neděle 19. června 2016

Bum, bum, bum, a je po brexitu!

Zavraždění poslankyně Jo Coxové patrně zvrátilo dosud vedoucí podporu brexitu a udrži Velkou Británii v bruselském otroctví.

O nic jiného nešlo

Je třeba si uvědomit, že ve Velké Británii rostou každoročně desítky "čapích hnízd", která zasplatí daňoví poplatníci z peměz, posílaných do brusele a pak s velkými milostmi vracených (zčásti) zpět. Jsou zde stovky nevládek, žijících z peněz, alespoň zčásti pasírovaných přes brusel. Jsou zde pseudopodniketelé, "podnikající v dotacích", kteří by si na trhu, nepokřiveném beuselskými dotacemi a směrnicemi, nevydělali na slanou vodu. Pro tyto skupiny by brexit znamenal asi stejnou katastrofu, jako pro nacistické špičky porážka Německa ve druhé světové válce. Z toho je také jasné, že jejich členové budou používat všechny prostředky pro to, aby brexitu zabránili.
Obětování jedné poslankyně, navíc podle nekrologů naivky, pohybující se na politické scéně s půvabem a grácií neřízené střaly, bylo pro tyto skupiny naprosto logickým aktem. Předpokládám, že byla vybrána i z pohledu "mladá s dětmi, bude se nad ní dobře fňukat" a současně "silně postradatelná, jelikož nebezpečná, protože těm hovadinám co hlásáme, doopravdy věří a v případě prozření by mohla vystoupit s kompromitující reakcí".
Pak stačilo najít nějakého vymakovaného blba a dát mu zbraně (což současně názorně ukazuje, jak bezcenné je nynější prosazování odzbrojení populace ze strany brusele). Další už šlo samospádem ve vcelku očekávatelném duchu.

Pokud jde o tu manipulaci

Čtenářům z mladší generace (která nečte nic kromě SMS, případně tweetů) doporučuji se prokousat románem Alexandra Dumase otce "Tři mušketýři", v němž vězněná Mylady zpracuje svého žalářníka, náboženského fanatika Fentona. Ten byl původně svému pánovi, Lordovi Buckinghamovi, oddaný skoro stejně jako pánbíčkovi. Nicméně Mylady ho zmanipuluje tak, že ji propusí a svého pána propíchne.
Ty kapitoly, popisující proces, jak ho Mylady láme, představují, pochopitelně, určitou uměleckou zkratku. V reálu by to trvalo déle a "nezáživných keců" by u toho bylo proneseno mnohonásobně více, nicméně postup, který Mylady uplatnila, je jedním z těch, jaké se reálně uplatnit dají a jsou na to i (vesměs v žoldu různých speciálních a tajných služeb) odborníci (Milady byla nadaný samouk, ale její oběť a protihráč byl naivní trouba přímo ukázkového typu).
Jinými slovy, zmanipulovat patologickou osobnost, navíc trpící duševní chorobou, k podobné akci (a ještě ji vyhecovat do nadšeného sebeobětování) je možné a podobnou "předpřípravu" vraha Jo Coxové považuji za vysoce pravděpodobnou.

Proč si to myslím?

Každý čin tohoto truhu vyžaduje položení otázky cui bono, tedy, komu to prospělo. I naprostému blbovi muselo být jasné, že jestli něco může vyvolat zvrat veřejného mínění a volebních preferencí, v nichž pro kleptopodnikatele a další probruselisty děsivým způsobem narůstaly preference brexitu, pak je to čin podobného druhu.
Na druhé straně, skupina pro brexit, s každým průzkumem stále zřetelněji stojící na vítězství, neměla sebemenší důvod vyvolat jakýkoli (byť tomuto jen vzdáleně podobný) incident, protože ten by nutně musel vést k situaci, jakou vidíme nyní - silnému poklesu podpory brexitu. Navíc skupina stojící na vítězství nemá sebemenší důvod k nějakému divokému stresu, vedoucímu slabší povahy k nějakým zoufalým činům. Další věcí je, že by zcela jistě nebyla zavražděna (při vší úctě) naprosto bezvýznamná figurka z nepřátelského tábora, jejíž největší význam bude nyní spočívat v tom, že ji budou odpůrci brexitu uctívat a adorovat její tragický osud. Atentát by byl v takovém případě zaměřen nejspíš proti špičkám prounijní frakce konzervativců, považovanými zbytkem straníků za zrádce.

Pochopitelně, druhou skupinou, mající svírání hýždí z brexitu,  je bruselská věrchuška, chápající zcela správně, že brexit by byl jen prvním kamínkem padajícího domina.

2 komentáře:

  1. Ano.
    Přesně totéž mě napadlo v lese v Sudetech, kde jsem poslouchal rádio už první den po vraždě. Jedno slovo: Gleiwitz.
    Už jenom chybí sebevražda toho vypatlance.

    OdpovědětVymazat
  2. Ano. Pokud si poskládáme puzzle z jednotlivých zpráv, událostí, které po sobě šly "jako po drátkách", tak se nám objeví obraz další false flag operation. Já mám obavu, že se směřováním Evropy se už nic zásadního nestane a vše půjde podle plánu.. :(
    Btw. té Cox mi vůbec líto není, jak žila, tak skončila. Škoda jen, že svou smrtí zase posloužila tomu zlu, jemuž dělala poskoka celý život.

    S pozdravem
    věrný čtenář

    OdpovědětVymazat