pondělí 29. června 2015

Co uplynulý týden dal

Islám

O útok

na budovu parlamentu v Afghánistanu se pokusili Talíbanci. Teče jim do bot, protože chalifát, k němuž se stále více islámistických skupin hlásí i v jejich zemi, je prostě silnější konkurencí. Všichni útočníci byli ostrahou zlikvidováni.

Byl údajně zabit

strůjce zavraždění amerického konzula v Benghází. Podařilo se to při náletu na Irák.

Islámisté v Mali

drží několik rukojmí po dobu už tří let.

Libye vyhrožuje,

že bude aktivně bránit lodi pašeráků lidí před útoky států EU.

Kurdové

na severu Sýrie postoupili do území chalifítu a dostali se na cca 50 km od jeho hlavního města.

V Parlamentu

byla předána petice proti přijímání "uprchlíků" na základě kvót. Za velkého kvílení islamofilních aktivistů ji podepsalo přes 145 tisíc lidí a další podpisy ještě přibývají. Na petici "pro uprchlíky" je jen několik procent podpisů oproti tomu počtu.
Kvóty snad padly, ale česká vláda chce "dobrovolně" přijmout stovky "uprchlíků", tedy podpořit příliv dalších.

Maďarsko

pozastavilo platnost dohody EU o jejich vracení do země, kde jako první požádali o azyl, údajně z důvodu nezvládnutí administrativy s navracenými.
"Jejich" imigranti v záchytných táborech se pokusili o vzpouru.

Ujguři

v souvislosti s Ramadánem (jsou to muslimové) napadli policejní stanici a zavraždili tři čínské policisty. Číňané oplátkou zabili patnáct ujgurských teroristů.

Chalifát

zveřejnil další video s vražděním zajatců. Ano, přesně tohle je islám, jaký nám tu přívrženci "uprchlíků" chtějí zavést.

Bílý dům 

nebude bránit rodinám unesených platit výkupné. Problém je, že úspěšný výběr výkupného motivuje muslimy k dalším únosům a vykrmuje jejich zločineckou organizaci - chalifát.

Dvanáctiletá atentátnice

v Nigérii zavraždila deset lidí a dvojnásobek zranila.

Kavkazští muslimové

složili přísahu chalifátu.

Velká Británie a Francie

konečně začínají řešit neúnosnou situaci v Calais, kde islámští "uprchlíci" atakují kamiony, aby se na nich dostali přes La Manche.

Teroristovi Carnajevovi

byl potvrzen trest smrti a k tomu ještě několik doživotí navíc. IMHO je to ideální "matroš na popravu", protože jeho vina je naprosto jasná a nezpochybnitelná.

Karikatury Mohameda

odvysílala nizozemská televiza na žádost G. Wilderse v čase, určeném pro šoty jeho politické strany. Zatím ještě stojí.

Džihádisté

z chalifátu znovu dobyli Kobani na hranici s Tureckem. Počítám že k velké radosti jeho islamistického presidenta, který se líže z volební porážky a každá pozitivní zpráva (jako, že může džihádistům dodávat zbraně a bojovníky přímo a pozemní cestou), ho zcela jistě potěší.

Chalifát

ukřižoval dva teenagery, kteří údajně nedodržovali půst o Ramadánu. Pokud by muslimové skutečně s těmito praktikam i nesouhlasili, tak by následně uspořádali v pravé poledne vepřové hody. Pokud podobnou protestní akci mezi muslimy nikdo nezorganizoval, znamená to, že s tím souhlasí, a pokud se u nás dostanou k moci, budou takové věci dělat také.

Soutěž

v recitaci Koránu vyhlásil chalifát, cenou pro vítěze jsou otrokyně.

V pátek

muslimové opět předvedli bezbřehou mírumilovnost a toleranci islámu:
  • v Lyonu muslim zavraždil svého šéfa a uřízl mu hlavu. Pověsil ji na plot a udělal si s ní selfie. Potom přivedl k výbuchu sklad propanbutanových lahví.
  •  muslimové převlečení za Kurdy povraždili v Kobani desítky lidí
  •  muslimský terorista povraždil v tuniské Súse 39 lidí, většinou turistů. Podle tuniského ministra vnitra mohl být útočník zastaven dříve, kdyby správně zareagovala ochranka, IMHO by to nesměli být muslimové, tedy potenciální sympatizanti s teroristou.
  •  džihádisté z chalifátu povraždili v mešitě v Kuvajtu 27 údajně trochu jinak než oni se modlících muslimů
Tunisko bude reagovat zavíráním džihádistických mešit
Češi na to reagují zvýšením obav z "uprchlíků" a podporou povinných odvodů do armády, tedy v podstatě velmi logicky a zodpovědně. Soudruh ministr Stropnický se tomu diví.
President Zeman zveřejnil, že má zprávy o verbování pro chalifát v Česku. Faktem je že islámské skupiny na Facebooku podobné aktivity provádějí už delší dobu, byť třeba ne v konkrétní rovině.
Zločinecká Organizace islámské spolupráce našeho presidenta za jeho postoje vůči islámu odsoudila s tím, že je údajně málo a špatně informován. Obávám se, že pravý opak je pravdou: Každý, kdo je o islámu dobře informován, k němu musí zaujmout negativní postoj, pokud tedy není totální psychopat a rozený zločinec.
Bezpečnostní rada prodloužila a potvrdila opatření proti terorismu a nelegální migraci.

Chalifát

si údajně najal teroristu převlečeného za novináře k provedení atentátu na přehlídku v Mertonu (část Londýna, poblíž místa, kde mírumilovní muslimové srazili autem a podřezali britského vojáka Rigbyho).

V Turecku,

které by rádi EUrosoudruzi viděli coby nového člena, rozehnali gaypride.

Ukrajina

Těžké zbraně

hodlají USA poslat Krymské vládě. Obávám se, že bez vojáků budou ty zbraně dost na e-e a s vojáky bude konflikt dále eskalovat až k finálnímu střetu US a ruských vojáků na ukrajinské půdě.

U Doněcka

narůstá intenzita bojů. Přitom Kyjev dostal zcela jasnou nabídku uznání autonomie separatistických území oplátkou za sjednocení s Ukrajinou, tedy v podstatě to, co proponují dohody z Minska.
Ukazuje se jednoznačně, že vláda v Kyjevě, respektive loutkaři, kteří ji vedou, nemá zájem na mírovém řešení konfliktu.

Generála,

který minulý týden přešel na stranu separatistů, označila vláda v Kyjevě za "neschopného". Inu "kyselé hrozny".

Proti sektě Dohnalitů,

která se odštěpila pod Římskokatolické církve, zasáhla policie na Ukrajině. Sektu založil Čech a mezi věřícími nějací Češi jsou také.

Merkelová

konstatovala, že příměří porušují obě strany.

Obecné

Epidemie MERS

v Jižní Koreji postupuje a nedaří se ji zastavit. Na konci týdne překročili tři desítky mrtvých.

OSN

vydalo blekotavou zprávu o válce v pásmu Gazy. Problém je, že není s to řešit situaci, kdy jsou civilisté používáni za živé štíty teroristů a kdy jsou teroristické raketové základny umísťovány do škol a zdravotnických zařízení, takže při jejich ničení, vynuceném vojenskou nutností, trpí i civilisté (a mnozí dobrovolně z důvodu nadšené podpory těch teroristů).
Prostě evropské normy, podle nichž pracují mezinárodní tribunály, jsou stavěny na situace, kdy se obě strany chovají alespoň částečně civilizovaně, nikoli na zvířeckou necivilizovanost. Mezinárodní soudnictví v podstatě zklamalo už v Norimberku a pokračovatelé norimberského tribunálu se propadají do snahy o narýsování kulatého čtverce čím dál tím víc.

Dlouhý stín druhé světové války

Kousek od Nejdku (na svazích Krušných hor nad Karlovými Vary) byly nalezeny v mostu trubky z výbušninou, používanou Němci od roku 1944. Naštěstí se jedná o látku rozpustnou ve vodě, takže byly dutiny v mostu zaplaveny a výbušnina tím byla snad zničena.
Po kolika takových pozůstatcích německého řádení ještě nevědomky jezdíme?

Podivného tvora,

který jeví znaky medůzy a mořské okurky, nalezli oceánografové v moři u Galapág. Novináři hovoří o "hybridu", což je, pochopitelně, nesmysl, protože mořské okurky a medůzy se vzájemně nekříží.

Generál Marek Tomaszycki

byl jmenován operačním velitelem polské ermády v případě, že by vypukla válka. Je vidět, že Poláci berou krizi na Ukrajině vážněji než třeba my.

EU připravuje zákonné opatření,

které by zrušilo další, pro nás samozřejmou svobodu, a to svobodu panoramatu. Jakékoli komerční použití fotografií by tedy mělo být trestné, pokud se fotograf nedohodne se všemi majiteli autorských práv budov, soch, obrazů a jiných nemovitostí na smímku se vyskytujících.
Opět přibyl důvod, proč z EU odejít, nebo ji pomoci rozbít.

Církve zahltily

stát tisíci restitučních požadavků, mnohdy naprosto nesmyslných a protizákonných.

Velkou Cenu

nepodpoří ani stát, ani kraj. Nevyplázne-li 50 milionů Brno, Velká Cena údajně končí, prohlašovali pořadatelé, protože si na sebe nedokáže vydělat.
Nakonec se to snad letos pojede. Takže buď ty prachy nepotřebovali vůbec, nebo je jsou schopni sehnat jinak.
Pokud je mi známo, tak za první republiky jim na to stát taky nepřispíval.

Počet ohrožených druhů

živočichů i rostlin narůstá, alespoň podle Mezinárodního svazu ochrany přírody.

Proti výstavbě zrůdnosti,

která má zasahovat do areálu Anežského kláštěra se kromě občanů postavil i Národní památkový úřad. Příšera bude viditelná i v panorámatu Prahy od Pražského hradu nebo metronomu.

Pozůstalí

nemusejí platit za převoz a pitvu rodinného příslušníka, rozhodl soud.

Vrchní soud

zastavil vydávání teroristů z Česka do USA, protože by jim tam mohl hrozit spravedlivý soud a trrest, což je porušením jejich lidských práv. Přesně z těch důvodů prohlásil nedávno britský premiér, že Velká Británie od Listiny lidských práv, která objekt svého zájmu zhovadizovala do naprostého podřízení zájmů zločinců a zločineckých organizací, odstoupí. Totéž bychom měli udělat i my.

EU tlačí

na trvalé udělení zvláštního statutu separatistických území (což je i v dohodách z Minska). Kyjev je tím "zaskočen".

Na Mírově

fungovala distribuční síť na anabolika. Fungovali v ní vedle dozorců i vězni a lidé z venku. Tč. jdou před soud první obvinění.

Těžba plynu

v Nizozemí údajně vyvolává zemětřesení a bude proto omezena.

Vědcům

se podařilo vypěstovat kompletní myší tlapku. Cílem je, pochopitelně "tlapka" lidská, z vlastních kemnových buněk a schopná přihojení.

Lékaři z Motola

se vypraví do Sýrie, vyhlédnout vhodné děti mezi uprchlíky, které by byly u nás léčeny. V dalších fázích přípravy nastaly komplikace, které celou akci přinejmenším zbrzdí.
Vytipovali 15 rodin, které nyní prověřují tajné služby.

Příslušník SS

z Osvětimi nebude souzen, údajně pro stařeckou demenci. Dokonce dostane odškodné za dobu vazby. Snad je nebudou muset Německu hradit židovské obce.

Ústecká hospodářská komora

si dovedla hodně: Dožaduje se ve svém oficiálním dokumentu nasazení armády a policie proti Romům, terorizujícím v kraji podnikatele tak, že ti jsou nuceni ukončoivat svou činnost.

Velký pátek

by měl být od příštího roku státním svátkem.

Soud v Haagu

na základě žaloby Greenpeace nařídil nizozemské vládě snížit emise nad rámec mezinárodních dohod. Rozsudek (snad) nepřežije přes soud vyšší instance, nicméně ukazuje to názorně degenerativní procesy v evropské justici.

Podle Nejvyššího státního zastupitelství

by neměli být "evidentní blázni" stíháni dříve, než jejich stav bude prověřen psychiatry.
Ministr Pelikán prohlásil o soudci, který pustil žďárskou vražednici do ambulantní léčby, že konal mimořádně nezodpovědně. Já si to myslím také. Soudce se naopak hájí, jak může.
Kárný senát dotačného soudce zprostil viny. Inu vrána vráně ...

100 000 Kč

dá president Zeman za článek, který nemohl najít jeho tiskový mluvčí.

Kabely v tunelu Blanka

poničila voda prý proto, že byla alkalická. Asi nikdo nevěděl, že výluhy z betonu a dalších stavebních pojidel (ke zpevnění hornin okolo tunelů se někdy užívá i vodní sklo, stavělo se tak metro) jsou alkalické.

Jen pětina

deváťáků uspěla v testech z přírodních a společenských věd.

Epidemii v Dejvicích

patrně nezavinilo slepé rameno vodovodu, ale prostý průsak kanalizace do vodovodních trubek. Ve splaškových vodách byly i fekálie pacientů UVN Střešovice. Vodovod snad poničila i výstavba tunelu Blanka (na tento tunel se totiž dá svést úplně vše).

Český generál

Pavel Pavel nastoupil do vrchního velení NATO.

Černošské kmeny,

Dinkové a Nuerové (čtenáři Mayovek budou znát) v Jižním Súdánu vyzbrojují do milicí teenagery. Je to ošklivé, ale ještě ošklivější je nemít zbraň, když se na člověka řítí vrazi.

USA

kritizují Česko za lidskoprávní přístup k Romům. Asi bychom jim to měli oplatit kritikou jejich "úspěchů" při sociálním začleňování afroameričanů.

Zemřel kreslíř Kája Saudek,

který, bohužel, poslední léta prožil v komatu. Údajně poslední kniha, kterou ilustroval, byla kniha básní, kombinujících SF a F motivy s erotikou.

Nejvyšší soud USA

posvětil sňatky gayů a leseb pro celé toto soustátí.

Na Moravském náměstí

v Brně napadli sluníčkáři demonstraci Vandasovců proti přijímání "uprchlíků". Zasahovali těžkooděnci a část jich pozatýkali.

Na Ústecku

bylo zadrženo sedm "uprchíků" z Íránu, Sýrie a Palestiny

Bill Gates

hodlá investovat do vývoje reaktoru, který bude pracovat na vahořelé jaderné palivo. Pokud bude tak spolehlivý jako Windows, tak potěš koště!

Lékaři bez hranic

podpořili výrobu generik v Indii.

6 komentářů:

  1. K zákazu fotit architektonické památky:
    Požadoval bych naproti tomu jejich účinné zahalení, aby "nehyzdily" soukromé fotografie - třeba selfie. Takové "burky pro budovy."

    Mimo jiné:
    Kdo má autorská práva na krajinu jako takovou? Na divoká zvířata? Na Slunce? na Vesmír?
    Aha !?

    Je už nejvyšší čas, aby se lidstvo (tedy ta jeho část, schopná skutečně používat vlastní mozek) začalo zabývat autorskými právy. Z minulého století jsme podědili právní úpravu, která je dnes vlastně k ničemu. Pod "ochranu autorských práv" se tak schová kdejaká lumpárna (daň) a ochrana sama se zdá být mnohem náročnější, než vlastní tvorba děl, posléze "ochraňovaných".
    Prostě úrodné pole pro dobře placené právníky a o dost hůř placené specialisty pro digitální technologie. Nicméně specialisté s hackery prohrávají na celé čáře.
    (Chystám článek.)

    K daním: Dělali jsme si legraci z daně za vzduch, za vodu nebo za pěkný výhled. Zdá se, že už je to tady...

    OdpovědětVymazat
  2. „sťatky gayů a leseb“ jsou krásný překlep.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to byla chyba. :D Protoze ty sťatky budou politkoretnici za chvilku legalizovat taky. Zatim se jen zakazuje jejich kritika.

      Vymazat
  3. Z fyziky jsem měl vžy za jedna, ale nemohu pochopit, jak se do natlakovaného vododního řadu (kolem 5 - 10 atm.) dostanou bakterie ze zcela nenatlakované kanalizace.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 1. Tlak ve dodovodním řádu kolísá a v určitých momentech tam může být i podtlak. Kdysi se prodávaly ventily na kohouty u domu, které měly zabránit nasátí vody třeba z kaluže, do níž je hozená hadice na kropení zahrady
      2. Existují protiproudy. Dokonce i v tak dlouhémn a úzkém sloupci, jako je injekční jehla, se troška krve dostane během injekce až do stříkačky. Což spolu s viry jako je infekční žloutenka typu B deklasovalo projekty píchání série injekcí řadě lidí nějakou injekční pistolí, jak to bylo používáno ve veterinární medicíně. V nepravidelných štěrbinkách korodovaného potrubí bych protiproudy očekával ještě mohutnější než v hladké injekční stříkačce.

      Vymazat