pondělí 3. srpna 2015

Co uplynulý týden dal

Islám

Turecko

zaútočilo na Kurdy, jedinou sílu, která úspěšně bojuje s hordami džihádistů z chalifátu. Tím názorně předvedlo, kde jsou jeho sympatie.
Kurdové konstatovali, že akce Turků proti chalifátu jsou jen záminkou pro vybíjení Kurdů.
Turci se zase stali oběťmi sebevražedných atentátníků, o nichž tvrdí, že se jedná o Kurdy.

Desetiletá dívka

se odpálila v Nigérii, zavraždila 19 lidí, dalších 47 je zraněných.

Centrum Atén

obsadili "uprchlíci" a žijí zde v "nelidských podmínkách". Humanrightisté kvílejí.

Dvě skupiny

"uprchlíků" se vzájemně střetly u plotu na Srbsko - Maďarské hranici, výsledkem byl jeden mrtvý.

"Němec somálského původu"

provedl minulý týden atentát na hotel v Somálsku, jak se ukázalo dodatečně.

Verbování teroristů

je prováděno v mešitách v Srbsku v muslimské oblasti Sandžak.

Kaddáfího syna

odsoudili v Libyi k trestu smrti, v nepřítomnosti.

Dánští mechanici,

zajišťující bombardovací mise proti chalifátu, si stěžovali na stres a nemožnost se věnovat rodinám. Osobně by mě docela zajímalo, co by na takové stesky říkali účastníci Bitvy o Británii.

Do EUrotunelu

proniklo z Calais kolem dvou tisíc "uprchlíků", tábořících poblíž jeho francouzského konce. Jeden "uprchlík" přišel o život.
Britský premiér jasně prohlásil, že "Británie se pro uprchlíky nestane bezpečným útočištěm", protože budou důsledně vraceni zpět. Vysloužil si řev od sluníčkářů a lidskoprávníků. Asi ještě větší řev nastane, pokud projde návrh zákona, podle něhož by pomoc ilegálům "koštovala" až pět let basy.
Britové nabídli Francouzům ploty a psy.

S masami "uprchlíků"

se potýká i Německo, a to mu řada států EU (včetně nás) slouží jako filtr, který je zadržuje.

V Kuvajtu

zadrželi členy skupiny, která spáchala atentát na šíitskou mešitu.

V Sýrii

byli Al Kajdou uneseni bojovníci, které USA cvičily na boj s chalifátem. Asi se proti Al Kajdě bojuje jinak, nebo byli vycvičeni blbě, nebo ...
Koalice následně bombardovala zařízení organizace, která má být za únos odpovědná.

Uhynul

Mulla Umar, vůdce Talíbanu. Asi už v dubnu 2013, ale teprve nyní se islámisté odvážili jeho úhyn potvrdit. Jeho nástupce, mulla Achtar Mohammad Mansúr, údajně nebyl zvolen podle islámských pravidel a část islamistů ho neuznává. Rýsuje se (rozhodně příznivá) možnost, že by se pomlátili mezi sebou.
Byl rovněž potvrzen rok starý pravděpodobný úhyn islamistického vůdce Džaláluddína Hakkáního.

Padesát "uprchlíků"

se dvakrát po sobě pokusilo utéct ze střediska v Bělé pod Bezdězem, ale byli chyceni a zpacifikováni ještě v areálu. Lidskoprávníci ječí, jak to, že se je opovažujeme věznit.
Ze zařízení bylo nakonec asi 30 lidí odvezeno jinam, ale připravuje se jeho přestavba, kterrá má kapacitu zařízení zvýšit na více než dvojnásobek.

Typický Rus,

Irek Ilgiz Chamidullin, dopadený v řadách Talíbanu, je souzen Američany.

Tunisko

po teroristickém útoku strádá na nedostatek turistů.

"Nikdo vás sem nezval,

a pokud tu jste, musíte dodržovat naše pravidla. Pokud se vám to nelíbí, běžte pryč", řekl president Zeman "uprchlíkům". Zároveň podpořil větší ochranu hranic, včetně nasazení armády.

Italové

zachránili cca 1800 "uprchlíků" z moře.

Obyvatelé Gabčíkova

(SR) odmítli v referendu přesun cca 500 "uprchlíků" ze sousedního Rakouska. Hlasovalo 58 procent obyvatel a jen necelá 4 procenta hlasovalo pro uprchlíky. Jinými slovy, i kdyby všichni, kdo se neúčastnili, byli pro uprchlíky, pořád by převažovaly hlasy proti. Slovenská vláda tam chce přesto "uprchlíky nacpat". A pak se budou divit heslům typu "Kotleba for president".

Ukrajina

Obnovila se palba,

schytali to i mezinárodní pozorovatelé. V bojích zemřel na vládní straně jeden voják a 24 bylo zraněno, podle povstalců vládní vojska zabila starší ženu.

Podle organizace Memorial

zemřelo na Ukrajině kolem tisíce Rusů, včetně vojáků.

Dalšího údajného

ruského důstojníka zadržela ukrajinská armáda.

Rusko vetovalo

zřízení tribunálu OSN pro vyšetření sestřelení Malajsijského Boeingu nad Ukrajinou.

Ukrajinští separatisté

plánují propustit 2000 vězňů, protože pro ně nemají jídlo.

Ukrajinský Ústavní soud

povolil změny, které budou moci vést k udělení zvláštního statusu oblasti Donbasu. Pravému sektoru a spol. se to děsně nelíbí.

Obecné

V Plzni

měli epidemii salmonelózy. Zdrojem byly předvařené špagety ("špagety á la carbonara"), které nakoupily různé firmy pro přípravu stravy. Celkem bylo vyrobeno 140 porcí, nemocných je přes 60, některé porce možná nebyly snědeny.

Cyklofašisté

se dožadují "cyklistických ulic", v nichž by se smělo jezdit pouze 20 km/h a kola by měla přednost.

Pákistánští teroristé

napadli policejní stanici v Indii. Může to vést k eskalaci napětí mezi relativně civilizovanou Indií a islámským Pákistánem.

Ponorku s azbukou

našli potopenou u švédského pobřeží. Původně se myslelo, že se jedná o tajemného "hosta" ve vodách skandinávských států, za něhož jsou považováni Rusové. Tvrdý znak v názvu lodě a další vlastnosti nálezu svědčí o tom, že se jedná o ponorku, potopenou za 1. světové války.

Popírač holokaustu

David Irving nazval letce z RAF "válečnými zločinci". Perfektně souzní se smýšlením sluníčkářů (alespoň je názorně vidět, co je to sluníčkářství zač).

Nadační fond

Generace 21 chce do republiky dostat křesťanské uprchlíky ze Sýrie, kterým hrozí genocida.

President Zeman

se "populisticky" podivil nad tím, že není možné najít v rozpočtu 30 milionů Kč na záchranu Klokánků, ale o řád vyšší částku pro "uprchlíky" najít není problém. Okamžitě se ozval mohutný řev humanitníků a jiné podobné fašistoidní svoloče.

ČT natočila pravdivou sérii

coby reality šou o výuce v třídě s převahou Romů a sklidila jekot profesionálních "začleňovačů" a jiných podobných grázlů.

O unesených dětech

paní Michalákové se bude jednat v září na norské sociálce. Pokud nebude jednání úspěšné, otevře se cesta pro žalobu u Evropského soudu pro lidská práva.

Kardinál Duka

mručel vzteky nad zapojením Halíkovy farnosti do příprav Prague Pride.
Následně zakázal akce na církevní půdě. Dosáhl toho, že se přesunou jinam.

Na přejezdu

u Studénky přejížděla auta na červenou běžně. Soudruzi kvílejí, že nikdo nepřišel o body, což je ovšem dáno právním zmetkem, který si sami vymrčeli (pokutu zaplatí provozovatel vozidla, a tomu se body strhnout nemohou - ostatně ani nemusí mít řidičský průkaz).

Sochu Satana

odhalili v Detroitu.

Pořád ještě

se vleče proces s Katarským princem, protože na některé jeho aktivity se nevztahuje ani Klausova amnestie. V září snad proběhnou nějaká stání v nepřítomnosti obviněného.

Obě ruce

transplantovali osmiletému Zionu Harveymu, který v důsledku infekce přišel o ruce, chodidla a ledviny. Žije tady s transplantovanou ledvinou na imunosupresi, takže ho imunosuprese v souvislosti s rukama tolik negativně neovlivní. Dosavadní pokusy s transplantací rukou dopadly špatně, někteří pacienti pro nerozchození transplantátu a současně problémy s negativními důsledky léčby novou ruku oželeli a nechali si ji raději uříznout.

Válečných zločinů

se měl podle AI dopustit Izrael při bombardování pásma Gazy.

Na ostrově Réunion

objevili části letadla, které by mohly pocházet ze ztraceného malajsijského Boeingu. Je docela možné, že některé kusy vyplavilo moře už dříve, ale nebyly rozpoznány jako možné pozůstatky této záhadné havárie.

Vládní vojska

v Peru obsadila jednu z farem Světlé stezky a vysvobodila 39 lidí, kteří zde strádali až 30 let v otroctví.

Ultraortodoxní judaista

zaútočil na Gay Pride v Jeruzalémě, několik účastníků pobodal a jednu účastnici zavraždil. Už jednou útočil (bez fatálních následků) a odseděl si za to deset let. Byl propuštěn před několika měsíci. Je vidět, že fanatičtí věřící jsou nenapravitelní, a tomu by měly odpovídat i tresty pro ně.

Osmnáctiměsíční dítě

upálili izraelští extrémisté v blízkosti ilegální osady.

Nulovou toleranci

židovským radikálům vyhlásil v souvislosti s citovanými akcemi izraelský prtemiér Netanjahu.

6000 vojáků

chce do armády přidat ministr Stropnický. Je to málo, ale alespoň něco.

Vakcína proti ebole

zřejmě funguje, a snad se stoprocentní účinností.
Existují hlasy, nehezké, ale důvěryhodné, že vakcína nebyla v tak krátkém čase vyvinuta, ale pouze vytažena z vojenského šuplete, kde byla držena coby prostředek vůči použití eboly jako biologické zbraně (nebo jako ochrana pro ty, co by tu ebolu jako biologickou zbraň aplikovali).

V Teplicích

proběhlo další hromadné venčení psů v parku, kde se shromažďuje arabskoislámská klientela a dělá binec a řev, jak to odpovídá její "kultuře".

V Česku

údajně přibylo útoků na migranty.

1 komentář:

  1. No, je to krásně na světě, až si z té krásy napícháme kudly do zad ^^

    OdpovědětVymazat