pátek 1. ledna 2016

Nový rok 2016

Řeči mnohých politiků a dalších celebrit nám přinášejí apokalyptické předpovědi toho, co se bude dít v přištím roce. Dovolím si přispět se svou trochou do mlýna, byť se do pozice nějaké celebrity stavět nehodlám.
  • Bude pokračovat kontraverze kolem migrantů a povede k dalším odstředivým tendencím v rámci EU. Německo se bude snažit, aby ostatní státy poskytovaly migrantům naprosto stejné benefity, jaké jim dávají oni, a zejména pro bývalé východní země to bude zcela nepřijatelné, protože imigranti by pak brali více, než kolik je v těchto zemích průměrný plat. V samotném Německu budou přitom narůstat protiimigrantské nálady a bude se to projevovat i nárůstem intenzity střetů mezi "antifa" a "antihate" fašistickými bojůvkami a demokraty. Je docela dobře možné, že teroristické útoky těchto proislámských fašistoidů převáží v nastávajícím roce nad velkými teroristickými útoky samotných muslimů.
  • Řecká krize bude nadále pokračovat, protože neexistuje způsob jak ji vyřešit jinak než odchodem Řecka z eurozóny (respektive tyto alternativy existují dvě, a to jednak obecné zhroucení eura, jednak zhroucení EU, ale obě tyto v podstatě pozitivní věci se patrně v nastávajícím roce ještě nestanou).
  • Islámský stát bude ustupovat tak dlouho, dokud se na jeho stranu nepostaví zcela viditelně USA. Závisí to, pochopitelně, na presidentských volbách v této zemi, kdy patrně pro další vývoj politické situace na světě nejpozitivnější kandidát nejspíš prohraje a vyhraje to nějaký pokračovatel Obamova proteroristického a proislamistického kurzu, který se právě postaví na stranu IS.
  • Ukrajina bude směřovat k dalšímu rozpadu. Osobně považuji za krajně nepravděpodobné sjednocení této země i pod vládou naprostých andělů; vláda oligarchů, sledujících výlučně své sobecké zájmy, tento proces jen urychlí.
  • Nadále poroste ekonomický i politický potenciál Číny
  • Dohoda o "boji s globálním oteplením" bude patrně alespoň částí zemí formálně přijata, ale s největší pravděpodobností bude hrubě nedodržována, zejména zeměmi, které nerozvíjejí nebo opustily jadernou energetiku (protože ty žádnou jinou možnost, než v tomto směru podvádět, nemají).
  • Na domácí scéně počítám s nárůstem popularity stávajícího presidenta na straně jedné a daleko intenzívnější snahy o jeho odstranění na straně druhé. Je docela možné, že dojde i k pokusu o atentát na něj, protože ho multikulti, antihate a další fašistoidé považují (do značné míry oprávněně) za svého nejvýznamnějšího oponenta. Je ovšem možné, že v případě něčeho podobného dojde lidem trpělivost a reakcí bude pogrom na tyto fašistoidní síly.
  • Pokud není naše "pravice" úplně blbá, tak se jí podaří nějak zdiskreditovat Babiše a spol. Přinejmenším budou moci využít negativního dopadu zavedení registračních pokladen na obchodní síť a síť služeb, včetně následného výrazného zdražení.

2 komentáře:

  1. To jsou tedy vyhlídky. Samé lepší. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jsem si to všechno zkopíroval, uložil a za rok se podívám, jak kvalitním je A.S.Pergill prognostikem. [;>)

    P.S: Moje prognóza by se shodovala s Pergilovou asi tak z 80%.

    OdpovědětVymazat