pondělí 13. října 2014

Co uplynulý týden dal

Ukrajina

Obecně se rozrůstá další kolo bojů. Začíná být ventilován strach z nasazení jaderných zbraní některou ze stran konfliktu.

Běloruská KGB

informovala obyvatele země, ře za zapojení se do občanské války na Ukrajině mohou dostat 3 - 7 let, za organizování aktivit tohoto druhu cca dvojnásobek.

Sčítání mrtvých

došlo k počtu 300 na Ukrajině od uzavření přímeří.

Kyslíkovou masku

měl na sobě jeden z cestujících malajsijského boeingu. To neodpovídá obrazu sestřelení letadla systémem BUK.

Ebola

Objevil se první případ přenosu mimo Afriku, jedná se o zdravotnici v USA, údajně v dané nemocnici došlo k porušení předpisů pro ochranu zaměstnanců.

Virus marburg

se objevil v Ugandě. Jedná se o příbuzného eboly, vyvolávající podobné, avšak o něco lehčeji probíhající onemocnění. Do Evropy a USA se dostal několikrát spolu s opicemi, chycenými pro účely laboratorních pokusů, pojmenován je po místě první identifikované epidemie, kde se nakazili pracovníci karanténní stanice pro opice.

I Španělsko

zaznamenalo nedostatečnou ochranu personálu, ošetřujícího pacienta s ebolou. V Madridu se z tohoto důvodu konala demonstrace zdravotníků.

Byl utracen

pes nakažené zdravotnice,protože je určitá možnost, že by ebolu mohl šířit, byť psi ebolou neonemocnějí.

Další zdravotnice ve Španělsku

byla přesunuta do izolace.

Počet evidovaných

obětí Eboly překročil 4000.

Další případ

eboly mají v USA, jedná se o ženu, která ošetřovala muže, u něhož byla ebola posléze diagnostikována.

Islám


V Egyptě

islámští radikálové, napojení na Al Kajdu a chalifát usekli hlavy čtyřem místním občanů, obviněným ze spolupráce s egyptskou armádou.

Sebevražedná atentátnice

zaútočila na chalifát. Uhynulí bojovníci za islám to mají blbý, protože smrt z rukou ženy je neopravňuje k okamžitému odchodu do ráje, byť by uhynuli na džihádu.

Turecko

vyměnilo zajaté džihádisty, mezi nimi několik britů, za unesená turecká (aj.) rukojmí.

Směsku zbraní

a munice má údajně chalifát, vč. českých nábojů.

Dezertérka Chadíža

popsala praktiky chalifátu. Do řad jeho bojovníků ji přivedlo svaté nadšení, permanentní krutosti, připomínající např. řádění pol-potovců v Kambodži, ji vedly k vystřízlivění. Nedokázala ovšem pochopit, že přesně to je ten islám, o němž snila a za který hodlala bojovat.

Čtyři džihádisté

plánovali bombové útoky v Londýně a byli včas zadrženi. Zcela jistě se zvedne hlas sluníčkářů, že vlastně nic neudělali a policie je jen zbytečně buzeruje.

FBI

zveřejnila fotografie zločinců u řad chalifátu, kteří prováděli "popravy" zajatců a žádá veřejnost o jejich identifikaci.

Kurdové a muslimové

se střetli v Hamburku. Kurdové demonstrovali za větší podporu bojovníkům proti chalifátu, místní muslimové, kteří vyznávají naprosto odlišný islám, než vyznávají vrahové z chalifátu, se na ně vrhli mačetami a holemi. Inu, důkaz mírumilovnosti muslimů i toho, že s děním v chalifátu nemají naprosto nic společného, ale naopak tamní násilníky hluboce a z celého srdce nenávidí.

V Turecku

obětovaná koza skočila ze střechy na hlavu syna obětujícího. Koza, sebevražedná atentátnice, svůj úkol splnila a syna svého katana zabila.

Nobelovu cenu za mír

dostala Malála Júsufzaiová za boj za práva žen proti jejich ponižování "právem" šaría. Předpokládám, že ji co nejdříve vezmou do počtu agitátoři za islamizaci Evropy s argumentací "on ten islám přece nemůže být tak špatný, když muslimové mohou dostat i nobelovku".

Boje o Kobani,

kurdské město na syrském území v blízkosti hranic s Tureckem, hořely celý týden. Bojovníci chalifátu se probojovávali dovnitř a byli opět vytlačováni za pomoci jejich bombardování a ostřelování raketami.

Rakouské džihádistky

údajně daly vědět, že jsou zatím obě živé, a že by chtěly domů. Což ovšem půjde těžko, neboť, jak praví klasik, "co peklo schvátí, jen nerado vrátí".

Obecné


Na Dukle

nastala kontraverze, kdy byla převezena do muzea socha matky, děkující sovětskému vojákovi - osvoboditeli, a nahrazena kopií původní sochy československého vojáka, připomínající hrdinství čs. vojáků v bojích o Dukelský průsmyk. Ta byla v 50. letech zničena, patrně za účelem podpory legendy, že "čechoslováci nikdy nebojovali".

Kontraverze

v souvislosti s homeopatií, akupunkturou a podobnými alternativními metodami se objevila u ministerstva zdravotnictví, snažícího se v poslední době léčitele zlikvidovat. Na druhou stranu se objevil výklad, podle něhož je uvedená praxe dostatečně právně kryta novým občanským zákoníkem. Navíc vzniká EUnijní legislativa.

Občanský zákoník

vedl také k zastavení prakticky všech pitev, mimo těch, co nařizují jiné zákony. Zcela jistě se to projeví vymizením diagnóz, které jsou potvrditelné převážně nebo pouze pitvou a kompenzačním nárůstem diagnóz vágnějších, protože něco se do toho zatr... úmrtního listu napsat musí.

Farář, kandidující za KSČM

se obhajoval (IMHO pravdivě) tím, že "komunismus vychází z Bible". Lze připomenout, že jediné delší dobu fungující komunistické obce byly některé židovské osady, kde komunismus udržoval náboženský fanatismus, vycházející ze Starého Zákona. Další známý pokus je komunismus v době počátků Tábora, který ovšem vzal u osob s evropským ḱulturním backgroundem daleko rychleji za své (můžeme vést spory o tom, zda je to pozitivní nebo negativní jev).

Dědictví po manželovi

přinesla do policejní stanice seniorka. Policisté vyklidili budovu, protože se jednalo o nevybuchlou munici.

Jourová

údajně ustála "grilování" před komisemi EP.

Francie

se ústy svých vedoucích představitelů ohrazuje proti tomu, že by měla na příkaz EU přepracovat svůj statní rozpočet.

Guru Jára

byl jako uprchlý odskouzen k deseti letům za sexuální zneužívání věřících blbek, které "odháčkovával" svou mužností. Využíval údajně toho, jak je "zblbnul" JXD to krásně komentuje, že by měl být buď osvobozen, nebo by měli dostat podobné pálky i prodejci "zázračných hrnců, co vaří samy" (apod.) za desítky tisíc Kč taky oblblým důchodcům - IMHO má recht.

Blbec cyklista,

který sjel loni v listopadu pohyblivé schodiště na stanici Můstek, dostal podmínku. Na to se dá řící, že na jednu stranu je to málo: mohl klidně někoho zabít, rychlost dole měl na to dost velkou a kolu zcela nevládl (když se takové akce dělají oficiálně, je dojezd zajištěn, aby tam nikdo nevlezl), na stranu druhou se jistě mnozí budou šklíbit, že "nic neudělal" a dostal flastr.

Prodej praxí

s kartotékami pacientů (které na praxi mají nejvyšší hodnotu) se objevil na slunci. Za prodej pacientů (tj. jejich dokumentace) se postavila i Česká stomatologická komora a podobný postoj zastává i komora lékařská. Problém je, že tyto organizace v podstatě simulují středověké cechy a snaží se vyrobit NUMERUS CLAUSUS lékařů a stomatologů, aby potlačily konkurenci, která by vedla ke zkvalitňování a současně slevňování práce.

Ztratil se Kim

podle znalců je fakt, že se už asi měsíc neobjevil na veřejnosti, signálem, že neuspěl v nějakém z vnitřních bojů v komunistické smečce.

Za tvrdých protestů ekologů

schválil Brusel dotaci na výstavbu jaderné elektrárny ve Velké Británii s tím, že schválil garance ceny elektřiny na 35 let. Tyto garance jsou nutné, aby blokovaly zelené šílenosti typu přednostního výkupu předražené elektřiny z "alternativních zdrojů", případně prodej nafty a plynu za dumpingové ceny, kterým producenti těchto paliv proti jaderné energetice bojují. ĆEZ pozastavil práce na dobudování Dukovan a Temelína právě proto, že na nátlak zelených magorů takovéto garance nedostal.

Většina jedenáctiletých

podle policejních statistik už ochutnala alkohol. IMHO nic nového, stejné výsledky znám už z 90. let minulého století.

Petice

proti registraci 2. stupně pro islámské obce nakonec rozviřila politickou hladinu: Někteří poslanci chtěli vědět, proč islám dostal registraci 1. stupně, když nesplňuje její základní předpoklady. Kdyby nic jiného, tak tento výsledek je asi nejvýznamnějším výsledkem petice, kterou jsem také podepsal. Registraci 2. stupně totiž mohou úředníci udělit "samospádem" bez kontroly legislativních orgánů i bez zohlednění stále narůstajícího odporu společnosti vůči pokusům o její islamizaci.
Nicméně konstatování, že dostali registraci 1. stupně v rozporu s právem, případně splněním věcných nároků, by mohlo situací pohnout.

Afroamerickou komunitu

ve městě Fergusson (Missouri) rozhněvala skutečnost, že bílý policista si dovolil, opětovat jimi zahájenou palbu a dokonce útočníka zlikvidovat.
Proti tomuto "strašlivému rasistickému zločinu" byly okamžitě uspořádány masové protesty. Patrně nic jiného je necharakterizuje lépe než to, že se do nich zapojuje verbež, která svého času bojovala za odchod USA z Vietnamu (pod taktovkou sovětských tajných služeb, jak se později prokázalo za Jelcinovy éry, když byly dočasně otevřeny ruské archivy).

Nejvyšší soud

rozhodl. že pokud se nezjistí, kdo z útočníků vraždil, odpovídají za škodu způsobenou vraždou fifty fifty. Dříve se mohli vymlouvat jeden na druhého a placení škody se vyhnout.


V příhraničí

byli zatčeni dva Němci, kteří šířili falešná eura.

Rozkvetly

jabloně, kaštany, fialky, bramboříky atd. Rostliny remontují na základě toho, jak červencová sucha vystřídalo deštivé počasí.

Ministr zemědělství

by chtěl postavit více přehrad. Odůvodňuje to očekávanými suchy. IMHO jsou přehrady pitomost, už např. vodní dílo Nové Mlýny má velice sporný dopad. Ideální by bylo obnovení raně novověké rybniční sítě, která zachycuje srážky daleko účinněji a nepřispívá ke vzniku vysokých povodňových vln. Navíc velké množství menších nádrží v krajině má podstatně významnější vliv na vlhkost a místní srážky než meganádrže, kolem nichž mají navíc tendenci vznikat "kompenzační" aridní zóny. V takovýchto stavbách se ovšem nedají utopit stovky milionů (a nějaké procento "ušetřit").

Anorektičky blednou závistí

30. letá Shanon Leah Fraserová bloudila 17 dní buší a shodila přitom 16 kilo. Faktem ovšem je, že jsou takové, co by se už mohly dostat do záporných hodnot a odlétnout, jako hrdina jedné povídky H. G. Wellse. Nicméně jako standardní odtučňovací kůru bych něco podobného nedoporučoval.


Slovenské úřady přiznaly,

že občané SR bojují na Ukrajině, i v Iráku a Sýrii.

V Tanzánii upálili

sedm lidí, obviněných z čarodějnictví. Tentokrát jsou mezi pachateli (zatím) pouze místní, ale velice často podobné akce podněcují a organizují evangelikálové z USA.

Kolem Antarktidy

je rekordní množství ledu. Klimaalarmisté se uspokojují tím, že se jedná o krátkodobý trend, který globální oteplování nijak nezpochybňuje (a pro jistotu se vyhýbají informacím o arktickém ledu, který v posledních několika letech také přibývá, spíše inkoherentně blábolí o jeho úbytcích v předchozí dekádě.

Začaly komunální volby

a podle nedělních výsledků v nich zavedené strany s výjimkou ČSSD utrpěly velké až totální výprasky. Nicméně v řadě míst to vypadá na spojení pravice s levicí, aby zavedené strany mohly jet dál, přisáté na státní rozpočet. Čekají patrně na výprask ještě větší.

Zemřel

Pavel Landovský, herec, disident, chartista a krátkodobě i emigrant.

Žádné komentáře:

Okomentovat