pondělí 27. dubna 2015

Co uplynulý týden dal

Islám

Mottem týdne

se staly opakované havárie polovraků, na nichž se jako kobylky ženou do Evropy islámističtí migranti.

Saúdové

se agilně zapojili do bojů v Jemenu, pak ale z nejasných důvodů prohlásili, že svůj cíl splnili, a stáhli se.

Ukázalo se,

že chalifát funguje podle "návodu" bývalým Saddámovým vysokým důstojníkem, pro něhož se po reformách spojených s odstraněním Saddáma nenašlo uplatnění.
Je to názorná ukázka toho, že jakékoli znalosti a dovednosti, které předáme muslimům, budou nakonec použity proti nám.

Sebevražedný atentát

v Mogadišu má na svědomí "jen" deset mrtvých. Na danou oblast je to zpráva spíš pozitivní (cynicky řečeno).

Kosovští bojovníci

obsadili dočasně makedonskou policejní stanici a snažili se vyhlásit stít Albánců. Jednak to asociuje jednání našich henleinovců před Mnichovem, jednak to názorně ukazuje skutečnost, že spolužití s muslimy prostě dlouhodobě není možné.

USA a Írán

vyslaly k Jemenu svoje plavidla.

Je pravděpodobné,

že "chalífa" Abú Bakr Bagdádí byl při náletu 18. 3. natolik vážně zraněn, že nemůže chalífovat a vedení přešlo na podřízené a ne zcela koordinované jedince. To by mohlo vysvětlit některé neúspěchy (případně paralelní značné úspěchy a značné neúspěchy ve stejném čase, ale různých místech fronty).
Ukazuje se tedy, že nálety na tento stát zla a zločinu mají svůj význam.
Jeho místo údajně převzal Abú Alá Afri, původem učitel fyziky. Byl také oblíbencem Usámy bin Ládina.

Talíban

vyhlásil od pátku 24. 4. jarní ofenzívu.

Žalobci

zdiskreditovali Džochara Carnajeva, kterého advokáti vydávají za ubohou putičku, svedenou starším bratrem, fotkou, na níž ukazuje po vzoru českých politiků, že "je jednička".

Muslimský terorista

v Příži zavraždil ženu, jejíž auto chtěl použít k teroristickému atentátu na křesťanské kostely. Protože se žena bránila a došlo k postřelení útočníka jeho vlastní pistolí, policie ho mohla zadržet. Z množství připravených zbraní se dá usuzovat, že v dané fázi "pouze" kradl auto, kterým pak měla jezdit po kostelích celá tlupa teroristů.

OSN varuje,

že Talíban může ovládnout až 2/3 území Afghánistanu.

V Austrálii

vyvolalo skandál rozhodnutí zakázat běh dívkám, navštěvujícím islámskou "školu", s odůvodněním, že by běháním mohly přijít o panenství. Je to další ukázka naprosté nekompatibility islámu s realitou a nutnosti zamezit tomu, aby muslimové v civilizovaných zemích vytvářeli paralelní společnost.

Čečenský vládce Kadyrov

pohrozil Rusku, že pokud budou jeho federální policisté (Čečensko je součástí Ruské federace) působit na "jeho" území bez jeho souhlasu, nechá po nich "své" vojáky střílet.

USA

omylem zabili amerického a italského rukojmího. To se stává v situacích, kdy teroristé používají rukojmí jako "živé štíty". Při akci zahynuli rovněž dva US občané, působící v řadách teroristů.

Čtrnáctiletý brit

byl zapojen do připravovaného teroristického útoku, který zhatila australská policie. Komunikoval s ostatními teroristy po internetu.

Britský pár

se vydal do chalifátu se dvěma malými dětmi, protože jim údajně prostředí ve Velké Británii neumožňuje vychovat své děti jako "opravdové muslimy".

Teroristický útok islamistů,

připravovaný proti Vatikánu, zmařila italská policie.

Objevily se spekulace

o prvním českém občanovi, který by mohl bojovat v řadách islámského státu. Je zajímavé, že ačkoli právní řád pamatuje coby definovaným trestným činem na službu v armádě cizího státu, na službu v armádě džihádistů se to nevztahuje, protože není uznávaným státem (svého času jsem v této souvislosti napsal "chalifát uznat a hned mu vyhlásit válku", právě proto, aby prochalifátní aktivity byly pokryty trestním zákoníkem). Skupina poslanců se nyní bude snažit toto nedopatření našeho právního řádu (jehož tvůrci prostě s možností existence "států nestátů" nepočítali) napravit.

Ukrajina

Ruský poddůstojník, který zastřelil v průběhu anexe Kramu ukrajinského majora, byl v Rusku odsouzen.

Podle Putina

napravila anexe Krymu historickou křivdu

Obecné

Kubánští disidenti

neuspěli ve volbách, v nichž směli kandidovat. V podstatě existují dva důvody: Prvním je informační monopol Kastrových komunistů, druhým je fakt, že k životní úrovni, jaká je na Kubě, vzhlížejí obyvatelé většiny latinskoamerických zemí.

Další dva Čechy

evakuovali z Jemenu.

FBI

prodělává ošklivý skandál: Ukázalo se, že její laboratoře podávaly zmanipulované a nepravdivé výsledky laboratorních testů. Mluví se o stovkách kauz, včetně takových, kde padaly tresty smrti.
Mohlo jít opravdu o korupci v laboratořích. Pokud budu paranoidní, tak mohu prohlásit, že se jednalo o spiknutí levicových intelektuálů, kteří se tímto způsobem snaží zdiskreditovat trest smrti jako takový.

President Zeman

varoval před intervencemi ČNB vůči kursu koruny proti euru.

Ve Sněmovně

leží už více než půl roku návrh zákona, který by umožnil adopci dítěte homosexuálním partnerem biologického rodiče.

Pokračuje kontraverze

kolem odvolaného Martina Šimáčka. Ten na jedné straně Agenturu pro sociální začleňování zprovoznil tak, že ohrozil některé neziskovky, které by ztratily předmět své činnosti, na druhé straně se ovšem "proslavil" na konci své kariéry velmi kontraverzními proislámskými projevy, z nichž ten nejzávažnější je zde. Je otázka, zda ho odvolali proto, že je takovéto pojetí vztahů našeho státu s islámem pro jeho nadřízené nepřijatelné, nebo proto, že se "předčasně odkopal". Obávám se, že to druhé je pravdou. Další věcí je, že se islámskými migranty cítí být ohroženi Romové, protože začínají chápat, že zhroucení státu, které by nastalo, by postihlo je snad ještě více (a dříve) než majoritu.

Proti přijetí eura

je naprostá většina obyvatel ČR. Nyní Bruselí placené a řízené "národní elity" hledají způsob, jak většinovou vůli občanů obejít.

Kaplického blob

neměl vůbec soutěž vyhrát. Konečně bylo oficiálně konstatováno to, co bylo jasné už v době této kontraverzní události: Porušoval základní zadání soutěže, takže měl být vyřazen v předkole za nesplnění podmínek.

Peroutkova vnučka

žaluje český stát za Zemanovy výroky. Mezi tím ovšem na jejího dědu vyhrabali tolik věcí, že platí to známé úsloví o exkrementu a zápachu. Významná část českých elit po Mnichovu zcela jednoznačně selhala (nicméně: elity západoevropských zemí selhaly už před Mnichovem, takže opravdu nemusíme chodit po Evropě kanálama).
Kdyby někdo vydal coby nový text některé Peroutkovy texty z té doby, tak by měl hned na krku soud za antisemitské štvaní, nejspíš autor i vydavatel. Což je tentokrát míněno jako ťafka spíše panu presidentovi, protože prostě nemůžeme dění v roce 1939 hodnotit perspektivou našich vědomostí a v současné době platných zákonů (i nepsaných zvyklostí).

WHO bije na poplach

kvůli nárůstu císařských řezů.
Já zde vidím problémy dva:
  1. Císařský řez je omezující vzhledem k počtu následujících dětí (za Husáka se po druhém císaři prováděla automaticky sterilizace)
  2. WHO dává dohromady statistiky vyspělých a rozvojových zemí, v nichž rizika spojená s tímto zákrokem mají naprosto odlišnou úroveň

Putin není sebevrah,

vyjádřil se president Zeman o možnosti, že by Rusko zaútočilo na Pobaltí. Problém vidím v tom, že degenerace politického vedení NATO a impotencizace jeho vojenské složky buď dosáhla nebo brzy dosáhne stupně, za něhož už by takový útok sebevraždou nebyl.

V Praze

došlo k výbuchu auta podnikatelky, která do něho sedla a nastartovala. Z toho, že přežila, se dá usuzovat, že to snad byla jen výstraha, byť je to vyšetřováno jako pokus o vraždu. Policisté by tyhle metody "podnikatelských interakcí" meli tvrdě vyšetřovat a soudy neméně tvrdě trestat.

Tolerance Čechů

k cizincům je nejnižší v historii, píší zděšeně multikulturalistické sdělovací prostředky. Zamlčují fakt, že klesá tolerance k muslimům, protože si stále více lidí uvědomuje, co je islám zač (byť v kvalitě i kvantitě tohoto jevu máme pořád ještě velké rezervy), zatímco etnika, která nevyvolávají aktivní kontraverze s majoritní populací, jsou pořád vnímána neutrálně.

Česko se bude soudit,

o naftu, která byla vyvezena ke skladování do Německa a "zmizela".

Zákonodárci

se snaží prosadit přísnější zákon pro útočníky vůči seniorům.
Nelíbí se mi na tom dvě věci:
  1. Pokud nejsme schopni útočníka odsoudit podle stávajících zákonů (což velice často nejsme), bude to celé jen plácnutí do vody
  2. Zavádí to jakousi nerovnost občanů před zákonem, která podrývá fundamenty demokracie
Navíc se to celé může po čase obrátit i proti seniorům samotným, protož z důvodu, že jsou zjevně nezpůsobilí se o sebe postarat a potřebují zvláštní práva, jim mohou být okleštěna některá práva občanská či lidská.

Japonsko

má pořád ještě problémy s tím, že se za druhé světové války chovalo jako agresor a na okupovaných územích řadila srovnatelně s řáděním SS v židovských enklávách v Polsku a na Ukrajině.

Dozvuk eboly

osm útočníků, kteří zavraždili zdravotníky, bojující s epidemií této choroby, dostalo v Guinei doživotí.

Česko zvedá ze židlí

"Růžičkova kausa".

Ve Vrběticích

se objevil skandál, spočívající v tom, že tam byly "obojiživelné" miny, které se po vložení speciální rozbušky změnily z polotovaru na buď minu nášlapnou nebo odpalovanou na dálku.
IMHO zákaz nášlapných min představuje něco na stejné úrovni, jako středověký papežský zákaz kuší.

Staršího syna

paní Michalákové se podařilo pracovníkům Barnevern a "pěstounům" tak znegativizovat, že matku údajně nechce letos vidět. Není ovšem žádná kontrola nad tím, zda tato krajně nedůvěryhodná instituce nelže.

Střelec v Brodě

údajně vystřelil 44 ran a údajně všechny oběti byly hned mrtvé.
K tomu jen tolik, že to v době, kdy se rozhodovalo o okamžitém zásahu proti němu, prokazatelně nikdo nevěděl.

AV ČR

vyzvala vládu, aby více peněz přesunula do podpory základního výzkumu a nepodporovala výzkum firemní.

Amnesty international

kvílí nad údajnou diskriminací romských dětí v Česku. K tomu je perfektní článek pana J.X. Doležala (jak s ním často nesouhlasím) na webu Reflexu
Ministr Chládek má gule a zatím toto obvinění odmítá.

Zeman chce

v Moskvě uctít též památku Vlasovců, což zcela určitě opět zpustí hlučný ryk. Faktem ovšem je, že jejich vystoupení v podstatě zachránilo Pražské povstání před osudem Varšavy. Málo se tako ví, že voják na známé fotografii "Pohřeb rudoarmějce" Tibora Hontyho je vlastně Vlasovec.

Praha 1

se neodvolá proti zrůdnému projektu "Maršmeloun", který povede k narušení historického areálu kláštera klarisek. O estetických "hodnotách", umístěných v historickém jádru Prahy, ani nemluvě.

President Zeman

přivezl papeži kopii Pražského Jezulátka.
Papež za to přijal pozvání na pouť do Velehradu.

Ekosoudruzi

rozdali ropáky a zelené perly. Většina hodnocených to, pokud je mi známo, bere jako pozitivní hodnocení svých opravdových kvalit (něco jako "jsem v dobré společnosti").

Rozumný zákon

chtějí slovenští poslanci: Zákaz vkládání "kazítek" (lidovější termín, pod kterým se najde i na wikipedii, je "kurvítko") do přístrojů.

Ničivé zemětřesení

zasáhlo Nepál, včetně oblasti Mount Everestu. Do postižených oblastí se sjíždějí záchranáři. Menší otřesy následovaly i později (což je u velkých zemětřesení obvyklé). Seismologové před zemětřesením varovali, problém je v tom, že jejich předpovědi jsou ještě méně přesné a spolehlivé než předpovědi meteorologů.

Český člověk

območí jakýkoli zákon: Výkupny kovů dávají místo peněz, které nesmějí dávat, alkohol.

Vědci v Číně

editovali DNA lidského embrya. Nechali vystřihnout z DNA vadnou variantu genu, která vyvolává thalasémii, a vyměnit za variantu správnou. Pracovali s embryi s trojitou DNA (stane se, když vyjíčko oplodní druhá spermie dříve, než se stane jeho stěna pro další spermie neprůchodnou), z nichž se nemůže vyvinout jedinec. Objevili přitom na lidské DNA místa, která mají stejné sekvence nukleotidů jako "vadný thalasemický gen", ale ve skutečnosti jsou jinde a mají jinou funkci.
Můžeme namítat, můžeme protestovat, ale země nezatížené židokřesťanskou demencí nás prostě budou válcovat, pokud se jí rázně nezbavíme taky (a taky nemají ze stejných příčin Číňané problémy s muslimy, protože je nepovažují za "bratry, uctívajícího stejného boha", ale zločince, které je třeba střílet, což taky dělají).

IVČRN

byla ustanovana jako registrované občanské sdružení.

Žádné komentáře:

Okomentovat