pondělí 24. listopadu 2014

Co uplynulý týden dal

Ebola

tiše pokračuje ve svých smrtonosných aktivitách.

Ukrajina


Záruku

nečlenství Ukrajiny v NATO chce Rusko. USA řízení a placení blekotalové blekotají, ale vzpoměňme si, jak hystericky reagovaly USA na sovětské rakety s jadernými hlavicemi, rozmístěnými na Kubě. Málem to skončilo třetí světovou válkou a byl to jeden z faktorů, které vedly ke zřízení "horké linky" mezi Washingtonem a Moskvou. Nyní chtějí USA cestou svých satelitů dostat své rakety ještě blíže Rusku, než byly ty sovětské naKubě jejich teritoriu.

Se ztrátou Donbasu

se začíná smiřovat Kyjev. Zavinil si ji ovšem sám svými aktivitami, podporou fašistů z Majdanu i cíleným zabíjením civilistů na sepatratistických územích.

Gerry Kasparov,

bývalý sovětský šachista, žijící v USA, vyzval k "zastavení Putina, který je jako Hitler".

Islám


Sebevražedný atentátník

napadl ministerstvo vnitra v Kábulu.

V Jeruzalémské synagoze

napadli atentátnící modlící se Židy a čtyři z nich sekáčky a pistolemi zabili, pátý zemřel posléze. Mimo Neviditelného Psa nám byla utajena informace, že to byli muslimové, dlouhodobě zaměstnaní v té synagoze a znající se osobně se všemi oběťmi. Právě tak by podle některých agotátorů měli vypadat "umírnění" muslimové.
Izrael kromě zastřelení atentátníků plánuje stržení jejich domů. Vzhledem k určitému mystickému postavení domu v semitské (tedy i arabskoislámské) ideologii může být takováto odveta pro některé potenciální útočníky odstrašující víc, než hrozba smrtí. Proto také lidskoprávníci celého světa proti takovýmto opatřením protestují.

Podle Institutu pro ekonomii a mír

narostl v tomto roce velice významně počet teroristickch útoků, přičemž pachateli jsou muslimové, většinou sunitské větve islámu (která je ovšem výrazně početnější, přepočetl to někdo na počet zastánců obou větví islámu?).

Tresty smrti

pro tři atentátníky na cizince a další vysoké tresty pro jejich spolupachatele padly v Saúdské Arábii. Inu, Hitler a Mussolini také zlikvidovali drobné zločince coby nežádoucí konkurenci ...

Mezi vrahy

syrských vojáků, kteří vraždili ve jménu islámu, byli i Brit, Belgičan a dva Francouzi, pochopitelně muslimové. Ukazuje to názorně, co jsou muslimové, a to i žijící v civilizovaných zemích, zač.

Pákistánská rodina,

která ukamenovala svou dceru, protože si vzala neschváleného ženicha, čelí trestu smrti, který pravděpodobně bude změněn na doživotí. Jejich hlavním problémem patrně bylo, že si nevyžádali povolení z mešity a od islámského soudu, které by nejspíš dostali.

Libyjská buňka

chalifátu obsadila tamní stotisícové město Darná. Bylo by dobré si uvědomit, že Libyi dělí od EU už jen moře, které hladce překonávají ilegálové na primitivních plavidlech.

Uřezáním hlav

vyhrožují francouzští dřihádisté na propagačním videu.

Nizozemská konvertitka,

která se chtěla dostat do Sýrie, aby se tam provdala za džihádistu, byla zadržena a je v cele za "ohrožování bezpečnosti státu".

Zabitím manželky a dětí

a odchodem ze země, vyhrožuje obyvatel Afghánistanu vládě, pokud nebude potrestán útočník, který znásilnil jeho tříletou (!) dceru.

Islamisté

z Boko Haram provedli další útok s desítkami mrtvých směrem k hlavnímu městu Nigérie.

Jemenská

odnož Al Kaidy se údajně rozkmotřila s chalifátem.

V Keni

islamisté přepadli autobus, cestující roztřídili podle náboženství a nemuslimy (28) následně povraždili. Keňa je turistickou destinací i z Česka, chodí se odtud na Kilimanžáro a Mount Kenya.
Další masovou vraždu, se skoro dvojnásobkem obětí, spáchali islamisté z Boko Haram v blízkosti Čadského jezera.

Turnaj ve volejbale

napadl sebevražedný atentátník v Afghánistanu. Je dobré vědět, že sport islám zakazuje; z tohoto důvodu také děti muslimů odmítají školní tělocvik.

Obecné


"Virus hloupnutí"

nalezli vědci v USA. Jerdná se o virus, napadající zelené řasy, žijící v běžných vodách, ale také nalézaný v lidech. Podle pozorování mají infikovaní lidé horší výsledky v kognitivních testech. Podobně se chovaly i záměrně v experimentu nakažené myši.
Virus ACTV-1 není jediným virem společným pro člověka a rostliny. Podobně existuje virus, schopný napadat buňky v listech rajčat a buňky lidského střeva, enterocyty. Na rajčata se dostane s nekompostovanou lidskou stolicí.

"Umělecká skupina"

Pražská služba přemalovala Lennonovu zeď na Kampě na bílo. Okamžitě se na ní začaly objevovat nové nápisy.

EU a USA

potřebují Rusko pro boj s islámským terorismem, vyjádřil se president Zeman. Připoměňme si, že Obama je muslim, a že jeho snahou je konečné vítězství islámu nad civilizací. Od prohraných voleb, které signalizují porážku sil, co jej, patrně protiústavně, dostaly na presidentský post, zcela jednoznačně předvádí proislamizační tendence. Rozbití dobrých vztahů západních zemí s Ruskem je jednoznačně v zájmu lidí, kteří mu šéfují.
Senátor McCain se o presidentových slovech vyjádřil negativně. Je to jeden z příkladů toho, jak moc jsou v USA mimo evropskou realitu.
Obamův poradce Tony Blinken  se snaží konflikt dál vyyhrotit dodáním zbraní a další vojenské pomoci Ukrajině.

Bustu Václava Havla

odhalili v americkém Kongresu. Asi nejzasvěcenější komentář k tomu napsal blogger Větvička (i s obrázky).

Sigurjón Árnason,

šéf zkrachovalé banky na Islandu, odpovdný za dávání naprosto ničím nekrytých půjček a podobné zhúvěřilosti nakonec půjde do pruhovaných tepláků, byť jen na tři měsíce a dalších devět má jako podmínku. Byl to jeden z mála bankéřů, kteří svou vysoce nekvalifikovanou politikou vyvolali krach půjček, který uvedl USA a EU do krize, který dostal reálný, byť směšný, trest.

Utah

zvažuje zřízení popravčích čet, které by nahradily humanitárními aktivisty znedostupněný Thiopental.

VZP

se hádá s protonovým centrem v Praze. Podle ní přijde levněji ošetření v Mnichově.

Globální oteplování

udeřilo na USA. Mrzně až praští, auta se topí ve sněhu v kalamitě, kterou kroniky jen tak nepamatují.

Exhumaci

všech vězňů, zavražděných komunistickým režimem a zakopaných v Ďáblicích, požaduje Sdružení bývalých politických vězňů. Počet těl zavražděných v této lokalitě se odhaduje na téměř tři tisíce.

Kvalitní červené víno

údajně může ztlumit diabetickou angiopatii, která vede u mužů k poruchám erekce. Nedávno byl v jiné práci resveratrol (hlavní v tomto směru účinná látka červeného vína zpochybněn. Je docela možné, že působí kombinace resveratrol + alkohol, protože obě tyto látky působí na cévy. To by ovšem byla neblahá zpráva pro podniky, snažící se vyrábět resveratrolové koncentráty z výlisků vinných hroznů (většina resveratrolu zůstane tam). Patrně je i možné, že se resveratrol, nerozpustný ve vodě, bez alkoholu v trávicím ústrojí ani nemůže vstřebat.

V Praze

se podařilo zachránit pacientku, která byla 74 minut mrtvá, bez vlastní srdeční akce.

Řada lidí

ponechává v kamerách napojených na internet defaultní heslo z výroby. Pirátská skupina z Ruska zveřejnila takto získaná videa, údajně pro poučení lidí, že mají tovární heslo změnit. Jsou tam i videa získaná z ČR.

Snahu vyvěsit "vlajku" EU

v maďarském parlamentu komentoval jeho předseda slovy:  „Chápu, že socialističtí poslanci si dovedou představit maďarskou národní vlajku pouze společně s jinou vlajkou, buď s rudou, nebo s modrou.“

Australanka

se napila 95% lihu, dováženého z Polska a neustála to. Prostě takto koncentrovaný líh se nedá pít jako nějaký koktejl (ale s míropu se, pochopitelně, pít dá).
"Jo, hoši, pít se musí umět," poučoval nás jeden ze středoškolských profesorů, "to se přijde do kabinetu, vypije se líh z ještěrky a 'gdě zděs krokodil?'"
V protialkoholní výchově (hlavně u mládeže) je nutno opakovaně zdůrazňovat, že není absolutně problém vypít letální dávku lihu. Takže nějaké závody, "kdo víc vypije" jsou zcela mimo mísu, každý může vypít tolik, že z toho zaklepe bačkorami a víc pít ani nemá smysl. Jsou známy i letální otravy u dětí ze zábalů v alkoholickém nápoji (např. prostěradlo polité slivovicí).

Pravý mor

se objevil na Madagaskaru. Patrně se tam vyskytují vhodná zvířata, schopná vtvořit přírodní ohnisko nákazy. Mohly by to být i krysy, které se šíří lodní dopravou. V Evropě mor nemáme a přišli jsme k tomu jako slepý k houslím: Krysy byly vytlačeny agresívnějšími potkany, na nichž ten správný druh blech, schopný přenášet mor, nežije.

Moudří soudruzi

z brusele se rozhodli omezit používání igelitových tašek.

21 týdnů starý plod

úspěšně operovali ve Francii. Důvodem byl rozštěp páteře, spina bifida, který může vést k poškození hybnosti dolní části těla a dalším problémům, včetně vstupu infekce do nervového systému otvorem, který takto vzniká. Hlavní příčinou uvedených onemocnění je nedostatek kyseliny listové (jeden z vitamínů skupiny B) na samém začátku těhotenství. Přestože je tento vitamín dosti ubikvitérní, dostatečné hladiny pro bezpečný počátek těhotenství se většinou pouhou dietou nemusejí vytvořit, takže je to jeden z mála případů, kdy se i při správné sklatbě stravy doporučuje vitamínová suplementace. Ta se doporučuje i před plánovaným početím.

Ptačí chřipku

diagnostikovali u ptáka z volné přírody v Německu.

6 komentářů:

  1. Jestli potřebuje resveratrol alkohol, tak by stačilo zapíjet prášky panákem.
    Jenom je pak možná jednodušší to červený.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Resveratrol je v červeném víně proto, že se modré hrozny drtí, nechají několik hodin (snad až den) nakvasit a pak se teprve lisují. Tím tam vznikne alkohol, který dostane resveratrol do moštu. Bílé a červené hrozny se lisují rovnou na mošt a ten teprve kvasí, takže resveratrolu je tam výrazně méně, byť bílé odrůdy mají resveratrolu v bobulích víc, ale ten skončí všechen ve výliscích.

      Vymazat
  2. Zdeněk Žíkovecký25. listopadu 2014 v 1:51

    Re: krysy a potkani
    Wikipedie: Později začala krysa z českého území ustupovat. Dříve se uvažovalo, že se tak stalo rozšiřováním přizpůsobivějších potkanů, ale bylo to způsobeno spíše přechodem od sušších dřevěných staveb (pro krysy optimálních) ke kamenným a cihlovým stavbám s vlhčími sklepy a později i kanalizací. Navíc potkani začali do českých zemí pronikat až v 18. století – tedy v dobách, kdy byla krysa již na ústupu.

    Krysa se do Českých zemí začala rozšiřovat opět koncem 19. století především říční lodní dopravou. V roce 1879 byla zjištěna v Děčíně, o 35 let později v Mělníce a v roce 1929 byla objevena i v Praze. Podle posledních poznatků (první desetiletí 21. století) žije krysa obecná především v severních a středních Čechách v území od Loun a Rakovníka na západě po Českou Lípu a Mladou Boleslav na východě až po Prahu na jihu. Oblast jejího výskytu se pomalu rozšiřuje – v roce 2000 byla nalezna na jih od Prahy v Říčanech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za doplnění. Nicméně potkani údajně na krysy cíleně útočí (asi jako vlci na psy a opačně).

      Vymazat
  3. Zdeněk Žíkovecký25. listopadu 2014 v 1:55

    Ty americké problémy s mordováním odsouzenců jaksi nechápu. Existuje přece nespočet látek, jejichž předávkování způsobí smrt. Třeba i ty zmíněné 95% lihoviny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky ne, z těch samých důvodů. Píchnout naředěný etanol do žíly, tak by stačilo podstatně méně, než při pití (obcházejí se játra, která detoxikují). Konec konců, nedávno nám předvedli, jak se dá zabít prachobyčejným fenolem (oni to dělali už nacisté, tady se spletli a dali vypít sol. Chlumský místo nějaké látky na testování funkce ledvin). Ani velká vzduchová bublina není nedostupná.

      Vymazat