pondělí 20. července 2015

Co uplynulý týden dal

Islám

Irák zaútočil

v oblasti Anbáru proti chalifátu.

Alexander Ciccolo,

údajně mentálně chorý a fascinovaný islámem (ve skutečnosti asi konvertita k islámu, což je +- totéž), plánoval atentát v americkom Bostonu po vzoru bratří Carnajevů. Pikantní je, že je synem policejního důstojníka. Jeho přípravy na atentát byly policií dlouhodobě sledovány a byl v čas odchycen.

Chalifát

zavedl ženská komanda, která mučí, bičují, koušou, upalují atd. ženy, které se "chovají nevhodně" (např. vyjdou na balkón nebo se dívají z okna, případně nemají správný islámský "dresscode"). Opravdu zde chceme vládu takovýchto zrůd?

Irán

údajně upustí od výroby vlastní jaderné bomby (je-li možné se spoléhat na slova jeho představitelů, IMHO ne) výměnou za zrušení sankcí proti zločinnému a nelegitimnímu islámskému režimu, který v něm vládne.
Izraelský premiér Netanjahu to komentoval přirovnáním k severokorejskému režimu, kterému se pod stejnými kontrolními mechanismy, na jaké přistoupil Irán, podařilo A-bombu vyrobit.
Ajatolláh Chamenejí se zase vyjádřil, že smlouvu budou muset velmi dobře prostudovat, aby ji nemohl porušovat Západ.

Terooristé

z izraelských "zvláštních jednotek" zavraždili vojenského poradce syrského presidenta Asada. Je to další ukázka toho, jak Izrael svými aktivitami fakticky podporuje šíření islámských fundamentalistů z chalifátu.

Čtveřice

"francouzských mladíků" plánovala přepadnout policisty, uříznout hlavu policejnímu důstojníkovi a celé si to nahrát na video. Francie má už skoro 2000 registrovaných džihádistů, o nichž tajné služby vědí. Něco přes 1/4 z nich aktivně bojuje na území chalifátu (obávám se, že ti zbylí jsou spoojeni s vyšším rizikem).

Brazilec

(?konvertita) přepadl v Římě turistku a snažil se ji v Koloseu podřezat po vzoru chalifátníků. Naštěstí se ho podařilo policistům uzemnit kopancem a zadržet. Motiv "není znám".

Egyptský vojenský člun

údajně zasáhli džihádisté z chalifátu raketou.

Ve městě Chatanooga

(Tennessee, USA) vraždil "typický američan" jménem  Mohammad Youssuf Abdulazeez. Řídil se textem Hadithu 38, nabádajícího muslimy k vyvražďování všech "nepřátel islámu", tedy všech nemuslimů. Ale s islámem to jistě nemá nic společného. Coby posmrtný vzkaz zanechal "hlubokomyslnou úvahu": "Život je krátký a hořký, řiďme se Koránem."

Do znovudobytého Adenu

se vrátila část ministrů jemenské vlády.

Maďarská vláda

plánuje OMHO velice rozumnou věc: Zřizovat tábory pro uprchlíky zcela mimo obce.

Naši soudruzi

chtějí přijmout letos 400 "uprchlíků", první v září.

Ve Falúdži

ukřižovali několik desítek lidí za porušení ramadánového půstu. Inu, co jiného by se dalo od muslimů čekat, že?

Otravnou látku

použil chalifát proti bojovníkům kurdských milicí. IMHO je nejvyšší čas udělat chalifátu totéž.

Pět Čechů

zmizelo v Libanonu, případ je zatím velmi obskurní.

Podle odborníků

by polní nemocnice pro běžence v Jordánsku byla příliš drahá. Plné zaopatření tisíců "uprchlíků" a náklady na škody, které nadělají, odborníci tak nějak nereflektují.

Ukrajina


Ukrajinská vláda

má problém s krajně pravicováými a nacionalistickými milicemi, které použila (neúspěšně) v první fázi konfliktu. Jednak ji kompromitují, jednak jí samotné jdou po krku. Je tak trochu v situaci čarodějova učně, který vyvolal zlé duchy, ale už si nenastudoval, jak je zahnat zpět.

Osm ukrajinských vojáků

padlo v dalších bojích na Donbasu.

Porošenko

navrhl pro Donbas zvláštní status.

Obecné

Řecku

byly nadiktovány podmínky, které nijak nezlepší jeho platbyschopnost, jen způsobí napakování se tzv. "věřitelů". A dostane další půjčky, o nichž se ví, že jsou nesplatitelné. Za jednu z nich ručíme (=zaplatíme ji) i my, ačkoli nemáme euro. Navíc má dojít k obří privatizaci, která bude znamenat přesun řeckého majetku do rukou pochybných šíbrů.
Světem jde obří vlna nenávisti vůči Němcům.
Podle MMF bude třeba Řecku poskytnout až 30 letý odklad splácení dluhu (jinými slovy, současní EUropolitikové vyrobili problém pro budoucí generace).
MFF také konstatoval nefunkčnost EUrozóny v současné podobě (věc, kterou odborníci na ekonomiku konstatovali už před mnoha lety).
Aktivisté na sítích dávají dohromady bojkoty německého zboží.

Plot

na hranici se Srbskem začalo stavět Maďarsko. Na konci týdne už měli hotovou "testovací část".
Maďarská sluníčka proti výstavbě protestovala. "Ježíš byl také imigrant", hlásal jeden z jejich plakátů. Podle Bible to není tak úplně pravda, nicméně pokud zohledníme veškeré negativní dopady křesťanství v Evropě (a pozitivní žádné neexistují), tak by to byl velmi silný argument proti imigrantům.

NS

spáchal další problematický rozsudek: Potvrdil trest pro řidiče, který nacouval do dítěte, nedbale hlídaného matkou, pro výšku v zrcátcích (i podle znaleckého posudku) neviditelného.

President Zeman

konstatoval při odhalení pomníku F. Mitterranda v Praze, že budeme jednou muset kvůli imigrantům na hranice povolat armádu.

Sonda NASA

New Horizons úspěšně proletěla kolem Pluta, nafotila miniplanetu i její měsíce a nyní bude více než rok nafocené snímky posílat na Zemi, protože je to daleko a přenosová rychlost je malá.

ŘKC

dostane Mockerovy domy a část Jiřského kláštera výměnou za zrušení všech dalších restitučních požadavků v areálu Pražského hradu.
Kardinál Vlk tuto dohodu mezi kardinálem Dukou a presidentem Zemanem odsoudil, takže nenasytná zločinecká organizace bude dál otevírat chřtán.

Ve Vyšních Lhotách

bylo přes odpor místních obyvatel i samosprávy zřízeno zařízení pro uprchlíky. Údajně nebudou smět mimo areál a údajně v zařízení vzniknou nová pracovní místa. Nelze se divit tomu, že v některých jiných zemích (Rakousko, Německo, Francie apod.) podobná zařízení místní vypálili.

V havarované dodávce

bylo nalezeno 21 ilegálních imigrantů, snad z Afghánistánu. Bohužel, ne každá dodávka s ilegály havaruje, a když, tak stejně ne pořádně (= ilegálové vyváznou).

Soudruzi

z ministerstva vnitra se zoufale snaží, aby nějak dehonestovali odpůrce proti islámským imigrantům. Minulý týden z nich vypadla perla: "radikální politické požadavky a návrhy i způsoby mobilizace sympatizantů se prakticky nelišily od projevů krajní pravice".
Jejich problém spočívá v tom, že se antiislamisté posunují stále více do mainstreamu. V případě islamizace by bylo nějakým způsobem poškozeno (a většina velmi vážně až fatálně) cca 70 - 80 procent občanů, hlásících se k různým formám ateismu i "islámem neschváleným" konfesím. Na své by si ovšem přišly i třeba "katolické buzny". IMHO pokud by všichni takto potenciálně ohrožení lidé dali hlas konvičkovcům, tak by ti měli pohodlnou ústavní většinu.

Ministr Pelikán

navrhl zjednodušení osobního bankrotu. Kvílí především firmy a další subjekty, žijící z dlužníků.

V Pardubicích

zadrželi prostitutku, která nabízela sexuální služby (dokonce na internetu) přesto, že věděla, že je HIV pozitivní. Hrozí jí až tři roky vězení (IMHO málo).

Breivik

dostal svolení ke studiu politologie.

Poláci

budou těžit břidličný plyn za pomocí Číny. U nás je snaha zakázat i průzkum ložisek, pracují na tom především z různých pochybných zdrojů placení "ekologové".

V Polsku

se objevila nová syntetická droga, zvaná Mocnář, která přivodila smrt už několika desítek lidí. Ještě horší je, že její uživatelé jsou v rauši nezvladatelně agresívní.

Sluníčka kvičí

nad fotem britské královny, která v šesti a něco letech hajlovala i se svou mladší sestrou.

V sobotu

proběhly v Praze na Václavském náměstí tři demonstrace, jedna pro imigranty a dvě proti. Sluníčkářů bylo výrazně méně, ale kompenzovali to agresivitou.

"Pomáhat a chránit"

si asi vybavil plavec, kterého na jesenické přehradě přejel policejní člun - než zemřel.

Kněz

v kostele udal policii ženu, která údajně zpívala falešně. Tak trochu mi to připomíná, jak za totality měli někteří žáci z důvodu hudebního "hluchu" zakázáno zpívat Píseň Práce, Internacionálu a hymny naši a sovětskou. Inu, totalita jako totalita.

Hollande by rád

přeměnil EUrozónu v totalitní stát (Ein Volk, Eine Zone, Eine Euro).

Žádné komentáře:

Okomentovat