čtvrtek 29. října 2015

Kausa Trutnov

Nechtěl jsem původně o té kauze psát, ale když si k ní omočil Aston, tak jsem prostě neodolal.
Soudružka učitelka se producírovala před sedmáky při výuce dějepisu v nikábu a následně je nutila napodobovat společně islámskou modlitbu.

Nastala bouře od rozhořčených rodičů. Za učitelku se staví škola a, pochopitelně, sluníčkářští odrodilci, poklonkující (ne-li něco horšího) islámismu, včetně teroristů.
Patrně by nedošlo k žádnému naštvání se rodičů, kdyby uvedená aktivita byla skutečnou výukou, tj. žáci byli seznámeni s reálnou situací v islámských zemích, a když jsme u toho nikábu, tak s reálným postavením žen:
  • že se jedná (nikáb, čádor, burka, hidžáb atd.) o sociálně dehonestující oděv, srovnatelný se známou šesticípou žlutou hvězdou, kterou museli nosit Židé (případně připomenout, třeba s odkazem na genderovou výchovu, nacistické růžové kolečko pro homosexuály, rovněž likvidované v koncentrácích)
  • že je symbolem totálně bezprávného postavení žen v islámské společnosti
  • včetně jejich vystavení nijak neomezené svévoli ze strany mužů, jak mužských příbuzných, tak i náboženské policie, šarijatských soudů apod.; v této souvislosti by se daly zmínit i vraždy ze cti a útoky žíravinou, běžně praktikované islámskými komunitami i v civilizovaných zemích
  • bylo by dobré doplnit i pár konkrétních příkladů, jak se např. přepadené a znásilněné turistky v islámských zrůdostánech naivně obrátily na policii o pomoc a následkem obdržely ještě bičování (či jiný podobný "trest") za "nemravné chování"
  • jistě by se dala připomenout i nedávná performace BPI s bustami ukamenovaných žen v pražských parcích
Pokud by tedy ten nikáb presentovala jako názornou ukázku totálního hovadství islámu a jeho naprosté neslučitelnosti s moderní civilizací, tak by sice asi ječelo pár fašistoidů z různých anti - hate žoldáckých organizací, pravděpodobně (přinejmenším nepřímo) placených a organizovaných islamisty, ale to by asi tak bylo vše.

I v případě té "modlitby" by se dalo poukázat, jak je takovéto hromadné chování lidsky degradující.
Jak lidé, kteří podstupují podobnou proceduru několikrát denně, se mění v cosi ne nepodobného bojovým robotům či dálkově řízeným dronům, postrádajícím naprosto vlastní vůli. Jejichž inaktivace v podstatě ani není "zabití" ale spíše "vypnutí". Přičemž jsou takto zmanipulovaní tvorové schopni např. bez váhání spáchat sebevražedný atentát.
Bylo by možné poukázat i na srovnatelnost s obětovanými bojovníky v případě sociálního hmyzu, jako jsou termiti nebo mravenci.
Dalo by se poukázat i na to, jak je takové náboženské vymývání mozků úspěšné. V kontrastu s tím např. nacisté se pokoušeli o zavedení pilotovaných V1, útočících ve stylu kamikadze, ale zhaslo to na tom, že i zdrogovaní a patřičně nacisticky indoktrinovaní piloti odmítali taranovat nepřátelské cíle a pokoušeli se s tímto raketovým letounem přistát. Dali by se připomenout i nábožensky motivovaní atentátníci z jiných civilizačních okruhů a tím presentovat náboženství obecně (a monoteismy zvlášť) jako totální zlo.

Prostě dalo by se udělat ledacos, co by z tohoto oděvního kusu udělalo opravdovou učební pomůcku, přinášející validní a pravdivé informace o fenoménu, který mu dal vzniknout. A právě to se, bohužel, nestalo.

Ještě pár citací z diskuse pod článkem pana Neffa, které mě zaujaly:
  • Kdyby paní učitelka vylepšila hodinu dějepisu, pojednávajici o nacistické ideologii tím, že by přišla v hnědé košili s haknkrajcem na rukávu a v závěru hodiny učila dětičky jak se správně hajluje, taky byste ji za to pochválil pane Neff? Přitom nacistická ideologie je (na rozdíl od Islámu) dávno mrtvá a nikoho neohrožuje ...
  • Donutit děti k pokleknutí a k islámské "motlitbě" mi fakt připadá za hranou. A to udělala a fotografická dokumentace tam i byla, pak najednou zmizela. Já zjistit, že něco takového provedl pedagog ze školy, kam chodí mé děti, tak se něco dozví a nebude se mu to vůbec líbit. Nemám nic proti názorné výchově, ale radši formou fyzikálních a chemických experimentů, než ponižování žáků nedustojný vystrkováním zadků k nebi a k symbolu podřízení se islámu.
S oběma příspěvky absolutní souhlas.
  • Islám je s nacismem zcela srovnatelný, a pokud se od něj v některých bodech odlišuje, tak jen proto, že je v nich prostě ještě horší (ač to může být s podivem)
  • Islámská modlitba je uctíváním zloboha, figurujícího např. v křesťanství pod názvem ďábel. To jasně ukazuje dění v těch islámských zemích, kde je islám praktikován v necenzurované podobně. V současné době, pochopitelně, je nejčistší formou islámu to, co praktikuje "islámský stát", velmi čistý islám provozuje i Talíban, případně Boko Haram. Z regulérních států se islámskému ideálu blíží nejvíce Saúdská Arábie a další ropné monarchie, a také Írán. Všechny tyto státy jsou provozovány jako vláda čistého zla nad lidskou populací, ne nepodobná veršům z Apokalypsy (byť ta se asi vztahuje spíše k podobným tendencím, rašícím v tehdejším judaismu).

Žádné komentáře:

Okomentovat