Afriky převzal (bez udání zdroje) německý ministr vnitra Thomas de Maizière.

Už i papež František

konstatoval, že nelze provádět bezbřehé přijímání imigrantů.

Obecné

Pokračovala kauza Brady dalším oceňováním tohoto antihrdiny (minimálně ve sporu "pražská lumpenkavárna versus president" jinou roli nemá).
Kauza vyvrcholila tím, že jeden s prodalajlámistických ministrů nedostal povolení ke vstupu do Číny, kde měl dojednávat dodávky našich potravin na tamní trh, které jsou důležité v souvislosti s výpadkem ruského trhu z důvodu embargování Ruska.

Zemětřesení

v několika vlnách postihlo Itálii. Katoličtí kněží prohlašují, že je to trest boží za to, že Itálie legalizovala sňatky homisexuálů, normální lidé si myslí, že je to trest (ať už boží nebo třeba Velkého Špagetového Monstra) za to, jak Itálie do Evropy naváží "uprchlíky" ze severoafrického pobřeží.

Trump

dotáhl Clintonovou ve volebních preferencích, je otázka, co má na něj (a on na ni) ještě v rukávu.
Clintonové také uškodilo spojení s islamistkou (o níž se vyjadřovala, že je to její "druhá dcera"), jejíž manžel obtěžoval opakovaně ženy obscénními e-maily vč. s přiloženými fotografiemi svého genitálu.
Na Clintonovou se provalilo, že před televizními debatami dostávala předem otázky, které tam padnou, což ji výrazně zvýhodňovalo proti Trumpovi.
Na konci týdne Trump trochu zaostal, pak se ovšem na Clintonovou provalolo, že byla tajně financována z Kataru.

ČSSD

v některých průzkumech propadla pod komunisty.

Rusko

chce "bránit desinterpretaci dějin", což se má týkat i srpnové okupace Československa. Mnoho sympatií si tím IMHO nezískají.

V Česku

přibylo 244 pacientů s HIV (o nichž se ví), do konce roku chybí dva měsíce a už je to o třetinu víc, než loni. Přitom všichni odborníci uznávají, že se jedná jen o "špičku ledovce", protože naprostá většina nových případů léta uniká jakékoli evidenci.
IMHO by to chtělo plošné vyšetření celé populace a každému objevenému případu dát jednoznačnou informaci (a nechat podepsat, že byl poučen), že od teď šíří HIV vědomě a pokud ho někdo z nových případů udá jako kontakt, tak půjde sedět.

Devět stížností

přišlo na odvysílanou Krausovu šou s Bradym, a to hlavně pro vulgarity.

Novelu,

umožňující velmi problematickou kontrolu paliv u kotlů, podepsal president Zeman.

Kroměřížská výzva

vyzvala Parlament, aby stíhal presidenta. Faktem je, že její autoři jsou osoby s mnoha škraloupy z minulosti, a tudíž dosti nedůvěryhodné (na což zareagoval i president).

Ztracený malajsijský letoun

padl na hladinu moře rychlostí kolem 450km/h a nepokoušel se o přistání, vyplynulo z analýzy dosud nalezených trosek. Příčina ztráty letounu a smrti všech lidí v něm je dosud neznámá a trup letadla dosud také nebyl nalezen.

Ve dvou ostravských nemocnicích

mají ve vodě legionely. Tato bakterie je nebezpečná lidem s oslabenou imunitou, zejména při sprchování (protože se vdechnou kapénky vody s bakteriemi). Zdrojem oslabení může být i vyšší věk.
Nemoc i její původce byly popsány v roce 1976, kdy došlo k nakažení s úmrtím části nakažených účastníků veteránů první světové války (Americká legie, odtud legionářská nemoc i rodový název tehdy nově popsané bakterie Legionella). Tehdy šla nákaza přes vzduchotechniku, dnes je typičtější sprchování. Tato bakterie může kontaminovat i pračky vzduchu pro alergiky, nebo vodu pro vodotrysky (i když je typičtější pro rozvody teplé vody). Najdeme ji i v technologických vodách a jsou popsaná sporadická onemocnění v okolí průmyslových zařízení s chladícími věžemi (elektrárny, koksárny, plynárny apod.). V USA je dost problém, že ve starší zástavbě bývají pod střechou bazény na dešťovou vodu, které slouží v případě požáru pro hašení. Voda tam snadno tyto bakterie chytne.

Bylo zveřejněno,

že doživotní výkrm EUrokomisařů nás přijde na 43 milionů ročně. Opět důvod pro odchod z EU.

V Rumunsku

začali vyšetřovat úmrtí z doby protikomunistického povstání v roce 1989 za účelem možného potrestání pachatelů.

Osm let

potvrdil soud manželům, kteří svévolně dítěti, údajně na radu léčitele, vysadili inzulín a dokonce falšovali výsledky testů hladiny glukózy v krvi.

Textař a producent

M. Horáček oficiálně vyhlásil svou kandidaturu na post presidenta.

Britský soud

rozhodl o tom, že "brexit" musí "posvětit" parlament.

Bojkot

návštěvy presidenta v Opavě antidemokratům nevyšel, posluchárna byla plná studentů.

Rada Evropy

opět blekotá o "šíleném utiskování" Romů v Česku. To spočívá v tom, že mají stejná práva a povinnosti jako občané jiných národností.

Ministryně Marxová Tomínová

konstatovala, že neplatiči dluží v Česku celkově kolem 13 miliard na výživném. Jakkoli levicová řešení nemiluji, podporuji v tomhle řešení z její strany, podle kterého by dlužené peníze vyplatil stát a pak je vymáhal od dlužníků (protože to může udělat daleko efektivněji než žena bez právnického vzdělání, navíc časově a organizačně omezovaná péčí o malé dítě). Klidně ať pak jdou tihle dlužníci do donucovacích pracoven a pracovních táborů, kde by si na to vydělali (=kde by to stát z nich vyrazil).

V Brně

vyklidili domy a omezili MHD kvůli nálezu letecké bomby z druhé světové války ve Slatině při stavbě parkoviště.

NASA

prohlásila, že zalednění v Arktidě dosáhlo letos historického minima. Problém je, že jiné instituce naměřily větší tloušťku i rozsah ledu, než jaká byla v předchozích letech.

Z 800 testovaných

v Česku byl virus zika nalezen jen u 16 osob. Olympionici mezi nimi nejsou.

Student ČVUT

vynalezl bezbateriový glukometr, který je napájený mikrovlnami z mobilního telefonu. Problém vidím v tom, že
  1. Lidé, kteří nemají na bateriový glukometre asi nebudou ani mít mobil
  2. Příslušná energie by se asi z toho mobilu dala vytáhnout efektivněji, třeba přes sluchátkový konektor.

Žádné komentáře:

Okomentovat