pondělí 24. října 2016

Co uplynulý týden dal

Islám

Útok na Mosul

byl zahájen hned na začátku týdne.
Islámský stát vyhlásil represe proti všem civilům, kteří by chtěli z města uprchnout.
Chalifátníci unesli z okolních vesnic cca 500 civilistů, včetně žen a dětí, které chtějí použít jako živé štíty.

Českému aktivistovi

v Súdánu hrozí smrt za pomáhání příslušníkům tamních neislámských komunit. A tohle chtějí někteří politikové a aktivisté zavádět i zde.

Extrémní islamisté

ve Francii vyhráli soud. Podle rozsudku může dívka, kterou zfanatizovali a přivedli ke konverzi vycestovat do Saúdské Arábie, aby se mohla vrátit jako vycvičená teroristka (protože o ničem jiném "studium islámu" v tomto kontextu není). IMHO by ji posléze neměli pustit zpět.

23 ran holí

dostane žena v Indonésii, která "stála příliš blízko" svého přítele.
Je třeba zdůraznit, že islamofilní lháři vždy Indonésii propagovali jako stát, kde jsou současně s islámem i civilizované poměry. Je tedy názorně vidět, co si pod tímto pojmem patrně představují.

Na Slovensku zase

žena týraná manželem islámského vyznání ze Saúdské Arábie uslyšela od vyšetřovatelky, že podle islámu je toto chování zcela v pořádku. Vyšetřovatelka měla samozřejmě pravdu, nicméně pokud budou oficiální státní orgány jednat takto, tak se nesmí nikdo divit, kolik dalších lidí "to hodí" Kotlebovi.

V Německu

je před soudem islamistka, která se pokusila o útok ve jménu chalifátu. V USA zase odsoudili islamistu na třicet let vězení a následný doživotní dohled.

Knihkupectví

Barvič & Novotný v Brně zrušilo Kláře Samkové autogramiádu knihy "Proč islám nesmí do Česka", údajně "na příkaz z vyšších míst". Spekuluje se v této souvislosti o M. Hollanovi, který to ovšem vehementně popřel (což není důkaz, že zákaz od něj nebo z jeho okolí opravdu nepochází).

Prodlužované příměří

v Aleppu skončilo. Islamisté zabránili jakékoli možnosti odchodu civilních obyvatel, evakuace raněných nebo dodávek humanitární pomoci.

Imigrace

EUrosoudružka Langšádlová

z TOP blekotala ve sněmovně o integraci, která údajně "funguje". Ovšem, jen u jablek (civilizovaní imigranti, nevyznávající islám) nikoli hrušek (muslimové, kteří jsou neintegrovatelní, jak ukazují každodenní zkušenosti s touto komunitou prakticky ve všech neislámských zemích, kde je mají). Před mícháním jablek s hruškami mě varovaly už učitelky na základní škole, a to jsem ještě neměl množiny.

Obecné

Republikou otřásla kontraverze kolem návštěvy dalajlámy, k níž jednak část politické reprezentace sesmolila omluvný dokument, jednak se objevila kontraverze kolem ministra Hermana, jehož strýc údajně z tohoto důvodu nedostane medaili na 28. 10. Jinou věcí ovšem je otázka, proč že ministr Herman, když má strýčka koncentráčníka, tak nehorázným a bezprecedentním způsobem nadbíhá sudetským Němcům. Osoba s takovouto rodinnou anamnézou by měla být v těchto věcech alespoň částečně lucidní.

V USA zase začíná kulminovat presidentská kampaň. Donald Trump se odmítl vyjádřit k tomu, zda uzná výsledky voleb. Vzhledem k tomu, že obě volby B. Obamy, jehož je Clintonová logickým  pokračovatelem, doprovázely rozsáhle podvody a násilí proti voličům protikandidáta, je takové odmítnutí docela logické.

Pokračovalo rovněž jednání ohledně koalic v jednotlivých krajích.

V rámci povolební kocoviny se objevilo více hlasů, zejména z neúspěšných stran a kandidátů, na téma zrušení senátu.

Kyjevu (asi)

se podařilo usmrtit nastraženou bombou jednoho z významných představitelů separatistů z východu země. Zcela jistě příspěvek k mírovému vyřešení konfliktu ...

Vrah knihovnice

z loňského roku nakonec půjde do detenčního psychiatrického zařízení. Teď ovšem aby někdo nepřišel v budoucnu s tím, že už přestal být nebezpečný.

Kauza Rath

se vrátí k novému projednání před soudy. Ozývá se kvikot, ovšem já to vnímám jako důkaz, že alespoň část justice není (zatím) ochotna soudit pouze na základě politického příkazu a požaduje relevantní důkazy a podobné věci, se kterými se, coby se "zbytečnostmi", předlistopadové soudnictví nezdržovalo.

Bylo odmítnuto

znárodnění majetku, přinejmenším kontraverzního, milionáře Bakaly. JXD v Reflexu jásá jak pominutý, nicméně já to vidím tak, že tento pán dostal v privatizaci státní majetek za určitých podmínek a ty jednoznačně alespoň v některých bodech nesplnil. Což se trestá zabavením tohoto majetku i v konzervativně kapitalistických státech, protože tam dodržují ono "Pacta sunt servanda", platné od dob římského práva.

EUrostat uvedl,

že jsme nejméně z EU ohroženi chudobou. Obávám se, že je to hlavně proto, že ji v důsledku nerovných smluv se starými zeměmi EU i s EU jako takovou již dávno máme.

Zelený zežloutl

Ne politicky, ale žloutenkou typu A zežloutl náměstek brněnského primátora Ander za zelené. Politicky je ovšem i nadále meloun, tedy na povrchu zelený, vevnitř rudý a když se to smíchá, tak hnědý.

Ztohovníci

neuspěli u odvolacího soudu, protože ten odmítl nadřazovat svobodu projevu nad majetková práva.

Severočeši.cz

napadli výsledek voleb v kraji kvůli nejasnému odvolání zástupců na kandidátce osobou, která k tomu údajně neměla pravomoc.

Více než dva a půl milionu pacientů

se nakazí v evropských nemocnicích nemocničními kmeny bakterií a dalších mikrobů. Řada těchto infekcí je vysoce závažná a se špatnou prognózou.

Podle ekonomů

by brexit mohl slevnit potraviny. Já, co ještě pamatuji skokové zdražení řady potravin po našem vstupu do EU (a jiné prostě z trhu zmizely) jim dávám za pravdu.

Sněmovna

přijala na naše podmínky nebývale ostré usnesení o rezoluci UNECSO ohledně Jeruzaléma. IMHO by to chtělo z této organizace odejít a přestat ji financovat.

Senátoři

schválili fašistický zákon o kontrole domovních kotlů.

Neúspěchem

skončilo sestoupení modulu Schiaparelli na povrch Marsu. Z dosud neznámých důvodů sonda patrně po odhození padáku spadla volným pádem a, protože zřejmě nebylo vypotřebováno palivo pro brzdící motory, explodovala.

Horáček

bude kandidovat na presidenta. Jestli i Pažout se zatím neví.

Legionelu

mají na části kolejí v Liberci. Byla nalezena po omezení spotřeby, které vedlo k jejímu rozvoji v potrubí. Legionella sp. jsou bakterie, které žijí mj. rády v rozvodech vody, zejména teplé. Zdravému by teoreticky neměly uškodit, ale lidem s narušenou imunitou (i malým dětem a seniorům) mohou vyvolat atypický zápal plic, který může skončit i fatálně. Studenti se nyní nesmějí sprchovat, protože při této činnosti je nejvyšší riziko vzniku infekčního aerosolu.

Skotská vláda

si zahrává s novým referendem o nezávislosti, které by mělo Skotsko přivést do EU.

Mimo zaostalou EU

byl 13 letý Denis, trpící dosud nevyléčitelnou svalovou dystrofií typu Duchenn, léčen kmenovými buňkami. Progrese choroby se zastavila a nastalo i mírné zlepšení - zvýšení svalové síly a pokles zastoupení vaziva v kosterním svalstvu a v srdci. Léčba stála zatím něco přes milion Kč (první aplikace) a bude stát (několik dalších aplikací již vykultivovaných kmenových buněk) ještě jeden.
Zaostalá EU raději živí pseudouprchlíky, jejichž ekonomický přínos je záporný, ale místo toho s sebou přinášejí masovou kriminalitu a politický rozvrat.

Jednání o CETA s EU

skončilo podle kanadské minisryně Freelandové debaklem. Tato smlouva měla nahradit o něco profláklejší, ale srovnatelně škodlivou smlouvu TTIP.

Náhodně

byla objevena možnost přeměny CO2 a vody na etanol. Má se tím získávat údajně ekologický líh.

Ukrajinci i Poláci

shodně odhlasovali, že za druhou světovou válku může i SSSR.

Žádné komentáře:

Okomentovat