pondělí 13. července 2015

Co uplynulý týden dal

Islám

V Maďarsku

na začátku týdne schválili zákon o vytvoření plotu proti migrantům a na konci týdne ho už začali stavět.

V Nigérii

se nepovedl atentát před místní mešitou: Třináctiletá atentátnice zlikvidovala jen sama sebe. Za akcí stojí pravděpodobně Boko Haram.
Neúspěšný byl i sebevražedný atentátník v Kábulu, který zaútočil na konvoj NATO.
Na konci týdne se teroristé v Afghánistanu "polepšili" a pomocí série nastražených náloží a sebevražedného atentátníka se dobabrali ke 29 obětem.

Za příliš těsné oblečení

bylo v Maroku (presentovaném našimi islamopropagandisty jako "relativně civilizovaný" islámský stát) zatčeno několik žen. Hrozí jim až dvouleté vězení. A tohle chtějí proimigrantští aktivisté mít i u nás!

Obama

se cachal, že islámský stát ztrácí území a bude brzy poražen. Experti to vidí na léta tvrdého válčení, pokud vše půjde dobře.

Bombardování

v souvislosti s nelegální agresí Saúdské Arábie proti Jemenu vedlo ke smrti nejméně 180 lidí.

V Pákistánu

se konaly rozhovory afghánské vlády a Talíbanu.

40 sunitských radikálů,

kteří zmasakrovali v Tikrítu Irácké vojáky (a především brance) bylo odsouzeno k smrti.

V pásmu Gazy

zadržují islamisté dva občany Izraele.

Dron

zlikvidoval Šahidulláha Šahída, jednoho z velitelů chalifátu. Stál za expanzívními aktivitami této organizace a jeho smrt bude na ně mít přinejmenším retardační efekt.

Chalifát

nasazuje "kamikadze" jednotky, které jsou ochotny jít do sebevražedných útoků. Mají mozky vymyté islámem, který tak názorně ukazuje svou nebezpečnost.

Muslimové ze Šabáb

napadli hotely v Somálsku. Zahynuli čtyři útočníci a způsobili přitom šest úmrtí.

Ukrajina

V Mukačevu

(pozor, bývalé město První republiky, podle JXD, a má pravdu, pár hodin cesta autem od nás) došlo k bojům mezi ozbrojenci Pravého sektoru a provládními policisty. Údajneš byla v oblasti i auta s českými SPZ (mohla být kradená, mohly být kradené SPZ, mohla patřit Ukrajincům, pracujícím u nás).

Obecné

Na začátku týdne

bylo vzpomenuto výročí upálení Jana Husa. Většina populace oslavila, podle leninského citátu, slavné výročí prací - na zahrádkách, chatách a chalupách.

Zvyšuje se

podíl žen, které se nechají vyšetřit na základě pozvánky RTG mamografií, jako sekundární prevenci rakoviny prsu. Pořád ovšem máme dosti vysoký podíl žen, které absolvují první kontakt s lékařem v pokročilém stádiu onemocnění.

Objevil se roztomilý skandál

Firma Hacking Team dostala "návštěvu" hackerů ve svých počítačích a výsledkem jsou gigabajty dokumentů, umístěných na stránkých WikiLeaks. Pro nás je zajímavé, že zákazníkem byla i Česká policie a na vývoji různých "kurvítek", pašujících malware do napadených počítačů, se podílela i řada tuzemských vysokých škol.

Povolení k euthanasii

dostala v Belgii 16 letá dívka s depresemi, kterými dlouhodobě trpí. IMHO je problém, že deprese mohou potlačovat léky, ale je problém s jejich předepisováním kvůli návykovosti. Navíc by se mohla, kdyby byla starší, občas namazat alkoholem, protože etanol je poměrně silné antidepresivum (své udělá i maruhuana). Obávám se, že na neřešitelnosti jejího stavu se může podílet i rigidnost celého systému podávání léků a podobných látek

Úsvit

(ti, co vyhnali Okamuru) se sloučil se stranou Národní zájmy.

K mysteriózní

události došlo na Litoměřicku, kdy do bazénu v kempu vnikla dosud nejasným způsobem elektřina. Koupající se pociťovali brnění. My, co známe film "Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky" víme, že to mohlo být horší. Zdá se, že nějaký průsak z bazénu se dostal na nechráněné vodiče a přes něj šlo napětí do nádrže.

Juncker

prohlásil, že má "plán B" na odchod Řecka z eurozóny. Nicméně zatím dělal vše proto, aby se tam napumpovaly další miliardy a jelo se dál za předstírání, že je vše OK.

Otec se synem

stříleli na autobus se zahraničními dělníky v Plzni. Motiv není znám, ale tohle se běžně dělalo v případě stávkokazů a skupin kazících mzdy. Pro odbory v USA to byl začátkem minulého století normální postup.

Sluníčka jsou na infarkt:

Skupina Slovenští branci na několika ZŠ ukazovala dětem zbraně, předvedla jim některé ukázky bojového umění a nakonec si mohly děti samy (slepými) ze samopalu zastřílet. Něco, co já pamatuji ze svého dětství, a co jsme před rokem 1989 organizovali každoročně na pionýrském táboře.

Sobotka

navzdory petici (180 000) podpisů hodlá přijmout 1500 "uprchlíků". Údajně si "bude vybírat", ale vyznávání islámu rozhodně zohledňovat při výběru nebude. Stále více lidem dochází trpělivost.

Madona z Veveří

byla zařazena mezi národní kulturní památky. Což znamená,m že pro ŘKC bude větší problém, ji vyreklamovat coby restituci, a pokud ji získá, bude mít problémy i s jejím případným zašantročením a zpeněžením.

Svoboda panoramatu

byla se skřípěním zubů uhájena alespoň pro země EU, kde ji ještě mají (tj. i Česka).

Sluníčkáři

zaplakali při 20. výročí "masakru" ve Srebrenici. Realita je ovšem zcela odlišná od americké, židovské a islámské propagandy.
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nejvetsi-povalecna-genocida-kricely-titulky-pri-vyroci-A-ted-si-prectete-co-se-delo-ve-Srebrenici-doopravdy-383674

Zavřít letiště

museli v celé Indonézii kvůli velké sopečné erupci Mount Raung na ostrově Jáva. Připoměňme si, že něco podobného postihlo Evropu v souvislosti s výbuchem sopky na Islandu, kde se údajně další sopka k výbuchu (očekává se výrazně mohutnější) chystá. Nebezpečím pro moderní letadla je sopečný popílek, který po vniknutí do motorů provede brusným efektem buď zaseknutí ložisek, nebo jejich "vylágrování".

Temelín

ještě před ukončením servisní odstávky prvního bloku odstaví i druhý. Nějakou dobu tedy nebude dodávat do sítě vůbec.

Zemřel Omar Sharif

Pro svět titulní postava z filmu Doktor Živago, pro nás spíše Nemo z francouzského seriálu Tajuplný ostrov.

Oplodnění in vitro

schválil senát v Polsku (tamní dolní komora to učinila už dříve). Je to rána fanatickým katolíkům.

V Plzni

uhynulo větší množství čmeláků. "Viníkem" je pro nás exotická Lípa stříbrná, která obsahuje v medovici pro čmeláky obtížně stravitelnou manózu, jednak má v medovici málo energie, takže čmeláci jí spotřebují víc, než kolik si jí poletováním z květu na květ naberou.

1 komentář:

  1. Povolení k euthanásii...ano, radši ji necháme umřít, než abychom z ní udělali "feťačku". Je to důsledek prohibicionismu jako důsledek protestantského puritanismu, importovaných z USA po I. sv.válce a implementovaných do mezinárodních smluv. Výsledkem puritánského (radost je hřích, člověk je předurčen k utrpení) tažení proti drogám je symbióza drogového, protidrogového, a "sociálního" byznysu, které jsou na sobě závislé.

    Hacking...s čím kdo zachází, tím schází.

    OdpovědětVymazat