pondělí 28. září 2015

Co uplynulý týden dal

Islám

Osm mrtvých

si vyžádal atentát v mešitě, ohlášený předem šéfem islámské skupiny Boko Haram.

Britové prohlašují,

že se chalifít vojensky hroutí. Je to poněkud v rozporu s událostmi na bojištích. Faktem je, že porazit ho Evropa může, IMHO nejlépe nasazením jaderných zbraní, aby se neplýtvalo lidskými životy. Na druhé straně neexistuje mezi politiky vůle to udělat.

Rusko

zvyšuje svou přítomnost v Sýrii. Je na straně Asada, kterého všichni v Evropě odepsali. Je ochotno dohodnout jeho odstoupení ve prospěch legitimního nástupce. Protiasadovským Syřanům se to nelíbí.
Protiletadlové systémy z Ruska, i s odborníky, mohou velice dobře eliminovat vyhlášení "bezletových zón", které bylo předehrou ke svržení a likvidaci S. Hussaina nebo M. Kaddáfího.

Dezertéři

z chalifátu pláčou nad jeho brutalitou. Ta je však nikoli neislámská, ale je to islám ve své nejčistší podobě. A žádný jiný islám (který by byl rezistentní vůči přeměně na tohle) prostě neexistuje, protože právě toto je fundament islámu, k němuž všechny údajně civilizované verze nakonec sklouznou a neexistuje mechanismus, který by tomu mohl účinně zabránit.

Šéf Talíbanu

se nechal slyšet, že "bez stažení všech cizích vojsk v Afghánistanu mír nebude". Faktem je, že pokud Rusové uspějí v Sýrii, tak se mohou rozhodnout složit reparát z Afgánistanu.
Rusové prohlásili, že pokud se s Američany nedohodnou na koordinovaných akcích, budou proti chalifátu bojovat samostatně.

Syrští

povstalci podporovaní USA předali vybavení odnoži Al-Káida. K tomu je asi jakýkoli komentář zbytečný.

V Haagu

buou soudit prvního islamistu, obviněného ze zničení památek v Timbuktu. Jednak je problém, aby ho vůbec odsoudili, jednak to ty památky nenahradí.

Bagdád

oficiálně přiznal spolupráci s Ruskem, Sýrií a Íránem v boji proti chalifátu.

Imigrace

Pašování sype

ukazuje se na konkrétních příkladech lidí, kteří zahodili své středostavovské existence a dali se na dráhu pašování imigrantů.

Kvóty

Ještě na začátku týdne řada politiků i politických komentátorů prohlašovala, že kvóty jsou pitomost, která nemůže projít. No, a vídíte: Prošla. Proti byly kromě nás ještě Slovensko, Maďarsko a Rumunsko. Polsko od avízovaného postoje cuklo, zvláště zlí jazykové tvrdí, že za příslib umístění svých "zástupců" v bruselských strukturách, protože hlasováním pro kvóty patrně prohrají blížící se volby.

Největší přechod pro kamiony

uzavřelo Chorvatsko na své hranici se Srbskem z důvodu proudů migrantů.

Nasazení armády

na zvládnutí vlny imigrantů schválilo Maďarsko.

Soudružka

Kateřina Valachová radostně připravuje školství na děti migrantů. To, že se s nimi učitelé nedomluví, nepovažuje za podstatné.

Syrský trenér,

kterému podkopla nohu maďarská kameramanka, byl podle svědectví Kurdů členem teroristické organizace Fronty an-Nusra. Ať se jdou sluníčkáři, co tak ječeli, bodnout!

Merkelová

je terčem stále silnější kritiky ve světě i doma. V Německu klesla její popularita pod 50 procent.
Jejím posledním vejšplechtem je, že by se měla ujednotit hodnota péče o "uprchlíky" na německý standard, tj. že by měli víc, než má u nás např. pokladní v samoobsluze.
Německo také začalo zabavovat svým občanům nemovitosti a vyhánět je z bytů, aby mělo kam nasáčkovat "uprchlíky".

Jednotně

není hodnoceno ani násilné přidělení kvót na "uprchlíky". Řada sdělovacích prostředků si klade otázku, nakolik toto vítězství EUrofundamentalistů poškodí EU jako celek. Slovensko se chce hájit soudní cestou, zvažuje to i Maďarsko, česká vláda se tváří rezignovaně.
Stále rostou hlasy pro oddchod z EU, případně pro položení otázky o kvótách občanům v referendu. Existuje i petice na internetu na toto téma, organizovaná lidmi kolem expresidenta Václava Klause.

Česko

nabídlo Maďarsku vojáky a techniku jako pomoc při ochraně schengenské hranice.

Jeden ze zadržených

"uprchlíků" při střetech s policií v Maďarsku byl identifikován jako známý islámský fundamentalista. Ti chytřejší z nich mezi uprchlíky se ovšem takto idiotsky neprozradí.

Německo řeší problém,

že asi třetina "uprchlíků", hlásících se jako Syřané, má falešnou identitu a je odjinud.

Maďarsko

odstranilo žiletkový drát na hranici se Slovinskem. Údajně ho tam instalovalo jako test, jak rychle dokáže v případně potřeby tuto hranici uzavřít.

V Libyi

byl zastřelen, údajně tajnými službami jeden z organizárotů pašování "uprchlíků". Jen houšť a větší kapky!

Ukrajina

Blokáda Krymu

byla zahájena ukrajinskými aktivisty. Spojení pří o s Ruskem má Krym pouze přes mořské úžiny, případně úpřes moře do přístavů.

Lidé v tísni

byli vypovězeni z Luhansku. Není úplně jasné, za co konkrétně, ale vzhledem k politizovaní jejich aktivit je docela možné, že něčím překročili toleranční limit separatistické vlády.

Jinak se obecně zdá,

že pro nedostatek zájmu publika bude ukrajinský proces umírat, jako špatně napsaná a ještě hůř režírovaná divadelní hra.

Obecné

Šakal

byl nalezen na snímcích fotopasti v Polabí. Není to první snímek, ty předchozí byly ale noční v infračervených paprscích a zvíře na nich bylo zezadu, takže nebyla možná jednoznačná identifikace. Šakal kdysi v Evropě byl a následně byl zčásti vyhuben, zčásti vytlačen.

Motory,

které "poznají, že se testuje", byly údajně i ve škodovkách. Patrně i u nás budou majitelé některých vozů zváni do servisu.

Chili papričky

s "nadlimitním množstvím pesticidů" byly zabaveny potravinářskou inspekcí. Problém je, že chili se dává normálně do jídla tak málo, že by to většina lidí mohla vyměnit i za stoprocentní DDT, aniž by je to nějak ohrozilo. Vzpomínám na jeden indický druh "jedna paprička na kotlík guláše - ale ne hodit, jen třikrát namočit!", v tom by asi opravdu pesticidy moc nevadily.

Makak

ukradl fotoaparát a udělal s ním snímky, z nichž jeden se povedl tak, že je komerčně použitelný. Ochránci zvířat chtějí opici přiznat autorská práva. Dle mého míněni je to
  1. Ukázka, kam až celý koncept "autorských práv" padl
  2. Proč potom nepřiznat autorská práva třeba uragánu, protože za takových pohrom se také stává, že vlečené a kutálené fotoaparáty fotí a díky automatice z toho něco i je.
IMHO by ta opice musela alespoň částečně, v rámci svých mentálních možností, chápat, co vlastně dělá.

Rok

povinné předškolní docházky schválila vláda. Opět se sáhne lidem do peněženek bez nějakého zásadního přínosu.

Papež

během své návštěvy v USA podpořil klimaalarnḿisty, zato se ale odmítl setkat s disidenty na Kubě.
Současně varoval před náboženským extrémismem (tedy i před sebou?).

Zastupitel Zarycký

je souzen za to, že si jeho bejvalka pořídila jeho mobilem intimní fotografie se svým přítelem a on je následně použil v rozvodovém řízení.

Stále narůstá

počet případů motorů, poškozených palivem s přídavkem biopaliv. "Odborníci" nyní začali ujišťovat veřejnost, že "pokud se biopaliva přimíchají správně, tak se motor nepoškodí". Problém je, že u pumpy zákazník těžko pozná, jak je tam to palivo namíchané. Asi nezbude než si to vozit domů a biosložku od paliva oddělit (což by mělo jít postupy na úrovni praktik ze středoškolské chemie).
Ve dvou případech kontroly benzínek takové palivo objevily.

Na zlínsku

provozovali hotel, ač věděli, že mají ve vodě masívní kontaminaci legionelou. Výsledkem je jeden mrtvý a jeden nemocný.

Organizace

In justitia, ktrerá se zabývá údajnými projevy "rasové nenávisti" hlásí zvyšování počtu incidentů proti muslimům. O "kvalitě" této organizace názorně svědčí, že odsuzuje zátah policie v ilegální mulimské modlitebně, při němž byly nalezeny celostátně hledané osoby, zbraně a byl zadržen pachatel dosud vyšetřovaného činu.
Modlitebna dostala v posledních dnech výpověd od majitele nemovitosti, údajně ne kvůli islámu a současně výpověď dostali i další nájemci.

EU

zakázala další výrobek, tentokrát jsou na řadě bojlery, s výjimkou těch nejdražších.

V Katalánsku

vyhráli volby separatisté. Tyto volby jsou obecně považovány za náhradu referenda o odtržení, které centrální vláda zablokovala.

V USA

piplaný chlapec s anencefalií (chybí vršek lebky a velký mozek) dožil jednoho roku a ještě žije. Normální dožití anencefalů je pár hodin, pokud nezahynou už v děloze.
Anencefalie může být spojena i s genetickou zátěží rodiny, v níž se takto postižené děti rodí, druhou možností je nedostatek vitamínu kyseliny listové, kterou tělo potřebuje pro korektní uzavření nervové trubice a oddělení nervového systému od kůže, z níž se vyvíjí.

Vítězství Svobodných

v Horních Rakousích je všeobecně považováno za jeden z důsledků migrační krize.

1 komentář:

  1. Syrští povstalci podporovaní USA předali vybavení odnoži Al-Káida:

    1. Předpoklad je, že o tom uvažovali od samého počátku.
    2. Veškeré zasahování "západních kultur" do blízkovýchodního zmatku je kontraproduktivní. Musím tady opakovat zkušenost příslušníků VB se rvačkami Cikánů. Správný (leč nepsaný) postup byl, nechat si je vyřídit svoje spory (i noži) a až pak zavolat sanitku a "antona". Jinak dostávali policajti pravidelně "na budku", protože se obě (všechny) rvoucí se skupiny okamžitě proti ním spojily a až je donutily k ústupu, Cikáni spokojeně dokončili svou rvačku. Přírodě se nemá odporovat.

    Autorský zákon: S příchodem nových technologií je čím dál tím neudržitelnější. Příklad: Nahrajete-li si vystoupení Beatles z TV, je to v pořádku. Když "ripnete" DVD s naprosto stejným obsahem, jste pirát. Smysl má (snad) jenom u technologických patentů - ale to už je jiný případ.
    Jinak souhlasím, že makak je autorem a má plné právo na benefity z toho plynoucí. Jenom musí (sám, bez svých, pochopitelně samozvaných právních zástupců) podepsat potřebné smlouvy. Finanční prostředky mu budou uloženy v bance, odkud si je bude moci (opět jen osobně) podle svých potřeb vyzvedávat.
    Katalánsko a Horní Rakousy: Nutný důsledek tlaku multikulturních sdělovacích prostředků na lidský (selský) mozek. Akce vždy budí reakci. Bude toho přibývat. Jak se říkalo kdysi: Pokrok nezastavíš! [;>)

    OdpovědětVymazat