pondělí 4. ledna 2016

Co uplynulý týden dal

Islám

Další sebevražedný atentát

spáchali islamisté vůči americkým vojskům v Afghánistanu.

Hisballáh

vyhrožuje Izraeli kvůli likvidaci jednoho z jeho vůdců. Na rozdíl od zemí EU se Izrael s teroristy nekašle, jeho občané chodí ozbrojeni (učitelé ve školách a školkách dokonce povinně) a teroristé jsou s to napáchat jen podstatně nižší škody než v EU. Když stav ozbrojení společnosti, směřující někam k tomu izraelskému modelu, navrhl BPI, tak se ozval jekot o "šílených náccích".

Osvobozeno

bylo město Rámadí od ozbrojenců chalifátu. Irácký premiér následně zaplácal játry když preohlásil, že v letošním roce bude chalifát poražen. Ano, byl by, ale to by mu nesměla pomáhat řada islámských i jiných teroristických států.
Chalifát se následně pokusil opakovaně na město zaútočit.

Boko Haram

opět řádí v Nigérii. Dva dny teroristických akcí na začátku týdne připravily o život 80 lidí.

Probíhalo

další zatýkání lidí, kteří možná měli něco společného s pařížskými atentáty. V řadě měst se omezovaly oslavy nového roku a podobná shromáždění velkého počtu lidí. Pochopitelně, stále narůstá počet těch, kdo volají po tom, abychom se nepřízpůsobovali zvyšujícímu se riziku teroristických útoků, ale abychom odstranili zdroje tohoto rizika.
Profláklo se ovšem i to, že někteří vojáci se místo zátahu na teroristy věnovali sexuálním hrátkám s policistkami.
Ve Francii hned první den roku došlo k incidentu, kdy se džihádista, jdoucí z mešity, pokusil najet na policejní hlídku, a ta po něm střílela (zranila jeho, spolucestující a odražená kulka i náhodného chodce). Později se ukázalo, že šlo opravdu o snahu vojáky autem zabít.

Legální

syrská vojska dobyla klíčovou vojenskou základnu v provincii Dahrá, po jejíž ztrátě začátkem minulého roku mnozí věštili rychlý konec Asadova režimu.

Džihádistický

manželský pár, plánující teroristické útoky v Londýně, byl odsouzen na 27 a 25 let. Problém s tím mám ten, že se za pár let může dostat k moci nějaký džihádista, nebo marxistický zrádce, který je pustí (jak se stalo v Německu s přeživšími zločinci z "Frakce Rudé armády", kteří původně dostali doživotí). IMHO jediný trest pro džihádisty by měla být poprava, navíc provedená tak, aby z toho jejich souvěrci měli noční děsy.

Nejméně 16 lidí

zabil sebevražedný atentátník v syrském městě Kamišli, které ovládají Kurdové.

Mnichovské nádraží

se mělo stát cílem teroristického útoku. Zakladatel hnutí PEGIDA děsně naštval všechny sluníčkáře tím, že by se tam měli jít postavit všichni ti, kdo tam před pár měsíci #přijímali "uprchlíky".

Bruselský idol,

islamista Erdogan, se proflákl projevem, kdy prohlásil, že presidentský systém, který by rádv Turecku zavedl, fungoval dobře v Německu za Hitlera, případně v SSSR za Stalina.
Roztomilé na tom je, že ani jeden ze jmenovaných státníků nebyl presidentem země, kterou ovládal.

V Saúdské Arábii

provedli kontraverzní popravu 47 teroristů, která vzbudila protesty po celém světě. V šíitském Íránu došlo i k útoku na Saúdskoarabskou ambasádu a následovaném diplomatickou roztržkou obou států.

Somálští teroristé

použili ve verbířském videu Trumpův výrok, že by se měl zakázat muslimům vstup do USA. Sluníčkáři začali ječet, že "Trump verbuje pro islámský stát". IMHO byl důvod přesně opačný: Byla to snaha ukázat džihádistům, že civilizované státy se začínají chystat k obraně, a pokud se džihád nepodaří uskutečnit teď, tak žádné "zítra" pro džihádisty už nebude.

Dobroserské organizace

obvinily britské vojáky z páchání válečných zločinů v Iráku během vojenské mise. Provinili se "vraždami" džihádistů, kteří je ohrožovali, a "nelidskými" výslechy jejich spolupracovníků v řadách personálu, která měl britskou vojenskou misi zajišťovat.

Islamisté

zaútočili na letiště na západě Indie. Vládní jednotky nyní se ztrátami letiště "čistí". Tato konkrétní skupina džihádistů bojuje za odtržení Kašmíru od Indie a vyhlášení islámského státu na jeho území.

Islámský stát

zveřejnil video s "popravou" údajných britských špionů a výhrůžkami, že dobude a doislamizuje Británii. IMHO nejlepší reakcí by byla systematická likvidace islámské páté kolony v zemi.

Imigrace

Lars Lökke Rasmussen,

premiér Dánska si dovolil veřejně prohlásit to, co už ví v podstatě každý rozumný obyvatel Evropy: Že bude nutno změnit nebo suspendovat konvence o imigrantech, protože ty nejsou na tak silnou vlnu migrace prostě stavěné.

17 miliard

eur bude Německo stát loňské "vítáme vás" soudružky Merkelové. Ta (ani další multikulturalisté) to ovšem ze své kapsy platit nebudou.
Merkelová ovšem neustále mele o tom, jakým přínosem imigranti budou. To je ovšem nekonzistentní s tím, že se je snaží vyexpedovat do ostatních států EU. Kdyby skutečně přínosem byli, tak by si je nechala pro sebe.
Britské listy zase kvičely nad vtipem z Lidovek, podle něhož teroristé unesli za miliardové výkupné Merkelovou s hrozbou, že ji jinak polijí benzínem a upálí. A lidi se na ni tedy skládají. Na dotaz, kolik dávají, je ovšem odpověď, že nejčastěji čtyři nebo pět litrů benzínu.
Tento vtip je jistě hrubozrnný kameňák, nicméně v českém prostředí stínuje i legendu o babičce, přinášející nůši polínek k hranici Jana Husa, "aby ho to bolelo kratší dobu", na což měl Hus odpovědět "sancta simplicitas". Takovéto souvislosti jsou ovšem za hranicí duševního obzoru a vzdělání bohemisty Čulíka.

Rakousko

politicky nekorektně a nevstřícně zpřísnilo kontroly na hranicích se Slovinskem a omezilo tak tok imigrantů na svoje území.
Přitvrzuje i Norsko, které nadále nebude vpouštět uprchíky, nemající schengenská víza.
Nakonec ohlásilo přitvrzení i Německo.

Obecné

Japonsko

se konečně omluvilo za odvlečení cca 200 000 korejských žen coby "válečných utěšovatelek" pro japonské vojáky. MMCH, Německo se dosud nemluvilo za odvlečení sice podstatně menšího, ale nenulového, počtu českých dívek do akce Lebensborn.

Ve Velké Británii

mají problémy s povodněmi. Ekologové blekotají o globálním oteplování ale realnou příčinou jsou restrikce ekologistů vůči péči o říční koryta.

V Polsku

probíhá další čištění politické scény od "kukaččích vajec", která do ní narychlo nakladla minulá politická garnitura, když viděla, že nemá šanci si vyšvindlovat volební vítězství.

42 miliard korun

zaplatí ERÚ z našich kapes provozovatelům tzv. "obnovitelných" zdrojů energie, které jsou vysoce ztrátové a žijí z dotací.

Oteplení v Evropě

do jisté míry kompenzují chladna na západní polokouli. V Mexiku mají 50ti letou sněhovou kalamitu. Na konci roku sníh atypicky ochromil také Istambul.

Brněnský VUT

přišel s levným indikátorem expozice slunečnímu UV záření (změna barvy indikátorového papírku), který by mohl být využíván pro ochranu lidí před nadměrným osluněním. Nejprve má být nasazen v muzejích a galeriích jako součást ochrany exponátů.

Ministerstvo pro místní rozvoj

zrušilo rozhodnutí pražského magistrátu zrušit realizaci "maršmelounu", který má zasahovat do historického areálu Anežského kláštera (měla by se kvůli němu bourat původní gotická zeď) a ve zbytcích historické zástavby (narušené "asanací" v 19. století) působí jako pěst na oko. Proti příšernosti protestuje jak místní obyvatelstvo tak i část odborné veřejnosti.

Už i u nás

začíná analýza DNA pomáhat řešit staré případy. Nyní se to stalo v případě vraždy na Kladensku, spáchané 29. 3. 2003.

Srážek

bylo za loňský rok nejméně za 55 let. Už jsem vícekrát při různých příležitostech uváděl, že místo vykrmování bezcenných gaunerů, provozujících "alternativní energetické zdroje" je třeba investovat do obnovení rybniční sítě, která zde byla vybudována právě jako kompenzace podobné podnebné změny v desetiletích před propadem klimatu do "malé doby ledové" a začátkem 30leté války.

Neziskovka

"Energie pod kontrolou" vybírala od vesnic peníze, ale dál je distributorům elektřiny nepředávala. Nasekala tak dluh přes 35 milionů Kč. Předvedla názorně podstatu organizací tohoto druhu.

V Benátkách,

které jinak bojují se zvyšováním hladiny a potápěním města, nyní bojují s nedostatkem vody. Budou muset vyčistit kanály, jejichž dna se zanesla bojem s potápěním (tedy problém poněkud podobný jako v Británii).

Polská vláda

začala s tlakem na "veřejnoprávní" média, která byla a jsou jen hlásnou troubou bruselistů a jejich domácích pomahačů (podobně, jak je tomu u nás). Už bylo slyšet hlasy, že něco podobného by neškodilo ani našim "veřejnoprávním" médiím.

Průměrné dožití

u nás se údajně prodloužilo o 7 měsíců. Problém vidím v tom, že takovéto statistiky trpí dosti velkými fluktuačními výkyvy.

V Mexiku

nebrutálně (pouhým zastřelením) zavraždili šéfa velmi brutálně se chovajícího drogového gangu La Familia. Věřící Mexičané si zcela jistě představují, jak se griluje (či je jinak kulinárně opracováván) v pekle, my, nevěřící psi, však víme, že co si lidi sami nezorganizují a neudělají, to prostě nebude.

V Karlových Varech

bylo uzavřeno vřídlo, respektive budova, v níž tento nejznámější pramen tryská. Nová kolonáda se "proslavila" už na začátku, kdy při její stavbě praskla vřádelní deska a tlak vody se výrazně zmenšil (každý si může všimnout, že budova byla konstruována pro cca dvou- až trojnásobně vysoký výstřik, jaký zde byl před touto stavbou. V současnosti se ukázalo, že byla konstruována natolik mizerně, včetně použitých stavebních materiálů, že se začíná hroutit. Rozhodně vydržela méně, než původní dřevěný pavilon.

Japonci

představili androidku, která dobře vypadá (z našeho pohledu exoticky mangaoidně) a je schopna inteligentní konverzace (Turingův test na ni zatím nenasadili). Dokáže i mimoslovní komunikaci očima a výrazem obličeje. Můj komentář je ten, že je třeba ji ještě dovybavit příslušným zařízením za sexšopu a může z ní být ideální společnice pro osamělé muže.

President Kiska

se dostal se svými probruselskými a proimigračními postoji do sporu se slovenskou vládou i významnou částí veřejnosti.

Pro turisty

byla otevřena významná část Brd, které opouštějí vojáci. Organizce turistů ovšem varují, že zde dosud není síť značených cest, mapy jsou nepřesné (což je u bývalých vojenských ploch obvyklé) a v centru území není signál z mobilu, který by propojil data z GPS (ta z principu jede) s mapou terénu na internetu.

Obama

chce odzbrojit americké občany na pospas džihádistům a dalším zločincům a obejít při tom Kongres, který s podobnou zrůdností nesouhlasí.

Brusel

kontraverzně zakázal slevy na dětskou a kojeneckou výživu.

Rusko

opět zvedlo tlak multikulturalistům: Hodlá vydat v přepočtu přes půl miliardy korun na výchovu k vlastenectví u dorůstající generace.

Slovenský premiér

Fico i český expresident Klaus se vyjádřili poměrně shodně v tom smyslu, že nás hlavní vlna "uprchlíků" teprve čeká.

2 komentáře:

  1. Prostě "normále". Jenom ta sleva na kojeneckou výživu je taková divná věc. Že by to bylo "protimuslimské" opatření? Ti přece mají nejvíc dětí. [;>)

    OdpovědětVymazat
  2. Bravo Polsko, dobře Japonsko! A jsem zvědavý, jak se bude vyvíjet situace kolem SA a Íránu. Poslední dobou Íránu začínám "fandit" (doufám, že mě nezklame).

    Díky za další díl "Co uplynulý týden dal". Vždy se těším.

    S pozdravem
    Věrný čtenář

    OdpovědětVymazat