středa 7. října 2015

A jekot se rozléhá ...

Rusko začalo bombardovat islámské teroristy v Sýrii. Jekot, který vydávají zločinci a zločinecké státy dle mého jasně ukazují, že skutečně islámským teroristů šlapou na kuří oka. Na rozdíl od USA, které velice často bombardují prázdné budovy nebo pustou poušť a Turecka, které bombarduje výlučně Kurdy, jedny z mála, co důsledně bojují proti chalifátu, se do toho pustili Rusové z gruntu. Začali likvidovat islamisty, vyzbrojené zbraněmi a pozorovací technikou USA. Ti ji dostali buď přímo, pod záminkou údajné umírněnosti, nebo tak, že obdarované síly jim techniku předaly, nebo přešly i s ní na stranu islamistů.
Je třeba si uvědomit, že v reálu existují v tomto konfliktu pouze dvě strany:
  • Asadova vládní vojska, která podporují všechny pochybně muslimské či nemuslimské síly v zemi (protože "jeho" alávité jsou možná formálně muslimové, ale muslimové je mezi sebe nepočítají v tom slyslu, že je považují za kacíře určené k fyzické likvidaci). Proto se Asad opírá rovněž o různé směry křesťanství, které se na území Sýrie také vyskytují a o jezídy. Ti všichni mají oprávněné obavy z genocidy ze strany muslimů, pokud by se v zemi dostali muslimové (jacíkoli) k moci.
  • Islamisté, u nichž je naprosto lhostejné, je-li to přímo chalifát, nebo nějaká jiná skupina, která ovšem hlásá nastolení vlády islámu v Sýrii (což by se, bez ohledu na případnou, a patrně často i pouze předstíranou, nevraživost vůdců těchto skupin vůči chalifátu vždy zvrhlo na "vládu islámu", jak prakticky všude tam, kde zvítězilo "arabské jaro".
Z tohoto pohledu je absolutně lhostejné, kterého konkrétního islamistu ruská letadla zlikvidují, protože platí, že "co je doma, to se počítá". Nehledě k tomu, že nemá cenu dělat nálety na chalifát přes území, obsazená skupinami, které budou dávat cílům echo, případně se snažit po letadlech střílet.
"Proti chalifátu i Asadovi" navíc bojují i seskupení, která nemají daleko k fiktivnosti, na což už Rusové také přišli.
Roztomile se vybarvila současná, EU bezvýhradně podporovaná vláda Ukrajiny, jejíž člověk se nyní snaží organizovat zjišťování osobních údajů ruských vojáků, kteří v Sýrii působí, aby na ně a jejich rodiny mohla dopadnout "pomsta džihádistů".  Nicméně kdo situaci v EU a na Ukrajině sleduje, toho to zase až tak moc nepřekvapí.
Uvedená situace se také perfektně doplňuje s faktem, že džihád Rusky vyhlásili i saúdskoarabští duchovní. Jednak to ukazuje, že ta "proevropská" vláda na Ukrajině má poněkud jiné hodnoty, než jaké by člověk s tímto adjektivem spojoval, jednak běsnění saúdskoarabských islamistů dokládá citelnost ran, které jejich spojenci utržili.
Dále celá kauza ovšem dokresluje oprávněnost snahy ruskojazyčné populace nežít s něčím podobným v jednom státě.
Ukrajina navíc na svém území toleruje verbířské skupiny, které shánějí džihádisty pro chalifát mezi studenty, kteří zde navštěvují vysoké školy. V článku popsaná kauza také názorně ukazuje, jakou asi hodnotu mají ti údajní "doktoři a inženýři", kteří mají v řadách imigrantů obohatit evropskou společnost. Prostě to, co má mozek vymytý islámem, to se kdykoli změní ze dne na den v sebevražedného atentátníka, nebo jinou zrůdu.
Účinnost ruských náletů dokládá i to, že chalifát zřejmě začíná přesouvat část svých bojovníků mimo Sýrii, na území na severu Afriky, kde muslimové po "arabském jaru" vyhlásili "pobočky" chalifátu. Zřejmě chtějí zachovat jádro bojovníků pro další bitvy.

Samotná EU se potácí bez jakékoli koncepce, kdy na jedné straně se sem mají nahrnout statisíce "uprchlíků", na straně druhé jich statisíce mají být vychytány (jak se to má při jejich "volném výběhu" na území EU zajistit, toť otázka) a odeslány coby "ekonomičtí migranti zpšt do výchozích zemí, nebo jinam mimo EU. Druhou věcí ovšem je, že celá tato akce "proti migrantům" (IMHO poté, co budou v EU volně vypuštěni, je odsouzena k nezdaru) může sloužit jen ke kalení vody a znepřehledňování situace. Případně jako "argument" proti "nacistům a xenofobům".

A ještě perlička na závěr: Zmiňoval jsem se, že předsedou AfD pro Bavorsko je český emigrant, žijící tam od čtrnácti let. Má blog na idnes.  Je, pochopitelně, názornou ukázkou, jací jsou Češi "fašisté a xenofobové", protože když Němci někoho takového potřebují, musejí si ho "vypůjčit" od nás.

Žádné komentáře:

Okomentovat