pondělí 10. srpna 2015

Co uplynulý týden dal

Islám

Spojenci

bombardovali pozice chalifátu v Iráku i Sýrii. Tentokrát nebombardovali Kurdy, kteří jediní z místních proti chalifátu bojují.
USA ovšem vyhlašují, že "nebudou brát ohledy na Asada (opět sílu, která s chalifátem bojuje více-méně důsledně).

178 lidí

osvobodila Nigerijská armáda z vězení islamistů z Boko Haram.

Zcela logicky

se nacházejí řidiči, kteří jsou ochotni za peníze provézt (pokusit se o to) "uprchlíky" z Calais do Velké Británie. Říkají si za to v přepočtu necelých 50 000. Je to podstatně víc, než za kolik se snaží "ideově kovaní" aktivisté dostat "uprchlíky" k nám.
V lokalitě také došlo k pokusu o proražení zábran a plotů násilím, "povstáním" 1700 "uprchlíků".
Následně se hromadného útoku účastnilo jen kolem 500 "uprchlíků". Policisté to vysvětlují jednak neúspěšností předchozího útoku, jednak odstrašujícím účinkem přidaných opatření.

Islamisté

z Fronty Al-Nusra mučili zajatce a hodlají je "popravit". Pokud budou zajati oni, tak se budou dožadovat "lidských práv" a spousta bezcenných blbů z "lidskoprávních" organizací tomu bude přizvukovat.

Byl chycen

pravděpodobný vůdce judaistických radikálů, kteří vypálili dům palestinských Arabů a způsobili smrt malého dítěte.
Byl poslán na půlroční detenci bez soudu (mezi tím se bude vyšetřovat) a na skupinu budou uplatněny "tvrdší" výslechové metody. Jsem dost zvědav, zda lidskoprávníci, ječící, když se něco podobného děje islámským teroristům, budou ječet i nyní.
Mezi tím zemřel i otec upáleného batolete.

Moskva

vyzvala západní země ke společnému boji proti islámskému terorismu.

Turecko

slibuje "plné zapojení" do boje proti chalifátu, zatím ovšem útočí především na Kurdy.

Maďarská armáda

za velké nevole nejrůznějších soudruhů staví plot proti ilegálům na hranici se Srbskem. Pomáhají i nezaměstnaní.

Islámští radikálové

unesli chorvatského topografa, pracujícího v Egyptě.

Poprvé německy

promluvili islamisté z chalifátu. Vyzvali evropské muslimy, aby se připojili k jejich boji: "Nepotřebuješ k tomu moc, stačí vzít nůž a podříznout jím nevěřícího souseda", dali návod EUromuslimům. Německou kancléřku Merkelovou, která islamistům tak moc lezla do řitních otvorů, nazvali "špinavou čubkou".

"Uprchlíci"

v Bělé, jsou prolezlí nebezpečnými infekcemi a prakticky stabilně vyhrožují smrtí nebo vážným zraněním všem, kdo se o ně starají. Pracovníci přitom nejsou speciálně očkováni a jejich ochrana před útoky není uspokojivě vyřešena.
Další zařízení bylo otevřeno ve Vyšních Lhotách.
Celý systém má ještě tu chybu, že po zjištění identity "uprchlíků" ti dostanou soudní příkaz k opuštění území státu. Mají odejít do státu, z něhož přišli (většinou Maďarsko), ale většinou se snaží dostat do Německa. A nikdo je už nekontroluje. Ukazuje to názorně idiocii smluv z Dublinu a nutnost jejich zrušení, nebo drastické revize.

Arabové v Teplicích

se pustili do demonstrativní úklidové akce. Patrně mají dobrého PR poradce.

Nálety na chalifát

budou údajně pokračovat až do roku 2017. Velká Británie takto v podstatě rezignovala na účinnější boj proti islámským teroristům.

Sebevražedný

atentát byl spáchán na Saúdskoarabské příslušníky speciálních sil během modlení v mešitě.

Chalifát

dobyl oázu, klíčovou pro tažení vůči syrské provincii Homs. Podle pozorovatelů Asad padne, což chalifát značně posílí.
Coby "bezvěrci" byli následně uneseni a patrně zlikvidováni místní křesťané. Přes to se usazenec na papežském trůně promuslimsky dál promuslimsky angažuje. Navíc také usilovně blekotá o zákazu jaderných zbraní.

Devatenáct žen,

které odmítaly sex se svými únosci a mučiteli, povraždili v chalifátu.

Patnáct mrtvých

a 240 raněných spolu s devastací zasažených budov - to jsou výsledky nového atentátu v Kábulu.

Jedna z mála

pozitivních zpráv ze světa islámu: Byla propuštěna francouzská odbornice, unesená v únoru v Jemenu.

V Szegedu

roste prodej zbraní: Obyvatelé se bojí "uprchlíků".

S novou fintou

přišli převozci "uprchlíků" přes Středozemní moře: Pokud se vrak, který provozují, začne potápět, prodávají cestujícím i záchranné vesty.

Islámští teroristé

drží desítky rukojmí v hotelu v Mali. Při následném útoku vládních sil byla část rukojmí osvobozena. Pět rukojmí nepřežilo.

OSN

hodlá vyšetřovat chemické útoky v Sýrii. Ta se, ke své škodě, v roce 2013 připojila ke smlouvám o nešíření tohoto typu zbraní a zlikvidovala své bojové látky, které jí nyní zoufale chybí v boji proti agresi džihádistů z chalifátu. Je to názorná ukázka toho, jak odzbrojování nahrává agresívním režimům a mezinárodnímu terorismu.

Britský ministr Hammond

označil "uprchlíky" velmi střízlivě a realisticky za hrozbu životnímu standardu a sociální struktuře Velké Británie.

V Jemenu

koaliční síly omylem bombardovaly provládní bojovníky.

Izrael

zadržel švédského občana libanonského původu, provádějícího špionáž pro Hisballáh.

Ukrajina

Expremiér Azarov

vyzval k sesazení současné kyjevské vlády a vypsání nových voleb.

Podle OBSE

byl nalezen sklad těžkých zbraní na povstaleckém území, střežený ruskými výsadkáři.

Obecné

V Athénách

otevřeli burzu a divili se mnohaprocentnímu propadu akcií (mnohdy na hranici denního limitu snižování cen akcií), což je dáno mj. zákazem vývozu kapitálu z Řecka. Je to takový grexit - negrexit, který kombinuje negativní vlastnosti grexitu a setrvání Řecka v EUrozóně.

Jízda v protisměru

skončila u cyklisty proraženou lebkou. Podle řidiče auta, které ho srazilo, po silnici kličkoval a nedalo se mu vyhnout. Faktem je, že kola na silnici jsou rizikový faktor a budou do doby, než budou muset cyklisté jako podmínku vyjetí na ně absolvovat zkoušky +- odpovídající řidičáku na malý motocykl. Přílby, jak tento případ názorně ukázal, nestačí.

Británie

připravuje legislativu, podle níž by pomoc "uprchlíkům" v podobě pronájmu bytu či nemovitosti vedla k likvidačním pokutám nebo až pětiletému vězení.

Sedm slovenských

policistů bylo napadeno "na férovku" dvěma stovkami Romů. Do romské osady hlídka přijela po přijetí hlášení na tísňovou linku, že byla napadena rodina s těhotnou manželkou a malými dětmi.

Kontraverze

vznikla kolem genových manipulací. Objevili se "experti", vypočítávající všechna možná reálná i imaginární rizika. Problém je, že toto je spojeno s každou novou technologií. Podobné expertízy zcela jistě vznikly i v době, kdy Kopčem a Veverčák vynalezli rozdělávání ohně třením dřívek.

Soudruzi

z brusele i jiných ...lí běsní nad tím, že si president Zeman dovolil přijmout pozvání na oslavy ukončení druhé světové války v asijsko - pacifické oblasti.

Obama

hodlá dále "bojovat" s globálním oteplováním. Republikáni tento "boj" který by znamenal rušení velkého počtu pracovních míst a drastické zdražování, hodlají zarazit.

Nebezpečnost

dětských sedaček ukázala tragická nehoda na Slovensku, kdy auto s dítětem sjelo do vody a dítě se v důsledku upoutání nepodařilo včas dostat ven.

Ministerstvo zemědělství

představilo konkrétní program na boj se suchým a teplým počasím, které nás patrně v dalších letech očekává. Bude stát stovky miliard a je otázka, zda na něj, po utopení značných prostředků na "boj s globálním oteplováním" budeme mít.

President Zeman

podepsal dva, na stav české legislativy relativně dobré, zákony:
  • zákon o centrální evidenci přestupků, umožňující trestat "přestupkové recidivisty", tj. např. kapsáře, putující mezi více "štacemi", chráněné dosud legislativním opatřením, vyřvaným aktivisty, které většinu kapesních krádeží redefinovalo na v reálu nepostižitelný přestupek
  • zákon o možném oficiálním nadefinování zkrácené pracovní doby, umožňující udržet více obyvatel v zaměstnání v době krize.

Rusko

se oficiálně u OSN přihlásilo s územními požadavky na Arktidu.

Ropa

na světových trzích drasticky klesla. Naši pumpaři možná časem slevní o pár haléřů.

V Libouchci

byl nalezen "poklad" později odsunutých sudetských Němců. Reflektuje jejich představy o poválečné suituaci, dané zkušenostmi s koncem předchozí války a poválečnou bídou a inflací. Tím je historicky velice zajímavý.

Kosovo

se chystá soudit svoje "hrdiny", tj. teroristy z UCK. Činí tak na nátlak OSN, které je pod tlakem Ruska. Zatím se všechny pokusy o souzení islámských teroristů z bývalé Jugoslávie změnily ve frašku, v níž nebyl prakticky nikdo odsouzen.

Spiritam,

lék pro epileptiky, bylo povoleno tisknout coby tablety 3D tiskárnou. Tím bude možné více individualizovat potřeby pacientů na dávkování. Pravděpodobně bude možné i ovlivnit režim vstřebávání obsahu tablet.

Soud si smlsává

na vietnamském podnikateli, který si dovolil ubránit se sám před zlodějem a poranil ho mačetou.

V Rusku

začali soudit disidenty podle přísnějšího zákona.

Bylo potvrzeno,

že klapka křídla, nalezená na ostrově Réunion, byla skutečně součástí záhadně zmizelého Malajsijského Boeingu. Na plážích ostrova se nalezly i další trosky letadla. Francie (ostrov jí patří) zahájila kolem rozsáhlé pátrání.

Známý autor

špionážních thrillerů, Frederic Forsyth, přiznal svoje zapojení do MI6.

Podnikatel Bakala,

v rozporu s předchozími sliby a závazky, prodává 40 000 bytů i s bývalými horníky mezinárodní firmě.
Sobotka i Babiš licoměrně blekotali o morálním selhání, nicméně Sobotka se v prodeji hornických bytů Bakalovi (s obejitím předkupního práva nájemníků) silně angažoval a Babiš má po této stránce také spoustu másla na hlavě s tím, že se jako podnikatel nechová o nic morálněji než ten Bakala.

Lidskoprávní soudruzi

kvičí nad transparentem fotbalových fanoušků, karikujícím chalifát a islámské teroristy.

Ve Švýcarsku

byly nalezeny pozůstatky japonských horolezců, pohřešovaných od roku 1970. Jejich totožnost potvrdilo porovnání s DNA žijících příbuzných.

Nebezpečí teroristických útoků

se v Česku údajně snížilo. Tvrdí to agentura, která mezi země se snižujícím se rizikem teroristického útoku zařadila i Tunisko, krátce před tím, než tam došlo ke známému atentátu. Takto to možná zní ošklivě, ale faktem je, že teroristické útoky se předpovídají ještě hůře než počasí a z tohoto pohledu by měly být podobné prognózy i posuzovány. Obávám se, že hodím-li si u každé země mincí stylem "hlava zvyšuje, orel snižuje", tak dostanu seznam s přibližně stejnou faktografickou hodnotou.

Senzační astronomický objev

učinili vatikánští vědci: Bez ohledu na počet obyvatelných exoplanet a rozumných bytostí na nich, Ježíš sestoupil pouze na Zemi a nikde jinde.

Kameny,

připomínající Židy, odvlečené v rámci holokaustu, nevydržely v Ostravě ani den. Podle zpravodajských obrázků ovšem připomínají měď, mosaz či něco podobného, což by záhadu dosti vysvětlovalo.

Soud,

zatím nepravomocně, rozhodl o vydání Madony z Veveří církvi k zašantročení.

Maturity

nezvládlo cca 25 procent maturantů.

Beavernet - jugend

otrnulo a má znovu slezinu na ostrově Utöya. Najde se další Breivik?

Lidé v Chile

oslavovali smrt bývalého šéfa Pinochetovy tajné policie. Tak nějak jim nedochází, že kdyby zvítězili ti, proti nimž bojoval, tak by už nejspíš buď nebyli naživu, nebo by dodělávali v nějakém komunistickém pracovním lágru.

V Karlových Varech

došlo ke kurióznímu usmrcení žerny zásahem blesku. Nepřežila ani po dlouhodobé resuscitaci. Faktem je, že úder bleskem, pokud nedojde ke zničení životně důležitých orgánů (jako patrně v tomto případě), může vyvolat až několik týdnů trvající "EEG ticho", které je prežitelné a kupodivu bez nějakých drastických následků.

V Brazílii

zastřelili při živém vysílání rozhlasového redaktora, bojujícího proti vládní korupci. Tak daleko korupce u nás dosud nepokročila, ale s pomocí bruselských odborníků na tom pracujeme.

Britští stíhači

dopadli špatně ve cvičení s Indy, kteří bojovali na ruských strojích Suchoj. Pochopitelně to oficiální zprávy zlehčují. Nicméně lze vzpomenout na cvičení na konci 30. let v USA, kdy americké loďstvo mělo udělat útok na Panamský průplav a jeden z admirálů to řešil tehdy zcela nekonvenčním a obranou neočekávaným útokem pomocí skupiny letadlových lodí. I tehdy byly výsledky bagatelizovány, což vedlo mj. k selhání v Pearl Harbouru.

2 komentáře:

  1. > zákon o centrální evidenci přestupků

    Nevim co na tom vidite dobreho. Pricinou problemu je dani kradeze do 5k kocourkovskych do stejne kategorie jako spatne parkovani. Namisto vymysleni dalsich nesmyslu staci

    1. ten nesmysl zrusit
    2. autory macet v kosi ve Vltave

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, nicméně pořád je lepší kompenzace centrálním registrem přestupků, aby se ze tří krádeží po dvou tisícovkách stal trestný čin, řešený basou, než současný stav.

      Vymazat