pondělí 26. ledna 2015

Co uplynulý týden dal

Islám


"Muslimové nejsou naši nepřátelé.

naším nepřítelem je islám a muslimové jsou jeho oběti", prohlásil Martin Konvička v rozhovoru pro Novinky

Čad

vyslal na žádost presidenta Kamerunu vojáky k boji proti Boko Haram.
Boko Haram mezi tím vpadl na území Kamerunu a při neudávaném počtu mrtvých odvlekl až 80 (zdroje se různí) rukojmí. Část z nich byla následně osvobozena.

V Jemenu

došlo k boji mezi vládními vojsky a rebely z opačné větve islámu, navíc napojenými na Al Kajdu.
Po více než dni bojů byl presidentský palác povstalci dobyt.
Jemenský president odstoupil, ale parlament jeho demisi nepřijal.

Hamás

by měl být vrácen na seznam teroristických organizací. Bude se o to snažit EU, navzdory multikulturně uvědomělému rozhodnutí Soudního dvora EU, který tuto organizaci ze seznamu teroristických vyřadil.

Krize ve Francii

postihuje více muslimskou mládež. Politicky korektně se neudává, že z důvodu islámu mají nulové nebo jen velmi chabé vzdělání a mizernou pracovní morálku, takže je nikdo právem nechce zaměstnat. Někteří z nich odcházejí bojovat do chalifátu. Cynicky řečeno, pokud tam padnou, bude to to nejlepší, co by se s nimi mohlo stát.

Zabránit stigmatizaci islámu

požadují diplomati islámských zemí v Česku. Nevím, proč mi jejich aktivity připomínají reakce velvyslanectví nacistického Německa na hry Osvobozeného divadla a jiné antinacistické události v meziválečné ČSR. Akorát nacističtí diplomaté nemluvili o "nacistofobii".

Chalifát

vraždil homosexuály shazováním z věže. IMHO blbec kdokoli z LGBT komunity, kdo se zastává "chudinek utlačovaných" muslimů.

Podle zdrojů západních služeb

je v EU až 20 spících teroristických buněk. To je více-méně jasné, včetně toho, že KAŽDÝ muslim v Evropě může být terorista, třeba ze spící buňky. Není to jasné jen politikům pod vlajkou multikulturalismu, případně placeným muslimy (což se vzájemně nevylučuje).

Izraelský vrtulník

zlikvidoval na okupovaných Golanských výšinách konvoj, v němž byl i generál Íránských Revolučních gard.

Kolem 800 000

Čečenců protestovalo oproti "hříchům západu", projevujícím se mj. karikaturami Mohameda. Názorná ukázka mírumilovnosti a tolerance muslimů.

Chalifát požadoval po Japonsku

200 milionů dolalů za nepodříznutí dvou unesených Japonců. Později je zřejmě opravdu podřízli, přinejmenším jedoho z nich.

Kanadsko speciální jednotky

se dostaly poprvé do přímého střetu s bojovníky chalifátu.

V Berlíně a Durynsku

prohledávali policisté byty mírumilovných a tolerantních muslimů. Pátrali po zbraních a výbušninách.

Rodilý mnichovan,

zadržený v Česku po návratu z řad bojovníků chalifátu, je nyní souzen za přísných bezpečnostních opatření v Německu.
Další podobné kaštánky chytili přímo v Německu.

Pět Čečenců

bylo vybráno z bytů ve Francii i se zbraněmi a výbušninami. Bylo údajně vyloučeno, že by šlo jen o "prosté lupiče".

Asad

obnovil nálety na povstalecká území. Pro západní země konečně, patrně, začalo být prioritou potlačení islámiských extrémistů, a ne jejich "lidská práva", která oni sami odmítají přiznat komukoli dalšímu.
Různí aktivisté již kvílí, kolikže bylo zabito civlistů. Je třeba ovšem zopakovat definici civilisty v islámském světě: civilista je terorista, kterému se podařilo před zásahem odhodit zbraň.

Třináct chlapců

zastřelili v chalifátu za to, že se dívali na fotbal. Pochopitelně, všichni zastánci islamizace blábolí a budou blábolit o extrémistech, nicméně trest vězení a bičování padl za něco podobného před nedávnem v Íránu (a obviněná sice byla propuštěna z vězení, ale byl jí zabaven pas, aby nemohla vycestovat do nějaké civilizované země). Jinými slovy: ano, tento trest je opět v naprostém souladu s islámem, včetně toho, který nám zde muslimové a jejich pomahači hodlají zavést.

Čtyři teroristé,

kteří poskytovali logistickou podporu tomu, co napadl pařížský košer obchod, byli dopadeni a patrně stráví čas do soudu ve vězení.

Boko Haram

vyvraždila město Baka "na příkaz našeho Pána". Je otázka, zda povolit uctívání něčeho, co dává takové příkazy.

Na demonstraci v Lipsku

se sešlo kolem 1500 lidí. Podstatu antidemonstrantů názorně ukázaly sabotáže na železniční trati, spojující Lipsko a Drážďany (poškození zabezpečovacího zařízení, požár na nádraží v Lipsku).

Italové

vyhostili deset imámů, podezřelých z hlásání terorismu.

Džihádista,

který absolvoval teroristický výcvik, nyní kvílí o svém věznění na Guantanámu. Patrně budou kvílet i sluníčkáři, protože si nedokáží spojit příčiny a následky.

V Rakousku soudí Čečence

který bojoval v řadách džihádistů a ekonomicky podporoval chalifát. Hrozí mu až deset let. Uvidíme, zda se rakouská justice opravdu pochlapí.

Hamás

se hodlá smířit s Hisbaláhem, neboť "všechny hlavně musejí mířit na Izrael".

Anglicky

komunikující jednotku údajně vytvořil chalifát.

V Německu

narůstá počet radikálních muslimů a někteří odjíždějí bojovat za chalifát.

John Kerry

prohlásil, že nálety na džihádisty byly úspěšné a došlo k likvidaci řady vedoucích teroristů.
Chalifát v důsledku náletů přišel o cca 1% území v Iráku.

Terorista

z košer obchodu byl v tichosti pohřben.

Egyptský soud

nařídil obnovení procesu ve 37 případech členů teroristické organizace Muslimské bratrstvo. A prozatím zrušil prvoinstanční tresty smrti.

Ve španělské enklávě

Ceuta byli zadrženi čtyři džihádisté.

Islamisté

ostřelovali Damašek raketami a z případných ztrát životů civilistů si nedělali nic.

Ukrajina

Doněck

se ocitl pod těžkými boji vedenými z obou stran. Příměří viditelně selhalo dřív, než se vůbec stalo realitou.

Dětskou nemocnici

v Doněcku záměrně ostřelovali ozbrojenci řízení Kyjevem. Pak se ovšem nemohou divit, že na východě země nikdo takovouto vládu nechce.
Boje, včetně dělostřelby obou stran, dále pokračují.

V Luhansku

ukrajinská armáda utekla, údajně před Rusy. Může ovšem být, že na ně svádějí jen svou neschopnost.

Sergej Lavrov

explicitně prohlásil, že si Rusko nepřeje novou studenou válku.

Vůdce extrémistického

Pravého sektoru byl coby dobrovolník raněn v boji se separatisty.

Zastávka MHD

byla v Doněcku napadena minometem. 13 mrtvých - a není to první útok tohoto druhu.

Ztrátu letiště

v Doněcku přiznala ukrajinská armáda.

Těžkou techniku

a ozbrojence údajně posílá Rusko na Ukrajinu podle NATO.

Ukrajinští separatisté

potvrdili, že přecházejí do ofenzívy. Podle některých údajů Ukrajina vyškrabávala poslední vojenskou techniku, nerozprodanou do zemí 3. světa, a nasazuje nedostatečně vycvičené brance.

Putin prohlásil,

že rozkazy ke střelbě na civilisty dává ukrajinská vláda.

Obecné

PEGIDA

po zákazu v Drážďanech (pro údajnou hrozbu teroristického útoku) svolala pochod do Mnichova.
V Mnichově ovšem proti PEGIDA protestovalo deset tisíc islamofašistů a na ně napojených multikulturních nácků.

Téměř polovina

Francouzů se vyslovila pro nějakou formu omezení karikatur, jaké tiskl a tiskne Charlie Hebdo. Z občanů se vlivem islamistů a jejich nájemných ideologických vymývačů mozků stávají ovčané.

Centrum,

specializované na léčbu zhoubných nádorů mozku, vzniká v Praze. Při 600 nových případů z této skupiny onemocnění za rok by se mohlo uživit.

Tak daleko v budování multikulturní společnosti ještě nejsme...

Žalobce nařkl presidentku s napomáhání atentátníkům a krátce poté, co si sehnal pistoli na svou obranu, byl nalezen touto pistolí zastřelený. Úloha deseti bodygardů, kteří ho měli chránit, je nejasná. Stalo se v Argentině.
Jeho smrt údajně "nebyla nikým zaviněna". Problém soudružky presidentky je, že kdo nemusí, tak tomu nevěří.

Až dvě další

velké planety, novináři mluví o "další Zemi", vědci o "superzemi o hmotnosti až  Zemí" mohou být na periferii sluneční soustavy. Bylo to odhadnuto z odchylek drah těles za oběžnou drahou Neptuna.
Už v 19.století si všímali astronomové, že planety jsou rozloženy ve sluneční soustavě zákonitě. Nakonec to vedlo ke nonstrukci Titius - Bodeovy řady, která určuje vzdálenost planety podle vzorce:
D=0,4*(N*0,3)
přitom N je pro Merkur 0 a pro další planety je to dvě mocněné pořadovým číslem planety - 2.
Je to tedy řada 0, 1, 2, 4, 8, 16 a další mocniny dvou.
Pluto se z TB řady silně vymyká, protože jeho vzdálenost od Slunce je něco málo víc než poloviční proti vzdálenosti vypočtené podle TB.
Je ovšem otázka, zda v případě tak vzdálené planety mluvit o "superzemi", když by to byla planeta složená z hornin, jejichž některé komponenty mají na Zemi plynné skupenství.

Babišovi vadí

náhradní výživné v programu státu. Chce stát, kde by se výživné dalo efektivně vymáhat. IMHO:
  1. Takový stát bych chtěl taky, ale obávám se, že to nepůjde bez uzavření hranic (aby neplatiči nemohli zmizet v Schoengenu) a donucovacích pracoven (aby na to výživné měli peníze). Tedy ne s EU a s dodržováním lidských práv neplatičů.
  2. Matka, pečující o dítě je v nerovnoprávném postavení vůči neplatiči, protože má daleko menší časový prostor pro běhání po úřadech (má-li se o to dítě řádně starat).
  3. Pokud bude po neplatičích vymáhat výživné přímo stát, bude situace opačná, v nerovnoprávném postavení vůči státním profesionálům bude neplatič.
Bělobrádek z KDU-ČSL se kupodivu tohoto řešení zastává. Je otázka, zda opravdu, protože jeho strana vždy v minulosti snahy o podobný zákon potopila - zda se mu jen Babiš nehodí jako mouřenín, který udělá špinavou práci a lidovce ponechá "čistými".

V poslaneckém klubu Úsvitu

došlo k "palácovému převratu". Byl odstaven z jeho vedení Radim Fiala, který se za zády zbytku klubu paktoval s jinými stranami a dokonce vedl svévolně jednání o sloučení se Stranou práv občanů.

OPEC

tlačí dolů cenu ropy, což se projevuje nulovým výdělkem na ropných polích s vysokými náklady na těžbu (USA, Rusko). Narůstá tím i nehoráznost "alternativních zdrojů".
Ukazuje se, že jakékoli těžebné aktivity (ropné břidlice, břidličný plyn apod.) musejí být garantovány státem v tom smyslu, že stát bude udržovat jejich provozuschopnost i v případě prodeje ropy za nižší, nebo dokonce dumpingové ceny. Jednoduše proto, abychom mohli reagovat na jejich následné zvýšení. Prostě lidé zde pracující by měli být chápáni jako vojáci, bojující s islámským terorismem, který ropné státy exportují s tou ropou.

Přibývá pacientů

s dávivým kašlem.
Rodiče si svého času stěžovali na to, že děti mají po očkování teplotu a další potíže. Byla vybrána vakcina šetrnější s menšími reakcemi, ovšem také se slabším přenastavením imunity na obranu proti infekci. Očkování funguje proto, že vyvolá stejnou imunitní odpověď jako abortivní nebo inaparentní průběh choroby, proti níž se očkuje. Pokud není reakce, tak nemusí buď dojít k serokonverzi (=vzestup protilátek), nebo nevznikne dost paměťových buněk, které se aktivují v případě kontaktu s infekcí.

Odclonění magnetického pole

se podařilo vědcům na Slovensku. O přístroj se zajímá NASA, protože by mohla vyřešit problémy s cestováním kosmonautů mimo štít magnetického pole Země (ISS je uvnitř tohoto štítu, cesty na Měsíc se konaly v období velmi nízké aktivity Slunce).

Stát nevydá

pozemky klášteru v Broumově, o které přišli řeholníci z větší části při pozemkové reformě za první repoubliky a z menší hned po válce za konfiskací v roce 1945, pro pronacistické postoje vedení kláštera.
Kausa ukazuje, že církev vyžaduje vydat nemovitosti, na které ze zákona nemá nárok. Procírkevníci přitom zákon formulovali tak, že pokud bude něco takového nedopatřením (nebo třeba podplaceným úředníkem) vydáno, půjde o nenapravitelný akt. Prostě názorná ukázka toho, že křesťané nemají absolutně žádnou morálku, ani čest.

Norská sociálka

požaduje pasy unesených chlapců. Podle zákona na to ovšem nemá nárok.

V řecké hrobce

z doby Alexandra Makednoského byly nalezeny ostatky pěti lidí. Zuby ovšem jen jednoho z nich, takže není jasné, zda se podaří určit jejich případné příbuzenství (v zubech savců se DNA uchová kvůli odolnosti skloviny líp, než v kostech).

Mausoleum v Moskvě

pokropili dva performeři svěcenou vodou a vyzvali Lenina, aby "vstal a odešel".
Vzpomínám, jak dva kolegové, za dob hlubokého socialismu bloudili po temé a mrazivé Moskvě, kde ani WC nebylo. Nakonec to nemohli vydržet a vymočili se u jakési cihlové zdi. Posléze zjistili, že se jednalo o zeď kremlskou. Nicméně ani po tomto "výkropu" nikdo nevstal a nechodil.

Jako tajemný hrad v Karpatech

se zatvářila norská ambasáda a sdělila, že "odebrání dětí" paní Michalákové "nebylo jen tak". Problémem je, že kdyby odebrání bylo opravdu v zájmu chlapců, tak by nebyli od sebe odděleni a nebyly by jim vymývány mozky norskými skřeky.
Premiér Sobotka se má kvůli případu obrátit na svůj norský protějšek.

Podle polského soudu

je možné vydat režiséra Polanského do USA, kde mu hrozí 50 let vězení, i když je polským (a současně francouzským) občanem. O vydání by ovšem rozhodoval polský soud a patrně by se k němu vyjadřoval i ministr spravedlnosti.
Proto zřejmě Polanský z Polska zdrhnul, patrně do Francie, která své občany nevydává.

Erotické SMS

posílal vychovatel dětského domova 14leté chovance. Údajně ji tím chtěl chránit před drogami (mj. trávila víkend s drogovým dealerem). Tady by člověk potřeboval být vševědoucí a i pak by bylo asi docela obtížné rozhodování, co s tím.

Více než polovina Rusů

hodnotí kladně Stalina. Reportéři z toho mají problém. Nějak pozapomenuli, že před několika léty muselo být zfalšováno v Německu hlasování o největšího Němce všech dob (protože jinak by vyhrál jistý pán s monogramem A.H.). Patrně nejvíc charakterizuje rozdíl mezi našimi národy to, že i v Česku byla tato soutež zfalšována, a to kvůli vítězství jakéhosi, v oficiální historii nedoloženého, Járy Cimrmana. Ale zpět k tomu Stalinovi: Mnoho historiků se domnívá, že pokud by v Rusku panoval běžný socialistický, případně demokratický, b...l, tak by se nacistům neubránilo.

Odvolání z vedení USTR

nynějšího ministra kultury bude znovu řešit soud. Faktem je, že byl zcela zjevně odstaven proto, aby mohlo dojít k ochromení práce této instituce, případně zametení stop aktivit některých současných politiků za minulého režimu.

Průstřel hlavy z boku kuší

byl podle odborníků sebevraždou. Postižený na jeho následky zemřel.

Pražské soudy

chtějí garance, že tři u nás zadržení podezřelí z terorismu, nebudou v USA, kam majá být vydáni, umístěni v samovazbě nebo dokonce mučeni.

Řád redemptoristů

nasadil domovu důchodců, sídlícím v nemovitosti, kterou dostal v rámci restitucí, naprosto likvidační nájemné, takže tato instituce bude muset asi skončit.

Rusko a Írán

uzavřely vojenskou dohodu, zaměřenou proti USA.

Výrobci laserových operací

se snaží tlačit na nárůst zákroků prostřednictvím "bezpečnosti silničního provozu". Problém je, že pořád není úplně jasné, co se s takto ošetřenýma očima stane po delší době.

Vřeštění multikulturalistů

doprovázelo fotografii vedoucího hnutí PEGIDA nalíčeného z Hitlera. Ve většině internetových zdrojů se nedozvíme, že se jednalo o obálku ke knize, vyprávějící fikci o tom, jak se Hitler probral po desetiletích spánku do současného světa.
Pamatuji případ, kdy se objevily fotky kteréhosi politika, který se nelíbil "antifašistickým" aktivistům, v uniformě Wermachtu, aby se nakonec ukázalo, že jsou z natáčení nějakého válečného filmu kde hrál v komparsu.

Prodavači

alternativních obchodníků s energiemi se vydávají za agenty státu, kteří mají ze zákona povinnost "sjednotit" odebírání energií. Stát to, kvůli špatným zákonům, neumí řešit.

Odbory

prosazují kompletní prolomení těžebních limitů v severočeské hnědouhelné pánvi.

SYRIZA

až do voleb zvyšovala v průzkumech volební preference.
EU od zahájení hlasování v neděli ráno čekala se sevřenými půlkami na výsledky.

Vydavatelé Hitlerových projevů

byli definitivně osvobozeni. Plánují další díla s podobnou tématikou. PK a multkulti budou zajisté šílet, protože bude s čím jejich proslovy a aktivity srovnávat.

Papírové kupony

hodlá od března zavést znovu Praha. To by patrně ukončilo kausu Opencard.

Odpůrci únosu

bratří Michalákových hodlají uspořádat protest na světovém poháru v biatlonu, kde Norsko dominuje.

Nesehnutí

procpali prvoinstančním soudem námitky proti revizi územního plánu města Brna, první za dvacet let. Doufejme, že nebudou mít takové štěstí u odvolání.

Rodička,

které byl před více než sedmi lety proveden při porodu nástřih hráze, prohrála soud o odškodnění. To zas bude jekot mezi aktivisty!

Šest mrtvých těl

se podařilo vyprostit potápěčům z potopeného malajsijského Airbusu. Další tam jsou více zaklíněná.

Barroso kvokal

o kvótách pro ženy na ekonomickém fóru v Davosu.

Atomoví vědci

z organizace BAS posunuli ručičku na hodinách, zbývajících do totální apokalypsy na Zemi.

Růžového partyzána

mají v Banské Bystrici.

Epidemii spalniček

mají zase v USA.

Mrtvá žena

ležela rok v domě s pečovatelskou službou v Karvinné, čímž perfektně demonstrovala, jak se tam o klienty starají.

Zemřela

Ludmila Brožová-Polednová, poslední veteránka justiční vraždy Milady Horákové.

Po 40 letech

propustili v USA nevinně vězněného na základě testů DNA, které prokázaly jeho nevinu.

Předsedkyní

strany Zelených se stala starostka Brna - Nového Lískovce Jana Drápalová. Chce-li někdo vidět zeleně dodrbané sídliště i starou zástavbu (původní Nový Lískovec), nechť si tam udělá cestu.

Pojišťovny

odmítají hradit účinný přípravek proti lupénce s tím, že se jedná "pouze o kosmetický prostředek". Raději platí zcela neúčinné nebo jen částečně účinné, ale "léky".

Rozpočet pro tajné služby

slíbil navýšit ministr Chovanec o až 1,5 miliardy.

Češi a Italové

stavěli most ve Středoafrické republice, kde zuří občanská válka.

V atypickém termínu

se sešlo v Drážďanech kolem 20 000 lidí na demonstraci PEGIDA.

SYRIZA

podle prvních odhadů vyhrála volby v Řecku. Vypadá to, že sestaví koaliční vládu s jednou z menších antievropských levicových stran.

6 komentářů:

  1. [i]Prodavači alternativních obchodníků s energiemi se vydávají za agenty státu.... Stát to, kvůli špatným zákonům, neumí řešit.[/i]

    Coze? Nejsem pravnik, ale evidentne jde o podvod a smlouva je neplatna ci tak nejak. Takhle to funguje snad vsude a specialni zakony neni potreba.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsme v Česku. Tady si šmejdové prosadili možnost uzavírání nezrušitelných (nebo jen s vysokými sankcemi) smluv po telefonu, aniž by druhá strana věděla, že se s ní uzavírá závazná smlouva.

      Vymazat
  2. Poslyšte, Pergille, tohle mi nedělejte. Ty zprávy takhle na jednom místě... Spolu. To je na suicidium. Nebo na dvě deliria a jednu opici.

    OdpovědětVymazat
  3. Podstata problémů islámské mládeže ve Francii není ani tak náboženská jako etnická.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle je trochu nic neříkající. On ten islám je pevnou součástí jejich etnicity a, obávám se, právě tou, která je dostává do rozporu s civilizovanou společností.

      Vymazat
    2. Ja bych rekl, ze nejvetsi roli hraje prostredi. Pokud se cele okoli chova jistym zpusobem, pak to clovek prevezme. S normalnimi Frantiky se moc nestykaji, a kdyz tak zase jen se sebo podobnymi. V tom vsem samozrejme hraje obrovskou roli islam (vzdelani - co neni v Koranu netreba cist), ktery jim (kdyz se bere vazne) mj. znemoznuje normalne pracovat. Navic v nich vzbuzuje pocit nadrazenosti, coz charakteru tez zrovna nesvedci.

      Vymazat