pondělí 9. listopadu 2015

Co uplynulý týden dal

Islám

Živé štíty

začali dělat ze zajatců a unesených osob islamisté z chalifátu.

Talíbanci

ukamenovali Afghánku a natočili to na video. Poučné pro ty, co by tu chtěli zavádět šaríju (a ještě víc pro ty, co nevědí, proč je třeba jim v tom zabránit, nepůjde-li to jinak, tak i občanskou válkou).

Rusko

bombardovalo hlavní město chalifátu. Patrně první odveta za zničený letoun, do něhož podle dosavadního vyšetřování kdosi propašoval bombu.
Výsledkem náletu bylo až 42 mrtvých, z toho nejméně 15 bojovníků. Což je dobrý poměr.
Vzhledem k tomu, že islámističtí vůdcové pád letadla oslavovali, tak je docela možné, že pokud Rusko přitvrdí a podobných akcí přibyde, tak jim úsměvy na vousech poněkud zmrznou.

PKK

ukončila příměří, vyhlášené na dobu voleb v Turecku. Dodržovala ho stejně pouze ona, nikoli turecký stát.

Írán

se za perspektivu ukončení sankcí "odvděčil" zákazem dovozu zboží z USA.

Talíban

se pravděpodobně po smrti mully Umara, který to držel u huby, rozštěpil. Někteří pláčí, že jsou tím narušeny "mírové rozhovory", jenže ty by stejně k ničemu rozumnému nevedly a vést ani nemohly.

České letouny

L-159 budou nasazeny Irákem proti chalifátu. Uvidíme, kolik pilotů s nimi přeletí k nepříteli.

Chalifát

použil yperit. Novináři hojně spekulují, jak k němu přišel, nicméně výroba yperitu je v podstatě triviální úkon na úrovni "smíchej, povař, přidej k tomu a výsledek oddestiluj (nebo odluč jinak)", takže to zvládne i mírně vycvičená opice.

Imigrace

Maďarsko

se připojí k žalobě Slovenska, týkající se zavádění kvót na "uprchlíky".
Také vyhostilo stovku "imigrantů", ale není kam je odsunout.

Bavorsko

se chystá žalovat spolkovou vládu kvůli "uprchlíkům", jejichž nápor nezvládá.

Uprchlíci

v Bělé si stěžují "Vidí nás tu jako zločince". Jenže překročení hranic bez platných dokladů a skrývání se před policií prostě v civilizovaných státech zločin je, bez ohledu na to, že různí pochybní aktivisté tvrdí opak. Přestupkem je překročení vnitroEUnijní "zelené hranice" i pro občany států EU s platnými doklady, byť se tento přestupek v praxi často toleruje, případně ho bez přistižení přímo při činu nelze prokázat.

Český speciál

dopravil syrskou rodinu s nemocným dítětem do Prahy, a ta poté místo léčení dítěte zdrhla do Německa. Názorná ukázka toho, o co reálně "uprchlíkům" jde.

Premiér Orbán

explicitně prohlásil, že má sice Maďarsko více pohřbů než křtů, ale i tak vnucené "uprchlíky" odmítá.

Donald Tusk

vyzval Německo k řešení uprchlické krize s tím, že vstřícnost nestačí.

Ukrajina

Generální prokurátor

unikl atentátu. Zachránila ho neprůstřelná skla v autě, mířeno bylo dobře.

Obecné

Celé rodiny

na Slovensku začaly podstupovat výcvik se zbraní. Důvodem je jednak dění na Ukrajině, jednak imigrační krize.

Velký rozruch

vyvolal vznik sexuálních asistentek pro postižené.

VW má problém

s dalšími auty a patrně se bude týkat i aut s benzínovými motory.
Toto se týká i provozoven Škoda u nás. Nákupy aut aféra ovšem nijak neovlivnila.

Hvězda KIC 8462852

bude sledována řadou pozemních teleskopů i radioteleskpopy ze SETI. Jde o to, že podrobné sledování dalšího průchodu dosud záhadného objektu přes hvězdu by mohlo upřesnit jeho podstatu. Sám Kepler další pozorování udělat nemůže, protože je částečně ochromený.

V souvislosti

s vyznamenáním Dr. Ludvíka Hesse se rozpoutala vlna kritiky Babyboxů, které zavedl. Kritizují zejména neonatologové, pro něž jsou džob tzv. anonymní porody. Ty jsou ovšem propláceny pojišťovnou a přes peníze se dá matka, která takto porodila, dohledat.

Lidská práva

recidivisty, který právě ukradl dívce mobil, porušil 16 letý chlapec, který lupiče srazil a zadržel do příchodu policie. Doufejme, že úřad ombudsmanky a lidskoprávní organizace to tak nenechají.

Čína

celé roky pálí o cca 20 % uhlí víc, než vykazuje. Je to logické, přesunula se tam řada výrob, vyhnaných z USA a Evropy globálními oteplisty.

Zločinec

pobodal US veterána, který spolu s dalšími zabránil atentátu ve francouzském vlaku. Motiv se utajuje.

Podle rozhodnutí

krajského soudu v Brně musí mít policie k požadování dokladů jasný důvod. Nemůže provádět "plošné" prohlídky.

Podle průzkumu STEM

se naši občané bojí uprchlíků zejména v souvislosti s násilným šířením islámu.

V USA

řešili případ mladíka, který tasemnici dlouhočlenné nahradil prasátko, tj. snědl její vajíčka (patrně součást exkrementu nějakého zvířete nebo člověka)) a vylíhlá larva se snažila usadit v jeho těle, aby tam počkala na lidožrouta, kterému by poté mohla cizopasit ve střevě (jak se to normálně státá konzumentům špatně tepelně upraveného vepřového masa). Usadila se ale místo ve svalech v mozku a ještě tak nešikovně, že ucpala proudění mozkomíšního moku, což jejího hostitele přivedlo k lékaři (jinak by v něm nerušeně žila až do krematoria, což je mnohem častější osud takovýchto larev). Byla odoperována a novináři o tom, jak je jejich zvykem, referují vcelku zmateně.

V Černošicích

u Prahy se několika desítkám dětí při bruslení udělalo špatně. Snad šlo o otravu oxidem uhelnatým. Docela se divím, že místo hádání a věštění nikdo neudělal v jejich krvi testy na karbonylhemoglobin, které jsou velmi triviální (krev se hodně naředí vodou, aby se rozpadly červené krvinky, a poté se měří průběh absorbance v oblasti červené; karbonylhemoglobin má pík při jiné vlnové délce než oxyhemoglobin a karboxyhemoglobin během zpracování vzorku zanikne), stačil na to blahé paměti Specol, se kterým jsem pracoval ještě jako student.

Indie

rušila registraci Greenpeace, protože narušuje ekonomický rozvoj státu. IMHO správná věc a měly by to udělat i další státy, včetně nás.

Odvrácenou tváří

volného pohybu po EU jsou verbíři, kteří shánějí nadějné studenty na místa v Německu. Silně jim ovšem napomáhá i naprosto idiotský systém atestací, který byl procpán úředníky bez medicínského vzdělání proti názoru jak odborných společností, tak i lékařských fakult. Je docela možné, že to byl od samého počátku záměr, protože právě nemožnost "normálně" odatestovat je často udávaným důvodem odchodu absolventů do zahraničí. Druhým jsou potom výrazně vyšší platy.

President Zeman

poněkud povolil s tlakem na vstup do EUrozóny prohlášením že čas k něčemu takovému nastane až poté, co se vyřeší krize v Řecku.

Protiimigrantská

demonstrace na našich hranicích očima účastníka s odkazy na "naše" sdělovací prostředky.

1 komentář:

  1. > Přestupkem je překročení vnitroEUnijní "zelené hranice" i pro občany států EU s platnými doklady

    Neni, aspon v okoli trojmezi CZ-D-A je (bylo?) povoleno prechazet hranici s platnymi doklady neomezene, pokud se vratite na spravnou stranu behem tydne (ci tak nejak). Co si vzpominam, na turistickych stezkach tam bylo celkem rusno a nektere krizovaly hranici snad desetkrat.

    To mi prijde rozumne, kdyz se nekam da legalne vlezt po nekontrolovane silnici, tak proc ne po nekontrolovanem lese....

    Byl jsem rad ze kontroly zrusili a jeste mnohem radsi budu az je zase zavedou.

    OdpovědětVymazat