pondělí 22. prosince 2014

Co uplynulý týden dal

Ebola

Přední expert Sierry Leone

zemřel na ebolu krátce předtím, než do země dorazil expermentální lék.

Ukrajina

Donbas je ukrajinský,

ale požaduje autonomii, prohlásil ruský ministr zahraničí Lavrov. Rusko bude zcela zjevně dále vyvíjet tlak na situaci v etnicky ruských regionech okolních států.
Zároveň Lavrov nevyloučil umístění jaderných zbraní na Krymu.

G. Depardieu

prohlásil, že duchovní síla Rusů přemůže potíže vyvolané sankcemi.

Seznamy zajatců

si vyměnili Kyjev a zástuci separatistů.

Dohody o společných hlídkách

na linii příměří v Ukrajině svědčí spíše pro uklidnění situace.

Islám

Únos a vydírání

v australském Sydney zaplavily světové sdělovací prostředky na začátku týdne.
Mohammad Hasan Manteghí měl kriminální minulost už v Íránu, posléze páchal kriminální činy i v Austrálii, včetně cca rok před závěrečným teroristickým činěm se měl podílet na vraždě exmanželky (pokud by nešlo o muslima, zůstal by na svobodě?) a kriminální činnost páchal i nadále.
Nakonec zahynula právnička K. Dawsonová, která svým tělem kryla při finální přestřelce těhotnou kolegyni, a T. Johnson, který se pokusil islámskou bestii zneškodnit.
Australští politici se snaží vyhnout informacím o teroristově konfesi jako čert kříži, nicméně ta je pro pochopení celého toho činu naprosto klíčová.

Asi bilion

dolarů stála zatím USA válka v Afghánistánu a pomoc zemi při obnově struktur zničených válkou.

Talíbanci povraždili školáky

v Pákistánu. Jednalo se o děti ve věku 12 - 15 let, tedy podle islámu "dospělé". Navíc šlo o školu, na niž chodila řada dětí armádních činitelů.
Pákistán odvetou zrušil moratorium na provádění trestu smrti a pověsil první z cca tisícovky islámských teroristů, kteří měli vykonání trestu odloženo na neurčito. Předpokládám hysterický jekot Amnesty International a podobných pochybných organizací.

Iráckou základnu

Hamadija dobyli islamisté z chalifátu.

Španělé

v severní Africe uskutečnili zatýkání náborářů žen pro chalifát.

Al-Kajdisté

odpálili v Jemenu autobus se školačkami. Je nutno opakovaně konstatovat, že jakékoli vzdělání žen (dokonce i kvalitnější studium Koránu) islám zapovídá, takže dotyční konali přesně v intencích zrůdné víry, kterou zastávají.

Rabín Sidon

pravdivě konstatoval, že oficiální válka mezi Izraelem a Palestinou by zpřehlednila situaci. Stoprocentně s ním souhlasím.

Masový hrob

s cca 230 těly byl objeven v Sýrii. Podle syrských exulantů se jedná o oběti chalifátu.

Patnáctiletou Britku

vytáhli na poslední chvíli policisté z letadla. Odlétala do chalifátu, nabídnout své tělo džihádistům.

Politicky korektní

soudruzi se snaží obvinit Wilderse za slib snížit počet islamistických přistěhovalců v zemi.

Další vraždy

a únosy (30 / 100) mají na svědomí "mírumilovní a pokojní" muslimové v Nigérii.

Bostonského atentátníka

Džochara Carnajeva začnou soudit 5. 1. 2015. Prokuratura požaduje trest smrti, což je pochopitelně příliš kruté pro ubohého chlapce, který pouze naplno předváděl svou etnickou identitu.

Kurdové

zahájili ofenzívu k městu Sindžár, které obléhali džihádisté a později ho i částečně vyprostili z obklíčení.

Stovku

zahraničních bojovníků údajně "popravil" chalifát. Tak nějak ne a ne vymáčknout slzičku.

Chalifát

začal používat biologickou zbraň: Rozbitné kontejnery se živými škorpiony. Jejich dopad má především psychologický efekt, ale mohou pár lidí zabít jako bonus. IMHO B jako B, tabu bylo prolomeno, mohli bychom nasadit něco razantnějšího ze stejné kategorie.

Známá islámská universita

al Azhar rozebírala jednání chalifátu a nenalezla na něm nic antiislámského. To je důležitější informace než veškerá PR odsouzení aktivit chalifátu tou či onou skupinou muslimů či islamskou osobností, které jsou určeny prakticky výhradně "nevěřícím psům". Tohle je totiž dokument "pro vnitřní potřebu" islámu.

Obecné

EUrosoudružka Jourová

prohlásila, že se bude snažit prosadit "genderové kvóty" do firem. Tahle věc má tři aspekty:
1. Jourovou poslalo do této funkce hnutí ANO, které tyto kvóty odmítá, principiálně tedy nelze důvěřovat nikomu, kdo se na takovouto funkci dá.
2. Jourová se to snaží prosadit přesto, že o této věci existuje zcela demokratický konsensus v řadě zemí ve smyslu jejího odmítnutí, demonstruje tím tedy antidemokratičnost EU.
3. Neexistuje jediný důvod, proč by měla soukromá firma držet nějaké čistě politické kvóty a dávat na zodpovědná místa neschopné blby jen proto, že jsou vybaveni určitým orgánem.

Politicky nekorektní

zrušení osvobozujícícho rozudku nad řidičkou, která údajně porazila otevřením dveří cyklistu, zrušil krajský soud v Plzni. Vždyť přece cyklisté jsou polobohové, nemusejí dodržovat žádné předpisy a nesmí se jim nic stát.

Vláda hodlá

začít bojovat proti alkoholu tak, jako proti tvrdým drogám. Je to IMHO pitomost, protože tento "boj" nemá smysl a je odsouzen je stejnému nezdaru, navíc s masívními negativními důsledky, jako prohibice v USA.

Pokračuje show

kolem tvrdších výslechů, prováděných CIA, případně ve spolupráci s dalšími tajnými službami. Strůjci programu uvedli, že senátní zpráva ignoruje a překrucuje pozitivní zpravodajské výsledky, které byly těmito metodami dosaženy.
Většina američanů tvrdé výslechy schvaluje, takže demokratům, kteří za touto aférou převážně stojí, hrozí další ztráta sympatií od veřejnosti. I u nás se názory na tuto aféru polarizují ve smyslu demokraté x antidemokraté.
Přicmrndnul si i soudruh Zaorálek, pochopitelně na straně odpůrců "nelidského" zacházení s teroristy.

Zákaz kouření v restauracích

má postihnout i čajovny, kde jsou provozovány vodní dýmky. Mládež se holt přesune do privátů a zkrachuje to, jak v Británii restaurace.

Úřednickou šikanu

zažila paní, jejíž dcera je v komatu a ona má od soudu glejt, že ji může zastupovat. Pošta jí přesto odmítla předat doporučenou zásilku a dokonce i sdělit identitu odesílatele.
Od případu se distancovala i ombudsmanka. Není divu, má dost práce s prosazováním násilné islamizace naší společnosti, a tak ji problémy občanů, kterým by např. v důsledku fyzického nedodání zásilky a současně "fikce doručení" mohla hrozit třeba i exekuce, rozhodně nemohou zajímat.

20 000 krůt

vybijí v Německu v souvislosti s výskytem chřipkového viru H5N8, tedy "ptačí chřipky".

Rubl drasticky spadl

Je to sice v souvislosti (alespoň částečné) sankcí kvůli dění na Ukrajině, ale má to širší souvislosti i dopad.

O prodloužení nucené léčby psychotiků

jednají zákonodárci. Problémem je ovšem celkový rozpad spádové péče po roce 1989, kdy o nemocných (i těch duševně) není přehled a oni mohou unikat pozornosti i dozoru.

Soud s knězem,

který zneužíval své "ovečky", včetně nezletilých - nejmladší bylo 13 - začal. Především zneužíval moci, kterou mu nad nimi poskytovala jejich náboženská víra. "Pomáhal" takto i dívce, která chtěla vstoupit do kláštera a měla výčitky z toho, že už měla sex, i dívce, která měla neukojitelnou touhu po sexu s knězem.

Ke křížku

přilezli astronomové. Prvně utajovali místo možného dopadu úlomků bolidu, který spadl východně od Žďáru nad Sázavou. Protože sami nic nenašli, místo nakonec zveřejnili a tím "vydali v plen" fuj fuj amatérům.
Kousek se nakonec podařilo najít.
Důležité je, že tento meteorit má "rodokmen", tj. známe dráhu, po níž letěl před střetem se Zemí. Takových meteoritů je poměrně málo.

Oskar Gröning,

93letý dozorce z Osvětimi, který se nepodílel na vyhlazování, ale jen evidoval majetek zabavený vězňům, bude postaven před soud. S tím, že ekonomicky pomáhal nelidskému nacistickému režimu. OK, ale kdo postaví před soud ty miliony gastarbeiterů v EU, kteří dary na islámské charity podporují islámské teroristy, včetně zločinného "státu" chalifátu? "Když šibenice, tak pro všechny piráty", jak praví klasik.

Maďarsko

schválilo prasečinu, kterou navrhovali i naši senátoři: zákaz nedělního prodeje. Alespoň uvidíme, k čemu to tam povede.

Upálit

se pokusil muž na Václavském náměstí. Údajně byl pacientem psychiatrické kliniky. Motiv jeho činu je úzkostlivě tajen. Později na následky popálenin zemřel. Před časem jsem napsal, že organizátoři Matrixu jsou na sebevraždu upálením už velice dobře nachystaní, takže nemá cenu páchat politický protest touto metodou (jako Jan Palach). Je třeba udělat něco razantnějšího, jako Breivik, aby byla hradba připravovaného mlčení a nacvičených desinformací prolomena.

Poplatky na dálnicích

zavede i Německo, jako poslední z větších států s rozsáhlejší dálniční sítí v Evropě.

Hamás

byl vyřazen ze seznmu teroristických organizací EU. Údajně kvůli formálním nesrovnalostem při tvorbě seznamu.

Dalším oslabením koruny

vyhrožuje ČNB. Deflace, která je důsledkem pozitivní hospodářské politiky, je nevýhodná pro různé pochybné šíbry, v jejichž žoldu ČNB jedná.

Transplantaci plic a srdce

současně provedli v IKEM. Důvodem byla cystická fibróza (dědičné onemocnění, údajně zaviněné keltskými geny v naší populaci), komplikovaná srdečními problémy.

EU parlament

prosadil uznání "palestinského státu", naštěstí v měkčí podobě, kdy tomu budou jednotlivé státy moci odolat.

Alimenty

vyplácení státem v případě, že otec rozvedené nebo svobodné matce neplatí, by měly činit až 2940 Kč. Je to málo, ale je to pozitivní a propopulační opatření.

Nejvyšší vyznamenání

českých rotariánů dostal sir Nicholas Winton.

Sony

zrušila premiéru filmu The Interview, který paroduje severokorejský režim. Stalo se tak po útoku hackerů, řízených právě odtamtud. Kromě zablokování, webu došlo k úniku scénáře dalšího, rozpracovaného filmu (hrozí to vyzrazením pointy) a měly být zkopírovány i majly vedoucích manažerů.

Eva Michálková,

které norské úřady bezdůvodně odebraly děti, se znovu obrátila na soud o jejich vydání. Poslanci rovněž tlačí na vládu, aby se ve prospěch českých občanů v této kauze více zasazovala.
Na dvou povolených schůzkách za rok nesmí své syny objímat, pokud k tomu nevzejde podnět z jejich strany, nesmí plakat a nesmí se sny mluvit česky, protože norové jim vymývají mozky svou hovadskou germánskou hatmatilkou.
Případ vzbuzuje negativní ohlasy vůči Norsku po celé Evropě, takže dostává opravdu mezinárodní charakter. Sluší se připomenout, že poslední takto uloupené děti pocházely u nás jednak z Lidic, jednak z rodin povražděných antifašistů v době okupace, takže je celý ten zrůdný spolek Bernevern ve velice "dobré" společnosti.
Je však třeba bdít i u nás, nedávná reklamní kampaň "proti domácímu násilí" a "proti násilí na dětech", financovaná mnohdy anonymně, ve skutečnosti představuje přípravnou palbu lidí a organizací, kteří by rádi takovýto Bernevern zavedli i u nás.

Od roku

1990 narostla očekávaná délka života o šest let. Tento údaj někdy novináři nesprávně interpretují jako "když se dnes někdo narodí, tak má šanci se dožít tolik a tolik let". Ve skutečnosti se ale konstruuje křivka nad daty, kolik procent z kterého ročníku je ještě naživu a kolik zemřelo, a kde tato křivka protne 50 %, tam je průměrné dožití. Kdo něco ví o prokládání křivek a přímek sadou bodů, tak chápe, že do polohy průsečíku se nějak promítnou všechny ročníky. Tj. až dnes narození budou v "umíracím věku", bude ten průsečík dávno někde jinde.

Násilníci ze Strýčkovic,

kteří napadali svědky v kause svých příbuzných dlažebními kostkami a vyhrožovali uřezáním hlav a jejich zohavením, půjdou na dva a půl roku do vězení.

Pošta,

vzhledem k vysokým kvalitám svých služeb, od února zdraží doručování balíků a cenných psaní.

Transplantaci tenkého střeva

provedli v IKEM. Tato transplantace je technicky velice složitá, protože střevo obsahuje imunokompetentní buňky dárce, které si nemusejí rozumět s organismem příjemce. Navíc zde situaci komplikuje i střevní mikroflóra. Dalším problémem je vysoké riziko vzniku vnitrobřišních srůstů na peritoneu.

Soudruzi z Washingtonu

se velice nelibě vyjádřili o výrocích presidenta Zemana na jeho zahraničních cestách, čímž zcela jistě nechtěně sedli na stejnou loď se soudruhy z Moskvy, neblahé paměti. Doufejme, že nám nepošlou internacionální pomoc, jako soudruh Brežněv.

Beppe Grillo,

šéf Hnutí pěti hvězdiček, vyzval k uspořádání referenda o odchodu Itálie z EUrozóny. Potřebných 50 000 podpisů shromáždilo hnutí údajně za pouhé dva dny.

Brno

od ledna drasticky omezí hrací automaty.

Atropin a scopolamin

byly nalezeny v německé dětské jáhlové kaši. IMHO původem jsou biopole, kde roste durman a blín, které tyto (a podobné) alkaloidy obsahují. A, pochopitelně, prasácké zpracování, které semena těchto rostlin neodstraní ze sklizené suroviny na výrobu kaše.

Arabské státy OPEC

prohlásily, že nebudou snižovat těžbu ropy za účelem zvýšení její ceny. Ropný kartel se začíná rozkližovat, což je v principu dobré pro nás, kteří jsme prakticky čistými dovozci (ta trocha nafty na jihu Moravy nás z tohoto hlediska nevytrhne).

V hloubce přes 8 km

byla natočena živá ryba.

2 komentáře:

  1. Novodobý "Jan Palach":
    Ano, už se připravuje scénář pro potlačení takových "excesů" respektive jejich mediálního dopadu. Je založený na stejném principu jako kdysi v osmašedesátém: Ten člověk byl asi duševně nemocný. Zdravý by se přece neupálil, že áááno.
    Otevřené dveře:
    Tady nesouhlasím. Měla se podívat do špíglu, jestli není přejížděná. Kdyby to nebyl cyklista, ale kamion, nebylo by třeba trestat - ztráta levé ruky by pro ni byla dostatečným trestem. Jednou mi udělali totéž a uhnul jsem jen tak tak. Ale na 50% s tím vždy počítám, když jedu na kole.Vzájemná ohleduplnost platí pro malé i velké. Jinak se budeme zabíjet více než dosud.
    EU-Jourová:
    Není divu. Koho chleba jíš, toho píseň zpívej. A chlebíček rozdávají v Bruseli dost a dost chutný.
    SONY PICTURES:
    se ukázala jako typická poonďná společnost. Na malé zlodějíčky jejich duševního majetečku si zvou slavné právníky a snaží se je nechat exemplárně potrestat (ekonomicky zlikvidovat), když ale přijde někdo "silnější", tak se poonďají tak, že i Barrack O. je vyzývá k větší statečnosti.
    K tomu:
    "Pan generální! Českého rozhlasu Peter Duhan bude muset cenzurovat presidenta. Tak pravila rada Čr. Kdo bude hlavním cenzorem těch ostatních? Nějak se vracíme do totáče, "ni"?

    OdpovědětVymazat
  2. Zdeněk Žíkovecký23. prosince 2014 v 8:32

    Samozřejmě, že páchat politický protest sebevraždou je blbost. Vždyť je to jak ta scéna z filmu "Brianův život", kdy na Golgotu napochodují ozbrojenci a po prohlášení "Jsme sebevražedné komando osvobozenecké armády!" vytáhnou meče - a probodnou se.

    OdpovědětVymazat