pondělí 6. června 2016

Co uplynulý týden dal

Islám

Sebevržedný útok,

tentokrát "jen" se sedmi mrtvými a dvěma desítkami zraněných proběhl v Bagdádu.

Turecký president

obvinil Rusko z dodávek zbraní Kurdům, vč. protiletadlových zbraní. IMHO na tyto zbraně mají za své aktivity proti chalifátu plný nárok a pokud pošlou do islámského pekla i Turky, co je zákeřně ostřelují a bombardují, tak tím líp.
Erdogan také vyzval Turky k tomu, aby se množili a odmítl antikoncepci i koncept plánovaného rodičovství. Opravdu skvělé "kulturní obohacení" Evropy!

Policisté

nalezli v Abdeslamově počítači informace o záměrech chalifátu zaútočit na fotbalové Euro. Situaci komplikuje přetíženost francouzských policistů (celá tato instituce není prostě dimenzována na permanentní hrozbu teroristického útoku v celém státě) i fakt, že mezi pořadateli, kteří mají fotbalové mistrovství zajišťovat organizačně, bylo identifikováno několik desítek osob, vedených tajnými službami jako podezřelé z napojení na teroristy.

V Somálsku

odsoudili deset pachatelů únorového atentátu na airbus. Padla (je to prozápadní vláda) dvě doživotí. Podařilo se tam také zabít autora atentátu na univerzitu v Keni. Z porovnání těchto dvou událostí plyne, že teroristy je nutno střílet na místě, nikoli zajímat a soudit.

Český občan

kurdské národnosti a s hodností generála padl v boji s džihádisty z chalífátu na území Iráku.

Talíban

zaútočil na autobusy a zabil 16 lidí a další cestující unesl.

Pokračují kontraverze

kolem spadlého egyptského Airbusu. Zvedá se stále větší vlna kritiky egyptského vyšetřování, které vypadá, že je pod tlakem a za žádnou cenu nesmí připustit existenci teroristického útoku.

Šátky (islámské)

je možno zakázat i ve firmách, pokud se tak děje v rámci všeobecného zákazu náboženských a ideologických symbolů na pracovišti. Prohlásil Soudní dvůr EU v Lucemburku. IMHO zákazy na školách u nás je třeba formulovat tak, aby se na ně tento precedent vztahoval.

Boje o Fallúdžu

se blíží vrcholu. Z města utíkají stoupenci chalifátu a "kovaní sodruzi" je střílejí, jak to známe třeba z agónie nacistického státu. Opět ukázalo, že mezi islámem a nacismem prakticky žádné rozdíly nejsou.
Boje ve druhé polovině týdne zpomalily, ale jsou velice náročné. Pořád ovšem nedosahují "kvalit" bojů o podobně velká města za druhé světové války.

TOPka + starostové

chtějí podat novelu školského zákona, která by explicitně zamezila šíření islámu cestou škol. Odpůrci novely, fakticky spojenci muslimů, blekotají, že muslimové zatím nemají registraci 2. stupně, která by jim něco takového umožňovala, a "údajně" o ni "zatím" nebudou žádat. Poněkud zapomínají na nedávný projekt "islám očima českých školáků", agitování učitelek v čádoru, návštěvy školáků v mešitách, nedávnou kontraverzi kolem středoškolačky v "islámském šátku" spolu s následným manipulováním (či spíš vymýváním mozků) spolužáků na "její podporu" (atd.), které se odehrávaly, přestože islám "nemá registraci". Má, bohužel, spoustu kolaborantů i užitečných idiotů, kteří mu jsou k ruce a jsou ochotni organizovat vymývání především dětských a mládežnických mozků touto ideologií, tvářící se jako náboženství. S TOPkou nemám moc velký průnik politických názorů a preferencí, nicméně tuto její akci jednoznačně podporuji.
TOPka chce dále uzákonit povinnou integraci pro uprchlíky. O tom si myslím, že je to zcela nerealizovatelné, protože oni se integrovat nechtějí, oni požadují, aby se civilizovaní lidé přizpůsobili jim.

V Německu

zmařili teroristický útok, který měli organizovat čtyři Syřané (ubozí "uprchlíci") ještě se spolupachatelem z místa. Tři se měli odpálit koordinovaně jako sebevražední atentátníci a další dva měli do dezorientovaných a zpanikařených lidí střílet.
V souvislosti s podobnými islámskými plány zvlášť vyčnívá bruselský plán na totální odzbrojení obyvatelstva jako akce jednoznačně ve prospěch teroristů.

Na území chalifátu

se šíří leishmanióza. Onemocnění vyvolává prvok, který rozežírá tkáně, hlavně kůži. Hrozí zavlečení do jiných oblastí. Zatím je známo, že onemocnění šíří teplomilní komáři, nicméně se obávám, že komáry a další krevsající hmyz "studenomilný" po této stránce nikdo moc netestoval (patrně by v něm ale prvok nepřežil zimu).

V Libyi

byla dobyta letecká základna islamistů blízko města Syrta.

Imigrace


Bylo u nás zadrženo

deset lidí, kteří výrobou falešných pasů napomáhali ilegálním migrantům ke vstupu do EU.

Tvrdá statistika:

Ve Švédsku je loňských žadatelů o azyl 160 000, pracuje 500. Tolik k přínosu imigrantů pro "rozvrácené ekonomiky, které se bez nich neobejdou".

Další sexuální útoky

"uprchlíků" proběhly na festivalu v Darmstadtu.

Dokonce i dalajláma

se nechal slyšet, že "uprchlíků" je v Evropě moc a měli by se vrátit.

Další vraždy

v komunitách imigrantů se objevily různě po Evropě. Policie a úřady se opět snaží tajit a mlžit.

Západní státy

řeší, a nevědí, jak z toho ven, migranty, kteří přicestovali s nezletilými manželkami. Muslimové a přátelé islámu by rádi, aby Německo spolu s dalšími civilizovanými státy přešlo na šaríju.

Obecné

Vláda vrátila

po prvním neúspěchu do Sněmovny buzerační normu zvanou "protikuřácký zákon".
Po předchozím zamítnutí přistálo na účtech ANO půl mega. Možná chtějí poslanci repete.

Čadského expresidenta Habrého

odsoudili v Senegalu na doživotí za zločiny, které se staly během jeho vlády. Organizace Human Right Watch si libuje, že je to první proces, kde je souzena hlava státu za zločiny porušující lidská práva. Norimberský proces jim patrně nic neříká (dtto procesy v Tokiu).
Proces je ovšem na štíru s legitimitou i spravedlivostí, protože vypadá jako odveta Habrého oponentů.

Bylo upřesněno

pořadí dětí v rodině A. Hitlera. Někteří vědci se na základě toho domnívají, že Hitlerův vztah k nevyléčitelně nemocným mohla poznamenat nemoc a smrt jeho staršího bratra (který zemřel, asi na hydrocefalus, když byl AH cca tříletý).

Hackeři

zorganizovali odvetou za schválení cenzury na internetu útok DDoS na stránky Senátu a vyřadili je na několik hodin z provozu.
Příslušný zákon, pokud ho president Zeman podepíše, bude patrně napaden před Ústavním soudem.

Věrchuška

vesměs odmítá zdanění příjmů církví z takzvaných restitucí, čímž fakticky podporuje nerovnost občanů před zákonem.
Současně vychází najevo stále větší řada kauz, kdy se církve k restitucím dostaly podvodem, naposled rybníky na Třeboňsku.
Církevní "restituce" kritizuje Zeman a získává tím body.

Údajně

patří Česko k zemím s vysokým stupněm moderního otroctví. Mno, budu se muset podívat na tržiště s otroky a koupit si nějakého, třeba aby za mě psal tento blog :-)

Petr Kramný

byl odsouzen v dalším kole, zbývá mu jen dovolání. IMHO je v celé kauze tolik nejasností, nesmyslů a rozporů, že by se slušelo osvobození na základě nedostatku důkazů. Alespoň já bych, přes Kramného vyslovenou nesympatičnost, takovouto pokoru k faktům (doufám) projevil.

V Německu

dochází k dalším posunům volebních preferencí. Koalici hrozí, že prohraje volby. Navíc začala klesat podpora setrvání v EU a 29 procent obyvatelstva by hlasovalo pro Dexit.
Německo také označilo vybíjení Arménů Turky za genocidu (jsem zlý a podotknu, že Němci by měli setsakramentsky dobře vědět, co to genocida je, když se jedné dopustili sami), což děsně nakrklo Erdogana a oslabilo pozici Merkelové, která s návrhem musela souhlasit, jinak by se totálně znemožnila. Reakce Turecka na tento akt jsou hysterické a stupňují se. President Zeman se nechal slyšet s návrhem, že bychom se měli k Němcům přidat (souhlasím, třeba bude mít Erdogan z dalšího rozčilení cévní mozkovou příhodu, taky už není žádný mladík).

EUrozóna

je pořád v deflaci, což se nelíbí některým měnovým spekulantům.

EUrosoudruzi

představili "nový kodex potírání nenávistu na internetu". Co je nenávist, o tom hodlají rozhodovat bez jakékoli korekce oni sami. Navíc se jim zřejmě podaří prosadit i drastické omezení svobody držet zbraň, takže je vydat občany na pospas imigrantským zločincům a teroristům. Opravdu nejvyšší čas z této šmejdorganizace vypadnout, dokud to jde.

Na US trhu

se objevily USB nabíječky, které obsahují mikropočítač schopný během nabíjení infikovat smartphone malwarem. Zatím snad nejsou v EU.

Kotleba

se dostal do dalšího konfliktu, tentokrát se školami, kde se měly děti převlékat v rámci výuky za opačné pohlaví. U nás se z toho dělá "šílený fašismus", na druhé straně musí být i blbému jasné, že bude silně záležet na celkovém podání a komentování z řad učitelů. Na jedné straně skutečně může jít o nevinnou zábavu stylem "vyzkoušejte si kluci, jak v sukni táhne na ...", na druhé straně se to dá podat i stylem "pohlaví můžeme změnit jako ty šaty", což už tak nevinné není.

V Polsku

hodlají obnovit proces ohledně vydání Romana Polanského do USA, kde je stíhán za zneužití třináctileté. IMHO si tím naženou body, protože normou je takovéto činy soudit a trestat a celebrity "byť šíleně pokrokové" by z tohoto zacházení neměly být vyloučeny.
EK kritizuje "právní stav" v Polsku. Maďarsko se ovšem nechalo slyšet, že případné sankce (rozhodnutí o nich musí být zatím jednomyslné) zablokuje.

Objevují se snahy

zavést i u nás korespondenční volby jako v Rakousku. Patrně také z důvodu možnosti náhlé změny volebních výsledků, pokud by to vypadalo, že voliči, co se dostavili k urnám, volili "špatně".
Rozhodně jsem proti tomu, aby občené trvale žijící v zahraničí, měli možnost ovlivňovat dění na české politické scéně. Jsem i proti možnosti lidí s paralením dalším státním občanstvím cizího státu zastávat jakékoli ústavní a vyšší státní funkce.

Stoupenci Brexitu

dávají jasně najevo, že v případě odtržení od EU bude Velká Británie kontrolovat své hranice.

Proběhl skandál

kolem léčby kmenovými buňkami, který stál několik míst prof. Evu Sykovou. Přiznám se, že detailům nerozumím, ale bylo jim vytýkáno hlavně to, že léčili za peníze lidi, kteří formálně nebyli zařazeni do studie, což by v socialisticko - komunistickém zdravotnictví nemělo být. Výzkum, který s léčbou souvisel, se patrně přesune do Číny nebo jiného státu se standardním zdravotnictvím.

Nový president Filipín

je huba nevymáchaná a říká věci, které se pachatelům dobra rozhodně nelíbí. Včetně konstatování, že v některých případech bylo oprávněné zabití novinářů, napojených na zločinecké struktury. Sám jsem zvědavý, jak bude postupovat proti islámským separatistům a teroristům na jihu státu. Pokud stejně rázně jako proti mafiánům, budou mít Filipíny opravdu dobrého presidenta.

Astrofyzik Grygar

odmítl být zařazen na seznam lidí, potenciálně dekorovaných presidentem Zemanem. Jeho problém.

President Zeman

konstatoval, že z některých vysokých škol se stávají "lepší střední školy" a z některých středních "lepší školy základní". Má zcela jistě pravdu, akorát se obávám, že ono slůvko "lepší" není vždy na místě.

Bruseloekologisté

hodlají dále zakazovat plastové tašky v obchodech. Problém je ten, že naprostá většina domácností je, pokud nejsou hodně poničené, používá druhotně např. místo pytlů na odpad. Takže jejich zákazem se, samozřejmě, prakticky nic nezekologizuje.

Soudruzi nás potěšili:

údajně poklesl počet teroristických útoků. Nicméně lze si o tom myslet své a zejména je dobré vědět, že takový počet velice silně závisí na metodice počítání.

Ministr Chovanec

si nechce dát pokoj a opět atakuje Prahu 1 za nekriminalizování šibenic na manifestaci. Dotyčný pán tak nějak nezná základní principy demokracie, podle nichž je kompetentní posoudit právnost či protiprávnost nějakého jednání pouze soud (a ten prohlásil, že to protiprávní není). Ministr může iniciovat upřesnění zákona v novele, které by šibenice kriminalizovalo, ale to se v civilizovaných zemích nedá použít zpětně. Další věcí je, že nějakou dobu před inkriminovanou demonstrací konali podobnou čeští neČeši, a ti na ní dokonce "popravili" figurínu Brouka Pytlíka, mající představovat průměrného Čecha. Patrně toto bude stát za neochotou šibenice kriminalizovat, protože by se musela (za jekotu lidskoprávníků a nečechů) trestně řešit i ta demonstrace předchozí.

Hnutí ANO

se začíná štěpit. Odpadla skupina, která si začala říkat PRO 2016. Navíc toto hnutí začalo ztrácet volební preference (což je dobře).

Švýcarsko

referendem zamítlo nepodmíněný měsíční příjem. IMHO rozumně.

EU

se opět místo uprchlické krize zabývá číčovinami: Nyní řeší, zda nezakázat olověné střely a rybářská olůvka.

Kdosi střílel

na autobus s českými školáky. Cestovali s nimi další lidé (aby cestovka zaplnila autobus), kteří byli zraněni.

Žádné komentáře:

Okomentovat