pondělí 20. října 2014

Co uplynulý týden dal

Ukrajina

Pokračuje vzájemné obviňování ohledně sestřelení malajsijského letadla. Jsou vidět rozkoly v táboře separatistů, na druhé straně se stále více ukazuje ukrajinská závislost na ruském plynu. Dál se ovšem tu a tam střílí.

Islám


Památník genocidy Arménů

v Dajr az-Zauru zničili bojovníci chalifátu. S ní se nechlubí ani Turci a další islámské národy, které se jí účastnily. Je třeba konstatovat, že jen aspekt (ne)dostupnosti technologií efektivního hromadného vraždění zabránil tomu, aby tato genocida počtem obětí překročila židovský holokaust za WW2.

Útoky vrtulníků

samy o sobě nestačí na zablokování postupu bojovníků chalifátu.

Talíban

rozpoutel další kolo vražedných a sebevražedných útoků v Afghánistanu.

Šíitské milice

se daly do vraždění "nevinných" bojovníků chalifátu. Mezinárodní organizace zděšeny protestují, podobně, jako když Srbové popravili ve Srebrenici masové vrahy z islámských milicí. Prostě muslim (nejlépe sunitský) je miláčkem mezinárodních organizací, a tím větší, čím více obětí má na svědomí.

Snímky údajného mučení

ve věznicích Assadova režimu byly vystaveny v USA.
1. Nikdo není schopen zaručit, že jsou pravé
2. I kdyby byla pravé, tak pocházejí z počátku povstání, které vyústily ve vznik hrůzostátu jménem chalifát. Mučení přívrženců tohoto státního útvaru mě opravdu nechává chladným.
Platí pochopitelně to, co bylo uvedeno na konci předchozího odstavce.

Islámská skupina

Boko Haram nadále zadržuje většinu z cca dvou set unesených nigerijských školaček, které jsou pravidelně znásilňovány a systematicky týrány. Vládní vojáci jsou špatně vyzbrojení a málo motivovaní, takže vůči islámským ozbrojencům žádné úspěchy nemají. Ani vyjednávání nemá jednozačně pozitivní průběh.

Masakry

v dobytých částech Kobani uspořádali vojáci chalifátu, kteří "zcela jistě nemají nic společného s evropskými muslimy" - jen víru a konečný cíl svého snažení.

President Zeman

prohlásil, že by bojovníkům proti chalifátu dodal nejen náboje, ale i zbraně, a že by se náletů na chalifát mohly účastnit i české gripeny.

Na webu

se objevily další vzkazy od obětí, zadržovaných chalifátem.

Uč se dítě...

Kosovan zavlekl svého osmiletého syna do chalifátu. Turecké a kosovské rozvědce se ho podařilo dostat zpět. Pochopitelně, islámskou indoktrinaci je třeba provádět už od kolébky. A raději u kováře, než u nějakého evropského kováříčka.

V Afghánistanu

zadrželi dva vůdce sekty Hakkání, údajně nebezpečné skupiny islamistů.

Tři členové

motorkářského gangu z Nizozemí se vypravili do Sýrie, bojovat proti islámskému státu.

V Pákistánu

potvrdili trest smrti křesťanské vesničance Asia Bibi, která se v kontraverzi poté, co se napila z hrnku odloženého muslimkami vyjádřila ve smyslu "náš Kristus zemřel za lidstvo na kříži, a co pro ně udělal váš Mohamed?".
I tento rozsudek ukazuje podstatu islámu, ale ukazuje i podstatu multikulturních hovad, která se prostřednictvím OSN, EU a dalších pochybných a zločinných organizací snaží podobnou legislativu "o rouhání" zavést celosvětově, tedy i v civilizovaných zemích.

Proudových letadel

se zmocnil chalifát a nyní na ně cvičí piloty.

Ukřižován

byl v chalifátu muž, který údajně natáčel na video jedno z velitelství.

Erdogan

ose vybarvil. Jako správný islamista odmítl vyzbrojit Kurdy, bojující proti islámskému státu. Pochopitelě, našimi multikulturalisty je tato vrána, která jiné vráně (chalifátu) oči nevyklove, líčena jako vysoce umírněný a civilizovaný muslim.

Ebola

se dále šíří a dále roste zmatek a bezradnost - a volání po penězích, které by měly zajistit - co? Kdo zajistí organizaci, kázeň a štábní kulturu v postižených zemích? To není otázka peněz; místní kleptokrati mají peněz IMHO dost a když nejsou ochotní sáhnout ani při takovém průseru do svých švýcarských (či jiných) kont, tak se dá očekávat, že miliardy, nalité do jejich či "jejich" (formálně státních) účtů zmizí v těch švejcarech taky.

V Německu

mají první oběť eboly, nakazila se v Africe.

WHO

předpovídá 10 000 nových případů eboly týdně. Prostě klasický nárůst geometrickou řadou.

Screening

na ebolu zavedli na letišti v Londýně.

Další zdravotnice

se nakazila ebolou v Texasu. Pikantní je, že ji se symptomy začínající eboly beze všeho pustili do letadla.

Nelze se pojistit

na riziko eboly. Pojišťovnám se z ní moc svírají hýždě.

Obecné


Volby

v Česku dopadly jak dopadly, včetně druhého kola senátních. Mnoho komentátorů těžce přežvykuje úbytek preferencí tradičním stranám.
V Olomouci se potvrdilo, že tradiční strany, napojené na mafiánské struktury, se nemají problémy spojit bez ohledu na deklarovanou politickou orientaci a programy, aby zabránily svému odříznutí od korupčních peněz. Tím si, pochopitelně, přízeň voličů nezvýší. Je to prostě boj o ještě jedno taneční číslo na palubním parketu Titaniku.

V Maďarsku

vyhrál volby s přehledem FIDESZ, posílil Jobbik. Lze očekávat kvil z multikulturních a dalšch fašistoidních kruhů.

Klíšťovou encefalitidou

se nakazili tři lidé pitím nepřevařeného kozího mléka. Kozí mléko tento virus obsahuje podstatně častěji a ve vyšších koncentracích než kravské (podobně je to u mléka ovčího) a nákaza jeho pitím nebo požíváním výrobků, pokud před konzumací zákazníkem nebylo tepelné opracování, je obvyklá.

Piráti

se začali povolebně rozhádávat. Dlužno říci, že jsem z nich měl vždy pocit jako z konglomerátu lidí se zcela odlišnými až protichůdnými politickými názory, které spojuje pouze to "pirátství".

Církve

opět potvrdily svou zločineckou podstatu: Dobývají se k majetku krajů, na který ze zákona o církevních restitucích nemají nárok. Některé dokonce vydobyly z krajů zákonem nepodložené finanční kompenzace.

Kim

se ukázal na veřejnosti s holí.

Ve Žďáru

došlo k napadení středoškolských studentů psychicky nemocnou ženou, jeden ze studentů (bránil spolužačku) byl zabit. Žena byla krátce před tím propuštěna na zásah soudu z psychiatrické léčebny (resp. převedena do ambulantní léčby, kterou nedodržovala).
Kolem se strhla značná kontraverze: Patrně nebylo zcela v pořádku samotné její propuštění, problematické je, že soudci, na rozdíl od jiných odborníků srovnatelné kvalifikace, nenesou za své kiksy naprosto žádnou odpovědnost (kárné žaloby jsou opatření králíkům pro legraci). Lékaři i soudci si ovšem vzájemně notují, jak naprosto nepochybili, když ji propustili. Patrně větší odtržení od reality ani předvést nemohou.
Další věcí je, že není dost dobře možné mít na každé škole po dobu vyučování policistu (a ani v USA, kde to mají, to nemá stoprocentní účinky). Ideální by bylo, kdyby sami studenti měli k dispozici pro takové případy pepřový sprej nebo jinou vhodnou zbraň.
Do tábora kritiků se zapojil i president Zeman, který kauzu označil za systémové selhání. Spolu s hejtmany krajů vysadil na počest zavražděného studenta dubovou alej.
Ministryně Válková mezi tím nařídila revizi desítek případů převedení podobných pacientů z ústavní do ambulantní péče.

Myslivec odpráskl

pracovnici, natírající stromy proti okusu. Velmi varující je vyjádření policie, že lidé, ať už návštěvníci nebo pracovníci, by měli do lesů nosit petré oblečení. Varující je to proto, že stále více roste snaha shodit vinu za takovéto incidenty na jejich oběti. V zákoně je jasně napsáno, že myslivec je povinen stoprocentně vědět, na co střílí. Pokud bude akceptován nějaký výklad o "pestrém oděvu", odrazkách apod., tak to otevírá Pandořinu skříňku bezuzdného střílení na cokoli, co se v lese pohne.

Astronomům

se podařil husarský kousek: Přehodnocením dráhy bolidu Benešov (7. 5. 1991) se jim podařilo jeho dráhu upřesnit a opravit natolik, že v nově vytyčeném dopadovém území našli tři kousky meteoritu.

Britský expert

prohlásil, že Alzheimerovu chorobu způsobuje chronická otrava hliníkem, v souvislosti s konzumováním některých jeho přírodních zdrojů (kakao, např.) a jeho obsahem v některých lécích.
Problém podle mého spočívá v tom, že tyto teorie byly už někdy v 70 - 80 letech minulého století a vedly k vyhazování hliníkového nádobí z domícnstí, aniž by se vztah mezi hliníkem a a Alzheimerem následně potvrdil. Obávám se, že podobná "revoluční vystoupení" jsou důsledkem stylu vědecké práce v západních zemích, kde se časopisy a separátní výtisky článků starší něž nějakých 5 - 10 let vyhazují a pak se "vynalézá trakař" a "objevuje Amerika".

Lotyšská poslankyně EP

se dala zkorumpovat funkcí a opustila frakci euroskeptiků, která se tím rozpadla (má dost poslanců, ale ne z dosti zemí).

Klimatologičtí "vědci"

vyprodukovali další blábol o strašlivém riziku "globálního oteplování". Stále sílí jednak důkazy o nepodloženosti této "teorie", jednak o tom, že v minulých historických dobách (rozkvět mínojské kultury, rozkvět antické civilizace, středověké klimatické optimum) bylo výrazně tepleji než dnes. Takže se snaží urvat prostředky na "granty" apod., dokud to jen trochu půjde.

Američtí vědci

navrhují dávat na obaly potravin údaj nikoli o kilojoulech, ale o kilometrech, které je nutné uběhnout při joggingu. Problém je, že v řadě jiných zemí toto není tak zavedeno a navíc je to údaj podstatně méně přesný než ta energie. Přesto je to natolik idiotské, že se to bude někdo snažit zavést i u nás.

Žádné komentáře:

Okomentovat