pondělí 9. února 2015

Co uplynulý týden dal

Islám

183 rozsudků smrti

nad příslušníky zločinecké organizace Muslimské bratrstvo bylo potvrzeno v Egyptě. Problémem je, že významná část odsouzených je na útěku, případně bojuje se zbraní v ruce v řadách vojsk chalifátu.

Džihádisté vyklidili

okolí Kobani a decentně veřejně přiznali debakl.

Sexuální phishing

provedli Assadovi hackeři. Vydávali se za atraktivní děvy a do počítačů islamistických povstalců spolu se "svými" fotografiemi propašovali trojany, umožňující z nich stáhnout údaje o plánovaných apod. operacích.

Pákistán

vyzkoušel střelu s plochou dráhou letu, schopnou nést jadernou hlavici.

Otec jednoho z mužů,

zavražděných chalifátem vystřílel kontrolní bod této zločinecké organizace v Iráku, než se ho podařilo odvetnou palbou zlikvidovat.

Chalifát

distribuuje pomoc od OSN pod svým jménem. Co jiného čekat od islámské organizace než lži, že?

Chalifát

zaživa upálil jordánského pilota, a to už 3. ledna, tedy dlouho před tím, než vedl rozhovory o jeho výměně za islámské zločince. Jordánsko odvetou zahájilo popravy islámských teroristů a dalších zločinců. Islámské autority čin odsoudily (některé), ale ne samotnou vraždu, ale spíše způsob naklkádání s mrtvolou, který neodpovídá islámské víře o zmrtvýchvstání.
Pilota se údajně před tím neúspěšně snažily zachránit speciální síly USA.
Emiráty přestaly provádět nálety na chalifát s obavami o své piloty. IMHO dávno nastal čas, kdy by měly být proti chalifátu nasazeny jaderné zbraně.
Pikantní rovněž je, že chalifát nechal své příznivce (tedy převážně z civilizovaných zemí, kde je přístup k internetu) hlasovat po Twitteru, jak má být pilot zlikvidován. Toto hlasování je oknem do duše "umírněného" muslima, žijícího v civilizovaných zemích.
Jeden z duchovních chalifátu se odvážil upálení kritizovat a nyní mu hrozí smrt.

Čadské jednotky

zaútočily na muslimy z Boko Haram v Nigérii (se souhlasem její vlády, která tyto zločince už přestala zvládat držet v rozumných mezích).

Didier François

propuštěný ze zajetí chalifátu politicky korektně prohlašuje o džihádistech, že "ani Korán nemají". Otázka je, proč by ho měli mít, když podle něho jednají.

200 000 dolarů

vypsal pákistánský opoziční politik Ghulám Ahmad Bilúr za hlavy majitelů francouzského časopisu Charlie Hebdo. Asi taky není Charlie.

Egyptský Velký imám

vyzval k ukřižování členů chalifátu.

Egyptský soud

potrestal sekulární aktivisty celkem 230 doživotími. Inu, bije "spravedlivě" na pravo i na levo.

Chalifát

běžně zneužívá děti, vyrábí z nich sebevraždné atentátníky, vystavuje je mučivým útrapám a vraždí extrémnímy způsoby typu ukřižování nebo pohřbení zaživa, konečně se probudila OSN.

Podle vězněného operativce Al Kajdy

sponzorovala tuto zločineckou organizaci saúdská vláda. Kdo to odmítal nevědět, ten to věděl už dřív. Sotva to ovlivní vztah současných politiků k tomuto pochybnému státu.

Chalifát 

povraždil další džihádisty, kteří projevili zájem odjet domů. Mezi nimi i tři Ujgury z Číny.

Úhyn

jednoho z vůdců Al Kajdy po náletu US dronu přiznali Jemenci.
Podobný úspěch dronu byl zaznamenán i v Somálsku.

Boko Haram

údajně zvažuje kromě dětí využívat jako atentátníky i domácí zvířata. Nic nového pod sluncem, psy s výbušninou, kteří byli vycvičeni k úprku pod bojová vozidla nepřítele, měli už dávno sověti a Finové.

Chalifát

vydal příručku pro ženy, co smějí studovat. Vydal také zákaz veškerého vědeckého bádání (čím reflektuje příčinu, proč je svět islámu jen tlupou zaostalých primitivů).
IMHO by do skončení konfliktu naší civilizace s islámem, měl být vydán seznam oborů, na nichž by se nesměli vyučovat muslimové. Šlo by o obory, kde by se mohli dostat k informacím, použitelným při přípravě teroristických akcí.

Pětina Turků

je toho názoru, že členové redakce Charlie Hebdo "dostali, co si zasloužili". Přes padesát procent je toho názoru, že časopis karikatury uveřejňovat neměl. A to je Turecko země, vydávaná za "civilizovanou" a "umírněnou", která by chtěla do EU.

Saúdský imám

prohlásil, že židé a křesťané rozumějí jen vraždám.
To by bylo jekotu od politkorektníků, kdyby něco podobného (přitom s mnohem vyšším stupněm pravdivosti) prohlásil někdo o muslimech!

Chalifát

hodlá stavebně opevnit město Mosul.

Chalifát vydal na videu

další výzvu ke zničení Francie.

Kosovští Albánci

prchají před chudobou do Maďarska. Kosovo si vyřvali v rozporu s mezinárodními pravidly, tak co by chtěli? Udělat další Kosovo z Maďarska?
Maďarsko zvažuje stavbu plotu na hranicích.

Chalifát

zasvraždil americkou rukojmí. Údajne "odvetou" za nálety.

Jednání

o Íránském jaderném programu je zatím bez pokroku. Údajně to ohrožuje pozice "umírněného a pragmatického" Hasana Rúháního.

Odvetou

za vraždu svého pilota vykonalo Jordánsko řadu náletů na území chalifátu, při nichž bylo údajně zničeno kolem 20 procent vybraných cílů.

Ukrajina

Mobilizaci

vyhlásili separatisté na území, které ovládají. Dá se očekávat, že budou mít vyšší morálku branců, než Ukrajina, jíž branci prchají do okolních států a odmítají narukovat.

Nizozemci

nalezli v místě pádu sestřeleného Malajsijského letadla další lidské ostatky a osobní věci ze zavazadel.

Separatisté

označili vládu Ukrajiny za "vedenou Židy". Faktem je, že se v tomto konfliktu, ovšem na obou stranách, účastní oligarchové, často židovského původu.

Boje u Debalceva

mají mnoho obětí. V řadách ukrajinských vládních slil padl i velitel teroristů z Čečenska. Inu, vrána k vráně ...

Vypadá to,

že se alespoň část ukrajinský vládních jednotek podaří uzavřít do vznikajícího kotle.
Jsou hlášeni další padlí na straně Ukrajiny.

V Doněcku

byla opět z děl ostřelována nemocnice. Kyjev se stará, aby ho místní lidé měli rádi.

Ruský fyzik

byl potrestán za cca 10 let starou přednášku na konferenci v Česku. Týkala se výbuchů a obsahovala informace k odpalování jaderných zbraní (dle obhajoby už dříve známé a publikované).

Kurs hřivny

uvolnila Ukrajina, a ta spadla o jednu třetinu.

Merkelová a Hollande

vyrazili na okružní cestu Kyjev - Moskva, za účelem "záchrany míru". Náývrh údajně předpokládal vytvoření autonomních území pro separatisty.
Putin přednesl vlastní mírový plán. Ukrajina se bojí, že velmoci rozhodnou o ní bez ní.
Následná konference se konala v Mnichově. Předváděli se tam politici ze zemí, sousedících s Ruskem. V Respektu se soudruzi rozčilovali, že tam nejel nikdo od nás. V diskusi kdosi vtipně pozmanenal, že na konference, zachraňující světový mír a konané v Mnichově, se Češi zásadně nezvou.
Opozice naši neúčast kritizovala. Je dlužno říct, že pozvánku obdržel Sobotka, jako fyzická osoba, nikoli jako premiér, takže Česko tradičně do Mnichova stejně pozváno nebylo.
Prosákla zpráva, že by mělo vzniknout rozsáhlé demilitarizované pásmo.
Další schůzka presidentů by se měla konat v Minsku.

Organizace ruských matek

bojují proti povolávání synů do bojů na Ukrajině. Problém je v tom, že prohlášení o přítomnosti ruských branců byla opakovaně protiruskými silami učiněna, aby se následně tato prohlášení v konfrontaci s realitou stala lživými.

Debalcevo

opouštějí civilisté. Využívají přiměří, ktreré zde bylo v pátek sjednáno.

Za Kyjev

bojují stále radikálnější síly, stále bližší k nacismu.

Angažované "české osobnosti",

např. šéf krymských Tararů Mustafa Džamilev, nebo někteří EUroposlanci, podepsali protiruskou výzvu.

Podle expertů

Ukrajina nezvládá boj proti zbraním, které mají k dispozici povstalci. Neustále se mluví o dodávkách z Ruska, ale faktem je, že na stranu povstalců neustále přecházejí jednotky dříve věrné Kyjevu, a to i se svými zbraněmi. Povstalci se zmocnili také řady skladů ukrajinské armády.

President Zeman

dal sankcím proti Rusku maximálně rok.

Obecné

V Číně

popravili příslušníky sekty, která vraždila s přesvědčením, že zabíjejí démona v lidské podobě.
IMHO je to velice následováníhodný příklad. Náboženská motivace trestného činu by měla být jednoznačně přitěžující okolností a v případě vraždy nebo podobného činu by trestem měla být smrt, a to pro všechny, kdo se na činu podíleli.

Z PEGIDA

se odštěpila skupina, která zakládá regulérní politickou stranu, údajně napravo od CDU. Strana se nazývá Přímá demokracie pro Evropu (zkratka z němčiny DDfE). Strana se nebude profilovat proti PEGIDA jako konkurent, ale hodlá se profilovat proti LEGIDA (Lipsko), která má větší kontakty na NPD.
Na jejich první demonstraci o víkendu přišlo ovšem jen několik set lidí.

Konečně

se naši legislativci zmotali na úpravu zákona a následnou vyhlášku, která by od března měla nařídit sběrnám vyplácet peníze za kovy jen bezhotovostně. Jednak se tím zlikvidují malosběry typu "tady jsme našli úplně zbytečnou měděnou trubku, povalující se na rohu domu", protože vyplácená částka pak nemusí převýšit cenu poštovní poukázky, případně bankovní tranakce, jednak nepůjde o anonymní peníze (poukázka musí být na jméno, doložitelné OP).

Sylvio Berlusconimu

zkrátili trest veřejně prospěšných prací.

Skupina Švédů

znásilnila cestujícíc na finském trajektu. Byli pozatýkáni a budou souzeni, protože to nejsou muslimové.
Tyhle epizody jsou logickým důsledkem semiprohibice ve Švédsku, která vede k výletům za alkoholem a zchlastání se výletníků do stavu naprosté nekontrolovatelnosti. Včetně toho, že se švédské obyvatelstvo vůbec nemá možnost seznámit s kulturním požíváním alkoholu.

Absurdní zákony

nemají jen v islámských státech, ale i v sousedním Německu (ikdyž, těch muslimů už tam je nalezlých ...). Přesvědili se o tom na jedné berlínské střední škole, kde studenti věnovali svojí profesorce dárek, který překročil obskurní limit deset euro a za dárek byla pokuta několik tisíc euro a z rodin žáků "spolupachatelé zločinu".

V Chile

odsoudili agenty tajné služby, kteří měli podíl na smrti amerických levičáckách aktivistů. Blíže nejasnou roli zde ovšem hrála i tajná služba USA, pro niž byli tito občané USA patrně také spíše politicky nepřijatelnými.
Problém Pinochetova puče spočívá na jedné straně v záchraně Chile před levičáckými masakry, gulagy a podobnými nástroji komunistů na "léčbu" společnosti a následným totálním ekonomicklým krachem (jaký můžeme vidět v řadě jihoamertických států, vedených levičáckými tlupami), na druhé straně jsou zde mrtví levicoví aktivisté (tvrdě řečano, těch žádná škoda není) a nejvíc problematické je osobní (včetně širší rodiny) obohacení se účastníků puče) včetně samotného Pinocheta a jeho rodinného klanu.

Mezinárodní

soudní dvůr v Haagu odmítl žaloby Srbska a Chorvatska na genocidy, spáchané druhou stranou v dobách konfliktu za rozpadu Jugoslávie. Inu, genocida je jen, když jsou zabiti islámští pachatelé zločinů proti lidskosti, jak se stalo ve Srebrenici.

Postižení

demonstrovali proti Zemanove výroku o inkluzívním školství.
IMHO Zeman měl pravdu jako v mnoha jiných případech.

K čemu slouží EU dotace?

K likvidaci památek! V Pustějově na Novojičínsku bude sbourán barokní zámeček, který postavili mniši augustiniáni v 18. století. Pochopitelně, EU nemá absoluitně zájem o zachování památek na kulturu obyvatel "východních provincií" a vždy si najde vhodné kolaboranty k podobným aktivitám.

Početí dítěte tří rodičů

požehnala britská Dolní sněmovna. Týkalo by se to žen, které jsou nositelkami dědičné poruchy, vázané v mitochondriálním genomu. Tyto choroby vyvolávají především degenerativní choroby svalů a nervové tkáně a vedou k dlouhodobému umírání postiženého ve školním věku s infaustní prognózou. Některé jsou vázány pouze na jedno pohlaví.
Technicky by se to provádělo tak, že by se jádro vajíčka matky přeneslo do denukleovaného vajíčka dárkyně a následně by se vzniklá buňka "normálně" oplodnila otcovou spermií jako při technice "dítěte ze zkumavky" a vložila do dělohy matky. Dítě by mělo cca 0,1% dědičné informace od dárkyně.
Návrh musí ještě schválit koncem tohoto měsíce Horní sněmovna.

Koalice

se opět začala hádat ohledně absolutního zákazu kouření v restauracích.

Obří transformátory

bude stavět ČEPS proti náporům německé elektřiny, protože tamní přenosová soustava začíná být zcela rozvrácená podporou alternativních zdrojů a odstavováním jaderných elektráren. IMHO bychom se měli odříznout a nechat je, ať si vyžerou blackouty, na které si svou idiotskou, pardon, ekologickou (ale to je to samé) politikou zadělali.

Osmiletá dívka

navrhla rodičům (odborníkům na rakovinu), že by se rakovina mohla léčit antibiotiky. Předběžné pokusy ukázaly, že by na tom mohlo něco být, protože antibiotika mohou vyřadit mitochoindrie, kterých rakovinné buňky mají víc a víc je zatěžují.

V Krnově

mají čtyři pacienty s prasečí chřipkou.

Soudruzi

socialisté a křesťané chtějí v Německu dosáhnout sankcionování sexu s prostitutkou bez kondomu.

USA

vyrobily elektromagnetické dělo. Má být automomní (na lithiové baterie) a střelu odpálí šestinásobnou rychlostí zvuku do vzdálenosti 200 - 300 km. Problém je jistě dobíjení těch baterek i fakt, že sice nemá žádné výbušniny, ale případná destrukce nabitých baterií by byla také docela pěkný ohňostroj.

V Texasu

popravili šéfa skupiny Texas Seven za vraždu policisty, kterou spáchal na útěku z vězení.

Na Krymu

hodlají postavit sousoší "velké trojky" podle dobových reportážních fotografií.

ČNB

oznámila, že hodlá nadále okrádat občany této země umělým a zcela bezúčelným oslabováním koruny.
Současně ČNB kvílí, že přes její snahy okrádat obyvatelstvo, se jí nepodaří deflaci zabránit.

Papež František

kvílel nad pedofilií, provozovanou hodnostáři katolické církve. "Musíme učinit vše, aby se církev zbavila pohromy sexuálního zneužívání dětí...", prohlásil. Ono by stačilo konstatování, že snůška křesťanských pověr není ničím podložená a tudíž církevníci nad věřícími nemají mít žádnou pravomoc.

Novela občanského zákoníku

umožní pracovat dětem od 15, a to i proti vůli rodičů. Zase něco, co nás přibližuje poměrům v rozvojových zemích. Daleko pozitivnější dopad by měla dekriminalizace výpomoci dětí rodičům v živnosti apod.

NATO

hodlá vytvořit superrychlé síly, které budou moci kdekoli na světě zasáhnout do 48 hodin.

Podle černých skříněk

vysadily malajsijskému letadlu, které následně spadlo do moře, oba motory.

Úsvit

se dostal v průzkumech před ODS a opět na procenta, ktrá by umožnila jeho vstup do parlamentu. Údajně tomu nahrála "radikalizace". IMHO stejný efekt měla i účast poslankyně Černochové z ODS, protože ta posílila také.

Ekologisté

dostali přes čumák zamítnutím extrémistického plánu péče o Šumavu, který se snažilo prosadit ekoministerstvo proti vůli obcí a v rozporu se dříve uzavřenými kompromisy.

Chřipka

se rozjela do celostátní epidemie.

Podle papeže

výchovný pohlavek nevadí.

Kanadský soud

povolil euthanasii nevyléčitelně nemocných osob.

Aktivisté

využili Světový pohár v biatlonu k protestům proti únosům a krádežím dětí norskou sociálkou.

ČSSD

zřejmě definitivně bude "kvokat" a mít na kandidátkách, ber kde ber minimálně 40 procent žen.

Dvě američanky

byly zadrženy, když se fotily částečně svlečené v Angkoru. Měly být obviněny z "rouhání". Problém je, že se jedná o chrám dávno mrtvé víry, takže by tím těžko mohl být nějaký věřící pobouřen.

Rusko

předložilo výzvu k zákazu obchodování s teroristy (především chalifát a jeho pobočky), nejen s naftou, ale i s uměleckými předměty a památkami.

Putin

označil současné protiruské aktivity za snahy o zachování monopolárního světa, v němž dominovaly USA.

Slovenské referendum

mělo účast jen něco málo přes 21 procent, proto neplatí. Mělo v podstatě zakázat sňatky gayů a lesbiček a zablokovat možnost adopce dětí takovýmito páry. V přípravě referenda se silně angažovali evangelikální křesťané z USA, sorta náboženských fanatiků, kteří si v mnohém nezadají s islámskými fanatiky z chalifátu. V řadě rozvojových zemí evangelikálové organizovali vraždění nekřesťanů (ovšem, s výjimkou muslimů, protože ti jim jednak imponují, jednak si na ně netroufají).

Objevují se žaloby

za úrazy na špatně uklizených chodnících. Narážejí na dobře profesně vybavené advokáty majitelů chodníků. V době, kdy byla povinnost uklízet chodníky na bedrech majitelů přilehlých nemovitostí, byly takové žaloby daleko úspěšnější a pojem "přizpůsobení chůze stavu chodníku" soudy vůbec neznaly.

President Zeman

přirovnal norský systém "péče" o děti k nacistickému projektu Lebensborn.

Miroslav Kalousek

odmítl prolomení limitů těžebných území v severočeském kraji.

V Bagdádu

zrušili noční zákaz vycházení, platící z dob Pouštní Bouře.

2 komentáře:

  1. Pergille, co se týká těch, jak píšete, "obřích transformátorů", tak je to přesně to, co jste v témž odstavci požadoval. Phase shiftery pro zabránění blackoutu. Tedy zařízení pro limitaci výkonových špiček a omezení činného proudu a jalového výkonu. Tady je link: http://www.montazecakovice.cz/files/harrachov_2013/pst.pdf
    Je to věc, pro kterou výraz "transformátor" neodpovídá skutečnosti. Má to s ním společné vlastně jen to, že to je netočivý elektrický stroj.
    Pokud se pamatujete, je to tak 1-2 roky, jak BND s velkou slávou odhalila nějaký ten průser v Česku. Tak to byla reakce Německa na zahájení řízení o výstavbě. Oni pak přestali mít na vybranou a museli totéž zařízení začít stavět i na svojí straně hranic a jsou odsouzený vybudovat i tu novou magistrálu a to jsou kurva peníze! Celá věc je zaviněná tím, že takzvané obnovitelné zdroje (OZ) náporově vyrobí tolik elektřiny, že nikdo neví co s ní a tak je v Norsku (za drahé peníze) skladovaná v přečerpávacích nádržích, a poté zas (za ještě dražší peníze) transportována zpět, přičemž jediná použitelná magistrála 440kV vede přes nás, protože v bejvalym východním Německu jsou kabely položený cca půl metru pod povrchem, bo to tam komunisti tahali jak je napadlo (u nás ne, my jsme byli ocelárna RVHP a to mělo svý požadavky).

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za doplnění a upřesnění.

    OdpovědětVymazat