pondělí 23. listopadu 2015

Co uplynulý týden dal

Islám

Následky pařížského masakru

dominovaly celý týden v dění kolem islámu a "uprchlíků". Policie, především ve Francii a Belgii, prováděla razie v lokalitách, kde se teroristé vyskytovali a mohli se tam zase skrývat. Pozitivní je, že byla oficiálně přiznána existence no-go zón, byť různí proislamističtí akivisté jejich existenci popírají dál (konec konců, Goebbels taky popíral existenci plynových komor ještě v bunkru uprostřed obklíčeného Berlína).
Ukázalo se také, že existovaly s cca týdením předstihem signály, že se v Paříži něco chystá, ale nebyly, především v důsledku politické korektnosti, odpovídajícně vyhodnoceny. Jinými slovy, politická korektnost a její důsledek - předpodělanost státních orgánů před proislámskými aktivisty, nesou na pařížském masakru významnou část spoluviny.
Existují i odvetné akce proti chalifátu, který se k organizaci masakru přiznal a vyzval své příznivce k dalším podobným akcím. Francie začala chalífát zlehka bombardovat, Kanada se rozhodla protiislámistické akce zcela ukončit. Hollande se kasal "zničením islámského státu", nicméně zatímní francouzské aktivity vypadají na zpsobení nevýznamného bebina.
Ukázalo se, že hlavní strůjce masakru studoval na jedné z neprestižnějších středních škol v Bruselu. Nebyl z významných islámských teroristů tohoto století jediný, kdo měl formálně vyšší vzdělání, řada jeho kolegů jsou (byli) i vysokoškoláci.
Koncem týdne zahájilo akce Rusko, jakmile se stoprocentně potvrdilo, že zlikvidování jejich letadla bombou je opravdu akcí chalifátu. Nyní kombinovaně (letadla a okřídlené střely) likviduje město Rakká (hlavní město chalifátu) a neustane, dokud ho nezbombarduje alespoň na úroveň Berlína v roce 1945. Rusové na bomby a rakety píší nápisy křídou, jako "za naše", "za Paříž", jak to bylo zvykem i za druhé světové války. Dovolím si citovat protektorátní vtip z konce války:

Sejdou se Čech, Francouz a Němec a baví se o tom, jak je jejich hlavní město krásné. "Já vylezu na Petřínskou rozhlednu a vidím, jak je Praha krásná," povídá Čech. "Já zase vylezu na Eifelovku a mám celou naši krásnou Paříž u nohou," povídá Francouz. A Němec kontruje: "To já na sebe postavím dvě cihly, stoupnu si na ně, a mám u nohou celý Berlín."

Chalifát se začal přesouvat z Rakky do Mosulu, takže bude nejspíš "zberlínován" i ten.
Je také jasné, že dříve či později přijdou další útoky. "Citlivými událostmi" jsou vánoční trhy ve větších městech více islamizovaných států, mistrovství světa v hokeji a v příštím roce mistrovství Evropy ve fotbale.
Paříž se obává i chemických a biologických útoků a začala proto hlídat vodní zdroje.
Pochopitelně existuje mnoho radílků, kteří "se obávají", aby náhodou "mírumilovné" muslimy nepobouřily nějaké výroky kritizující oprávněně islám. Ti také pláčou nad tím, jak masakr posílil "radikály". U nás se v duchu ozvěny teroristických útoků odehrál 17. listopad, v Německu překročily preference AfD deset procent. "No hrůza!"
Pláče se také nad tím, že teroristé zabili i nějaké muslimy. Tak nějak plačky nereflektují skutečnost, že když někdo střílí do davu samopalem (nebo jeho ekvivalentem), tak prostě kosí vše, co je na dostřel a ve směru palby - "vinej nevinnej", jak praví klasik.
Chalifát začal vyhrožovat i USA. Do jisté míry by to mohlo podpořit více protiislamizačně naladěné republikány. Z jejich řad se ozývají hlasy i o možné povinné registraci muslimů a podobných akcích.
Válku chalifátu vyhlásili i Anonymous a do konce týdne se jim podařilo nabourat tisíce účtů teroristů na Twitteru. Anonymousové také ohlásili, že teroristé chystají útoky v dalších zemích, některé podklady pro toto tvrzení mohli získat z "prolustrovaných" teroristických účtů.
EK chce omezit držení zbraní v celé EU, přestože přesný opak funguje: V Izraeli zavedli nošení zbraní a velmi výrazně tím omezili účinnost teroristických útoků. EK se v podstatě chová jako prodloužená ruka chalifátu.
Muslimové celé Evropy veřejně prohlašují známou mantru, že oni nic, to vše zlí teroristé, kteří nemají s islámem lautr nic společného.
Internet ovšem zaplavily výzvy "pokojných a mírumilovných" muslimů k dalšímu vraždění, ve jménu vysoce humánního a tolerantního islámu. Došlo také (mimo jiné) k výzvám k atentátu na Bílý dům.

V Číně

byli zmasakrováni teroristé, kteří v září zaútočili na důl v Sin-Ťiangu. Pachateli byli islámští teroristé (u nás vydáváni za "separatisty" či "národně osvobozenecké bojovníky").

27 mrtvých

je bilance nájezdu islamistů na luxusní hotel v Mali a jeho následného osvobození za účasti Francouzů.

900000 "uprchlíků"

už dorazilo do Německa.

Ministr Chovanec

konstatoval, že muslimové v ČR zatím nepředstavovali problém, ale masy "uprchlíků" by to mohly změnit. I tento velmi střízlivý a pro muslimy spíše vstřícný (řada islámských aktivit byla "přehlédnuta") vyvolal nenávistný jekot sluníčkářských aktivistů.

Balkánské státy

začaly blokovat přesuny "uprchlíků", ke hrůze Řecka, které do té doby kálelo na nějaký schengen a hájení jeho hranic.

U dvou pařížských atentátníků

se podařilo prokázat, že přišli coby "uprchlíci" přes Řecko. Sluníčkáři něco podobného do poslední chvíle odmítali připustit.

Posledním německým hitem na uprchlickou notu

se stal návrh poslance za CDU Eckhardta Rehberga, který chce zavést nucené práce pro německou mládež, aby sloužila a pomáhala imigrantům. Věřící soudruh navrhuje cosi, jako byla u nás náhradní vojenská služba (alespoň víme, kam šel na inspiraci), v jejímž rámci by absolventi středních škol posluhovali imigrantům, protože sluníčkářské organizace nezvládají. Ten -píp- si opravdu neuvědomuje, že tak získá každým rokem ročník nakrknuté mládeže, nenávidějící "uprchlíky", voliče AfD či něčeho ještě horšího?
A to pomíjím fakt, že povinné otročení obyvatelstva berou muslimové (a imámové to tak svým "ovečkám" presentují) coby znak "podrobení se země islámu".

Ukrajina

Ekonomický propad

rozdělené a rozhárané země dále pokračuje.

Dodávky elektřiny

na Krym zablokovali aktivisté. Vyřadili tím i dvě ukrajinské jaderné elektrárny. Rusko urychluje připojení Krymu elektrickým kabelem.

Obecné

Velká Británie

pravděpodobně bude celkově posledními událostmi posunuta k názoru nesdílet s EU všechna bezpečnostní rizika.

Nejrozsáhlejší

transplantaci obličeje provedli v USA. Příjemce byl hasič, který utrpěl devastující popáleniny v souvislosti s výkonem práce.

Kvikot způsobila

účast presidenta Zemana na Albertově, přičemž vzpomínkovou akci zde pořádal Blok proti islámu. Projevy jak presidenta Zemana, tak i M. Konvičky byly velmi umírněné, vůbec se nevztahují k islámu, a přesto vřeští islamisté a proislamisté všeho druhu jako zběsilí.
Negativně se vyjádřil kde kdo, přispěchali s kritikou i chalifátní podržtaškové z brusele.

Antizemanovci

uspořádali večer 17. 11. demonstraci u Pražského hradu.

Narůstá napětí

mezi USA a Čínou okolo umělých ostrovů, kterými se snaží Čína získat nároky na naleziště ropy a plynu v jihočínském moři.

Na IKEM

provedli unikátní operaci, kdy pacientce s poruchou vyprazdňování žaludku, která pro ni nemohla jíst a musela být krmena sondou, zavedenou až na začátek střeva, nařízli svěrač pyloru cestou endoskopie. Problémem operace (mimo jiné) je agresívní prostředí v žaludku (kyselina plus pepsin), které hrozí takovou ránu vyleptat až do protečení obsahu žaludku skrze díru v žaludeční stěně do dutiny břišní. IKEM byl s touto operací 17. na světě, ale první ve střední a východní Evropě.

Aflatoxiny

byly nalezeny ve fících z Turecka. Aflatoxin B1 je jedním z mála prokázaných lidských karcinogenů.

Židovského učitele

pobodali v Marseille tři útočníci, hlásící se k chalifátu.

O "dvourychlostní" EU

se začalo oficiálně mluvit mezi EUrounijními politiky.

Antibiotika

byla objevena v medu od společnosti Včelpo. Firmě bylo odebráno povolení používat značku Klasa. Nyní se testují medy dalších tuzemských výrobců.

Radikálního islámského kazatele

Abú Izzadína vypověděli z Maďarska. Měl přitom zakázáno opustit Velkou Británii, ale "záhadně se ocitl" v Maďarsku. Je to názorná ukázka toho, jak státy bývalého východního bloku ctí zákony, zatímco západní na ně (alespoň v souvislosti s islamisty) kálejí.

Geneticky upraveného lososa

schválili k lidské konzumaci v USA. Je šlechtěný na rychlejší růst a odolnost vůči některým chorobám. To bude zase jekotu po sluníčkářskýcn a ekologistiských luzích a hájích!

Jednotky OMON

rozehnaly aktivisty, útočící na průvod gayů v Moskvě. Ukazuje se, že to s tím pronásledováním gayů v Rusku není tak strašlivé, jak to tu prezentovali někteří anitirususté.

V USA

propustili po 30 letech špiona Jonathana Pollarda. Nejsem si úplně jistý, zda udělali dobře.

Univerzity

žalují presidenta Zemana za neudělení titulů třem profesorům. Zemanovými důvody jsou ve dvou případech signály o napojení na STB, ve třetím nestandardní finanční transakce dotyčného.

Zemřela

podle mne trochu kontraverzní aktivistka Lucie Bittalová (připravuji samostatný článek).

V neděli si "antizemanovci"

udělali na Albertově "náhradní 17. listopad". Je ovšem nutné připomenout, že loni to byli právě oni, kdo narušil slavnostní akt odkrytí pamětní desky, včetně házení vajíček.

Čtvrtině občanů

se nelíbí, jak president Zeman oslavil 17. listopad, hlásají naše sdělovací prostředky.
Inu, známe to: "Americký president závodil se sovětským prvním tajemníkem. Američan doběhl předposlední a reprezentant SSSR doběhl svěží," dělala si srandu z jejich předchůdců moje generace.

3 komentáře:

  1. Škoda, že sem nevešla zpráva o trestním oznámení na docenta Konvičku. Podala ho přímo státní severočeská zástupkyně jako svou "občanskou aktivitu". Vtírá se otázka na čí popud. A druhá - kolik nových příznivců to přivede Bloku proti islámu.
    ¨
    Já osobně pana Konvičku nemusím, jeho způsob vedení politického boje se mi zdá poněkud kontraproduktivní. Ale proti cílům tohoto hnutí může protestovat jen idiot.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Patrně to dostala úkolem od ministra Pelikána, který je příbuzným (snad nevlastním bratrem) arabisty a konvertity Pelikána, dělajícího honorárního konzula súdánskému režimu (co nedávno provedl na svém území genocidu přibližně půl milionu nemuslimů), inu, vrána k vráně...

      Vymazat
  2. Od této chvíle nejím fíky ani med!

    OdpovědětVymazat