pondělí 14. září 2015

Co uplynulý týden dal

Islám

Německo

chce v příštím roce posílit azylovou politiku o šest miliard euro.

Po solidaritě s migranty

volali prakticky po celý týden západní politici. Než jim postupně začalo docházet, že by se taky nemuseli dostat po následujících volbách k lizu.
Francouzi se už začátkem týdne nechali slyšet (ministr zahraničí), že "přijetí všech uprchlíků by bylo vítězstvím islámského státu".
Dánsko zastavilo vlakovou dopravu z Německa.
Většina Němců se prý ohrožena uprchlíky necítí, ale další průzkumy ukázaly 75 procentní odmítání uprchlíků.
Humanrightista Stroehlein se snaží vyvolat dojem, že skepse vůči "uprchlíkům je výlučně česká záležitost, ale stále více se ukazuje, že podobné nálady převládají i v populaci starých zemí EU.
Ukazuje se také, že EU při jednání kolem "uprchlíků" není schopna dodržet ani vlastní pravidla (podobnost s komunisty či nacisty čistě zákonitá, obávám se).
Německo nakonec zavedlo kontroly na hranicích, což podle vyjádření předsedy ODS v podstatě anulovalo Schengen.

Turecko

podniklo další nálety na Kurdy, bojující proti chalifátu, čímž stále jasněji dává najevo, kde jsou jeho sympatie.

Maďarsko

odmítlo vpustit na své území vlaky s uprchlíky ze Srbska. Posléze zavedli podobná opatření v Rakousku a na konci týdne došlo i na sluníčkářské a proimigrační (alespoň podle vládní propagandy, realita je podle normálních lidí zcela jiná) Německo.

Maďarský premiér

vyslal k uprchlíkům jasný vzkaz "nechoďte, nejste uprchlíci".

Česku

se EU snaží vnutit další 3000 imigrantů, samozřejmě, jen "protentokrát".

Český a slovenský

premiér jasně odmítli při setkání s kancléřem Rakouska kvóty. Následně Rakousko znovu pohrozilo zastavením unijních dotací.

Chalifát

dobyl poslední významné ropné pole, které ještě bylo pod kontrolou Asada.

Dva "britští" džihádisté

byli cíleně zabiti při náletu RAF na pozice chalifátu. Okamžitě se daly do jekotu humanrightistické organizace, podle nichž mají tito tvorové právo zabíjet občany civilizovaných zemí a je hrubým narušením lidských práv jim v tom bránit.

Objevila se zpráva

o konverzích "stovek" imigrantů ke křesťanství. Problémy jsou zde tři:
  1. Je to obecně v kontextu počtu imigrantů zanedbatelné množství.
  2. Křest nezmění jejich kulturní deficit oproti Evropě.
  3. Muslim může na oko konvertovat ke křesťanství, aniž by se dostal do rozporu s islámem, a to buď:
  •  kvůli zachování holého života (což asi nebude platit pro současné "uprchlíky")
  •  pokud má možnost sloužit islámu coby rozvratný živel nebo pátá kolona (což je, obávám se, reálnější možnost)

České ministerstvo vnitra

konstatovalo, že plot na hranici Maďarska "uprchlíci" buď prorazí nebo obejdou. Mají pravdu, už v příručce pro poddůstojníky, kterou jsem měl jako učební materiál na vojenské přípravě, se praví, že překážka nemá smysl, není-li pod palbou.

Merkelová

slíbila, že ekonomické migranty pošle Německo pryč (asi k nám).

Maďarská kameramanka

byla hystericky napadena za to, že podrazila nohy migrantovi, utíkajícímu před policistou, a údajně "kopala do migrantských dětí". Když hysterie, vyvolaná sluníčkáři, kteří dosáhli jejího okamžitého propuštění, opadla k realitě, tak se ukázalo, že
  • zarazit útěk osobě, prchající před policií, je normální občanský reflex (u nás méně vídaný, protože jsme daleko déle než Maďaři měli stát, s nímž, včetně jeho policie, jsme se nemohli nijak ztotožňovat).
  • ono "kopání" bylo v podstatě snahou nenechat se strhnout na zem hysterickým a nepřátelským davem, což by znamenalo vitální ohrožení

Rusko

přesunulo své vojáky do Sýrie a přes vehementní dementi se zřejmě zapojí do tamních bojů po boku presidenta Asada, který jim poskytuje jedinou základnu válečného loďstva v teplých vodách.

Kde kdo

obviňuje kde koho, že šíří "nenávist vůči uprchlíkům".

Chalifát

unesl za výkupné norského a čínského občana.

"Uprchlíci"

běžně používají "chytré telefony" na organizaci svého putování, kontakty s převaděši i mezi sebou. Problém je, že to zdaleka není zadarmo a ilustruje to i důkladnost příprav "útěků" včetně speciálních aplikací do mobilů pro "uprchlíky".

Legenda

"o utopeném chlapci" utrpěla další trhliny. Podle výpovědi lidí, plavících se na stejné lodi, byl otec utopené rodiny kormidelníkem a stále více důkazů se hromadí i o tom, že byl jedním z převaděčů.

Rakouský kancléř

kvičel, že deportace "uprchlíků" mu připomínají deportace za nacismu.

Vůdce Al Kajdy

vyzval k dalším teroristickým útokům vůči civilizovaným zemím.

Ukrajina

Rusko

prý staví plot na hranici se separatistickými územími Ukrajiny.

Rusko

obvinilo Kyjev z únosu svého vojáka.

Obecné

Třetí obětí

žhářského útoku, podniknutého radikálními judaisty proti palestinské rodině, se stala matka dítěte. To zemřelo jako první, druhým zemřelým v pořadí byl otec.

Referendum
v Polsku silně neuspělo, sešlo se jen 7 % oprávněných voličů.

Nedaleko Stonehenge

byla nalezena další, mnohem větší, kruhová formace kamenů. Nevědělo se o ní, protože kameny byly pohřbeny v zemi. Z dostupných zpráv nění jasné, zda se tak dělo rukou času, nebo lidskou. Stavbu, starší než Stonehenge, mohli zrušit a kameny "pochovat" její uživatelé, totéž mohli udělat i raní křesťané.

Palinová

vyzvala imigranty (z Mexika na jih USA) aby mluvili "americky". Až poklesla hysterie, tak se ukázalo, že "američtina" je reálně existující jednoslovné označení amerického dialektu angličtiny (liší se od britské možná už trochu víc než čeština od slovenštiny). Já vidím problém spíš v tom, že vlastní řeč těchto imigrantů je kvalitnější dorozumívací prostředek než jakýkoli dialekt angličtiny.

Úsvit

(= ti, co se trhli od Okamury) půjde do voleb s Blokem proti islámu. IMHO kontraverzní rozhodnutí, protože část potenciálních voličů BPI je na ně, pro podraz na Okamuru, rozezlená a může dát hlas někam jinam. Naopak chápu, že BPI potřebuje kontakt na profesionální politiky, aby se zbavil některých amatérských manýrů a chyb.

Koza se nažrala

a vlk zůstal celý. Katolické manželství i nadále nepůjde rozvést, ale půjde je anulovat a současný papež zrychlil tuto proceduru, která by se nyní měla vejít do 45 dnů.
Je dobré připomenout, že první křesťané sňatky zcela odmítali (žili v chiliastických vizích o blízkém konci světa, v jejichž důsledku takové věci nemají význam). Ještě později křesťanští kněží odmítali řešit sňatky svých "oveček". Až když byla křesťanská církev nějaký čas u moci, začla se montovat do sexuálních vztahů a vymyslela si, bez jakékoli opory v Bibli, "svátost manželství". Z uvedených důvodů také nevidím, proč by se církevně nemohly vzít homosexuální páry nebo třeba i ovce a hodiny (když se mají rádi), protože podoba manželství není nijak v "základních textech" křesťanství definována.

Poslanci

odmítli předat další pravomoci ombudstmance. Navrhované změny prošly komisemi se značnými úpravami, které v podstatě anulují jejich smysl (možnost ombudsmanky bez jakékoli korekce buzerovat daleko širší okruh lidí).

Královna Alžběta II.

překonala dosavadní "rekord" královny Viktorie. Po tuzemských internetových diskusích ovšem šly komentáře ve stylu "Na Frantu - Pepu ještě nemá".

Zdá se,

že i do nedávného atentátu v Bangkoku je nějak zapleten islám: Bombu opatřil Yusufu Mieraili (typické východoasijské jméno) patrně islám vyznávající Ujgur.

Vladimír Dlouhý

by chtěl raději imigranty vzdělávat. Proč a jak, když oni o to nejen že nestojí, ale přímo tomu kladou aktivní odpor, to už nevysvětlil.

Bázlivé výkřiky

doprovázejí projekt vědců směřující k revitalizaci velkého viru, nalezeného v permafrostu, podle všeho konzervovaného mrazem po dobu 30 000 let. Podobné velké viry (viditelné v optickém mikroskopu) existují i dnes a napadají měňavky a podobné organismy. S takovými viry se i běžně koupeme.

Nový druh člověka

byl objeven v JAR. Měl mozkovnu asi jako šimpanz, ale podle nálezců pozůstatků byl schopen i tak složitého sociálního chování, jako je pohřeb zemřelého člena tlupy. Nález do jisté míry rehabilituje Homo Florensis, který měl podobně malou mozkovnu a používal nástroje srovnatelně s Homo habilis (a podle některých kritiků byla jediná kompletní lebka příslušníkem trpějícím mikrocefalií). Mikrocefalové, kteří mají objem mozku blízký šimpanzímu (nebo australopitéčímu) se vyskytují (vzácně) i u moderního Homo sapiens.
Dávám v plen poznatek, že mikrocefalie byla rozšířena v Japonsku po bombardování Hirošimy a Nagasaki, protože při neletálním ozáření plodu v určité části vývoje tato porucha vznikne také. Byl by to pěkný námět na postkatastrofický román o populaci lidí s mikrohlavami, umenšenými jaderným bombardováním.

Ukázalo se,

že prohlídka těl paní Kramné a její dcery byla zprasena kvůli probíhajícímu Ramadánu.

Svět

si (ne)připomenul nekulaté výročí teroristických útoků z 11. 9. 2001.

"Romská dekáda"

tedy desetiletí, které mělo vést k začlenění Romů do populace civilizovaných zemí, skončila v uplynulém týdnu, a to krachem. Nyní by by bylo správné zastavit pěnězovody všem organizacím, které se na tom podílely.

V Praze

se překřikovaly asi tři tisíce odpůrců islamizace, včetně přijímání muslimských uprchlíků, kteří se mají stát jejím nástrojem, s několika stovkami podporovatelů. Poté se cca 1500 lidí vydalo demonstrovat proti přijímání kvót před úřad vlády (další nemohli, součástí demonstrace byly např. i akce motorkářů).
Zvítězil Daniel Landa, který cca 50 000 hlavému publiku sdělil, že uprchlíci jsou součásti komplotu proti evropanům obecně a Čechům zvláště, za což byl odměněn skandováním "Čechy Čechům".

Žádné komentáře:

Okomentovat