středa 11. března 2015

President "chce zrušit" Českou televizi!

A pražská kavárna opět vydává divoké skřeky...
Faktem je, že Českáý televize má statut veřejnoprávního média, placeného z povinně odevzdávaných televizních poplatků, odevzdávaných i těmi, kteří se na tuto pochybnou stanici dívají jen minimálně nebo vůbec ne. Nověji přišli soudruzi s nápadem, že ČT by měli platit úplně všichni, a to i ti, kteří byli dosud od poplatků osvobozeni (prokazatelně nemají TV přijímač, nebo dokonce mají domácnost bez elektřiny).
Poplatky přitom představují kolem 80 procent příjmů této organizace.
President Zeman si dovolil vyslovit názor, že od poplatků na dobu určitou by mohli být osvobozeni všichni, o nichž ČT uveřejnila nepravdivou informaci. Takže např. tisíce členů facebookové skupiny IVČRN, které ČT vydávala ve svém "objektivním" zpravodajství za "neonacisty z DSSS" by se mohly na pár let zbavit této povinnosti (a mohla by se jí zbavit i grupa členů a sympatizantů DSSS, protože by ČT asi velice obtížně prokazovala "neonacististkost" jejich programu; už proto, že jako takový by nemohl projít přes poměrně přísné registrační procedury na Ministerstvu vnitra).
Druhou věc, kterou asi naše sluníčka z ČT poděsil ještě víc, byl návrh možnosti alternativní platby daňovou asignací jiným organizacím než ČT.
Vzhledem k tomu, že opět začíná platit heslo z dob normalizační ČT, že "pravda začíná tam, kde končí signál ČT", je stále více lidí nakrknuto na zcela neobjektivní a nesmyslné zpravodajství, manipulativní "studia" a podobné aktivity, které vedle objektivního a nestranného zpravodajství ani neležely. A je otázka, zda by současný ansámbl, který v ČT zbyl po několika vlnách odchodů těch kvalitních (nebo alespoň kvalitnějších) pracovníků ke konkurenci, by nějaké zpravodajství uvedených vlastností vůbec dokázal zvládnout.
Pochopitelně, ČT je mocný informační kanál ideologické diverze, šířící bláboly poplatné "sluníčkářské" ideologii toho, co zjednodušeně nazýváme "pražskou kavárnou". Touto cestou se šíří bláboly o multikulturalismu, europeismu, "vědeckém genderismu", rovněž "vědeckém" feminismu, ekologismu a řadě dalších podobných -ismech, které jsou v reálu jen bezcennými bláboly, založenými na víře svých tvůrců (a ještě spíš vypočtené svými tvůrci na víru blbců, kteří tomu budou věřit, podobně jako třeba náboženské systémy).
Stále více lidí se přesvědčuje o nesmyslností a blábolivosti podobných ideologických exkrementů a nemá zájem podporovat žumpu, v níž se podobný odpad shromažďuje. Z toho důvodu by asi řada lidí věnovala určitou minimální námahu na přesměrování svých peněz někam jinam (řekněme si to upřímně, pokud by byla možnost ty peníze místo předání ČT protokolárně spálit a popel spláchnout do WC, tak ani nebudu potřebovat nějakou "náhradní cílovou organizaci").
Dokážu si představit, že by ČT vypadli např. plátci z oblasti Šumavy, oplátkou za podporu ekologistických experimentů, likvidujících tamním obyvatelům základní podmínky k životu. Zcela jistě by byly podobně "odměněny" i proislamizační pořady ČT, a přitom FB skupina IVČRN má přes stotisíc členů a řadu sympatizantů; takže by z tohoto důvodu mohlo klidně vypadnout i několik set tisíc domácností. A podobně nakrknutých skupin by se jistě našlo i víc.
Mám představu, že tyto věci jsou jasné jak koryfejům ČT, tak i těm, jejichž lživou propagandu ČT zdarma a nadšeně šíří (byť je otázka, s jakým úspěchem, protože já ČT neshlédnul již několik let a přesměrování mých plateb jinam - a třeba i do toho zmíněného otvoru v míse na WC - by jen dovršilo náš již dlouhou dobu reálně existující vztah).

Takže ano,
PODPORUJI SVÉHO PRESIDENTA
protože jeho nápad v této věci považuji za správný a jeho dotažení do použitelné podoby bych zcela jistě využil.

1 komentář:

  1. A.S.Pergill sice zbrousil do mého permanentního téma(tu) a já musel vymazat rozepsaný článek, protože byl prakticky totožný s tím jeho, ale v tomhle ohledu (a i v jiných ohledech) podporuji svého presidenta. Sice se rád poslouchá, ale jeho myšlenky jsou pro mě naprosto akceptovatelné. Nejsou to v žádném případě výroky primitivní - jsou jen jednoduché. Nazývá věci pravými jmény a to se dneska jaksi nenosí. Ostatně (aniž bych chtěl nebo mohl srovnávat) T.G.Masaryk by to dneska měl v našem státečku stejně těžké, jako Miloš Zeman.
    Asi se bude muset něco podstatného přihodit, abychom se z těch "účelových plků" našich veřejnoprávníků (i věrchušky) dostali zpátky na zem.
    Systém lží (ideologie a "cinknuté" informace jsou tady v Kotlince rozpracovány stejně dobře, jako v románu "1984". Tuším, že se Orwellův román brzy objeví na indexu. Problém není v neinformovanosti, ale v řízené desinformaci. Nikoliv snad centrálně, ale mnohem hůř - pomocí autocenzury, snahy se zalíbit. Vlastně stejně, jako po roce 1969. V tomhle jsme odedávna kabrňáci.

    OdpovědětVymazat