pondělí 5. října 2015

Co uplynulý týden dal

Islám

Chalifát

V popředí zájmu je nástup Ruska, které začalo energicky bombardovat spojence chalifátu (byť jsou s ním někteří formálně v konfliktu), protože ti mají výzbroj od USA a jsou s to např. detekovat ruská letadla a varovat před nimi zločince z chalifátu. Spojencům chalifátu se to silně nelíbí a nelíbí se to ani USA, protože v boji s chalifátem byly odstaveny na vedlejší kolej a likvidace sil, které podporují, vedla do jisté míry k jejich "oslepnutí".
Obama pořád trvá na odstavení Asada, jediné síly v Sýrii, která má demokratický mandát. Pro něj vcelku charakteristické.
Saúdská Arábie začala vyhrožovat silou. Je schopna ustát střet s Ruskem? Přitom v samotné zemi jsou náznaky snah o palácový převrat s odstavením starého (a údajně dementního) krále.

Turecko

opět útočilo na Kurdy, vedle nyní nastupujících Rusů jedinou sílu, důsledně bojující proti chalifátu.

V Kunduzu

bylo zahájeno tažení na město, držené Talíbanem. Vládní síly spolu s USA vybombardovaly nemocnici Lékařů bez hranic a zabily část personálu i pacientů. Reagovali nekonzistentně, protože část se tvářila, že o nemocnici nevěděli (což prokazatelně není pravda), část tvrdila, že se v ní skrývali teroristé (což také není pravda, ale dokazuje to, že útok na nemocnici byl rozmyslný a cílený). Inu, od musulmanů, ať už jde o vládní vojska nebo US Obama boys, se nic jiného ani čekat nedá.

Boko Haram

zavraždila od června t.r. (kdy byly poslední její větší akce) 1600 lidí. Zkrátka nemusí pršet, stačí, když kape, a těmto teroristům i bez deště kape fest.

V listu Independent

vyšel rozbor, podle něhož je větším rizikem pro svět Saúdská Arábie než chalifát (naprostý souhlas).

Donald Trump

by poslal syrské uprchlíky domů, protože mezi nimi mohou být teroristé.

V Melbourne

odsoudili na doživotí patnáctiletého džihádistu, který plánoval masakr na Den veteránů.

Imigrace

Násilí "uprchlíků"

se začíná obracet proti policistům a dalším členům silových složek. To se týká Německa (přepadená policistka) i Dánska. IMHO to snižuje chuť příslušníků těchto složek multikulturně kolaborovat s agresívními tvory, vydávanými za uprchlíky.
V německých táborech pro uprchlíky se stává stále běžnějším násilí na ženách. Ty už se v noci bojí i na WC, protože jim tam hrozí přepadení a znásilnění. To je ta "kultura", kterou nás přišli "uprchlíci" obohatit.

Děsný kvil

se rozléhá kolem imigrantského tábora v Calais, kde stále dochází k incidentům typu imigrant se tak vehementně dral na kamion, že ho ten přejel, případně pokusům o hromadný útok na EUrotunel.

Šéf ODS

upozornil na skutečnost, že původně se mělo o kvótách rozhodovat v radě ministrů vnitra, kde by měla ČR právo veta a vznesl dotaz na to, jak se tato agenda přesunula do summitu premiérů, kde ČR právo veta nemá.

Maďarsko

si uzákonilo postavení plotu na hranici s Chorvatskem a začalo ho stavět.

Francie

uzavřela hranice s Itálií a přitom má strašlivou péči, že obdobný krok po ní začaly dělat i středo a východoevropské státy.

Slovensko

chystá žalobu kvůli kvótám.

V Hamburku

byla hromadná rvačka 200 "uprchlíků". Zaznamenal jsem ironický komentář, že se porvalo 100 lékařů se stejným počtem inženýrů (pro neznalé: parodující bláboly o "vysoce kvalifikovaných a ekonomicky vysoce přínosných" imigrantech).

OSN

zvedla odhad počtu "uprchlíků" do Evropy na roky 2015 a 2016 z 850 000 na 1 400 000.

U Jihlavy

bylo zadrženo auto s migranty ze Sýrie.

Naše policie

chytila patnáctiletého afghánského "uprchlíka", který pobodal nožem německéoho vrstevníka v dětském domově, kam byl před cca rokem umístěn, a uprchl.

Bezinfekčnost

bude nově požadována od "uprchlíků" u nás.

Německý president Gauck

se nechal slyšet, že "soužití s uprchlíky bude stejnou výzvou jako sjednocení země". Problém je ten, že "uprchlíci" se sjednocovat nemíní, od německého státu chtějí jen sociální dávky, které islámští duchovní mnohdy věřícím interpretují jako "daň nevěřících věřícím" a chtějí si žít po svém a k tomuto životu tlačit normální lidi. Stále narůstají indicie, že i druhá strana má "soužití" víc než dost. Je to tedy zcela opačná situace než v souvislosti se sjednocováním Německa, kde do toho šly obě strany s nadšením, které vyprchalo až později. V Německu (vyjma top věrchušky, jako je zmíněný Gauck, případně Merkelová) navíc sílí i hlasy politiků na zastavení imigračního šílenství.
Pikantní také je, že protiimigrantskou AfD vede v Bavorsku český imigrant.

Maďarsko

zavádí rychlosoudy s "uprchlíky" a je tvrdě kritizováno. Česko, kde se s nimi nakládá pomalu a rozvážně, zase může být vystaveno žalobám za prodlevy, alespoň podle ministra Pelikána.

Ukrajina

Rusko a Ukrajina

si vzájemně zakázaly využívání svého vzdušného prostoru. Za kratší konec tahá Ukrajina, která si začala.

Těžké zbraně

se stahují od fronty na Donbasu. Opravdu se zdá, že zaměření pozornosti světa jinam do jisté míry uzemnilo histrióny na obou stranách konfliktu a mohou tudíž nastoupit pragmatická řešení.

Obecné

Volkswagen

se snaží otřepat z průšvihu se zfalšovanými testy.

Ministr Pelikán

představil nový zákon o státních zastupitelstvech, který by měl zjednodušit jejich agendu. Nevyřčeno zůstává, že by se špička státních zastupitelství ocitla pod silnější demokratickou kontrolou, takže by byla ztížena možnost puče, jaký tyto instituce předvedly (patrně v režii USA) v souvislosti s pádem Nečasovy vlády.

President Zeman

měl "protiteroristický" projev v OSN.

Nová ministrině

školství hodlá zrušit "fintu", kdy ředitelé škol uzavírají s učiteli smlouvy pouze na dobu školního roku a o prázdninách jsou učitelé nezaměstnaní.

V Česku

je tč. druhá nejnižší nezaměstnanost v EU. Nižší je pouze v Německu, ale to se patrně změní, až vláda začne vyhazovat Němce a dávat na jejich místa "uprchlíky", aby podpořila jejich "začleňování".

Třetina hospod

značí alergeny blbě nebo vůbec ne. Nedivím se tomu, byl by to téměř neřešitelný úkol i pro odborníka výživáře.

V USA

popravili sériového vraha. Advokáti se snažili popravu odvrátit tvrzením, že "není dost inteligentní".

Ve věku 92 let

zemřel oblíbený filmový i divadelní herec Lubomír Lipský.

Adresy IPv4

došly v USA. Dalo se to čekat a čekala se podobná situace už dlouho. Standard IPv6 se zatím nerozšiřuje tak, jak by měl. Linux a linuxové počítače jsou na přechod k IPv6 připraveny už několik let, problémem jsou jiné operační systémy.

Žádné komentáře:

Okomentovat