pondělí 11. dubna 2016

Co uplynulý týden dal

Islám

V Londýně

zadrželi na letišti podezřelého džihádistu s možnými vazbami na islamisty v Sýrii.

V minulém měsíci

zahynulo při džihádistických atentátech jen v Iráku 1119 lidí.

Jednoho z šéfů

odštěpenecké frakce islamistů z Boko Haram se podařilo zadržet v Nigérii.

Podařilo se zabít

jednoho z předáků Fronty an-Nusra.

Soužití muslimů a nemuslimů není možné

Ukazuje to čerstvě příklad muslimských studentů v Therwilu na severu Švýcarska, kteří si, k velké nelibosti normálních švýcarských občanů, vyřvali, že nebudou muset zdravit "podlidské bytosti" (= učitele ženského pohlaví) podáním ruky. Některé islámistické organizace to "pokrokově" kritizovaly, nicméně vinu nesou i ony tím, že se snaží pro muslimy vyřvat speciální statut, rušící pro tuto komunitu platnost některých zákonů (protože ta není s to podle civilizovaných zákonů normálně žít).

Islámisté

sestřelili v Sýrii vládní stíhací bombardér.

Erdogan

navrhl stoupencům opoziční PKK odebrat turecké občanství.

Islamisté v Lybii

se vzdali výhradní moci ve prospech "jednotné vlády". S dalšími islamisty, pochopitelně.

Jeden z Bruselských atentátníků

pracoval svého času jako uklízeč v Evropském parlamentu. "Někde tu nenávist vůči normálním obyvatelům EU pochytit musel", objevovaly se komentáře u této informace.

Chalifát

unesl v Sýrii 250 dělníků cementárny.

Byl dopaden

další pravděpodobný atentátník z Bruselu, podařilo se to belgické policii.

Šest

pravděpodobných islámských teroristů zatkli Dánové a našli u nich zbraně.

Šéf

německých rozvědčíků oficiálně přiznal, že byl jejich organizací chalifát podceněn.

Asad

spolu s ruskou pomocí připravuje útok na další město okupované chalifátníky, Halab.

Migrace

Začala deportace

ilegálních migrantů z Bangladéše a Pákistánu z EU do Turecka.

Iráčané

(křesťané), ubytovaní a zajištění v Česku, zdrhli do Německa. Tato událost zpochybňuje jak představu "ubohých uprchlíků, prchajících před ohrožením života", tak i "kvótování" "uprchlíků".
V souvislosti s touto aférou bylo zrušeno připravování přemístění dalších uprchlíků ze Sýrie do Česka.
Ukázalo se, že migranti si vybírají i uvnitř samotného Německa a snaží se cpát do velkých měst, kde existují islámské no-go zóny.

President Zeman

se negativně vyjádřil o projektu kvót.

Změny v azylové politice,

navrhované bruselským centrem, odmítli i ti z politiků, kteří se jinak projevují jako těžké případy EUrohujerismu. Dokonce se zde názorově sešel náš Sobotka s polskou Szydlovou.

Učitel angličtiny

ze Zambie má otevřenou TBC a nyní musí 500 jeho žáků na testy. Mimo jiné je to i důsledek nesmyslného ukončení očkování proti této chorobě.

Erdogan

si řekl o další peníze za zadržování a deportování migrantů.

Ředitelka

Rodinného centra v Pardubicích "Kašpárek", pomáhající nelegálním migrantům, údajně dostala výhrůžku smrtí. Podrobněji jsem se o tom zmiňoval včera.

Imigranti v Řecku

vyhrožují sebevraždami pro případ, že by byli deportováni do Turecka.

Obecné

Sdělovací prostředky ovládly PanamaPaters a bonzování, kdo má kde kolik "ulito".
Dalším tématem byla porážka ČSSD ve sporu s Altnerem. Strana podává ještě poslední opravný prostředek, dovolání, ale už shání peníze na placení.
Řeší se i skandál kolem odstranění tibetské vlajky z FAMU příslušníky Policie ČR. Zatím to vypadá tak, že vybraný beran bude obětován. Objevily se i první žaloby na postup policie a čínských aktivistů.

Zálohové výživné

se vrací do hry. Přestože se to pravicovým politikům nelíbí, vrací se do hry možnost, že by stát platil expartnerkám/rům neplatičů/ek vysouzené výživné a to pak na neplatících osobách vymáhal. Do jisté míry by se tím eliminovalo nerovnoprávné postavení, kdy partner, starající se o děti, zpravidla ani nemá na advokáta, a tudíž je v soudním řízení o vymáhání alimentů znevýhodněn. Oproti tomu stát vymůže vše, co se vymoci dá.

Lékařské konzílium

konstatovalo dobrý stav presidenta Zemana s ohledem na jeho možnou kandidaturu do dalšího období.

Na Mauritiu

se našla další troska, která by mohla patřit zmizelému malajsijskému Boeingu.

Ministerstvo vnitra

vyhlásilo, že od příštího roku začne dávat občanky s čipem, otevírajícím klíč do elektronických služeb státu konkrétním občanům. Ten jásot, co slyšíte, pochází od hackerů.

Liberální institut

vyloučil Miroslava Ševčíka. Ten hovoří o komplotu.

Boje o Náhorní Karabach

pokračovaly v celém týdnu, na jeho konci se trochu zklidnily.

Slůně,

narozené v pražské ZOO, zde bylo i počato, na rozdíl od ostatních slůňat, která se zde sice narodila, ale byla počata před příchodem slonice odjinud. Sloní březost je nejdelší u savců, trvá 20 - 22 měsíců.

Demonstranti s trenýrkami

byli povoláni k vysvětlení na policii. Opozice kvičí. Prostě tihle lidé by raději prosudeťáckého Schwarzenberga, bez ohledu na důsledky, které by to pro tento stát v dlouhodobějším měřítku mělo.

11 států

varovalo bruselské papaláše, že "strategie jednotného digitálního trhu" by poškodila internerové firmy, působící v EU.

Putin

za šíleného jekotu ultralevičáků a jiných "demokratů" vyhlásil zřízení Národní gardy, která by bojovala s určitými typy zločinu. Faktem je, že Národní gardu, byť s trochu jinými úkoly, mají i v USA a v řadě zemí EU funguje to, co bylo i za První republiky také u nás: rozdělení kompetencí boje proti zločinu mezi policii a četnictvo.

Cenu Magnesia litera

vyhrála Daniela Hodrová románem "Točité věty", "podle poroty výjimečný, pro čtenáře však náročný text", což perfektně charakterizuje fakt, že se to nedá číst a koupí si to leda snobové do knihovničky v reprezentačních prostorách.

Podle AI

vzrostl počet poprav ve světě (= o 50 % předloňského počtu loni navíc). Nárůst vyvolaly Írán, Pákistán a Saúdská Arábie, tedy islámistické státy.

Němci,

Francouzi i Italové se v průzkumech vyslovili pro ukončení Schengenu.

Levičáci ječí:

Policie si dovolila navrhnout žalobu na jejich miláčky, levicové extrémisty, za to, že připravovali útok zápalnou náloží na vlak.

Guvernér Indiany,

Mike Pence, čelí zavalení informacemi od občanek státu o stavu jejcih menstruace coby protestu proti zpřísnění protipotratové legislativy, které navrhuje. Občas zasílají tyto informace i muži (o svých partnerkách).

Průzkum

odpadních vod ze škol ukázal, že čtvrtina deváťáků v Orlové bere drogy, nejčastěji Pervitin. Je dobré upozornit, že Pervitin, na rozdíl i od opiátů, nelze náhle vysadit bez nějaké substituce, protože hrozí akutní úmrtí. Ukazuje to na totální selhání prevence, která je v posledních letech ve vleku represívně orientovaných policejních složek (Komorous a spol.).

Nizozemci

v referendu odmítli asociační dohodu s Ukrajinou. Nizozemí bylo jediným státem EU, kde dostali občané právo o této věci hlasovat, byť nezávazně, všude jinde se to spláchlo jednáním za zády občanů. Antidemokraté již ječí, že volby je třeba zrušit, protože "občany ovlivňuje ruská propaganda".

Německé testy

tvrdí, že s emisemi podváděl jen Volkswagen. Je otázka, jak jsou tyto testy spolehlivé, když byly dělány německou státní institucí.

Francie

zavedla tresty pro klienty prostitutek.

Polsko 

po nás chce 368 ha území, které jsme dostali navíc po narovnání hranice. IMHO by stačilo místo spekulací o tom, které obci se seberou pozemky, a zda pod nimi není něco strategicky důležitoého (pitná voda, uhlí, rudy) posunout hranici v průměru asi o 4 m do Česka a byly by problém vyřešen. Hranice se navíc stejně pořád drobně hýbe, protože ji v některých místech tvoří středy vodních toků a ty mají přirozený pohyb.

Němci

antidemokraticky vyměkli a jejich prokuratura vyšetřuje satiriky, kteří napsali báseň na Erdogana.

Na škole v přírodě

na plzeňsku došlo ke hromadné nákaze dětí, z nichž několik desítek muselo být hospitalizováno.

Ústavní soud

potvrdil pachovou stopu jako nepřímý důkaz.

V Brně

se na samém konci týdne rozpadla koalice na radnici.

Opozice

podala ústavní stížnost na EET.

M. Konvička,

vysokoškolský učitel, vědec a v poslední době i politik, byl obžalován za "protiislámské" výroky. Žaloba je významným počtem lidí chápána jako účelová. Druhou věcí je, že pokud by se snaha žalobců měla brát do důsledků, tak by nebylo možné o islámu pravdivě informovat, protože, s trochou zjednodušení, o islámu existují pouze dva druhy informací, pozitivní a pravdivé, a tudíž ty pravdivé "vzbuzují nenávist".

Soudruh Duka

se vyjádřil, že "interrupce jsou horší teror než útoky atentátníků". Pak se nemáme divit, že s tímto "hodnotovým" systémem významná část křesťanského kléru podporuje islám, který degraduje ženy na "samoreplikující se mašiny na výrobu džihádistů".

Pokroky v raketové technice

Severní Korea vyvinula (asi) nový raketový motor coby stupeň k ohrožení USA severokorejskou jadernou zbraní. SpaceX zase úspěšně přistála s prvním stupněm zpět v místě vypuštění rakety.

Problémy s medvědy

mají ve Vysokých Tatrách. Naučili se žrát z kontejnerů a medvíďata se to učí od medvědic jako "normální" způsob obživy.

Do sdělovacích prostředků

pronikla informace (osel ji má již déle). Komentáře se nesly ve velmi nekorektním duchu: "Když mohou v Boha věřit muslimové, tak proč ne opice?", což je nutno velice přísně odsoudit, a to tímto také činím. Navíc šimpanzi, na rozdíl od muslimů, neprovádějí žádný "džihád mečem".

Hudebníci

při udělování cen Anděl opět kritizovali Zemana. K jejich velké nelibosti byla akce srovnána se známým shromážděním umělců u "umělců" v roce 1977, tzv. Antichartou.

Kdosi

zapomenul vyndat z krabice banánů pro Lidl kokain za cca miliardu korun. Pomohlo to policii vychytat část distribuční sítě. O osudu dotyčného zapomnětlivce se vedou diskuse, většinou s tragickými hypotézami.

Polky

masívně protestovaly proti "absolutnímu zákazu potratů", který navrhuje PiS.
K tomu dvě věci:
  1. i kdybychom za každého masově protestujícího počítali deset dalších, sedících doma, pořád to je nepatrný počet proti voličům PiS
  2. kdyby místo protestů začali polští občané masově vystupovat z římskokatolické církve, mělo by to nejspíš dopad daleko větší

2 komentáře:

  1. Vystupování z církve:
    To je jako s tím pervitinem - Nemůžeš přestat jen tak věřit, protože abstinenční příznaky tě donutí brát aspoň nějakou substituci. Třeba komunismus, ekologismus, multikulturalismus nebo podobné víry. Otázka je, co je horší. [;>)

    OdpovědětVymazat
  2. To uz at radsi berou ten pernik. ;)

    OdpovědětVymazat