pondělí 8. června 2015

Co uplynulý týden dal

Islám

David Petraeus

konstatoval, že chalifát se nadá porazit vojenskou silou, pokud se do aktivit proti němu nezapojí místní elity.
Problém vidím v tom, že
  • tyto místní elity se budou (muset) chovat naprosto stejně, jako se chovali např. Hussajín nebo Kaddáfí, jinak nemají šanci uspět, takže bychom tam fakticky měli horko těžko usazovat režimy, jaké tam byly před pár lety s velkou slávou odbourány
  • IMHO nasazením ZHN by se chalifát vyřešit dal, včetně toho, že by takové řešení mělo odstrašující účinek i na další islamisty

Mezinárodní lidskoprávní dobroserové

kvílejí nad tím, že "Kurdové prováději na dobytých územích etnické čistky". A to si tam ty zločinné fanatiky z chalifátu mají nechat, aby posloužili džihádistům jako pátá kolona při snaze znovudobýt osvobozená území?

Německo a Francie

se (zatím) vzpírají přerozdělovacím kvótám na uprchlíky.

Na netu je další video z chalifátu

tentokrát mučení 14letého chlapce. Chlapec přežil a následně si stěžuje, že on byl mučen za neprokázaná a banální překročení islámských pravidel, zatímco vůdcové chalifátu tato pravidla překračují v daleko větší míře a prakticky neustále.
Hoch nepochopil, že přesně takto jednají všechny totalitní režimy, světské i náboženské. Konec konců, už nedávno vzpomenutý Jan Hus kritizoval, že preláti hlásají chudobu, střídmost a cudnost a sami se přežírají a někteří z nich mají nejen milenky, ale celé harémy konkubín (včetně papežů, pokud na to ve svém věku ještě fyzicky stačili). To samé i komunističtí a nacističtí bonzové.
Pamatuji, jak na sklonku socialismu byl veden drsný "odborný" spor o to, zda piercing ženského genitálu budou dělat na ORL (je to proces podobný píchání náušnic) nebo gynekologové (je to v jejich zájmové sféře). Šlo ovšem o to, že piercing genitálu tehdy měly prakticky jen luxusní prostitutky, uspokojující režimní špičky, takže byly pro své kontakty velmi atraktivními pacientkami. Přitom prostituce za socialismu oficiálně neexistovala.
Tato kauza ovšem je jen další názorná ukázka, že islám je podvodná a zločinná ideologie, proti níž je zapotřebí bojovat všemi prostředky, bez ohledu na možnou existenci "slušných muslimů". Jako se nehledělo na existenci "slušných nacistů" při ničení a dobývání Německa, protože jejich existence nijak nevyvažovala či neeliminovala nacistická zvěrstva.

Obama prohlásil,

že "zabránit Íránu získat jaderné zbraně lze jen dohodou, nikoli vojenskou akcí". Opět předvedl svou spolupráci s islamisty, protože nehorázně kecá: Když Izrael vybombardoval Osirak, tak prostě Saddáma na cestě k A-bombě zastavil. Jednání, ať už přímá, nebo cestou OSN ho od snahy vyrobit chemické a biologické zbraně sebeméně neodradila.

Islamističtí agenti budou ječet:

Nizozemí chystá zákaz zahalování tváří na veřejnosti (tedy striktního islámského oděvu pro ženy).

Člověk v tísni

přišel v Afghánistanu o šest spolupracovníků, zavražděných místními Talíby. Tak nějak se mi vybavuje přísloví "čiň čertu dobře ..."

Ukazuje se,

že zárodky chalifátu se zrodily v zajateckých táborech mezinárodních sil, likvidujících Saddámův režim. Prostě nejen tvárnice, ale i zajatce nebrat.

Irácký president

žádá další zbraně. Měl by ovšem garantovat (nevím, jak) že je jeho vojáci neodhodí a neutečou, jakmile se dostanou do kontaktu s džihádisty. To už by bylo méně pracné ty zbraně posílat rovnou do chalifátu, třeba přes Turecko.

Přes halasná vyhlašování vítězství

"poražená" skupina, hlásící se nyní k chalifítu, Boko Haram znovu v Nigérii udeřila a povraždila 13 lidí.

Chalifát

zadržuje vodu Eudratu v přehradách, což jednak vyvolává sucho, jednak mu to umožňuje v údolí podél řeky lépe provádět útočné operace. Je otázka, co bude dělat, až se přehrady naplní.

Somálští

muslimové Aš Šabáb zaútočili na Keňu.

Islamista Erdogan

chce poživotí pro novináře, který zdokumentoval, jak Turecko dodává pod rouškou humanitární pomoci chalifátu a jeho spojencům zbraně a munici.
V neděli začaly volby, které by teoreticky mohly zastavit nebo aslespoň zkomplikovat přeměnu Turecka na klasický islámistán.
Podle průzkumů po volbách naštěstí ztratil většinu v parlamentu. Tím by mělo být ztíženo progredování Turecka směrem k islámskému státu i změny ústavy posilující pozici presidenta, což plánoval.

USA tvrdí,

že zabily 10 000 povstalců. Problém je, že to není moc vidět.

Mothers for Life

skupina, v níž jsou muslimky i nemuslimky, vyzvala "své děti", bojující coby džihádisté, "aby se vrátily".
IMHO:
  • co s těmi vrácenými "dětmi" (krom strčení do basy, nejlíp na doživotí)?
  • proč jim upírají právo odletět rovnou do ráje?

Džihádistí z chalifátu

bojují o město Hasaka v syrské části Kurdistánu.

Raketu Scud

vypálenou z Jemenu sestřelila Saúdská Arábie. Je to první použití tohoto typu zbraně v Saúdsko - Jemenském konfliktu.

2500 "běženců"

bylo zachráněno ze Středozemního moře. A následně další tisíce.

Ukrajina

Podle Vysokého komisaře OSN

dosáhl počet mrtvých v oblasti Donbasu čísla 6417. OSN se ovšem vyhýbá politicky nekorektnímu rozdělení na "zabiti ukrajinskou armádou" a "zabiti povstalci".

U Doněcka

došlo k dalšímu vzplanutí konfliktu.

Porošenko

přiznal nasazení těžkých zbraní proti separatistům. EUrofilové, předpokládám, jsou touto proradností těžce zaskočeni.

Ukrajina

se opět předvedla jako "prakticky evropská" země: Pochod homosexuálů v Kyjevě byl napaden petardami s kameny a broky.

Těžké boje se separatisty

se rozhořely koncem týdne na východě Ukrajiny.

Obecné

Rozsáhlé zákazy kouření

zavedli v Pekingu. Mimo jiné MHD, restaurace a veřejné prostory. Alespoň víme, odlkud si naši zakazovači berou příklad.

1318

pražanů si podalo žádost o odškodnění za dodávku nepitné vody do vodovodní sítě. IMHO by měla vodárenská společnost platit jak mourovatá, aby její management i akcionáři pochopili, že nelze pouze "zprivatizovat" vodovod, veškeré výnosy vyvádět do zahraničí a neinvestovbat ani do nejnutnější údržby, jak to současní majitelé vodovodu v Praze dělají.

Pět podvodníků a korupčníků

vychytala policie na Litoměřicku. Je mezi nimi i soudce, který bylk dosud "stavovsky šetřen".

Zaorálek

dal kartáč ruskému velvyslanci za "dokumentární" film ruské televize o srpnu 1968.
Pořad ruské televize odsoudil i president Zeman.

Dvojice Rumunů

(patrně "Rumunů") napadla cizince a cizinku na Karlově náměstí a muže, který se své sestry zastal, pobodala noži. Stalo se nedaleko místa, kde byl před několika lety zastřelen Michal Velíšek.

Vražedkyně ze Žďáru

byla poslána do detenčního ústavu. Bohužel neexistuje mechanismus, který by umožnil její zadržování zde do chváíle, kdy přestane být nebezpečná (IMHO po absolvování exitu).

V Maďarsku je

souzen, podobně neúspěšně jako u nás zločinci minulého režimu Béla Biszku, který je spoluodpovědný za masakry obyvatelstva po potlačeném povstání v roce 1956. Prostě revoluce bez stromořadí (nebo kandelábrořadí) ověšených exponenty padlého režimu znamená prakticky vždy, že tito zločinci vyváznou bez potrestání. I z tohoto pohledu lze pohlížet na události v květnu 1945, protože kdo nebyl tehdy zlynčován, ten většinou přežil nepotrestán nebo s nějakým směšným trestem.

Francouzská policie

zlikvidovala stanový tábor imigrantů severně od Paříže. Další imigranti se hromadí u trajektů a tunelu přes La Manche a násilím se dobývají do projíždějících kamionů.

Poslance "zaskočil"

Dientsbierův návrh změny ústavy, podle nichž by měla být nejvyšší mocí ve státě vláda, nikoli zvolení zástupci občanů. Prostě soudruh pošilhává po "radě lidových komisařů", jakou měli v SSSR, protže stalinistický SSSR je pro něho ideálním stavem. Což by kohokoli, kdo dlouhodoběji tohoto politika sleduje, neměli nijak překvapit.
IMHO by měly být ústavní pravomoci presidenta, v důsledku přímé volby, posíleny. Dokázal bych si např. představit ustanovení, že společné veto presidenta a senátu by poslanecká sněmovna buď vůbec nemohla přehlasovat, nebo jen krajně obtížně (např. sto procent hlasů při stoprocentní účasti).

Více než 4/5 občanů

vnímá soužití s romskou minoritou negativně. Od roku 1999 se toto hodnocení se statistickými výkyvy neustále zhoršuje.

Německo

se obhájilo před nařízením EU, podle něhož by mohli páternostery používat jen proškolení zaměstnanci. I u nás tyto historické výtahy léta stály, než se zase mohly začít používat. Opět ukázka, jak věrchuška EU "řeší" bezcenné hovadiny a vyhýbá se podtatným věcem.

Vláda odklepla

Elektronické pokladny Babišovi, zákaz kouření v restauracích a Dientsbierovy antidemokratické úpravy ústavy. První dvě věci zřemě násilím protlačí hlasy poslanců vládních stran, k zamítnutí toho posledního a nejdůležitějšího by bylo vhodné peticemi a dopisy motivovat poslance opozice, protože bez dostatečné podpory v opozici se úprava ústavy provést nedá.

Polští poslanci

si málem zopakovali smolenský průšvih, tentokrát na vlastním letišti. Zdá se, že letadlo, které muž už startovalo, muselo sednout a zabrzdit, protože spadly jeho počítače (nebo jejich část) a letadlo by bylo ve vzduchu špatně ovladatelné a nebyly by zobrazovány informace potřebné pro bezpečný let a přistání. Holt zlatej Velbloud, kde akorát z motoru stříkal na pilota ricínový olej.

Novinářka Ahmen Khawajová

omylem poslala tweet, že zemřela královna Alžběta II. Prý se tak stalo při nácviku činnosti při opravdové smrti královny. No, říká se, že o kom se rozšíří nepravdivá zpráva, že zemřel, tak bude dlouho živ. Přejme tedy Jejímu Veličenstvu anglické královně, aby se tahle pověra u ní potvrdila.

13 letá slovenská školačka

bude rodit dítě s o deset let starším mužem, který nebyl její první partner. Vzkázala ostatním dívkám svého věku "aby si dávaly pozor". Váhám mezi výrazy "kráva" a "tele".
Další stejně stará žákyně na Slovensku již porodila dceru. S jejím otcem (20+) se seznámila na sociálních sítích, jeho identitu údajně nezná.

Britský premiér

opět "pohrozil" odstoupením GB od Evropské úmluvy o lidských právech. Vzhledem k tomu, že "lidských práv" (v pojetí této úmluvy) se reálně nejvíc používá na obranu džihádistů a dalších antidemokratických extrémistů. tak bych podobný akt vnímal spíš pozitivně a přivítal bych ho i u nás.

Omezení sponzoringu stran

podniky, které berou státní dotace vymysleli poslanci opozičních stran. Má to vztah zejména vůči Babišovi, který žije z dotací (místo z práce) a politickou kampaň ANO platily jeho firmy. ANO začíná ztrácen náskok v průzkumech.

Zemřel

muž v Kobylisích, který se záhadně ocitl v garáži na zahradě cizího rodinného domku a byl vyrušen majitelem. Většina diskutujících u této zprávy, "vůbec nevím proč" jeho úmrtí schvaluje.

Až doživotí hrozí

bývalému presidentovi Egypta Mubarakovi za masakrování demonstrantů v roce 2011.

Děti z Prahy 6

budou plošně očkovány proti virové hepatitidě A. IMHO by to měla zaplatit firma, provozující vodovod. A měla by zaplatit i neočkované dospělé, pokud někteří z nich zežloutnou.
Lidé z Dejvic budou mít zadarmo měsíc vodu - soudruzi majitelé vodovodu jsou prostě "z laciného kraje".

Za klienty H-systému

se postavil vrchní soud, který zakázal jejich vystěhování z bytů, které si zaplatili.

Trojnásobek morfinu

než připouští limit této látky v máku (Honza s makovými buchtami byl vlastně první český narkoman) bylo nalezeno v této surovině, dovážené z Austrálie.

Nenažranci

z "veřejnoprávní" televize chtějí televizní poplatky i za tablety, počítače a smartphopny. Najde se konečně někdo, kdo bude mít ve volebním programu tento šmejd zrušit, abych mu mohl hodit ve volbách lístek?

Jeden ze zahraničních studentů,

kteří napadli petiční stánek IVČRN se formálně (a s mnoha nepravdami v textu) omluvil. Mezi tím Čulík na Britských listech již vážně blekotá o "studentech napadených aktivisty z IVČRN".

Saúdové přerušili spolupráci

s Českem, údajně jako reakci na pravdivé výroky presidenta Zemana o islámu.
Aby jeho výroky potvrdili (možná jako určitou kompenzaci tohoto opatření?), zamítli v těchto dnech odvolání bloggera Raifa Badawiho, který má dostat tisíc ran bičem za pravdivé popisování poměrů v islámských zemích na svém blogu.

Ottava přiznala

genocidu původních obyvatel prováděnou tím, že jejich děti byly násilně vychovávány v církevních školách.
Ano, násilná konverze populace k jinému náboženství je forma genocidy a měli by si to laskavě uvědomit všichni, kdo se zastávají muslimů s jejich programem násilné islamizace Česka (respektive celého euroamerického kulturního prostoru).

Novou ministryní školství

má být po odchodu Marcela Chládka Kateřina Valachová.

MERS šířil

v Jižní Korei lékař, který navštívil dvě odborné konference a další hromadné akce, ačkoli mu byla kolegy uložena karanténa.

Odpojení kvadruplegika

s poškozeným mozkem a ve vegetativním stavu schválil ve Francii soud.

V Hrušovanech nad Jevišovkou

našli ve vodovodních trubkách komáří larvy. Lidé měli štěstí, protože to jsou objekty mnohem lépe pozorovatelné než bakterie nebo viry.

Dva husitské prapory

vyvěsil president Zeman na Hradě. Jsem zvědav, kdy si někdo "citlivě" vzpomene, že "přebyteční" husitští bojovníci odešli po husitských válkách na Slovensko a nakonec se po vícero peripetiích část z nich dostala do služeb uherského státu na frontieru s islámem.

Typický Babiš

"ve čtvrtek živnostnice kritizovala v televizi Babiše, v pátek dorazila kontrola." Co k tomu dodat - maximálně, že za komunistů byly podobné akce docela běžné.
Dokonce i ministryni Marksové Tomínové došlo, že to byla pitomost.

Proti připravovaným pokutám

pro své klienty protestovaly v Paříži prostitutky.

Kamarádi bostonských atentátníků,

kteřá se snažili mařit policejní vyšetřování a likvidovat stopy, vedoucí k bratrům Carnahjevům, dostali zasloužené tresty odnětí svobody.

Ministr Pelikán

podal kárnou žalobu na exekutora Vránu, který je těžce profláknutý "přehmaty a chybami" ve své činnosti.

Vůbec nejsou rasisté

Italové, Rakušané a Němci, kteří v Bolzanu vyhazují z vlaků "přičmoudlé" cestující.

Na konci týdne zemřeli

filmový představitel Vinetoua ze západoněmeckých Mayovek, točených v 60. a 70. letech, a Ludvík Vaculík, autor proslulé "kontrarevoluční" výzvy 2000 slov. Oba v požehnaném věku, hodně přes osmdesát. Na oba budeme vzpomínat v dobrém.

V USA

poprvé transplantovali část lebky (a další orgány) pacientovi, devastovanému chirurgickým odstraněním rakoviny.

Papež v Bosně

varoval před "ovzduším války". Problém je, že takové obecné pacifistické výzvy jsou na houby v situaci, kde je jasně definovaný agresor (a nahrávají spíše jemu).

Možnost rozvratu

státu prostřednictvím uprchlíků potvrdil ministr vnitra Chovanec.

"Jen šílence a ve snu

muže napadnout útok na NATO", prohlásil ruský president Putin.

Smog losangelesského typu

(tj. oxidační a ozónem a oxidy dusíku) se objevil v důsledku slunného počasí a malé intenzity větru v Praze.

1 komentář:

  1. Honza nebyl jen narkoman, ale i dealer. Viz kouzelný dědeček, kterému dal první dávku zdarma.

    OdpovědětVymazat