pondělí 1. února 2016

Co uplynulý týden dal

Islám

Vyhrožovat

začínají džihádisté z islámského státu. V průběhu týdne několikrát zazněly výhrůžky větším státům EU masakry a podobnými útoky, které by měly výrazně přesáhnout rozsah masakrů v Paříži.

Nárůst počtu saláfistů,

ochotných organizovat násilné akce proti sekulárnímu státu, zaznamenali v Berlíně. Z této komunity se rekrutují i ti, co odešli do války v Iráku a Sýrii bojovat v řadách chalifátu.

Česko

připravuje zásilku samopalů do Iráku. Problém vidím v tom, že po vzdání se vládních vojáků se nejspíš dostanou do rukou chalifátníků. Zásobovat zbraněmi ve válce s chalifátem má cenu jenty skupiny, jejichž bojovníci nenastupují do bitvy proti chalifátu s rukama nad hlavou.

Srovnání islámu

s křesťanstvím provedl president Zeman:
"Když přivedli k Ježíšovi nevěrnou ženu, ten řekl, že kdo je bez viny, ať hodí kamenem. Když nevěrnou těhotnou ženu přivedli k Mohammedovi, ten řekl svému sluhovi, aby ji opatroval, dokud neporodí. Když porodila, řekl, aby jí ukamenovali. Vztah k ženám je něco, co islám odlišuje od všech dalších náboženství"
Sluníčkáři budou zcela jistě ječet, protože podle jejich zvrácené ideologie nemá kamenování s islámem nic společného (pokud nejsou s to popřít, ž se něco takového děje), nicméně tyto historky jsou součástmi oficiálních životopisů Mohameda, které jsou vyučovány na koránových školách. I kdyby se nakrásně podařilo prokázat jejich nepravdivost, na tom, že takto si muslimové představují ideální uspořádání společnosti, by se tím nic nezměnilo.

Palestinci

provedli v Izraeli další atentáty v rámci "džihádu nožem".

OSN

na jednání o míru v Sýrii nepozvala Kurdy, tedy jednu z mála skupin, které vedle presidenta Asada bojuje opravdu důsledně proti džihádistům z chalifátu. Je to zcela jistě dáno počtem islámských zemí v OSN, jejichž vedení sympatizuje spíše s chalifátem.

Počítačové experty

má i chalifít. Objevila se chatovací síť s bezpečně šifrovanou komunikací, která umožňuje džihádistům připravovat akce.
Problém našich novinářů tuto informaci šířících je ten, že tohle zvládne i neexpert. Řada šifrovacích systémů má jednak omezenou velikost klíče (umožňující prolomení šifry hrubou silou), jednak, pokud se jedná o uzavřené systémy, backdoors, umožňující vstup tajným službám. Napsat systém, který zašifruje / dešifruje dostatečně dlouhým a tudíž bezpečným klíčem není problém, ale v řadě rádoby demokratických států je to postaveno mimo zákon.

V Libyi

kdosi odstřelil už třetího papaláše z tamní odbočky chalifátu. Přejme mu dobrou mušku i nadále.

Muslimové z Boko Haram

povraždili na severu Nigérie minimálně 86 lidí.

Imigrace

Obecně začíná, ale strašně pomalu, vyhošťování zjevných pseudouprchlíků. "Uprchlíci" začínají dělit společnost i v řadě západních zemí EU a podpora prouprchlických organizací a politiků klesá napříč Evropou.

Dobrovolnou

humanitární pracovnici ubodali "uprchlíci" ve švédské ubytovně pro mladistvé.
Její rodina, alespoň podle prohlášení na veřejnosti, má na incident reálný náhled.

Bez řidičáku

mohou řídit imigranti. Stačí prohlášení, že řidičák měli a na útěku o něj přišli. Pak se soudruzi šíleně diví, že tento dvojí metr vyvolává nenávist jak vůči imigrantům tak i vůči proimigrantským úředníkům a aktivistům.


Samotná válka

podle presidenta Zemana nestačí na to, aby byl imigrant automaticky považován za válečného uprchlíka. Což má v podstatě pravdu.

K rituální sebevraždě

přirovnal chování EU k "uprchlíkům" slovenský premiér Fico.

Dánská občanka

se ubránila islámskému útočníkovi a dostane asi pokutu za použití "nepovolené zbraně" - pepřového spreje. IMHO by se měly občanům rozdat pistole.

President Zeman

ohodnotil policisty, kteří zvládali nápor "uprchlíků". Mezi hodnocenými byla i policistka, která zavedla značení uprchlíků a jejich dětí fixkou na ruku, aby se rodiny nerozdělily. Sluníčkáři ječí a ječeli, nicméně ekvivalentní opatření zavedly i další státy. IMHO by se měli čipovat.
Prokázalo se také, že mezi "uprchlíky" jednoznačně převažují ekonomičtí migranti.

Smrt migranta

si vymyslel humanitární pracovník. V podstatě to svým soudruhům "pohnojil", protože následně se bude i na další informace o "utrpení uprchlíků" pohlížet prismatem této kausy.

Za velkého jekotu sluníčkářů

prohlásil exšéf britské Rady pro rovnost a lidská práva Trevor Phillips, že muslimská komunita se neintegruje a je naivní něco takového po ní vůbec chtít.

Prouprchličtí aktivisté

prokazatelně vyvolali nepokoje v uprchlickém táboře u Calais. Sami se útoků na policisty neúčastnili, a tek je na ně zákon ve Francii krátký. U nás by asi, v důsledku reziduí komunistické legislativy v trestním právu, za organizování nepokojů i při vlastním nezúčastnění se postižitelní byli, pokud by pro to byla politická vůle.

"Uprchlíci"

podali žalobu na německý imigrační úřad pro příliš dlouhé vyřizování jejich žádostí.

Nejvyšší správní soud

rozhodl, že policie měla právo požadovat doklady i po české občance, doprovázející ilegální migranty.

Ve Švédsku

vzali občané právo do vlastních rukou a zaútočili na vlak s migranty.

V Evropě

udajně zmizely tisíce dětských "uprchlíků". Jsou obavy, že se dostanou do rukou mafiánů, organizujících ilegální sex s dětmi a mladistvými.

Azylová centra v Německu

zažila za loňský rok přes 1000 útoků. Problém je, že pokud nějaká organizace shromažďuje a podporuje zločince, tak se nemůže negativním reakcím na své konání divit.

Ve Vršovicích

byl napaden muslim s ruským občanstvím, který se k nám snaží spolu se svou družkou nasáčkovat co nejvíce "uprchlíků". Po bodnutí do břicha odešel domů a volal si sanitku.
Celá kauza mi jako lékaři smrdí tím, že bodnout do břicha, aby se nezasáhlo nic důležitého a nevyvolalo se život ohrožující (i v dnešní době) zranění je dost kumšt.
Vůbec bych se nedivil, kdyby se následně ukázalo, že si nějaká povrchová zranění na břiše (čili ne dvojité probodnutí srdce a ještě probodnutí plic, jak nedávná "sebevražedkyně") udělal sám. Argumentem pro je i jeho odchod domů a voláná sanitky z domu. Něco takového by bylo po opravdovém bodnutí do břicha skoro ekvivalent harakiri.
Informace o přepadení i o předešlých výhrůžkách máme také jen od této dvojice.

Obecné


Plyn

explodoval v Brně v kanalizaci. Jeho původ je kuriózní: doutnaly tam kabely a vznikl CO a další hořlavé plyny a jejich směs se vzduchem udělala bum. Regulérní výbuch plynu v kanalizaci, způsobený únikem z plynárenských trubek, pamatuji někdy z gymnaziálních let.

Šlechtovka

ve Stromovce (Praha) se konečně začne opravovat. Důvodem neopravování, které bylo kamuflováno pokrytím vyhořelé budovy plachtou s obrázky původní fasády, byly neujasněné vlastnické vztahy (dědictví, restituce apod.). Vedle budovy funguje (i v zimním období) bufet, v létě ještě venkovní stánek. Kdo chcete mít zachován bizarní vzhled budovy pokryté plátnem s obrázky, jak vypadala před požárem, udělejte si printscreen z Google streetview nebo podobné české aplikace na mapy.cz

Íránský president

jezdí po Evropě sjednávat kontrakty.
Ajatolláh Chameneí mezi tím veřejně zpochybnil holokaust.

President Putin

se přiznal k tomu, že se mu líbí komunistické myšlenky. Srovnal je s ideály křesťanů. Což o to, tyto myšlenky zcela jistě libivé jsou, jedny i druhé, nicméně snaha o jejich prosazení do praxe vždy skončila hrůzným terorem, pokud ne něčím ještě horším.

Nemocnice v Rumburku

nechce zpět soudně očištěnou sestru.
Ta podala návrh na disciplinární řízení se "znalcem", který do prvního soudu dodal nesmyslný posudek.

Ve Francii

mají nový zákon, který umožňuje osobám s dvojím občanstvím usvědčeným z terorismu odebrat to francouzské. Ministryně Christiane Taubiraová, podle obrázků nefrancouzka (a možná také s vícerým občanstvím) na protest proti tomu odstoupila.

President Zeman

se ke svému výroku o nedemokratickém odstraňování politiků kalešnikovem vrátil vyjmenováním některých politiků, kteří byli zavražděni. Je zajímavé, že proti Zemanově výroku se postavila proamerická pražská kavárna. Přitom safari na presidenty je v USA v podstatě národní sport.

Paní primářka z Bulovky

si zaplácala játry na téma, že zikavirus se Česka netýká. Problém je, že komáry, příbuzné s těmi, které ho prokazatelně přenášejí, na svém území máme. Prokázal se taky přenos tohoto viru pohlavním stykem, a ten na našem území máme stoprocentně.
Virus byl zachycen i v Německu, které má daleko méně příznivé podmínky pro jeho šíření, než jsou v teplejších částech našeho státu.

Nové tarify

podle síly jističe v podstatě povedou ke plýtvání elektřinou. V tomto se shodnu se "zelenými". Pokud je soudruzi zavedou, tak opravdu nebudu mít problém s tím, abych na chalupě přes zimu nechal běžet elektrický radiátor (protože máme jističe dimenzované na elektrickou motorovou pilu, míchačku a drtič větví).

Pozůstalí

po EUroposlanci Ransdorfovi nechali prošetřit jeho smrt; byla provedena soudní pitva, po níž proběhl i pohřeb. Policie zveřejnila, že má podezření na trestný čin. V době, kdy byl poslanec zadržen ve Švýcarsku, mu byly odepírány léky, což se mohlo do následujícího zhoršení zdravotního stavu, vedoucího ke smrti, také promítnout.

President Zeman

se vyjádřil pro silnou korunu, která by nutila k inovacím a tím pomohla ekonomice.

Několik evakuací škol

proběhlo v Paříži a Londýně kvůli výhrůžkám teroristickým útokem. Faktem je, že přirozenou strategií v tomto případě je vyvolání zdání bezpečí falešnými poplachy a udeřit až tehdy, kdy budou poplachy tohoto druhu bagatelizovány.

Provalilo se,

že Britové a Američané hackovali izraelské drony a dostávali se paralelně k informacím, které z nich dolovali Izraelci. Izraelce "to mrzí", nicméně by měli někde v koutku zpytovat dušičky v souvilosti s izraelskými špiony v těchto (a dalších) zemích.

Švédsko

se připravuje na válku. Není jasné proti komu.

Podle soudruha Sobotky

"jde Zeman na ruku fašistům". Problém je, že ať se člověk dívá, jak se dívá, tak k fašismu nejblíže na naší politické scéně má hnutí ANO (to proponuje v podstatě jen mírně upravené původní ideje Mussoliniho) a právě Sobotkovo křídlo ČSSD.

1 komentář:

  1. V Evropě zmizelí dětští uprchlíci:

    Během převozů uprchlíků z Turecka do Řecka, bývají prý děti používány jako rukojmí za tím účelem, aby jejich otec vozil čluny s uprchlíky s tím, že při poslední jím vezené „várce“ zůstane už v Řecku a v další „várce“ mu je prý pošlou za ním.

    Jinak řečeno, převážení uprchlíků organisuje organisovaný zločin a není-li to převážení přímo řízeno tureckým státem, tak je aspoň tolerováno a trpěno a není proti němu nijak zakročováno. To samé tady v Evropě. Tady už se dá rovnou směle tvrdit, že stát se spikl s cizím živlem proti vlastním lidem. Proč by se taková sebranka ať už na evropské, nebo turecké straně měla štítit ukrást a zneužít pár stovek, nebo i tisícovek dětí? Nepřekvapuje mi to. To mnichovanské ustupování grázlům, držení huby a jemné našlapování kolem zmetků vede jenom k tomu, že padají další a další bariéry a meze. Nenásleduje-li adektvátně tvrdá reakce na něco hnusného, zmetek si prostě troufne příště o to víc. Toť vše. Drzý agresivní primitiv rozumí jen tvrdé pěsti, na plané kecy opravdu nedá.

    OdpovědětVymazat