pondělí 8. září 2014

Co uplynulý týden dal

Situace na Ukrajině

se pomalu uklidňuje. Bylo sjednáno příměří, které je zatím porušováno jen sporadicky. Je ovšem otázka, jak hluboké rány uvnitř ukrajinské populace válka, a zejména brutální postup oficiální ukrajinské armády a provládních pohrobků pronacistických uskupení, vyhloubila.

Ukrajina

omezí dodávky elektřiny na Krym.

Pod vlivem Satana

je prý Vladimír Putin podle Kyjevského patriarchy. Vzhledem k dobrým vztahům Putina s ruským patriarchou by se do konfliktu ještě mohla vložit pravoslavná církev a celý ten čurbes ještě dál akcentovat a znepřehlednit.

Rozsáhlý rozbor

situace na Ukrajině, který by neměl zapadnout, se dá najít zde
http://eurabia.parlamentnilisty.cz/Articles/19529-zly-putin-nahradni-nepritel.aspx

Islám

Islamizační úsilí

podpořil ministr M. Chládek z ČSSD. Je dobré si pamatovat ministra i stranu, abychom věděli, koho zaručeně nevolit.

Obě strany v Iráku

byly OSN obviněny z páchání zločinů na civilistech. OSN opět nerozlišuje mezi útočníkem a napadeným a nereflektuje fakt, že útočník nasazuje do boje lidi, kteří jsou formálně "civilisté".

Připomenuli jsme si

desáté výročí teroristického útoku na školu v Beslanu první den výuky. Školy jsou častým cílem útoků islamistů na celém světě, protože islám nenávidí vzdělání a vzdělané lidi (podobně, jako třeba Pol-Pot a spol.). Jediné pozitivní na tomto útoku je, že vyvolal nenávist přeživších obětí vůči etniku z něhož teroristé pocházejí. Tím se do značné míry minul účinkem.

Norsko

je další zemí, kde nejčastějším jménem novorozených chlapečků je Mohamed.

Šariatskou "policii"

zavedli radikální (saláfističtí) muslimové v Německu. Veřejnost je zděšena, politici se předhánějí v odsudcích (je před volbami do zemských parlamentů, nicméně skutky žádné.

Mahmúd Abbas

vyhlásil požadavek na stažení Izraele z "okupovaných území". Je tlačen do radikálních a nespolnitelných požadavků rostoucí popularitou teroristů z hamásu mezi palestinskými Araby.

Zabavovat pasy

hodlá britská vláda v souvislosti s existencí britů, bojujících na straně chalífátu. Bude tedy v souvislosti s existencí muslimů omezeno další z práv, které jsme byli do roku 1989 západní společnosti jen závidět, právo na volný pohyb.

Vraždu dalšího novináře

provedl a zveřejnil na videu chalifát. Skoro by nemusel, všichni kdo můžeme víme, co je islám zač a většina toho zbytku zřejmě nemá mozkovou kapacitu na pochopení.

Posprejovány byly tři kostaly v USA,

jeden katolický a dva protestantské. Nápisy označují věřící z nich za "nevěrce" odkazují na verše Koránu (3/151 a 19/88), zavrhující křesťany za víru v boží trojici. Duchovní se snažili incident bagatelisovat, nicméně řadoví věřící to berou vážněji. Ostatně, jak dlouho poté, co se začaly v Německu objevovat nápisy typu "Juden raus!" začal regulérní holokaust? Obávám se, že moc času nám nezbývá.

Kvalitní charakteristika islámu

se nachází zde

Radikálové v Afghánistanu

vyhrožují spojením s chalífátem. Naštěstí je mezi nimi dost neobsazených území, takže by situace připomínala "Sjednocenou Arabskou republiku", zahrnující Sýrii a Egypt, která se však nikdy územně nespojila a nakonec se rozpadla.

Teplice

mají problém s muslimy, kteří dělají na veřejných prostranstvích b...l, odpovídající jejich kultuře. Ten je navíc akcentován tím, že se část tvůrců tohoto stavu zahaluje a není identifikovatelná v bezpečnostních kamerách. Zastupitelka Iva Dvořáková (ODS) navrhla místní vyhůlášku, zakazující zahalování obličejů na veřejnosti. Pro sluníčkáře ovšem silně rasistickou diskriminující a zcela jistě i neúčinnou, protože "nelze očekávat, že když někomu zakážeme zahalování, že po sobě začně uklízet". Má to asi stejnou logiku jako "nelze očekávat, že když zakážeme zahalování obličeje na demonstracích, že poklesně agresivita demonstrantů". Místním lidem se nelíbí ani informace, že zde Arabové skupují pozemky, aby vystavěli islámskou čtvrť a "dokonce začali sepisovat petice proti uznání islámu".

Vůdce Šabábu,

extrémně islámistických milicí v Somálsku, se podařilo zabít Američanům pomocí leteckého náletu. Celkem zahynulo kolem deseti islamistů. IMHO lepší účinek by měly taktické jaderné nálože než klasické bomby.

Deset džihádistů

zadrželi v Rakousku poté, co cca 150 imigrantů uposlechlo výzvy dát se na džihád a odejít bojovat za chalífát. Incident ukazuje dvě věci:
1. Imigranti jsou nepřátelsky naladěni proti naší civilizaci a chtějí ji zničit (protože za to chalífát bojuje). To už dávno víme, ale čím častěji se budou objevovat důkazy pravdivosti této téze, tím větší část lidí začne zavrhovat lživou propagandu multikulti sluníčkářů.
2. Podařilo se zachytit jen 10 ze 150, policie tedy zapracovala s účinností kolem sedmi procent.
Navíc se teď neví, co s nimi.

Chalífát

vyhrožuje dalšími vraždami, pokud nedojde k osvobození teroristky Afii Siddíkiové, známé jako "Lady Al-Káida". Dotyčná sedí za své zločiny v USA a je názorným příkladem toho, že pro teroristy napojené na Al-Káidu a podobné organizace, by měl existovat jen jediný trest, a to je poprava. Zlatej "Zlatý sever" z přelomu 19. a 20. století, kdy za usvědčení z tehdy rozšířeného prodávání otrávené kořalky domorodému obyvatelstvu existovaly pouze tři tresty: oběšení, zastřelení nebo upálení, a to podle míry provinění.
V souvislosti se snahou o osvobození této teroristky byly uneseny i naše dvě občanky v Pákistánu.
Dotyčná dáma absolvovala MIT, takže zcela jistě disponuje mnoha pro teroristy zajímavými a užitečnými znalostmi a dovednostmi. Je také ukázkou, že vzděláním se z muslima stane terosrista výrazně nebezpečnější než bez něj. IMHO by stálo za to zcela vyloučit muslimy z těch typů studia, kde se vyskytují nějaké vědomosti, zužitkovatelné pro terorismus a podobné aktivity. A dohodnout se na tom napříč euroamerickými státy.

Vyhlášení chalífátu

v indii a Bangladéši se dopustila Al Káida. Opět rána sluníčkářům, snažícím se předstírat, že Al Káida a chalífát nemají nic společného (a pochopitelně, ani nijak nesouvisejí s islámem).

Talíban

spáchal další teroristický útok autem naložerným výbušninami.

Nigérii

hrozí rozpad podle syrského scénáře. Zde bychom snad měli zaopracovat: Neexistuje zde žádný "arcidiktátor", z jehož podpory bychom mohli mít rozpaky a včasnou pomocí proti radikálním islamistům bychom zlikvidovali další ohnisko islámského požáru.
Pokud se nám takováto ohniska vymknou z pod kontroly, nezbude opravdu nic jiného než dokopat politiky k aplikaci atomových bomb, a to bez ohledu na rukojmí či ekologii.

Likvidaci chalífy

oznámili američané. Později se zjistilo, že zlikvidovali část vedení chalifátu, ale sám chalífa unikl.

Putinovi

začali vyhrožovat propagandisté chalífátu. Jo, dobrá věc, srovnatelná s útokem Hitlera na SSSR.

Irák nepožádal NATO

o pomoc, obrátil se pouze s prosbou o ni na jednotlivé státy.

Írán pomůže USA

proti chalífátu. Mno, a tu o vyhánění ďábla Belzebubem jste už slyšeli?

Chalífát

se snaží školit i egyptské teroristy. Egypt je velmi důležitá překážka ve spojení severoafrických teroristů s chalifátem. Měli bychom ho podporovat co nejintenzívněji. Nacisté na to ovšem mají jiný názor (viz zabavení české zásilky nábojů pro egyptskou policii Němci).

Ebola

Švédsko

oznámilo možný případ pacienta s ebolou. Pokud se potvrdí, nejde o nákazu v Evropě, protože onemocněl po návratu z rizikové oblasti.

Africké potraviny

jsou podle prof. MVDr. J. Rupricha, CSc. z brněnské pobočky SZÚ. Virus je nestabilní na slunečním světle a ničí ho teploty kolem 60 stupňů, tedy hluboko pod teplotou při běžné tepelné úpravě pokrmů.

V Libérii

uprchl pacient pozitivní na ebolu z nemocnice, aby si na trhu koupil jídlo. Důvod? Pacienti žádné jídlo nedostávali. Prostě klasický stav zdravotnictví v zemích 3. světa.

Bez vojáků to nepůjde,

(= potlačení epidemie eboly) konstatovali "Lékaři bez hranic", kteří jinak patří mezi ukázkové sluníčkáře.

Pomocí léku ZMapp

se podařilo vyléčit jednoho britského pacienta z eboly.

Problém s ebolou

je i v tom. že kapacita zdravotnictví postižených zemí je plně využita (či spíš překročena) a na řešení jiných zdravotnických problémů už nejsou prostředky.

Epidemie

dále narůstá, očekává se vlna nových případů eboly, "těší" nás odborníci.

Obecně

Státy NATO

zvažují vytvoření sil rychlého nasazení.

Strana AfD

pronikla do saského parlamentu. Byly to první ze série voleb do zemských parlamentů a lze předkolkádat určité "osmělení" voličů dát jim svůj hlas bez rizika "propadnutí". AfD je EUroskeptická pravicová strana a může být zajímavá i pro voliče, zklamané politikou CDU, případně pro sekulárně orientované pravicové voliče.

Česká pošta chce peníze

od zákonem připuštěných konkurentů za to, že spravuje ekonomicky ztrátové odlehlé pobočky. IMHO by takévé kompenzace měl dávat stát, a to tomu, kdo tyto odbočky spravuje, bez ohledu na to, kdo to bude dělat.

Ve své moudrosti

zakázala EU silné vysavače. Jistě, EUroúředníci určitě doma nevysávají a při jejich platech je úplně jedno, zda vysátí bytu trvá posluhovačce půl hodiny nebo několik hodin.

Sucho odhalilo

místa, kde stály někdy později odstraněné kameny Stonehenge. Pochopitelně by se dalo užít podobné metody i u nás, ale není o to zájem.

Přívrženci nezávislosti

průběžně posilují ve Skotsku.

Za spálení EUrohadru

byl odsouzen tajemník DM Jakub Svoboda trestním příkazem k podmíněnému trestu s odkladem na jeden rok. Řádně se odvolal a bude muset proběhnout řádný soud, v němž bude muset soudce zdůvodnit, proč by měla vložka použitá šlechtičnou (nebo Vulkánkou) mít stejnou míru ochrany jako regulérní státní vlajka. Je třeba konstatovat, že kodifikaci "symbolů EU" se EUrohujerům všech zemí dosud nepodařilo prosadit.

O život dítěte

bojují britští rodiče a lékaři se jim v tom snaží za pomoci soudů a policie zabránit. Pětiletý syn manželů Kingových trpí méně obvyklým mozkovým nádorem, na který běžná lečba nezabírá. Radikální operace, jakou provozují v současnosti odborníci v chalífátu by také nebyla nejvhodnějším řešením. Některé z nádorů tohoto typu může vyléčit protonová terapie, tč. dostupná v ČR, ale nehrazená pojišťovnami, ani v GB (ani u nás). Manželé prodali byt a nemovitost ve Španělsku, aby měli na léčbu. Britská nemocnice, z níž si syna vyzvedli, se jim v tom snaží zabránit a dosáhla dokonce jejich dočansného uvěznění ve Španělsku. Nelze se divit, s uvedenou novou terapií by přišli o obrovské objemy peněz, které jsou jim pojišťavnami vypláceny i v případě neúspěchu terapie.
Vypadá to, že po víkendu přibudou do Prahy.

Odsouzen byl lékař,

který pacientovi úmyslně vyvolal závislost na Dolsinu (syntetický opiát) a pak z jeho závislosti těžil. Rozsudek je dosud nepravomocný. Faktem je, že za první republiky by něco podobného vedlo ke ztrátě diplomu.

Exposlanec Chaloupka

dostal podmínku za "protiromské" výroky. Tohle si vyžaduje zvláštní post a nejsem jediný, kdo je z tohoto výroku silně (přinejmenším) rozpačitý.

Největší kostel

své doby patrně nejen v Česku, ale u Západních Slovanů byl objeven (jako základy) na Vyšehradě. Byl postaven někdy mezi léty 950 - 1050. Dosud se o něm nevědělo, což je ukázka, jak byly informace z doby, kdy se zde praktikovala staroslověnská liturgie, později římskými katolíky potlačovány a cenzurovány.

Ve Skotsku

poprvé převýšili v průzkumech příznivci nezávislosti přízniovce setrvání v unii s Anglií.

Záhadu Jacka Rozparovače

možná vyřešila DNA. Na šátku jedné z obětí se našla DNA patrně Arona Kosminskiho (podle genetického materiálů potomků jeho sestry), který byl později pro patologickou nenávist k ženám hospitalizován a nakonec zemřel v blázinci. Patřil mezi podezřelé ale v době vyšetřování proti němu nebylo dost důkazů.

3 komentáře:

  1. Zdeněk Žíkovecký9. září 2014 v 1:55

    S těmi zadrženými rodiči to nemusí být zase tak jednoznačné, jak je nám presentováno. Podle jednoho článku to jsou SJ a odmítají transfuzi, takže se nelze tak moc divit, pokud jsou lékaři vůči nim podezřívaví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ačkoli nad SJ zrovna nehýkám blažeností, tak v tomhle případě je asi víc pravdy na jejich straně. I klasická (neúčinná) léčba i protonové ozařování se s transfúzemi míjejí. Ty by měly význam u operabilního tumoru (protože operace v oblasti mozku jsou časově náročné a nějaké krevní ztráty tam být mohou).

      Vymazat
  2. No, jenom aby se nepřišlo na to, že Aron Kosminski byl latentní homosexuál (nenávist k ženám) a ještě k tomu polský žid (Aaron). To by pak zcela měnilo situaci... [;>)

    OdpovědětVymazat