pondělí 5. ledna 2015

Co uplynulý týden dal

Ebola


V Glasgově

ve Velké Británii detekovali u sestry navrátivší se z Afriky (Sierra Leone) ebolu.

Dvouletý Emile

byl identifikováýn jako "pacient nula", který stál u zrodu současné epidemie eboly. Údajně si hrál v dutém stromě, kde byli i netopýři, kteří jsou jedním z přírodních rezervoárů tohoto viru.

Islám


Generál revolučních gard

v Iránu padl v boji proti chalifátu. Vzhledem k tomu, co je tato organizace zač, to rozhodně není nic, co bychom museli oplakávat. Je to asi jako když se u nás v 50. a v SSSR 30. letech porvali mezi sebou komunisté a vzájemně se věšeli (věnoval jsem tomu jeden post). Prostě když muslim zabije muslima, je to to samé, jako když muslim zabije muslima.

Teroristu

s krví 165 lidí na rukou propustí Pákistán. Jedná se o osnovatele útoku na hotel v Bombaji v roce 2008. Propuštění tohoto teroristy ukazuje velmi názorně, že islámské státy nejsou s to účinně bojovat proti islámskému terorismu, pokud ten nějakým způsobem nekoliduje s jejich jinými než náboženskými zájmy.

Na velení

zločinecké islámistické skupiny aš Ašáb, působící v Somálsku, zaútočily USA. Podle všeho šlo o nálet bezpilotním letounem. Lidskoprávníci budou zcela jistě ječet.

Zajatý jordánský pilot

potvrdil na internetu sestřelení svého letounu chalifátem.

970 "běženců"

dorazilo do Itálie na konci roku.
Další loď dorazila hned po Novém roce.

Teroristku,

patrně plánující nějakou akci, zadrželi ve Velké Británii na letišti v Londýně.

V Nigérii

se zase podařilo sebevražednou atentátnici střelbou odpálit v dostatečné vzdálenosti od pravděpodobného cíle.

Přes 15000

je obětí řádění islamistů v chalifátu za rok 2014. Předchozí rok to byl v té samé oblasti poloviční počet.

Dvě humanitární pracovnice

(20 a 21), unesené islamisty v Sýrii žádají o pomoc. Unesla je údajně jiná islamistická skupina než chalifát. Některým zemím by se prostě humanitární pomoc měla poskytovat pouze v tancích.

Terorista

Abú Anas Libí, čekající na soud kvůli atentátům v Keni a Tanzánii, zemřel v New Yorku. Měl rakovinu jater a žloutenku typu C (s rakovinou jater souvisejí žloutenky typu B a D). Vzhledem k základnímu onemocnění se dá těžko akceptovat obvinění, že "zemřel kvůli špatnému zacházení".

Okamura

vydal rozsáhlý text, v němž radí českým obyvatelům, co dělat proti islamizaci. Zaznívají tam doporučení jako:
  • diskutovat s těmi muslimy, kteří údajně odsuzují zvěrstva, jichž se muslimové ve světě jménem islámu dopouštějí (souhlas)
  • čerpat ze zahraničních zdrojů, protože česká média často informace o zvětrstvech páchaných muslimy potlačují (souhlas)
  • pojmenovávat podniky názvy jako "U veselého prasátka", nebo venčit prasátka (miniprasata se opravdu chovají a jsou přítulnější než pejsek) v blízkosti mešit, případně do těchto míst nasměrovat bezdomovce s krabičákem (souhlas s mírnými výhradami). K tomuhle lze ještě dodat, že na brněnském sídlišti Nový Lískovec, kde je v čele zastupitelstva poislámštěná "multikulturní rodina" jsem viděl asi před rokem a něco hřiště na petanque s vyvěšenými pravidly, kde se malé kuličce neříkalo "košonek", ale jakýmsi neologismem, ignorujícím originální význam francouzského názvu - "prasátko". Poněkud projevy muslimy prosazované tolerance připomínají román "Z tajností Žižkovského podsvětí" autorů Rady a Žáka, kde se píše, že obyvatelé svobodné republiky Žižkov vůbec nebyli rasisté, ale byli hrdí na svou jemně narůžovělou pleť a s nedůvěrou se dívali i na kominíky.
  • nenakupovat u muslimů a nenakupovat v obchodech, prodávajících "halal" potraviny. Zcela jistě budou mnozí operovat s reminiscencemi na nacistická hesla "nekupujte u Židů", nicméně Židé nikdy nechtěli Němce vybít, zatímco muslimové se nijak netají se záměrem vybít evropské národy. Další věcí je, že je to zcela legální (než nám soudružka Šabatová nadiktuje takový antidiskriminační zákon, podle něhož si tam budeme muset nakupovat povinně, silně na tom pracuje). Nehledě k tomu, že "halal" je pro nemuslimy nevyžádanou a nepotřebnou službou, která je jim takto vnucována (a jsou tím fakticky nuceni financovat islámský terorismus, či alespoň radikální imámy, kteří to halal prosazují). Další věcí je, že prakticky všichni muslimští obchodníci podporují (kdo nechce, musí) islámské "charity" a ty prakticky všechny podporují islámské teroristy. Takže každá koruna zde utracená jde nějakým procentem např. na podřezávání "nevěřících psů" v chalifátu.
Za zrůdnost považuji to, že Okamura byl nucen text konzultovat s právníky, aby se náhodou nedopustil nějakého "hanobení" islámských "ýbrmenšů".

Koptské křesťany

v počtu 20 unesli v Libyi islámští teroristé. Nebylo to první násilí vůči egyptským občanům křesťanského (koptského) vyznání, kteří zde pracují.

Proces

s jedním ze strůjců atentátu na Bostonský maraton začíná. V případě uznání viny hrozí pachateli až trest smrti.

Souzení svých vojáků v Haagu

hodlá zabránit Izrael. Faktem je, že tento soud si vysloužil velice špatnou pověst jednoznačným nadržováním islámistickým teroristům. Z tohoto důvodu se Izraeli nelze divit.

Islámisté

z Boko Háram dobyli vojenskou základnu u města Baga na severu země a v samotném městě pobili velký počet civilistů.

Podezřelé pohyby peněz

na kontech patřících (patrně) islámistiským teroristickým a na teroristy napojeným organizacím, ohlásila česká BIS.

Rúhání,

president Íránu, vyhlásil program vyvedení země z mezinárodní politické a ekonomické izolace.

Ukrajina


Další

oslabení rublu nastalo začátkem týdne.

Přes 200 padlých

má ukrajinský gardový sbor od vyhlášení příměří.

Batman,

velitel kontraverzní proseparatistické jednotky na Ukrajině byl zabit jinými proseparatisty, kteří ho měli zadržet na příkaz proseparatistického prokurátora. Svědčí to o tom, že se na východě Ukrajiny konstituuje státní moc, která je odhodlaná skoncovat s výstřelky předchozí fáze povstání.
Na druhé straně fronty ovšem operují jednotky "ukrajinských vlastenců", v žoldu oligarchů (to jsou ti, kvůli nimž se Ukrajina za 25 let od rozpadu SSSR prakticky nijak pozitivně nepohnula), které jsou naprosto mimo jakýkoli vliv vlády v Kyjevě.

Obecné


Vánoční dohoda

ve Švédsku, která v podstatě znamená zrušení demokracie (protože by voliči mohli volit "nesprávně") začíná nabývat na publicitě. Ukazuje se, že sociálfašisté, politickým stylem i orientací blízcí pražské lumpenkavárně, se začínají veřejně obracet proti demokracii. Výsledkem ovšem může být obrat proti demokracii i u zbytku populace s tím, že "když antidemokracie, tak pro nás, ne proti nám". Je to hra s ohněm, protože podobný politický proces vynesl na konci Výmarské republiky k moci Hitlera jako "menší zlo" (a jinde jsem napsal a zdůvodnil, že jím i objektivně byl).

Chyby za miliony

Objevil NKÚ v čerpání EUrodotací. Problémy jsou zde dva:
1. Zvrhlost systému, kde odevzdáváme peníze do brusele a ta nám jich s velkými milostmi a na základě naprosto neskutečné administrativy část vrátí.
2. Nesmyslné a neustále se měnící předpisy EU, kdy se legislativa týkající se dotací může i několikrát během jednoho roku zásadně změnit, takže úspěšně čerpat mohou jen firmy, které si platí řadu právníků a "poradců", specializovaných na neustále se měnící právní prostředí.
Těmi body, pochopitelně, není dotčeno to, že si někdo z EUrodotací nenakrade, ale tito lidé zpravidla podobnými kontrolami procházejí bez problémů. Zabránit zneužívání dotací a jejich rozkrádání lze, pochopitelně, velice jednoduchým způsobem: odchodem z EU.

V Řecku

nezvolili presidenta a zdá se, že předčasné volby vyhraje ultralevicová Syriza s programem znárodňování a "zrušení" půjček. Německo se k tomu začíná vyjadřovat ve smyslu, že potom bude nutno Řecko vykopnout z EUrozóny. Problém ovšem vidím v tom, že v dalších státech na jihu EU jsou síly, které by své země z EUrozóny vykopnout nechaly také, a rády.

Poslední zmizení airbusu

není tak záhadné, jako ty malajsijské, z nichž jeden znmizel bez jednoznačně identifikovatelných stop a o druhém se neví, kdo ho nad Ukrajinou sestřelil. Letoun se nalezl v moři. Vypadá to, že se mu podařilo nouzově přistát, ale následně byl potopen vlnobitím. To také znesnadňuje pátrání po cestujících, kteří se mohli dostat ven se záchrannými vestami. Jejich problémem není chlad (jako např. u cestujících na Titaniku), ale jednak utopení se v pěně z vlnobití a možnost napadení žraloky i další mořskou žouželí.

Podle meteorologů

jsme prožili teplotně nadprůměrný rok.

President Zeman

odpověděl na dopis senátorů za starosty a KDU-ČSL, kritizující jeho projevy v Rusku a Číně, že hájí zájmy českých firem. Zeman má jednoznačně pravdu, v EU se naše výroba přes systémy kvót a proti dotovaným výrobkům těžko uplatňuje, zatímco na východě na nás čekají velké a bohaté trhy.

Kontraverzní antireklamy

organizace Public Health England způsobily pobouření. Byly zaměřeny na (doma) balené cigarety, které se, v důsledku zdražování, spotřebovávají u kuřáků v daleko větší míře. Pokud by uvedená informace (o větší škodlivosti doma balených cigaret) byla pravdivá (z mnoha důvodů si to nemyslím), byla by to nádherná ukázka cesty cesty do pekla (vyšší nebezpečnosti cigaret) dlážděné dobrými úmysly (zdražováním tabákových výrobků, aby se omezilo kouření).

Ve Vysokém Mýtě

pohřbili jednu z obětí řádění místního strážníka, který se dožadoval bez placení vstupu na diskotéku pomocí služební zbraně.

Dvouleté dítě

manipulovalo s legálně drženou zbraní své matky a zastřelilo ji (USA). Zcela jistě to spustí povyk o nutnosti zcela zakázat držení zbraní. Nicméně počet matek, zastřelených násilníky a lupiči v zemích, kde legálně zbraň na svou obranu mít nesmějí, je mnohonásobně vyšší.

Byl Silvestr.

Alkohol v prášku

vyvinuli v USA. Pachatelé dobra ihned zahájili kampaně za jeho zákaz.

V Nejdku

na Karlovarsku se podařilo prokázat falšování voleb odměňováním voličů za volbu konkrétního kandidáta.

Vyhynutí dinosaurů

patrně způsobila kombinace sopečných událostí na území dnešní Indie (Dékánské plošiny z vyvřelin) s pádem asteroidu do Mexického zálivu (resp. na jeho budoucí pozici). V jednu dobu sde dokonce předpokládalo, že Dékánské soptění mohl dopad asteroidu vyvolat (leží na témeř přesně protilehlé straně zeměkoule, kde se mohly sejít vlny, jdoucí po povrchu glóbudu a odpálit supervulkán), nicméně se podařilo prokázat, že sopky byly aktivní už 1/4 milionu let před dopadem asteroidu a soptily ještě třikrát tak dlouho po něm. Nezbývá než spekulovat, co by se stalo, kdyby asteroid dopadl o dvanáct hodin později na polokouli devastovanou supervulkánem a opačná polokoule zůstala relativně ušetřena obojího.

Ve Švédsku

došlo k dalšímu žhářskému útoku na mešitu. Inu, když ruší demokracii, tak si lidé pomáhají, jak umějí. Ještě by se mohl objevit nějaký švédský Breivik...
Další věcí je, že pochopitelně není nijak jisté, že by za žhářskými útoky na mešity nutně museli stát nemuslimové či dokonce antiislamizační aktivisté. Pan Konvička v této souvislosti připomenul známý požár Říšského sněmu, který zapálili sami nacisté, aby z toho mohli obvinit "židobolševiky". A švédští sociálfašisté jsou prakticky to samé, co druhdy NSDAP.

K boji proti otroctví

vyzval papež František. "Zapomenul" se ovšem zmínit o tom, že otroctví je integrální součástí "právního řádu" šaríja, který prosazují muslimové a s nimiž on sám kolaboruje až se z něho kouří.

Norský Banevern

"zabodoval" reklamou, kde srovnává "lov na děti" s lovem divokých koní. Zdá se, že soudruzi, postavení nad zákony a soudní systém, poněkud přepínají lano trpělivosti, protože se proti tomuto norskému systému unášení dětí na mezinárodním fóru staví stále více států a začíná se objevovat opozice i v samotném Norsku.

Vyšla studie,

analyzující příčiny zhoubného zvrhnutí. Ukazuje se, že většina případů rakoviny vzniká náhodnou mutací, nikoli nějak indukovanou. Nicméně životní stal má nezanedbatelný význam na pravděpodobnost časného potlačení zvrhlé buňky imunitním systémem a dalšími obrannými mechanismy lidského organismu.

Židovští osadníci

zahnali americké diplomaty kamením. Diplomaté měli ověřit stížnost Palestinců, že jim neoprávněně vykáceli olivovníky. Faktem je, že každý takový incident může vést ke snížení, nebo dokonce zastavení, US podpory Izraeli, bez níž by se tento stát stal totálně životaneschopným.

V Maďarsku

demonstrovalo několik tisíc lidí proti Orbánovi. Je to, pochopitelně, zcela zanedbatelný počet proti počtu hlasů, které Orbán a Fidesz dostaly ve volbách. Je otázka, zda se někdo nebude chtít pokoušet rozehrát "majdanský" scénář.

Ve Francii

došlo k odmítnutí pohřbu romského dítěte pod záminkou, že jeho rodina v obci neplatí daň a hřbitov je dotován z veřejných peněz. Tak trochu mi to připomíná známou scénu s pohřbem na začátku filmu Sedm statečných. Patrně se ovšem jedná o zástupný problém, protože nevraživost proti Romům vyvolávají jejich permanentní konflikty s místním obyvatelstvem a vysoký příspěvek ke kriminalitě.

Diag Human

se snaží znovu otevřít spor s Českou republikou za údajně "zmařený byznis". V této souvislosti si dovoluji vyslovit obavu, že naprosto stejně neomaleně a úporně si budou počínat všichni, kdo dostanou do rukou zbraň ve formě připravovaného antidiskriminačního zákona. Už proto, že bude na obviněném, bez ohledu na nesmyslnost nebo zjevnou nepravdivost obvinění, aby se "obhájil". I zde jde o to, že dotyčná firma zcela lege artis nevyhrála konkurz a nyní žaluje a žaluje. Stejně by dopadlo i souzení se států s firmami, pokud by prošla obchodní dohoda, kterou v rámci "volného trhu" prosazuje EU s USA.

Žádné komentáře:

Okomentovat