pondělí 10. listopadu 2014

Co uplynulý týden dal

Ukrajina

Separatisté

vyhráli volby na východě země, podle očekávání. Rusko jejich výsledek uznalo, EU ne. Kyjevská vláda také ne. Kyjevští ozbrojenci útočí na separatistická území, ale Ruko má k dispozici ropný kohout a obyvatelé Donbasu kohout uhelný.

Kyjevští ozbrojenci

ostřelovali školáky, hrající na školním hřišti fotbal. Výsledkem jsou dva mrtví a více zraněných.

Ze separátních území

jsou hlášeny útoky kyjevských ozbrojenců, které Kyjev popírá. Z Ruska na separátistická území vjela kolona tanků a dalších vozidel.

Další lidské ostatky

se našly na místě pádu malajsijského letadla. Odborníci  jsou toho názoru, že všechny se patrně nenajdou.


Islám


První nálet

na území chalifátu provedlo letectvo Kanady, jako další země, která se zapojila do boje proti islámským teroristům.

Další únosy

a mučení dětí, tentokrát kurdských, se provalily na chalifát.

Humanita islámu

se opět v celé své kráse ukázala v Pákistánu, kde muslimský dav upálil křesťanský pár. Údajně za rouhání, v reálu je nejspíš poštval majitel cihelny, v níž pracovali, protože chtěli odejít za vyšší mzdou. Falešné obvinění z rouhání není v Pákistánu (a dalších islámských zemích) trestným činem, byť má takovéto následky.

Ceník žen a dívek,

kterých bojovníci chalifátu unesli kolem 2,5 tisíce, byl uveřejněn. Nejdražší jsou dívky ve věku 1 - 9 let, přepočteno na naše koruny necelé čtyři tisíce. O takových cenách v předrevolučních bazarech říkávala nebožka tchýně "no, nekup to za ty prachy!"

Prozradilo se,

že jediné vítězství nad džihádisty z chalifátu vybojovali Iráčané (konkrétně šíitské milice) pod vedením Íránského generála.

Další nezletilá džihádistka,

tentokrát Nizozemka marockého původu, byla chycena ještě v EU na cestě za štěstím v chalifátu.

V Darfuru

sudánští muslimští bojovníci hromadně znásilnili kolem 200 žen. Dítě, které takto vznikne, je od narození podle súdánských islámských zákonů považováno za muslima. I takto se snaží muslimové rozleptat nemuslimské kumunity, obývající kompaktní území na jihu země.

V Libyi

soud neuznal parlament, uznaný mezinárodním společenstvím, čímž nastoupil cestu k dalšímu chaosu v zemi.

Obama

napsal v říjnu dopis Íránskému náboženskému vůdci, kterému nabízel spolupráci v boji proti chalifátu.

Výletními loděmi

cestují džihádisté do oblasti konfliktu s chalifátem, prostě kam je srdce táhne. Využívají toho, že pasažéři těchto lodí jsou (zatím) méně často a méně intenzívně kontrolováni.

Kolonu s chalifou

bombardovala US letadla a chalifa osobně dostal na kokos. Je prý těžce zraněn. Nicméně se nemáme radovat: Na jeho post se tlačí více dalších kandidátů (leda by se o ten post servali).

V Iráku

spachal sebevražedný atentát proti vládním silám typický Brit, jménem abú Sumajja Brítání. Patrně jediným receptem na takovéto problémy je nepouštění muslimů do lidských ozbrojených sil.

Ebola

Propuštění z karantény

si vybojovala US zdravotnice, která se vrátila z oblasti postižené ebolou. IMHO je karanténa rozumné opatření, zejména proto, že o šíření této choroby ještě spoustu věcí nevíme.

Obecně

Loď s běženci,

směřujícími z Turecka do Rumunska, coby člena EU, se potopila v Bosporu.

Zkrácenou pracovní dobu

pro pracovníky krachujících firem, kteří za ni budou pobírat 70 % platu, schválila vláda.

Další vraždící schizofrenička

byla krátce poté, co ubodala manžela před zraky synů, propuštěna z policejní cely, protože podle dobrozdání lékařů není nebezpečná. Rodina si myslí opak.

Památník

Steva Jobse strhli v Petrohradě, protože jeho nástupce, Tim Cook, se minulý týden veřejně přiznal k homosexualitě.

Právo napadnout

formu upozornění na nebezpečnost kouření si vybojovaly proti EU tabákové firmy.

V Česku

se řeší doslovný překlad presidenta Zemana názvu skupiny Pussy Riot. President Zeman patrně provokoval zcela záměrně a promyšleně, protože proti jeho kritikům se zvedla silná opozice, z níž vzešel první výsledek: označení "pražská lumpenkavárna". Alespoň před touto akcí jsem tento pojem nikdy nečetl, zatímco týden po ní lze tento pojem vidět v řadě sdělovacích prostředků, alespoň těch, co jsou šířeny po Internetu.

Nultý ročník

pro všechny pětileté děti chystá ministr Chládek.

Temperamentní Ind

zmučil sexuálního útočníka, po jehož akci navíc jeho dcera otěhotněla, žhavými kleštěmi takovým způsobem, že ten uhynul. Budu zlý, takový osud znásilňovatele je menší zlo, než jeho propuštění na svobodu po pár letech humánního věznění.

Zákon likvidující dětské skupiny

sněmovna přijala přehlasováním presidentského veta s příslibem, že pro lesní školky připraví novelu s výjimkou. Vládní koalice prosazuje tupou uniformitu, přesně v intencích směrnic EU.

Rakousko hrozí

žalobou proti jadernému úložišti. Chtělo by to je poslat párkrát do blackoutu nedodáním elektřiny z našich fuj-fuj jaderných elektráren.
Schwarzenberg obvinil Rakušany z protijaderného dogmatismu.
Rakušanům vadí ovšem nejen české elektrárny, ale i čeští rysi (u nás ikony ekologistů, bojujících mj. proti jaderné energetice), kteří si odskakují lovit i do rakouských lesů.

Nový předseda EK

Juncker se pustil do britského premiéra, který kritizoval požadavek zvýšit britský příspěvek do EU. Poněkud opomenul fakt, že v GB sílí hlasy vyžadující odchod z této byrokratické  a antidemokratické organizace. Nebo možná počítá s takovou mírou odbourání demokracie, že britští voliči nebudou moci svou vůli prosadit.

Středové volby

(střed volebního období presidenta) vyhráli v USA republikáni, a to způsobem, jaký oni sami ani v nejoptimističtějších vizích neočekávali. Získali většinu v obou komorách parlamentu a vyhráli i většinu (ve dvou státech dosud není rozhodnuto) těch křesel guvernérů, o něž se v těchto volbách bojovalo. Obamovy sociálislamistické reformy budou přinejmenším systematicky bržděny.

Paradox:

stát sice bojkotuje Rusko v souladu se sankcemi celé EU, ale hoteliér, který odmítl do svého podniku Rusy pustit, byl pokutován za "diskriminaci". Alespoň názorně vidíme, jaký shit daná legislativa je a doufejme, že to posílí hlasy za její zrušení.

První děti z Číny

se začnou léčit v českých lázních. IMHO by bylo ideální, pokud by Číňané nahradili islámskou klientelu.

Dukovany odstaví

pro zjištěné netěsnosti v potrubí 3. a 4. blok.

US voják,

který snad odstřelil bin Ládina, vystoupil z anonymity. Krátce poté bylo jeho prohlášení zpochybněno dalším střelcem. Zkrátka dotyčného Američané neměli rádi a střílelo se tam jak o Božím těle.

Čtyři týdny lázní

budou opět hradit pojišťovny. Ukázalo se, že jimi prosazení zkrácení lázeňských pobytů nemocné poškodilo a lázně přivedlo do ekonomických problémů.

Náklady za právní služby

začal vymáhat po firmě Diag Human stát.

President Zeman

navrhl Ústavnímu soudu zrušení služebního zákona.

Severní Korea

propustila zbylé dva vězněné Američany.

Titul nelepší whisky

vyhráli letos Japonci. Skotové se nedostali na žádné z prvních pěti míst. Mimochodem, existuje i whisky vyrobená na Moravě. Jednotlivé single malt (tj produkty jednoho pálení) jsou srovnatelé s přinejmenším průměrnými single malt whiskami ze Skotska. Bohužel je nedovedeme namíchat do kvalitní směsi (jako jsou různé blendované whisky stabilní vůně a chuti), ta moravská je údajně na samé dolní hranici pitelnosti.

Roztahovačky

jsou dívky, jejichž polo či zcela nahé fotky se dostaly na Facebook. Většinou tyto fotky daly k dispozici na internet samy. Tak mě napadá české přísloví "Kdo chce kam ..."

Žádné komentáře:

Okomentovat