pondělí 12. ledna 2015

Co uplynulý týden dal

Islám

Odborný posudek

potvrzuje policejní verzi důvodu razie v pražských kancelářských prostorách, ilegálně sloužících jako islámistická modlitebna. Kniha podle posudku znalce propaguje rasismus a omezování práv na základě náboženství a pohlaví. Pro každého, kdo jen minimálně přičichl k islámu, nic nového, protože pravdivá kniha o islámu (a tato zřejmě taková je) tyto věci obsahovat jednoduše musí.

Poslanec Šarapatka

se vyhranil proti minulý týden citovanému textu, zveřejněného Okamurou. IMHO důležité je, že text byl dílem člověka, který deset let působil na našem zastupitelství v Íránu a, na rozdíl od naprosté většiny svých kritiků, zná islám z první ruky a, na rozdíl od toho zbytku, není motivován ke lži.

Iráčtí atentátníci

zaútočili na Saúdskoarabskou pohraniční hlídku. Jeden střílel, druhý se rovnou odpálil. Výsledkem jsou dva mrtví a jeden raněný. Útočníci zahynuli oba. Je pravděpodobné, že šlo o šíity, tedy vyznavače stejné verze islámu, jako saúdové.

Potopen byl

řecký tanker, který vjel do přístavu, ovládaného teroristy v Libyi a následně odmítl revizi nákladu vládními silami.

Islámisté

zaútočili v Mali na desetitisícové město Nampala. Je to první významný úspěch poté, co proti nim vrazil francouzský expediční sbor.

3/4 Kobani

ovládli kurdští bojovníci. Chystají další postup proti klíčovým kótám, drženým islamisty z chalifátu.

Strach z návratu Talíbů

vládne v Kábulu. Nedá se nic dělat, pokud není vůle tam udržovat civilizované poměry, tak se tam logicky vrátí ty necivilizované.

V Drážďanech

se v pondělí večer sešlo zatím největší shromáždění PEGIDA. V jiných městech příznivce tohoto hnutí přečíslovali příznivci islámského terorismu. V Drážďanech byla také 5. 1. oficiální skupina z organizace IVČRN, jejich dojmy a postřehy jsou na stránkách hnutí.

Islámisté

zveřejnili snímky z hromadné vraždy osmi šíitů. Lze vyslovit potěšení nad tím, že alespoň některé z našich zpravodajských serverů přestávají nazývat tyto vraždy popravami.

Izrael

se snaží předejít soudnímu řízení před "tribunálem" - v podstatě prodlouženou rukou islámistů - v Haagu tím, že zahájí vyšetřování údajných zločinů při posledním konfliktu v pásmu Gazy. Uvedený "soud" odmítá rozlišovat regulérní akce státní moci za účelem obnovení zákonného pořádku od akcí vyslovených zločinců. Tak tomu bylo i v případě bývalé Jugoslávie a tak tomu zřejmě má být i nyní, už proto, že v tribunálu mají zasednout palestinští teroristé.

Okamurovi odpůrci

vyhlásili akci "společně na kebab". Já k tomu říkám, "udavte se".

23 iráckých vojáků

zavraždili atentátníci v provincii Anbár.

Palestinec

Husám Kavásma, typický mírumilovný a umírněný muslim, který organizoval únos a vraždu tří izraelských studentů náboženské školy, dostal trojnásobné doživotí. Je to velmi nešťastná politika, protože pokud bude žít, bude vždy riziko, že další teroristé budou unášet izraelské a jiné občany a snažit se ho za ně vyměnit. Měl jednoznačně dostat trest smrti.

Okamurův Úsvit

se od některých formulací ve výše zmíněném prohlášené po několika dnech částečně distancoval. IMHO zbytečně, sluníčkáři (kteří jeho šéfa ve svých blozích nazývali "žlutou opicí", která má "táhnout do Japonska"), ho zcela jistě volit nebudou a u zbytku populace se takovým couváním leda znevěrohodnil.

Reklamou,

využívající fotografie z vraždy britského příslušníka islamisty, se bude zabývat "živnostenský úřad". Fotografie byla doprovázena textem "s holýma rukama můžete být brzy na kolenou". Pravděpodobně připomenutí této vraždy je "proti dobrým mravům" (asi je proti dobrým mravům připomínat i takto okrajově zločiny muslimů), uráží "náboženské a politické vyznání" (proč by tu fotku ale sami muslimové zveřejnili, kdyby je urážela) nebo "vyvolává strach" (to zcela jistě, na rozdíl od originálu, ne). V době mnichovské krize prodávali obchodníci plynové masky se sloganem "ani bratr ti nepůjčí masku, až bude nasazen plyn".

Sebevražedná atentátnice

se odpálila na jedné z policejních stanic v Istambulu s výsledkem jeden mrtvý (mimo ni) a jeden zraněný. Zajímavé na této kauze je to, že patrně nepatřila k islamistům jako takovým ale k jakési levicové organizaci. Nicméně byla zřejmě věřící muslimkou na džihádu.

Do studentů

najel autem sebevražedný atentátník v Jemenu a nejméně 30 jich zabil.

Šéf špionů Hisballáhu

údajně pracoval pro Izrael. Posléze zmizel.

V Paříži

proběhl útok na satirický časopis Charlie Hebdo.

RB OSN

konstatovala na základě svědectví příslušníků protivládních sil použití chemických zbraní Assadem. Faktem je, že pokud tato svědectví nebudou objektivizována (např. stopami chemikálií v terénu údajně zasažených oblastí), tak tomu já věřit nebudu.

Chalifát

zaútočil na město Sámarru v Iráku. Na začátku konfliktu město už jednou obklíčil, ale byl odražen.

Město Baga

vypálili islamisté z Boko Haram, v podstatě nigerijské pobočky chalifátu. Spekuluje se až o dvou tisících obětech.

Zadržení dvou džihádistů

z Francie na sklonku loňského roku zveřejnilo Maďarsko.

Česko se hodlá bránit

imigrační vlně ze Sýrie a chce raději podporovat tamní lidi přímo na místě.

V Lipsku

zaútočili neznámí ozbrojenci na policejní stanici. Údajně odplatou za zabití afrického azylanta, který tam za neobjasněných okolností před deseti lety uhořel.

Americké tajné služby

prohlašují v souvislosti s atentátem v Paříži, že teroristické útoky jsou novou realitou. Ukazuje se, že zločinci byli dlouho sledováni tajnými službami, ale vedli život "umírněných muslimů", což vedlo k podcenení jejich nebezpečnosti a dokonce posléze přestali být sledováni.

Dalšími útoky

pohrozila jemenská Al Kajda.

Český islámský předák

Alráwí se nechal slyšet, že "islám je vhodný pro soužití lidí různých kultur a vyznání".

Asi desetiletá

sebevražedná atentátnice se odpálila na tržišti města Maiduguri na severovýchodě Nigérie.
Učili ji ten samý islám, který se snaží indoktrinovat mládeži quisling Ostřanský, ať už pod projektem "islám do škol" nebo, když se našel dostatek kupodivu rozumných úředníků a akci byla odňata státní podpora, ve "dnech islámu". Tento týden začali vymývat mozky islámem gymnazistům v Teplicích.
Později spáchaly v Nigérii útok podobného druhu další dvě dívky, rovněž s mozky vymytými islámem.

Islám je obecně cool

pro nezletilé dívky. Další dvě, co chtěly za islamisty, jako ramlice ke králíkovi, zadrželi v Rakousku, jednu původem z Čečenska (16), druhou z Bosny (17). Obě už prý po internetu složily manželské sliby s nějakými teroristy.

Ukrajina

Donbaské servery

byly napadeny ukrajinskými hackery.

"Putin je náš car"

a my jsme stále součástí ruského impéria, prohlásili kozáci v Donbasu.

Ukrajinská národní garda,

což jsou ti, co se hlásí k odkazu Bandery, přišla o třináct bojovníků při srážce autobusu s nákladním autem.

Chodorkovskij

založil organizaci, zabývající se identifikací ostatků ruských bojovníků, padlých na Ukrajině. Jeho cílem ovšem není humanita, ale snaha o diskreditaci Ruska.

Uvolnění sankcí proti Rusku

prohlásil francouzský president Hollande za možné, pokud uvidí pokrok ve vztazích s Ukrajinou a separatisty na východu země. Je v zásadě dobré, že se "jednotná linie" diktovaná extrémisty z vedení EU, patrně zčásti řízenými z USA, drolí. A je dobře, že ke konfliktu na Ukrajine došlo dříve, než se podařilo v EU zřídit post komisaře pro zahraniční záležitosti, který by měl pravomoc diktovat členským zemím, co si smějí o událostech mimo EU myslet.

Podle OBSE

porušují příměří obě strany konfliktu.

President Zeman

Ukrajincům pogratuloval k takovému národnímu hrdinovi, jako byl Bandera. Udělal to po rekapitulaci Banderových "ušlechtilých" činů a jako reakci na adorující dopis o dotyčném od "ukrajinologů".

Situaci na Ukrajině

přiostřily další střety v oblasti Donbasu, které se postupně zvyšovaly až k padlým ozbrojencům i civilistům.

Obecné

Čína se podvolila WTO

a uvolnila vývoz "vzácných kovů", praví zpravodajské servery.
O co jde? Mimo wolframu a molybdenu jde o materiál fluorit a poté o tzv. prvky vzácných zemin (první skupina vnitřně přechodných prvků, začínající lanthanem). Uvedené prvky, na jejichž ložiska má Čína praktický monopol (jde ovšem spíš o to, že pro ložiska v jiných zemích chybí velmi levná čínská pracovní síla a bez garance, že bude investice do jejich otevření a těžby ochráněna před případnou čínskou intervencí dumpingovými cenami, do toho nikdo rozumný nepůjde). Část těhto prvků se rovněž vyskytuje v odpadu z jaderných elektráren a pokud bychom zacpali zelené tlamy, mohly by se těžit i odtud. Uvedené prvky jsou klíčové pro LED, jak svítící v domácnosti, tak pohánějící optická spojení, tvořící páteř internetu. Ve stádiu vývoje jsou i optické čipy, které by pracovaly z mnohonásobnou rychlostí proti těm, kde jsou z místa na místo honěny elektrony. Z uvedených (a ještě i dalších) důvodů jsou tyto prvky pro naši civilizaci důležité.

Euro

výrazně kleslo vůči dolaru. Hlavní roli v příčinách snad hraje vývoj v Řecku. Průběžné posilování strany SYRIZA a zveřžejňování jejího ekonomického programu vedou k dalšímu a dalšímu sestupu hodnoty eura.

Nejvyšší soud

se zastal internetového piráta, respektive odmítl mechanický převod počtu stažení * cena za prodané DVD = vzniklá škoda. Uvedl, že nižší kvalita rozhodně nemůže mít stajnou cenu jako soubor na DVD. Rovněž konstatoval, že škodu by měl korektně vypočítat znalec.
Kolem kausy se rozproudila velká diskuse. Faktem je, že v případě totálních shitů vystavení na netu spíš snižuje počet prodaných kusů, ale u kvalitní produkce to může být i naopak (shlédnutí nějakého 700 kB souboru může naopak přilákat do kina nebo iniciovat koupi oficiálního nosiče ve vyšší kvalitě). Další věcí je, že existuje nemalá skupina "stahovačů", která by si dané dílo nikdy na DVD nekoupila.

Nejvyšší soud

zapracoval ve prospěch lidí nemocných a na dávkách. Zrušil část zákona, která zakazovala odvolat se proti svévoli pojišťovenských úředníků k soudu. Tím jsme se zase, na rozdíl od mnoha jiných soudních a zákonodárných aktů, působících opačně, přiblížili o pidikrůček k právnímu státu.

Trosky

zříceného letadla a mrtvoly jsou nalézány při pátrací akci po zříceném airbusu v Jávském moři.

Syriza posiluje

a na začátku týdne to vypadalo, že spolu s dalšími levicovými a levičáckými stranami může po volbách ovládnout řecký parlament.

Bilion zbytečných korun

zaplatíme podle NKÚ do roku 2030 do kapes zlodějů, provozujících "ekologické" a "alternativní" zdroje elektřiny.

Daň na cukr

podpořila další celebrita, Jamie Oliver. Problém je, že ji podpořila v době, kdy už je jasné, že náhražky cukru, umělá sladidla, jsou daleko větší zlo než cukr samotný. Mají výrazný vztah k obezitě, navíc doprovázené patologickým metabolismem (tzv. metabolický syndrom) a nejnověji se objevily údaje o tom, že mohou indukovat diabetes. Takže náhrada cukru těmito látkami je přesně ono pověstné "z bláta do louže". Inu není nad to, když pologramotní úředníci spolu s pologramotnými celebritami "páchají dobro".

Soudní síň

(respektive základy budovy, v níž se nalézala), ve které soudil Pilát Pontský Krista, byla nalezena v Jeruzalémě. Bude-li objev potvrzen, pak minimálně část známé "via dolorosa" je špatně a Ježíš tudy po svém odsouzení nešel. Údajně to ale nevadí, ta falešná trasa je dostatečně zkropena slzami poutníků, aby se stala svatou, bez ohledu na historickou realitu, nechaly se slyšet křesťanské autority. Pak ovšem mohou chtít, abychom jim cokoli věřili, že?

Naši silničáři

v tom nejsou sami. Těžce jim konkurují Italové, kterým se propadla vozovka na silničním mostě několik dní poté, co ho otevřeli.

Padající ceny ropy

se částečně odrážejí v cenách pohonných hmot. Efekt ovšem oslabuje padající euro. A pokud nám soudruzi z "národní" banky dál znehodnotí korunu, kdo ví, zda benzín nepodraží.

Poslanci

se v souvislosti s kauzou cenzurování presidenta Zemana ptali "morálníků" z Rady českého rozhlasu, zda nechtějí "předtáčet" i přenosy ze sněmovny. Později Rada ČT odsoudila jako pochybení vystřižení části projevu presidenta Zemana.

Neznámý muž

se vloudil do školy v Mostě. Po prozrazení si nožem vynutil cestu ven, policie po něm pátrá. Na místě zůstala taška s vercajkem, takže možná šel jen krást (třeba vymontovat vodovodní baterie).

Ekofašisté

se opět pokoušejí narušit pod záminkou kontrol "čoudících kotlů" jeden ze základních principů demokracie, domovní svobodu. Od této kontroly k povinným kamerkám v každé místnosti, aby byl přehled, zda neděláme něco nezákonného, je už jen krůček. PS se stanoviskem k tomuto opatření jasně profiluje na demokraty a antidemokraty.

Vypadá to,

že byl dopaden jeden z vůdců "Armády božího odporu", která bojuje, prakticky stejnými metodami jako islamisté, za zřízení teokratického státu v Africe, ale založeného na desateru, ne na šaríje. Činy této organizace ukazují, že vážně pojaté křesťanství je hnus srovnatelný s islámem. Ten hlavní rozdíl mezi těmito dvěma konfesemi spočívá v tom, že mezi muslimy je podstatně vyšší procento těch, co těm blábolům bezmezně věří.

Strážce kanadského parlamentu,

který se loni podílel na zneškodnění ozbrojeného atentátníka, bude jmenován za odměnu velvyslancem Kanady v Irsku.

Klienti H systému

podle současného stavu souzení kauzy, nepřijdou o střechu nad hlavou.

Tlak na užívání WC

zvyšuje Indie, protože většina tamních lidí vyměšuje přímo na ulicích.

Černá skříňka

ze spadlého airbusu byla možná zachycena (její vysílání).

Nezaměstnanost

překročila v Česku v prosinci 7 procent.

Skandál v ČOI

se provalil v Brně. Pracovníci inspekce si nechávali platit za "neobtěžování". K tomu jen tolik: Čím méně státu, tím méně korupce.

Koruna oslabila,

dostala se přes 28 Kč za euro, již tak masakrované politickou a ekonomickou krizí v EU.

Fidel Castro

podle nepotvrzených zvěstí zemřel.

President Zeman

poobědval v pátek s předsedy obou komor parlamentu a mimo jiné s nimi probíral i terorismus.

Byly nalezeny antény,

které používala jedna ze skupin parašutistů, připravujících atentát na Heydricha.

Ocasní část

spadlého airbusu se podařilo vylovit, ale vypadá to, že černé skříňky v ní nejsou.

Jak umravnit opilce?

Nejlépe střelbou do živého, jak předvedla hlídka MP v Přerově, když z jednoho opilce vyrobila mrtvolku.

Babiš

se po pařížském teroristickém útoku nechal slyšet, že bude třeba dovybavit policii a tajné služby. Postavil se opatrně i proti přijímání rizikových uprchlíků.

Až 300 000 divočáků

bude nutno v dohledné době vystřílet. Divočáci jsou přemnožení a kromě člověka nemají u nás žádného predátora. Naštěstí se začíná objevovat i Aujeszkyho choroba, která by mohla tuto metlu naší přírody zneškodnit.

Hlavní část

zříceného airbusu se podařilo patrně nalézt. Černé skřiňky, jejichž signál je zachycován, budou buď v ní, nebo poblíž.
V neděli byly vyloveny.

Další teroristický útok

proběhl v Německu. Redakci listu Hamburger Morgenpost naštěstí teroristé nevystřéleli, ale "jen" vypálili. Doporučuji všimnout si lokalizace, je to v západní části Německa, kde pravidelně antidemonstranti přečíslují počty přiznivců hnutí PEGIDA. Z toho plynou dvě věci:
  1. Lezení musimům do koncové dírky trávícího ústrojí nijak nepomůže
  2. V prostředí muslimům příznivějším lze podobné útoky čekat s vyšší pravděpodobností

Stát vydává

zatím v církevních restitucích jen cca 20 procent žádaných věcí. IMHO je i toto moc.

4 komentáře:

  1. Zdeněk Žíkovecký12. ledna 2015 v 12:21

    Kdykoli čtu o přemnožení divočáků, tak si vzpomenu na ten obrázek od Renčína, jak se dívají, co bylo odkryto buldozerem při zemních pracech: "Zlato! Tuny zlata! Obvám se, že to bude další rána pro naše hospodářství."
    I když na druhou stranu, nepřináší konzumace divočiny zdravotní rizika? Nejen že v něktrých oblastech jsou divočáci radioaktivní, ale asi mohou mít i nejrůznější choroby, a vyšetření každého uloveného kusu by mohlo přijít dost draho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dovočáci (přemnožení) jsou významným faktorem devastace lesa. Od ničení porostů (žerou i půdu s podhoubím) přes požírání ptačích mláďat až po likvidaci ptačích hnízd (druhů, co hnízdí dostatečně nízko, nebo na příliš slabých stromech). Faktem je, že myslivci dlouhodobě udávali nižší než skutečné (o desítky procent) stavy černé zvěře a udělali si z lesů v podstatě prasečáky.
      Naprostá většina (spíš všechny) prasečích chorob a parazitů se zlikviduje dostatečnou tepelnou úpravou, případně jejich původci na člověka nejdou (třeba mor prasat). Rituální zákazy (judaismus a islám) mohly plynout z toho, že tyto kočovnické kultury neměly dostatečné tepelné zdroje. V plátku prasečího, očmouzeném nad kravským či velbloudím trusem, skutečně mohlo přežít celé spektrum parazitů. Druhou možností je, že šlo o cílené poškození ekonomiky měst, protože městské obyvatelstvo toto riziko nemělo a naopak pro ně byla prasata ekonomicky výhodná ("dobrý prase všecko spase"). Co se týká té radioaktivity, není to tak drsné, protože prasata dost putují. Daleko horší jsou houby z černobylských skvrn, jejichž pozice je dodnes nesmyslně utajována.

      Vymazat
  2. Jo, i tak se na to dá dívat. Ale chybí mi tu tzv. "Jaceňukova odkopávací věta" o tom, jak CCCP zákeřně napadl Ukrajinu a pak i Německo. Jediný správný popis II. světové.
    Bože, ty to vidíš...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Komentáře k ní jsem viděl až v pondělních článcích. Je možné, že jsem nějaké časnější přehlédl.

      Vymazat