pondělí 13. dubna 2015

Co uplynulý týden dal

Islám

17 podezřelých

z přípravy teroristického útoku zadrželi v Malajsii.

Turecko

odřízlo své obyvatele od Facebooku a Twitteru. Dozvídali se tam pravdivé informace o islámu a to islámistický stát nemůže potřebovat.

Proti povstalcům v Jemenu

se snaží zasáhnout Saúdská Arábie. Mimo jiné se jedná o agresi proti cizímu státu (byť pod záminkou potlačování povstalců), bez mandátu OSN. Povšiměme si dvojího metru, kdy nepotvrzená a maximálně "soft" "agrese" Ruska proti Ukrajině je předmětem vřeštění příslušníků tlup "pravdy a lásky", zatímco zcela zjevná a nepokrytá agrese, prováděná regulérní armádou a veřejně deklarovaná, je nechává v klidu. K Jemenu se vypravila plavidla Íránu, který stojí na straně povstalců.

Únosci

propustili na dvakrát část lidí ze skupiny unesených, mezi nimiž je i český občan. Přesvědčili se o nich, že jsou muslimové. Ten únos ovšem nemá s islámem nic společného, jak budou blekotat jimi placení multikulturalisté až do roztrhání hub.

Carnajev

chtěl "potrestat" USA. Asi proto, že mu umožnily pobyt, daly možnost získat vzdělání, daly státní stipendium atd. Nakonec byl shledán vinným ve všech 30 bodech obžaloby. Protože je souzen před federálním soudem, hrozí mu i trest smrti.

Hackeři chalifátu

vyřadili francouzskou televizi, napadením počítačů, skrze které jde vysílání.

Iráčtí vojáci

zaútočili na Ramádí.

Islamista Erdogan

varoval, že "islámskému světu hrozí rozklad". "Kéž by", jiný komentář mě nenapadá.

Pákistán

"vypekl" Saúdskou Arábii, když odmítl dodat kanonenfutter pro její konflikt s Jemenem.
Zároveň Pákistánští islámisté propustili masového vraha, který organizoval v roce 2008 přepadení hotelu v Bombaji se 166 oběťmi. Inu, vrána vráně ...

Americký voják

chystal ve jménu chalifátu výbuch na US základně v Kansasu. Naštěstí byl včas vysledován a dopaden ve stádiu příprav. IMHO islám by měl být stoprocentní překážkou vůči zaměstnání v jakýchkoli ozbrojených silách civilizovaných zemí.

Trest smrti

pro vůdce muslimského bratrstva potvrdili v Egyptě.

Džihádisté z chalifátu

systematicky likvidují památky a chlubí se tím, jak mohou. Inu, opakovaně jsem uvedl, že předvádějí čirý a nefalšovaný islám.

Islámský stát

zaútočil na největší Iráckou rafinérii pomocí sebevražedného atentátníka.
Zaútočil i v Libyi na jihokorejskou ambasádu.

Masakry Arménů

v Turecku po WW1 označil papež jako genocidu. To bude zase multikulturního jekotu!

Pět dětí

zahynulo při náletu syrského letectva na město Haláb, obsazené chalifátem. Při zcela běžném používání civilistů a zejména dětí jako "živých štítů", prováděném islamisty, to není nic divného.

Džihádisté z chalifátu

vydali nové video, v němž vyhrožují, že "spálí Ameriku". Měli by je IMHO začít brát vážně a začít jim házet na hlavy atomovky.

Ukrajina

Vůdce Pravého sektoru

Dmytro Jaroš se stal poradcem ukrajinského ministra obrany.

Kozáci

odmítají složit zbraně a odmítají se družit i se separatisty. Jejich vládu označují za výměnu jedněch oligarchů druhými.

Tisková agentura separatistů

přiznala, že zpráva o zabití desetileté dívky při ostřelování ukrajinskou armádou byla nepravdivá. Nepřátelé separatistů jásají a zapomínají na desítky civilních jednoznačně (i západními reportéry a filmaři) doložených obětí.

Amnesty international

zveřejnila, že má důkazy o zabití tří zajatců povstalci. Problém vidím v tom, že tam, kde nebojují řádné armády, se zajatci zpravidla neberou nebo likvidují. Platí to např. i pro jednotky řádných armád vysazené do týlu nepřítele.

Obecné

Lotyšsko

Se hlásí ke svým veteránům, kteří bojovali jako jednotky SS proti SSSR. Problém je, že Rusové se tam před WW2 i po ní chovali tak, že Lotyši (a další národy) chápou nacisty jako menší zlo než zbolševizované Rusy.

Nový úsek

trasy A pražského metra byl otevřen. Asi největší pikanterií je absence pohyblivých schodů u letiště, kde lze očekávat výskyt turistů s těžkými kufra. Příznačné je, že kvůli dotacím z EU na tuto stavbu a nějakým nesmyslným EUropředpisům bude trvat několik let, než tam budou moci být dostavěny.

Na 279 miliard eur

vyčíslují Řekové škody, které jejich státu i národu způsobila německá okupace. Němci ječí jako podřezávaná podsvinčata, mj. proto, že národů, kterým dluží vyrovnání za řádění za druhé světové války, je víc; dluží i nám přes 90 % reparací, které jsme měli po válce dostat.

Sběrna kovošrotu,

která vykoupila průmyslový elektromotor, přišla o licenci. Mno, jedna vlaštovka jaro nedělá, jak se zpívá ve známé písničce.

Na MendelU

v Brně vyvinuli test, který umožňuje detekovat sarkosin, látku, která se v krvi objevuje velice časně při vznikání rakoviny prostaty. Test je na úrovni papírku, asi jako když se diabetikům měří glukóza v krvi. O zavedení do výroby není zájem.

Japonci oficiálně přiznali,

že prováděli vivisekci amerických vojáků, zajatých za WW2. A pak si stěžují na atomovky...

Policista v USA

zastřelil neozbrojeného afroameričana, který před ním prchal v souvislosti s dopravní kontrolou. Od našich sdělovacích prostředků se ovšem nedozvíme, že v některých státech USA se útěk pachatele považuje za pokračování v trestném činu (a střelba je pak zcela legální). IMHO dosti rozumné ustanovení.

Tunel Blanka

má být otevřen 15. 9. Není ovšem jisté, zda jeho tvůrci počítali s tím, že v létě bude teplo a na vstup a výstup (a techniku okolo) bude svítit slunce. S deštem, jak ukázalo drama minulých týdnů, nepočítali...

Orbán ztrácí

posiluje "ultrapravicový" Jobbik. Mimo jiné IMHO proto, že měl příležitost od posledních voleb k sebepresentaci, a tím vyvrátil některé pomluvy levičáků. Získal nyní navíc jednoho poslance.

Hasiči

si libují EUrocigarety, které "povinně" hasnou po jedné minutě. Je ovšem otázka, zda jsou schopni jejich pozitivní účinek prokázat validní statistikou. Pouhé snížení počtu požárů údajně zaviněných cigaretou nestačí, protože klesá počet kuřáků a intenzita kouření.

Babiš a Kalousek

se na dvakrát porafali v Parlamentu. Komu věřit? Viděl jsem názor, že oběma: Kalouskovi, když povídá nepěkné věci o Babišovi, a naopak.

Haagský soud

potvrdil doživotí generálu Zdravkovi Tolimirovi. Inu, není to muslim, ti odtud odcházejí bez trestu.

Vláda vyhlásila

záměr provádět odvody, a to jak mužů, tak i žen. IMHO velice rozumné, už jsem se k tomu vyjádřil.

Národnostně menšinové spolky

budou moci za určitých podmínek žádat dvojjazyčné názvy ulic. Jsem zvědav, kdy se v Brně objeví názvy ulic v hantecu.

NASA

se dušuje, že důkazy mimozemského života bude mít do deseti let. IMHO buď kecají, nebo mají něco, co zatím drží pod pokličkou.

Manželka

pedofila Dutrouxe, která byla předčasně propuštěna z vězení s tím, že bude žít v klášteře, ho nyní opouští, k velké nelibosti Belgičanů.

Rada JMK

schválila peníze na světový šampionát motocyklů v Brně.

U londýnského letiště

byly nalezeny velké zásoby ropy, srovnatelné s tím co se těží v šelfu u Skotska.

Odšťavňovací mlýnek

uvolňuje do jídla cín a železo a "porušuje tak evropské předpisy".
Problém je, že jakýkoli nový mechanický výrobek na začátku užívání obrušuje kontaktní plochy, než si celé zařízení "sedne". Železo je navíc irelevantní, protože není zdravotně závadné. U toho cínu je otázka, kolik se ho dostane z kovové do vstřebatelné formy. IMHO se celá staletí jedlo na cínových talířích a pilo z cínových konvic a pohárů, aniž by z toho byly zdravotní problémy (pokud v tom cínu nebylo olovo).

President Zeman

vyměkl a přehlídky se v Moskvě neúčastní. IMHO roztomilé je, že se Obama setkal a setrval v několikahodinovém přátelském rozhovoru s Raúlem Castrem, který toho má na svědomí podstatně víc než Putin. Vraždil už v době, kdy Putin tahal kačera.

Tunel pod

Mnt. Everestem hodlá prokopat Čína. Docela bych se vsadil, že jim to nebude trvat zdaleka tak dlouho jako tunel Blanka v jakési daleké Praze.

Lufthansa

bude platit odškodnění za oběti diferencovaně podle zemí původu. Odůvodňuje to různou výčí "hodnoty života v různých zemích. Jsem zvědav co na to budou říkat antidiskriminacionisté.

Našel se první dobrovolník

na transplantaci hlavy, kterou by rádi provedli italští chirurgové.

Šéf Ústavního soudu

verbalizoval své pochybnosti o kause Kajínek.

Clintonová

oficiálně vyhlásila záměr kandidatury v nastávajících presidentských vobách v USA.

Žádné komentáře:

Okomentovat