pondělí 8. prosince 2014

Co uplynulý týden dal

Ebola

Utratili jsme

25 milionů korun, přestože jsem zatím neměli jediného potvrzeného pacienta. Tolik stála aktivace speciálních lůžkových zařízení a další preventivní opatření v součtu s mezinárodní pomocí, kterou jsme již postiženým zemím poskytli.

Ukrajina

Nové boje

nastaly u letiště v Doněcku, přestože se zástupci obou stran, jejich spojenců i mezinárodních organizací dohodli na klidu zbraní právě zde.

V záporožské JE

došlo k blíže neupřesněné nehodě, která se však netýká reaktoru.

Ukrajina

se dohodla na dodávkách plynu z Ruska.

Islám

"Sebevražedého ptáka"

sestřelili Afghánci. Patrně se jednalo o některý exemplář vzácného druhu dravce, vybavený vysílačkou.

Muslimové ze sekty Šabab

povraždili 36 keňských horníků, muslimy ušetřili.
Keňský president pohrozil muslimům "nevyhýbáním se válce".

Libanonci se pochlubili,

že chytli jednu z blíže neurčeného množství manželek islámského "chalífy" a snad jednoho ze synů.
Později se ukázalo, že se jedná o sestru jednoho teroristy a sebevražedné atentátnice.
Nakonec se ukázalo, že dotyčná má s chalifou dceru.

Dvěstě tisíc mrtvých

je dosavadní bilance aktivit islamistů v Sýrii. Včetně cca devíti tisíc dětí.

Nálet na chalifát

provedl také Írán, který podporuje šíitské milice, bojující alespoň částečně proti němu.

Chalifát oznámil,

že zajal Kanaďanku s paralelním izraelským občanstvím, bojující v řadách Kurdů.

Američané konstatovali,

že "boj s islámským státem bude trvat roky". Assad kontroval tím, že roky proti islamistům vydrží bojovat.

Jeden z vůdců

sunitského islámu vyzval mezinárodní koalici k boji proti islamistům v chalifátu. Problém těchto prohlášení, určených čistě pro "nevěřící psy", je ten, že nemají naprosto žádnou závaznost v muslimském táboře. Situace by byla jiná, kdyby některý z imámů vyhlásil nad džihádisty z chalifátu fatwu s výzvou k jejich zabíjení s tím, že kdo je zabije a padne při tom, nebo na následky toho, půjde rovnou do ráje (jak to učinil Chomejní v souvislosti s Rushdiem). Pokud nebude takováto fatwa nad džihádisty vyhlášena, je třeba všechna taková prohlášení brát jako kouřovou clonu spojenců chalifátu.

Výcvikové tábory

džihádistů, bojujících za chalifát vznikají v Libyi, kde je po smrti Kaddáfího zmatek. Prostě zabití "krvavého diktátora" znamená v islámském světě prakticky vždy "z bláta do louže".

USA udeřily

na tábor Al Kaidy, kde byli drženi zajatci a část se jich podařilo osvobodit. Ne však američana, který byl největší prioritou. Ten byl po několika dnech zavražděn.

Necelé čtyři roky

dostal v Německu islamista, který bojoval za chalifát. Nízký trest se podařil přes skrčku, že část svých zločinů (je mu cca dvacet) spáchal jako mladistvý.

Barbora Janauerová,

spolupracovnice časopisu Respekt, uvedla ve svém článku, že skupina IVČRN "jsou krajně pravicoví extrémisté, o nichž pravidelně informuje BIS". Když byla redakce časopisu upozorněna na fakt, že o této skupině se ve zprávách BIS nikde nepíše, šéfredaktor tohoto plátku odpověděl mj.:  „Nenašel jsem jedinou chybu a její příprava by mohla sloužit jako příklad poctivé novinařiny.“

Islamistům uprchl

švýcarský ornitolog, který byl vězněn na jihu Filipín (názorná ukázka, jak se islámští teroristé rostahují všude tam, kde nejsou cíleně a systematicky likvidováni, včetně těch, kdo jim poskytují pomoc a zázemí). Byl posdtřelen, ale podařilo se mu zranit jednoho z islámských vůdců.

Italská škola

zakázala výstavu jesliček, aby se neurazili muslimové do ní chodící. Klasický případ podělanosti, který byl tvrdě kritizován politiky i rodiči.

I katoličtí teologové konstatují,

že muslimové nemohou nijak kritizovat chalifát, protože ten dělá jen to, co nařizuje dělat, a sám dělal zakladatel islámu Mohamed.

V Pákistánu

byl zabit jeden z hlavních vůdců Al Kaidy, Šukrídžuma.

Obecně

Česko odmítá

přimout kvóty na přerozdělování uprchlíků ze Sýrie. Chce místo toho přijmout civilizačně kompatibilnější volyňské Čechy, případně další uprchlíky z Ukrajiny.

Sluníčkáři protestují

proti zastřelení afroamerického recidivisty v městě Fergusson. Obama přislíbil vybavit policisty kamerami, které by monitorovaly jejich zásahy. Převelice se obávám, že kamery budou politicky ještě méně korektní než svědkové (protože lze při dobré snaze vždy sehnat takové, kteří potvrdí politicky korektní "realitu"), a že bude nutné následně "nekorektní" záběry mazat nebo počítačově upravovat.

O dvě koruny na litr

by byl benzín levnější, pokud by Česká "národní" banka neprovedla intervenci proti koruně.

Nikdo se nesmí jmenovat jako já,

prohlásil korejský vůdce a všichni lidé stejného jména se budou muset rychle přejmenovat. Tento problém je akcentován skutečností, že v zemích, ovlivněných čínskou kulturou, je poměrně málo příjmení i vlastních jmen, takže shody jmen, akcentované ještě vysokými počty obyvatel, jsou časté.

Doprava v Česku

se zhroutila na začátku týdne pod náporem ledovky, kterou v prosinci opravdu nikdo nemohl očekávat.

Předčasné volby

v Izraeli pravděpodobně rozhodnou o tom, jestli se bude ubírat nacistickou cestou a sebedefinovat se jako stát pouze pro Židy, nebo zda dojde k oslabení nacionalistů a směřování ke standardní demokracii. Problém ovšem je, že standardní demokracie by patrně znamenala zánik Izraele patrně ještě drsnějším způsobem, než jak to probíhalo a probíhá v "demokratizované" JAR.

Nadlimitní množství

težkých kovů a pesticidů našla SZPI v okurkách a rajčatech z Polska.

Tugce Albayraková

měla ve středu v Německu pohřeb. Byla zavražděna za to, že se zastala dvou obtěžovaných dívek.
Fašistoidé se pohoršovali nad tím, že se diskutující pod články o tomto případu zajímali o etnicitu pachatele. Tu se nakonec nepodařilo utajit: Byl to kosovský Albánec, tedy muslim, a ve svých 18 letech měl již údajně v trestním rejstříku přes dvacet záznamů, jako správný příslušník svého etnika. Takže pokud by platilo "třikrát a dost", tak by se žádná vražda studentky pedagogické fakulty prostě nekonala.

Vědci objevili receptor A3AR,

který zodpovídá za bolest při nádorech kostí a nádorových metastázách. Troufají si vyvinout prostředky, které by tento receptor cíleně vyřadily z provozu, a tím bolest při těchto stavech "vypnuly". Do kostí typicky metastázují a nesnesitelné bolesti vyvolávají rakovina prostaty a rakovina prsu, rakovina dělohy a některé nádory, vycházející z kostní dřeně (našlo by se toho víc).

Podle průzkumu

považují Češi za největší zdroj obav organizovaný zločin a terorismus (což ostatně často splývá).

Viktor Orbán

byl kritizován američany za své postoje v souvislosti s krizí na Ukrajině. Podobně byl před tím kritizován i náš president Zeman. Soudruzi senátoři a kongresmani si tak nějak neuvědomují, že takového peskování si užily země východního bloku dost a dost od soudruha Brežněva a spol., takže se presentují v podstatě jako to samé, co už nám tu jednou poroučelo.

Žalobu na Obamu,

za dekrety bránící odsunutí ilegálů ze země podalo sedmnáct států USA. Problémem je i to, že ilegálové mohou, sice nezákonně, ale v reálu schůdně i hlasovat ve volbách a ovlivňovat tak politické směřování USA, což často využívají levičáci; i Obama sám zvítězil mj. i díky takovýmto podvodným hlasům.

Autobusy jen pro Romy

zavedlo něstečko Borgari u Turína. Zavedlo je proto, že Romové nejen neplatí jízdné, ale obtěžují a okrádají ostatní cestující.

V Indii

se provalil další skandál se sterilizacemi. Ty se provádějí po nafouknutí břicha, které vytvoří u orgánů, co je nutné je zákrokem zasáhnout. Je na to předepsán CO2 z bomby, ale stále více lékařů používá pumpičku na kolo, která ovšem nezaručuje operační sterilitu.

O dalších výdajích

za klimanesmysly se jedná v Limě, a tak soudruzi klimatologové přišli se zprávou, že letošek má být "nejteplejším rokem v dějinách". Vzhledem k tomu, že pořád ještě nepěstujeme v polní kultuře melouny, jako za Jagelonců, je třeba toto konstatování brát jako další z klimaalarmistických blábolů.

Prestižní certifikát EMS

(= šetrnosti k životnímu prostředí) obdržela JE Temelín již desátým rokem. Jinými slovy, tuto cenu udělují ekologové, a ne ekologisté typu zelených výmočků.

Několik dětí

nakažených HIV bylo zjištěno v Pákistánu. Nakazily se krevní transfúzí. Problém je, že latence mezi nakažením se HIV a propuknutím HIV pozitivity je cca trojnásobná v porovnání s dobou použitelnosti odebrané krve v běžné krevní konzervě. Dá se to řešit buď hlubokým zmražením krve (dosti drahé) a vyšetřením dárce po těch třech měsících (i organizačně náročné). Zmražování krve či plasmy se používá u výroby krevních derivátů na léčbu hemofílie, kde k jejich spojení (na výrobu jedné šarže preparátu je třeba krev od řádově desítek dárců) dojde až po následném vyšetření všech dárů, jejichž krev má být spojena a zpracována.
Krevní konzervy se u nás řeší hlavně stálým kádrem dárců, kteří nemají rizikové chování.
Řada lidí se při transfúzi krve nebo podání krevních derivátů nakazila AIDS. Zemřel tak i jeden z "dinosaurů" světové SF literatury, Isaac Asimov (měl hemofílii).

České děti

se umístily dobře při testování zručnosti s počítačem, ale propadají při zručnosti v reálném světě. Není to jen náš problém ale v podstatě se jedná o důsledek hypertrofie "práv" dítěte a jeho ochrany přebujelými a totálně zbytečnými státními institucemi, kdy je na hraně zákona pomoc dětí rodičům při práci v domácnosti a za hranou pomoc při práci v zaměstnání, byť ta se tradičně v evropském prostoru po staletí (a patrně i déle) běžně prováděla. Zakazují to mj. i "normy" EU.

V USA

zemřel při zásahu policie další afroameričan, prodejce ilegálních cigaret, na astmatický záchvat, který při zákroku dostal. Opět se afroameričané a jejich příznivci bouří.

Novou kosmickou loď

pro cesta k Měsíci i k Marsu otestovaly USA, je to první krok na cestě ke zrušení trapné situace, kdy jsou američtí (a další) kosmonauti na mezinárodní kosmické stanici odkázáni na ruské rakety.

Dvouletý polský chlapec

přežil "umrznutí" na 12 stupňů tělesné teploty. Což je v dostupné literatuře rekord. Nahrál mu patrně velmi nízký věk, který způsobil rychlé ochlazení mozku poté, co mu přestalo bít srdce, a to prodloužilo dobu přežití mozkových buněk bez kyslíku.

Bezdomovci

mohou být nově po porušení režimu vykázání z určitého místa (oblasti) souzeni za maření rozhodnutí, což už je trestný čin, za který mohou skončit i ve vězení.

Další afroameričan,

drogový překupník, byl zastřelen poté, co manipuloval s krabičkou, snad léků, o níž se policisté domnívali, že se jedná o pistoli. Faktem je, že průvodci turistů v USA jednoznačně upozorňují na to, že se nemá bez svolení policisty ani sahat např. pro pas.

Zemřela

belgická královna vdova Fabiola.

Na kontrolu exekutorů

má vzniknout systém vyšších soudních úředníků při okresních soudech. Na podporu tohoto opatření, reflektujícího naprosto neuspokojivou situaci v této oblasti, už byly vyčleněny odpovídající peníze z resortu justice.

Doplňovací volby

v Louisianě (USA), kde se konalo druhé kolo, vyhráli republikáni a dále tím v Kongresu posílili.

Žádné komentáře:

Okomentovat