pondělí 1. prosince 2014

Co uplynulý týden dal

Ukrajina

Referendum

o členství v NATO chce vyhlásit Porošenko.

Opět byl ostřelován

Donbas. při jednom z útoků se pod palbou ocitla i mise OBSE, při jiném byli zabiti civilisté.

EU zmrazí

konta dalších separatistů na Ukrajině.

Na separatistická území

pronikl ruský humanitární konvoj. Kyjev zuří, protože chce vzpurníky "přivést k rozumu" blokováním zásobování přes Ukrajinu.

Ebola

Tempo šíření

se možná trochu zvolnilo, může to ale být jen fluktuace v hlášeních nových případů, jak se šíří do států, kde na její sledování ještě nejsou zavedeni.

Islám

Keňa zaútočila

na tábor islamistů ze Šabábu, kteří zmasakrovali minulý týden cestující v autobuse. Počet "obětí" (tj. zneškodněných islamistů) není znám. Na uvedené akce by mělo být povoleno použít ZHN.

Dvě města

na severu země osvobodila irácká armáda od džihádistů chalifátu.

Íránku Ghavamiovou,

která strávila 149 dni ve vyšetřovaci vazbě za to, že chtěla sledovat zápas mužského volejbalu, je podmínešně propuštěna. Má dvojí občanství, britské a íránské, a tak jí nějak nedošlo, že není v civilizované zemi, ale islámistickém zrůdostánu.

Libyjská armáda,

bojující proti islamistům, zaútočila na jejich poslední provozuschopné letiště, odkud mohly startovat i proudové stíhačky.

Ženy a muži si nejsou rovni,

prohlásil idol sluníčkářů, turecký islamistický president Erdogan.

Jednoho imáma

a řadu dalších podezřelých osob zatkla bulharská policie při zátahu na teroristy a stoupence chalifátu.

Premiér Sobotka

neohroženě opakovaně tvrdě kritizoval chalifát.
Mám z toho takový rozpačitý pocit: na jedné straně bych mu dekapitaci od islamistů rozhodně nepřál, na druhé straně chápu, že by to mohlo být překročení Rubikonu ve vztahu našeho státu a islámu.

Dva velké atentáty,

jeden se 60 a druhý se 40 mrtvými spáchali islamisté v Nigérii. Následoval útok na mešitu s "příliš neradikálními" muslimy, kterých bylo usmrceno kolem 120.

Podle US zdrojů

bylo na územích chalifátu nalezeno už přes 40 výcvikových táborů pro teroristy a džihádisty.

Zdravotníky,

očkující děti, zavraždili v Pákistánu.
Jsou prostě země, které si pomoc jednoduše nezaslouží a neměla by jim být poskytována - nechat to na Darwinovi!

Nálety na město Rakka

usmrtily 95 lidí, z toho údajně 52 "civilistů". Je ovšem nutno dodat, že v islámu je civilista ten, kdo zrovna nemá v ruce pušku nebo jinou zbraň a potenciální nebezpečí od civilistů a necivilistů je totožné.

Bratři Nawazové,

podle jména a fotografií typičtí Britové, byli odsouzeni za účast na teroristických aktivitách chalifátu. A to se v současnosti do Evropy vesměs vracejí ti, kdo na "islám ve stoprocentním rozsahu" podle chalifátu nemají žaludek.

President Zeman

pochválil Tádžikistán za to, jak si v 90. letech poradil s islámskými teroristy.

V bojích o Kobani

padlo 11 Kurdů, bránících město, informace o padlých útočnících se diametrálně odlišují podle zdrojů.

Papež a patriarcha

vyzvali ke "sblížení s islámem". Čímž prokázali kolaborantství křesťanů s touto totalitou.

Německo vzdalo hold

Tugce Albayrakové, která přispěchala na pomoc dvěma teenagerkám, které na ženském (patrně) WC obtěžuje skupina mužů. Později byla přepadena násilníky na parkovišti a jedním z nich uhozena do hlavy takovým způsobem, že upadla do beznadějného komatu a v den svých 23. narozenin byla odpojena od přístrojů. Vzhledem k tomu, že o etnicitě útočníků se mlčí (BBS uvádí "typicky německé" jméno vraha Senal M. a snímky ukazují útočníky spíše snědší), zdá se, že to nebyli Němci.

13 lidí

zadržela Rakouská policie při zátahu na islamisty. Jen houšť a větší kapky!

Jezídové,

uprchlí z chalifátu, přinesli podrobnosti o vraždění, kterého se dopouštějí jeho bojovníci na zajatých civilistech, včetně vraždění nemluvňat. Je dobré, že se takové věci nedají v naší době utajovat tak, jak byla dlouho utajována zvěrstva v koncentračních táborech i gulazích. Zbývá opravdu jen odmítnout tézi, že džihádisté v chalifátu jsou "jiní" muslimové, nebo dokonce že muslimy nejsou. Naopak, jsou to stoprocentní muslimové a chovají se přesně tak, jak se při podobných příležitostech choval sám Mohamed, takže nedělají naprosto nic, co by islám mohl odsuzovat, protože jeho autorita a příklad jsou stoprocentní.

Egyptský soud

osvobodil expresidenta Mubaraka, který se snažil potlačit silou islamistické povstání v Egyptě, které nakonec silou potlačila armáda.

Obecné

Clintonová for president

zahlásil Obama. Je ovšem otázka, zda to není "polibek smrti", protože při posledních volbách v USA demokratičtí kandidáti Obamu aktivně odmítali (a i tak jim to nebylo většinou nic moc platné).

Dvanáctiletého chlapce

zastřelili policisté v Clevelandu (USA). Měl repliku pistole na aerosoftové kuličky, což se nedá poznat v podstatě dokud to nevystřelí a nepustil ji na příkaz na zem. Záznam ukazuje, že střelba ze strany policisty nastala velice rychle a bude jistě kontraverze kolem toho, zda měl hoch dost času na uposlechnutí příkazu.
Je to ošklivé, ale vzhledem k tomu, že se vyskytují chlapečci i mladší a s pravými pistolemi, jednali adekvátně situaci. Platí to, co se svého času o podobných zbraních říkalo: "Bůh stvořil lidi silné a slabé, pak přišel Samuel Colt a učinil je rovnými." Události v islámskm světě, kde vojáci tohoto věku patří mezi nejnelítostnější zabijáky, to potvrzují.

Virus Reginst

byl objeven jako malware, schopné v pravidelných intervalech snímat obrazovku, zachytávat hesla a obnovovat smazané soubory, byl objeven v řadě počítačů.
Napadené počítače mají něco společného: jejich operační systém spouští soubory *.exe. Linux jistě neposkytuje bezpečí absolutní, ale v podstatně větší míře rozhodně.

Na 900 miliard

odhaduje své ztráty ze sankcí EU Rusko. IMHO ztráty EU jsou přinejmenším srovnatelné. Ty peníze budou velice chybět v boji proti džihádistům. Což byl zřejmě hlavní cíl "akce Majdan".

Hlídače do škol

chce zřídit ministr Chládek. V USA nepomohou stoprocentně ani ozbrojenci. Nejlépe to má zařízeno Izrael: Ozbrojený je každý učitel / učitelka a navíc umějí střílet a jsou vycvičeni k okamžité reakci palbou na hlavu útočníka.

Krajské vedení ČSSD

nezrušilo ZO v Duchcově, jejíž členové uzavřeli po komunálních volbách koalici s DSSS a KSČM. Přitom UV ČSSD vadí jen ta první z těchto stran, byť Bohumínské usnesení KSČM explicitně jmenuje.

Zdeňkem Troškou politiky

nazval expremiér Špidla presidenta Zemana. Faktem ovšem je, že Troška si na své filmy dokáže vydělat - tj. sponzoring, produkt placement + vstupné  a prodej nosičů mu pokryjí náklady + přinesou zisk. Což je věc, kterou 90 % + "umělců" nezvládá a luxuje národu kapsy na své "vysoce umělecké" projekty. Je mi jasné, že soudruh Špidla to zcela jistě nemyslel jako pochvalu, ale charakterizuje ho patrně to, že mu tento aspekt jeho výroku nedochází.
Zeman mu to ovšem nezůstal dlužen a kontroval přehledem Špidlových neúspěchů ve funkcích premiéra, EUrokomisaře i předsedy ČSSD.

Ve Fergusonu

nastaly nepokoje poté, co porota vyvinila policistu, který zastřelil při potyčce černošského mladíka. Do města se postupně sjely "protestující", tj. rabující a násilnické živly, ze širokého okolí a stav si vyžádal nasazení většího počtu policistů i Národní Gardy.
Nepokoje se objevily i na dalších místech USA.
Policista, jehož jméno a adresa byly zveřejněny, se skrývá na neznámých místech a maskován.
Následně rezignoval na místo u policie.

Zákaz igelitek

prošel další skupinou intelektuálně nenadaných osob, pardon, europoslanců ve výboru EUroparlamentu. EU v podmínkách dramatické nezaměstnanosti, ekonomické krize a probíhající invaze islamistů prostě nic nedělá a vykazuje aktivitu na pseudoproblémech, které navíc řeší naprosto idiotsky.

K hromadnému znásilňování

docházelo na Virginské univerzitě v rámci "iniciačních obřadů", prováděných studentskou skupinou Phi Kappa Psi. O problému se vědělo, ale vedení univerzity ho tajilo z komerčních důvodů. Teď se ucho utrhlo a dostalo se to do novin. Přejme členům skupiny, aby dostali nejmíň to, co guru Jára za "odháčkovávání".

Papež

vyzval k větší vstřícnosti vůči nelegálním imigrantům. V podstatě tedy sleduje linii likvidace Evropy  a evropské civilizace jejím zavalením civilizačně bezcennými migranty.

Fotografie Karla Lawa,

Brita, který se ztratil po několikadenním flámu, na kterém se zapíjela svoboda jeho bratrance, visí po celé Praze.

Norsko

zavedlo ozbrojení policejních hlídek. Řeknemě si to upřímně: Množství civilizačně nekompatibilních imigrantů, vždy pohotových k násilí, si takovéto opatření muselo vynutit. Je zajímavé, že causa Breivik Norům na toto nestačila, byť tam se neozbrojenost policistů velice drasticky promítla do počtu obětí.

Sušené meruňky

s roztočem mlékohubem, lískové ořechy s aflatoxínem - i tak vypadá, alespoň podle inspektorů, předvánoční nabídka v našich obchodech.

Zemřel

hudební skladatel Petr Hapka (70,5), který v posledních letech bojoval s Alzheimerovou chorobou.

Soudruzi z ministerstva

zdravotnictví hodlají zakázat kouření v restauracích. Sice se tím máme blížit EU, ale fakticky se (i s tou slavnou EU) blížíme totalitám, jako je Čína, kde jsou podobné zákazy normou.

Česká pošta

vydala kruhovou známku s možnými podobami Járy Cimrmana.

Pankrácké eskortě

uprchl nebezpečný vězeň a ministerstvo provádí čistky ve vězeňské službě.

Arabista,

či spíš islamista Jan Čuřík se pohádal v Československém rozhlasu s Benjaminem Kurasem. Snažil se prodat bláboly o mírumilovnosti islámu (za které je arabistika bohatě dotována teroristickými státy) a reagoval hostilně na fakt, že mu ty bláboly nejenže nebyly věřeny, ale dokonce byly věcnými argumenty nad konkrétními fakty vyvraceny.

U ostrova Délos

byla nalezena potopená hrnčířská dílna z antických dob.

Myslivec zastřelil myslivce

na Slovensku.
Faktem je, že jsem měl vždy dojem, že pokud by šly dvě řady ozbrojených myslivců proti sobě a střílely, bylo by to férovější než střílet na neozbrojenou zvěř.

Závislost na Rusku

chce snížit Maďarsko těžbou břidlicového plynu. Je to rozhodně následováníhodný příklad. Ložiska by měla být alespoň prozkoumána a nejperspektivnější připravena k těžbě, což by do značné míry posílilo naši pozici při vyjednávání o cenách a režimu dodávek. Bylo by ovšem záhodno rozkrýt finanční toky kolem "ekologických iniciativ", které se snaží prokázat zákaz této těžby (ale i průzkumu). Přinejmenším bychom věděli, zda to dělají z blbosti, nebo za cizí peníze a když ano, tak za čí.

Expremiér Polska

vystřídá na postu "EUropresidenta" dosavadního Van Rumpuye.

Švýcaři

se dostali do schizofrenní situace, kdy na jedné straně odhlasovali zvedení kvót pro přistěhovalectví, na straně druhé ale jejich počet zredukovat odmítli.

Britský premiér

pohrozil odchodem Británie z EU, pokud nebude umožněno omezit tok přistěhovalců do GB, jdoucích za sociálními výhodami.

3 komentáře:

  1. To mi už nikdy nedělejte, Pergille!
    Kvůli těm "dvěma řadám myslivců", jdoucích proti sobě jsem si poprskal klávesnici i monitor kávou. Mám bujnou fantazii. A vůbec, jak vzniklo slovo "myslivec"? Od slovesa myslet?

    OdpovědětVymazat
  2. Pane Pergille, rád si čtu vaše názory a výtahy z novin. Proto sem občas nakouknu a zase potichu zmizím. Velmi by mě zajímalo, co vy na tento článek? Je sice z Blesku, ale je opravdu šokující. Islamismus se nepřibližuje, ale jak se dalo čekat, už ho máme doma a drze vzkazuje: "Nelíbí se vám islám v Česku? Odstěhujte se!" http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/289070/drsna-vyzva-cechum-nelibi-se-vam-islam-v-cesku-odstehujte-se.html
    Článek je z 2.12.2014
    Možná se nám ti myslivci budou brzy hodit, odhaduji, že je mezi nimi víc zbraní než má celá naše armáda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U těch myslivců budou ty zbraně zejména ve funkčnějším stavu. Navíc je zde ještě paradox, že zatímco existují nejrůznější konvence proti expanzívním střelám u armády (údajně z humanitárních důvodů), na zvěř se taková munice používá běžně, také z humanitárních důvodů, aby zranění bylo těžší a zvěř dříve chcípla.

      Jinak tihle tvorové své výhrůžky myslí smrtelně vážně a pokud s tím neuděláme něco opravdu radikálního, tak se je budou snažit i splnit.

      Vymazat