neděle 10. ledna 2016

Demokracie v ohrožení

Pan JXD uveřejnil v Reflexu velice zajímavý text, s nímž se do značné míry ztotožňuji, už proto, že podobné věci hlásám delší dobu.
Jedinou věcí, v níž jsem s panem Doleželem v rozporu, je východisko ze situace, či omezení nastávajících rizik.
Pan JXD tvrdí, že pokud bude současné napětí mezi občany a imigranty (případně potomky imigrantů) narůstat, tak toto narůstání povede k uchýlení se občanů k nějaké vysloveně diktátorské a antidemokratické síle, která právě pro masovou podporu občnů prosadí, ať formálně demokratickou (volby, nějaká variace na komunistický puč v únoru 1948, který byl na hranicích ústavnosti, něco zcela jiného), nebo obyvatelstvo masově podpoří otevřeně antidemokratický puč (na způsob Mussoliniho "Pochodu na Řím").
V zásadě před tím samým už delší dobu varuje i docent Konvička a činil tak dlouho před vznikem současného Bloku proti islámu. Odpovědí na toto varování je pouze politické pronásledování ze strany naší fašizující vlády (protože "řízení státu jako firmy" je velmi blízké až ekvivalentní státnímu korporalismu, hlásanému Mussolinim; přičemž prvky tohoto politického uspořádání má ve svém programu i sociální demokracie).
Za důležitou považuji skutečnost, že demokracii neohrožují nějací "náckové", protože toto označení (spolu s dalšími) je jen blábol našich "sluníčkářů", kteří svým voláním "nácek! nácek!" jsou už dávno na úrovni pasáčka ze známé Ezopovy bajky (ten ovšem z hecu volal "vlk! vlk!") a nikdo rozumný si jich nevšímá. Obávám se, že, na rozdíl od pasáčka ze zmíněné bajky, který by vlka asi poznal, by oni opravdového nácka nepoznali. Už proto, že na většinu z nich se šklebí ze zrcadla, aniž by si toho byli vědomi, případně si to byli ochotni připustit. Demokracii ohrožují ti, kdo právě vyprázdnili pojmy, jako je "fašismus", "nacismus" atd. a v podstatě i vyprázdnili pojem "demokracie". Respektive si tento pojem ukradli a častují tím slovem režimy natolik odporné, že by v nich málokdo byl ochoten dobrovolně žít.
Takže pokud přijde někdo, typu onoho diktora podle JXD, bude vlastně jen provádět likvidaci čehosi dávno mrtvého, co zlikvidovali sluníčkáři a další antidemokraté.

Na rozdíl od JXD se domnívám:

  1. Podobná reakce společnosti je do určité míry "fyziologická". Konec konců i permanentně fungující demokracie mají (nebo by mít měly) různé mechanismy, které v době ohrožení suspendují některé prvky demokracie, pro tuto situaci nevhodné až ohrožující stát jako celek (již staří Římané v době krize jmenovali diktátora ...)
     
  2. Evropská společnost jako celek je opravdu silně ohrožena, a to jak zevním (invaze muslimů) tak i vnitřním ("sluníčkáři" a "vítači") nepřítelem. Bez jasně definované centralizace moci, včetně pozastavení až zrušení nesmyslných a škodlivých zákonů i podzákonných norem (prakticky vše prosadila skupina vnitřních nepřátel, byť někdy za laskavé dopomoci "užitečných idiotů"), znemožňujících efektivní obranu i prevenci proti dalším atakám, bude obrana těžká až nemožná.
     
  3. Zaplať pánbu za to, že se muslimové chovají jak ti piráti ve Stevensonově Ostrově pokladů, kteří také nechtěli, ač je k tomu jejich vůdce, lstivý a inteligentní John Silver, úpěnlivě nabádal, předstírat "hodné a loajální námořníky" do nalezení pokladu (a ještě lépe do poloviny zpáteční cesty). Vyvolali předčasně vzpouru a tím si to podělali. Vše, co muslimové dělají (a i tohle jsem už opakovaně při různých příležitostech a na různých fórech konstatoval), diskredituje ideologické žvásty antidemokratů a zastánců islamizace, i těch několika málo chytrých (a proto zvlášť nebezpečných) muslimů, o "mírumilovnosti a tolerantnosti" islámu.
     
  4. Bezprostředním začátkem racionální reakce na ohrožení by mělo být umlčení sluníčkářů (třeba i podobnými metodami, jaké použili vlastenci v Polsku a Maďarsku) a celospolečenská mobilizace proti islamizaci. Takovouto reakci by bylo možné ještě i nyní udržet uvnitř hranic demokracie.
     
  5. Pokud předchozí bod nevyjde, pak, je mi líto, ale krvavý diktátor bránící evropský civilizační základ je menší zlo než sluníčkáři, předávající, dílem z multikulturního fanatismu, dílem z nenávisti vůči civilizaci, moc islamistům.

5 komentářů:

  1. To jsem netušil, že se ztotožníte s postavením řečnického triku (slippery slope) proti akutnímu problému. To dělají dobroserové, ale proč Vy, Pergille, proboha?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžete upřesnit, co považujete za "řečnický trik?"

      Vymazat
  2. Slippery slope (šikmá plocha) - Prý tvrdíte bez důkazů, že určité rozhodnutí povede k sérii dalších, a ve svém důsledku způsobí celý řetěz neblahých následků. .... Komentář o ničem, Bášo. A co takhle historické zkušenosti? Hm?

    OdpovědětVymazat
  3. Šikmá plocha. Vezmete počáteční situaci a odvodíte z ní budoucí existenci čerta, jeho prababičky a dědy Mráze.
    Tedy například, vezmete Konvičku a začnete strašit koncentrákem, ačkoliv skutečný fašismus vypadá jinak a je k vidění třeba v Anglii.
    BNW, ty koncentráky budou a né že né. Otázkou je jen kdo (která strana) v nich bude.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem pochopil, jak to myslíte. Nicméně predikce a extrapolace jsou mi blízké, protože jsou zahrnuty v tom, co dělám profesně. Navíc jsem vyvozováním logických důsledků současných dějů zlobil už za éry necenzurovaných diskusí na Neviditelném Psovi.

      Jinak Konvičkovy predikce z období mpřed nějakými dvěma třemi roky v podstatě sedí, maximálně některé jevy nastupují rychleji, než predikoval.

      Vymazat