neděle 12. dubna 2015

Komu na hraní své děti porodila?

V Reflexu vyšel článek Daniely Polanecké: "Neporodila jsem své děti, aby je odvedla armáda. Skutečně se čeští ministři pomátli?" Autorka se honosí tím, že je členkou Strany svobodných občanů.

Dotyčná dáma poněkud zapomíná, že svobodu je třeba vybojovat a následně bojem (nebo alespoň věrohodnou hrozbou bojovými akcemi) je třeba ji udržovat. Kdo nebojuje, nebo alespoň není na boj permanentně připravený, ten o svobodu velice rychle přijde, ať už rukou domácích nepřátel, kterých je celá řada (stačí se podívat na fašistoidní a antidemokratické tlupy v Parlamentu), nebo rukou kohokoli, kdo stojí za našimi hranicemi a chtěl by dovnitř a chtěl by nám tu vládnout. A přitom pojem "svoboda" se do skřeků, jimiž se dorozumívá, ani nedá validním způsobem přeložit, protože pochází z kultury, která nikdy v dohledné historii (minimálně 1000 let a něco) svobodu nezažila, maximálně jako něco, co souvisí s prokletými "nevěřícími psy", a čím "pravověrný" hluboce opovrhuje.
Je mi velice líto, zavedení branné povinnosti považuji za jedno z velmi mála moudrých rozhodnutí polistopadových vlád.
IMHO by měl následovat rovněž výcvik branců. Nikoli dvouletá "vojna", jaká zde byla před rokem 1989, ale několik soustředění v době trvání od několika týdnů po 2 - 3 měsíce, kde by se frekventanti naučili základní zacházení se zbraní. Plus další dovednosti, včetně první pomoci na úrovní Dobrovolné sestry Červeného kříže. Neodmítal bych, aby mohli za zvýhodněných podmínek (i ekonomických) získat řidičský a zbrojní průkaz. A pokud by někdo odmítal z náboženských či jiných idiotských důvodů službu se zbraní, tak by měl být intenzívně připravován na službu beze zbraně (ani bych se nebránil pojmu "pomocné technické vojsko" či něčemu podobnému - prostě od vykopávání trosek přes přesun raněných a pomoc ve zdravotní službě až po např. rekonstrukci poničených tratí, vedení elektřiny, plynových a vodovodních potrubí apod.).
Rozhodně bych byl i pro zapojení žen, včetně se zbraní v ruce.
Jsem pro toto ze dvou důvodů: Státy, které tohle udělají, mají automaticky z populace vytažitelný dvojnásobek vojáků, což by do značné míry mohlo srovnat vyšší počty bojovníků potenciálního nepřítele, dorovnat by to měl právě kvalitní výcvik a vyšší kvalita výzbroje a výstroje. Dalším důvodem je fakt, že bojovníci nejdůležitějšího potenciálního nepřítele věří, že pokud uhynou kulkou (bajonetem atd.) bojovnice, nemohou přijít do ráje š*kat hurisky. A proto je přítomnost bojovnic u nepřítele docela výrazným a pro nás příznivým způsobem demoralizuje.
Druhou věcí je, že pokud dcerku dotyčné paní a několik jejích takto koncipovaných kamarádek potká pár polozvířat ze samozvané náboženské policie, tak ta je v podstatě budou mít jako panenky na pohrání, včetně závěrečného usmrcení. Pokud tito tvorové narazí na stejný počet vycvičených a ozbrojených vojand, tak si bude muset radikální imám shánět nový personál.

Přiznám se, že podobné úvahy, byť nikoli v podobě takto krystalicky čisté debility, jsem už od lidí, hlásících se ke Straně svobodných občanů četl. Právě tyhle názory ve mě vyvolávají nechuť ji nějak výrazněji podporovat, protože zcela deklasují jinak rozumné myšlenky hlásané touto stranou v jiných oblastech.
Obávám se velice, že v nadcházejících dobách nebude moc prostoru pro nějaké teoretiky boje za svobodu, hnusící si cokoli tak přízemního, jako je zbraň, ale že musíme vytvořit prostor pro ty, kdo budou ochotni a schopni tu svobodu obhájit, a to i tak fuj-fuj způsobem, jako je střelba do nepřátel.

3 komentáře:

  1. Ano, tak jest.
    Myslel jsem, že SSO bude mít samočistící schopnosti, že se jedná a stranu pravicovou a tady se najednou projevují její členové, kteří nechtějí do své svobody investovat, Ta paní je typická ovčanka, která pasivně čeká, že "někdo" za ni (za nás) něco vyřeší. Čili postoj levicový. Doporučil bych ji návštěvu inscenace Čapkovy hry "Matka". Tam by nalezla odpověď na otázku, proč porodila své syny. Nebo snad porodila své děti proto, aby byly (rituálně) podřezány cizími bojovníky a nevzmohli by se na odpor? Patrně má paní Polanecká pocit, že dnes ještě nic tak vážného nehrozí. Ale až to začne, bude na výcvik pozdě. A nevěřím, že by se na nás opět mocnosti nevykašlaly jako před tři čtvrtě stoletím v Mnichově. Vlastní prospěch je vlastní prospěch - jak vidno v EU dnes a denně.

    OdpovědětVymazat
  2. V zásadě souhlasím s obsahem článku. On dáma je nereálná Blběna a víc bych se o tom nebavil. Částečně pravdu má v tom, že podíváme-li se kolem sebe, za koho a za co bychom také reálně mohli nastavovat krk, tak upřímně vzato, jednomu se tedy opravdu ani trochu nechce. Tolik tedy k momentálním stavu věcí.

    Z dlouhodobějšího hlediska bych opravdu považoval za
    nejvhodnější řešení něco podobného Švýcarsku, protože z hlediska využití možností a prostředků je to ta nejefektivnější možnost z těch, které přicházejí v úvahu.

    A spoléhat se na EU či NATO je sice hezké, ale není nad co největší míru nezávislosti a samostatnosti. Jakmile k něčemu jste a něco znamenáte, ono o vás budou mít zájem i ti druzí a naopak.

    OdpovědětVymazat
  3. > rukou domácích nepřátel, kterých je celá řada (stačí se podívat na fašistoidní a antidemokratické tlupy v Parlamentu)

    A hadejte kdo bude ty odvedence komandovat.

    > v dohledné historii (minimálně 1000 let a něco) svobodu nezažila, maximálně jako něco, co souvisí s prokletými "nevěřícími psy", a čím "pravověrný" hluboce opovrhuje.

    S tim se da jen souhlasit.

    http://www.wordsandwar.com/wp-content/uploads/2009/10/freedom_go_to_hell.jpg

    OdpovědětVymazat